Dodaj do ulubionych

Napływowcy a Łomianki

10.05.06, 23:43
może innym to umknęło ...

Jakoś nie mogę przejśc nad tym do porządku dziennego zwłaszcza jeżeli nick
jest tak wymowny:

... mamy swoie małe ojczyzny i wam napływowcom gówno do tego ...
...i nie pozwolimy wam tzn. napływowcom tego dorobku naszych dzisd iw
zniszczyć ...
... nie masz innego wyj ścia poza wyprowadzką do mławy czy gorzowa...

powyższe cytaty bez komentarza
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:47
      Ja jako napływowiec czyję się już zasymilowany..
      Nie mam Twoich problemów i nie odbieram tego odobiście.
      Skąd Robku to pytanie?
      Przeciez nie mieszkasz w Łomiankach -więc dlaczego Cię to bulwersuje?
    • elpr1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:47
      NAPŁWYWOWCOM RADĘ SIĘ PRZYGLĄDAĆ I NIC POZATYM
      • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:48
        I bardzo słusznie lpr!
        Nieasymilujących się 16-krokowców trzeba tępić!
        • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:50
          ooo...
          tolerancja pełną gębą!
          • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:53
            Krzysiom,
            nie muszę mieszkać, być, należeć itd aby przejść obojętnie.

Ciekaw jestem jaką teorię napiszecie wobez faktu, że nie mieszkam w Łomiankach i
            nie akceptuję takich postaw.
            • elpr1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:54
              jESTEŚ OBCY I TYLE
              • iod Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:55
                elpr1 napisał:

> jESTEŚ OBCY I TYLE

elpr, mimo kwiatów, obcych jest więcej!!!!!
                • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:57
                  Iod. Robert jest swój. Burmistrz mu płaci za usługi z naszej kasy.
                • elpr1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:58
                  iod napisała:

> elpr1 napisał:
                  >
                  > > jESTEŚ OBCY I TYLE
                  >
                  > elpr, mimo kwiatów, obcych jest więcej!!!!!
                  NIE OBCY BĘDĄ GŁOSOWAĆ I ROZDAWAĆ KARTY NA SZCZĘŚBIE
          • elpr1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:53
            dLA PIETNASTOKROKOWCÓW TO BŁACHOSTKA
          • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 10.05.06, 23:55
            Dziwne? W małych społecznościach indywidualne zaangazowanie jest bezcenne.
            Minimalnym nakładem pracy można wiele dobrego zrobić dla wszystkich.
            Wystarczy jednak jeden szkodnik aby niszczyć prace wielu osób.
            Takie osoby mam na mysli pisząc o "nieasymilujących się".
      • randolff Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 01:42
        A możesz przedstawić definicję "napływowca"? Ile lat trzeba mieszkać w
        Łomiankach, żeby wg. LPRu móc zabierać głos? Ja mieszkam dopiero 1,5 roku. Nie
        wiem czy mogę mieć swoje zdanie na łomiankowskie sprawy.
        • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 08:55
          Rand. Nie przejmuj się!
          Nie ważne co myslą inni tylko to co Ty czujesz...
          • randolff Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 09:18
            Nieważne to jest tylko do pewnego momentu. Zawsze może się trafić że taki ktoś
            może zostac radnym/burmistrzem i wtedy pogląd "napływowcy nie mają głosu" moze
            wprowadzić w czyn.
            • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 10:06
              nic takiego nie wproswadzi bo niby jak?
              zamknijmy już ten wątek.
    • mmc_lomianki Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 10:19
      Masz rację Robert... To takie "ligowe". W stylu "róbcie w domu po kryjomu" itp.
      Przegonią napływowych, czarnych, żółtych, homo, kulawych, bezdzietnych,
      niewierzących... Ups - nasz Cudowych Kraj i Małe Ojczyzny opustoszeją...
      • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 10:45
        cóż Mmc,
        tylko niektórym forumowiczom nie odpowiadają takie poglądy. Widać inni albo się
        zgdzają albo milcząco popierają.
        • kmsanczia Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 10:55
          Dla mnie słowa mniej znaczą od czynów, więc dopóki faktycznie ktoś kogośnie
          przegoni to dopuszczam że jeszcze da się z niego zrobić człowieka. ;)
          • randolff Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 10:59
            Czynów póki co nie ma bo na szczęście lpr jest marginesem. Ale już nie raz dali
            dowód na to, że chętnie słowa w czyny zamieniają, np. napadając na różne marsze
            równości, tolerancji itp
            • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 11:04
              Czyny nietety już są jest taki radny Sokoła nazywa się Sternicki. On własnie
              dzieli ludzi w ten sposób i co chwilę powtarza pan to tu mieszka 5 minut a
              chciałby za mnie decydować:(
              A pani to mieszka 8 minut i wydaje się pani, że wszystko może.
              • kmsanczia Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 11:13

NIGDY NIE GADAJ Z GłUPCEM - LUDZIE MOGą NIE DOSTRZEC RóżNICY.
                • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 11:23
                  Szanowni Państwo,
                  nie sądzę, że należy wypowiedzi przytoczone na wstępie tego tematu identyfikować
                  z Liga Polskich Rodzin.
                  Raczej niefortunny nick autora
                  • brycezion Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 12:52
                    Zupełnie nie rozumiem sensu założenia tego wątku i nie miałem zamiaru w nim
                    uczestniczyć.Ale sprowokowało mnie taki akapit wypowiedzi Roberta_58 z dialogu z
                    Mmc_lomianki:"...tylko niektórym forumowiczom nie odpowiadają takie poglądy.Inni
                    albo się zgadzają albo milcząco popierają".Takie uogólnienie nie jest prawdą i
                    jest manipulacją.Sądzę,że zdecydowana większość forumowiczów nie podejmuje
                    dyskusji,ponieważ nie ma o czym dyskutować.
                    Wszelkie skrajne,chamskie personalne wypowiedzi są godne potępienia.Ale pragnę
                    przypomnieć,że zaczęło się to po pojawieniu się na forum Fragsa i Roberta_58 w
                    listopadzie 2005 i od tego zaczęli swoje występy.
                    Natomiast podział na "starych i nowych" mieszkańców jest sztuczny i błędny z
                    założenia.Wszyscy mają te same prawa,choć różnią się :
                    - bieżącymi potrzebami
                    - znajomością faktów za ostatnie 10 lat
                    Jeżeli ktoś mieszka np. na nowym,strzeżonym osiedlu to ma wodę,kanalizację,
                    drogi,ale chciałby też,żeby Warszawska wyglądała inaczej,a koszty wody i
                    kanalizacji nie rosły zbyt szybko."Starzy" i większość "nowych"mieszkańców
                    chciałoby mieć w końcu to samo.
                    Jeżeli ktoś mieszka tu dopiero nie dawno,nie zna wielu faktów i przyczyn,
                    dlaczego stan miasta jest taki a nie inny.Temu więc służyć powinno te forum,
                    wymianie informacji.I jeżeli zadaje pytania aby się dowiedzieć,to staramy się
                    odpowiadać.W biuletynach KOŁ,LPR,a ostatnio w gazetce Lecsokole.
                    Na forum tym głównie pisze opozycja w stosunku do obecnych władz miasta.Ale
                    uaktywnia się co raz bardziej grupa zwolenników obecnych burmistrzów i rady.
                    Wcale się temu nie dziwię i nie interesuje mnie kto kryje się pod jakim nickiem.
                    Będziemy przecież nadal sąsiadami i z obrażania się wzajemnie nic dobrego nie
                    wynika.Chodzi jedynie o to,aby ich argumenty były rzeczowe,a fakty
                    prawdziwe.Przykładem może tu być np.Edoma z której analizy "faktów" i
                    kilkunastów postów ostał się jeden tylko : że basen nie jest za krótki.I na tej
                    podstawie próbuje zdyskredytować całość kilkunastu poważnych zarzutów wobec
                    obecnych władz,pisząc o "jadzie,nienawiści itp.bzdury".No i co z tego,że basen
                    nie jest za krótki?Nie zamierzam tego nawet sprawdzać.A Robertowi_58 pomyliły
                    się piony na Potockiej,skomentowałem,bo wiedziałem.
                    Reasumując,uważam,że nie ma żadnego problemu "starzy,nowi".Jest konflikt
                    interesów i wiedzy o Łomiankach.
                    • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 13:05
                      Brycezion,
                      z jednej strony jest wołanie o kulturę na forum (również przez osoby z ową
                      "kulturą" będącymi na bakier, z drugiej strony nie należy przywiązywać wagi do
                      wypowiedzi o podłożu rasistowskim? Wybacz - moja opinia jest odmienna.

Odnośnie pojawienia się mojej osoby na forum (której data tak zapadła w pamięci)
                      - wskaż proszę moje skrajne, chamskie personalne wypowiedzi (jedną pomiń - tą
                      skierowaną do Ciebie po zamieszczeniu tego, co sam wiesz)
            • mmc_lomianki Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 11:12
              Wygonią zbiją, a potem powiedzą, że to nie młodzież tylko wandale... A w tle
              brzmieć będzie "Who let the dogs out" Baha Men ;)
              LPR też manipuluje tworząc iluzję praworządności jaka niby u nas zapanuje jak
              oni nastaną. Trzeba być więc uważnym i nie dać sobie w kółko mówić tego co
              bardzo chce się usłyszeć.
    • j46 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 17:18
      Ja sobiemysle że podział na staryc i młodych jest stary jak ludzkość. Poprostu
      osoby starsze usiłowaly udowaodnic tym sposobem swoją wyższość. W Łomiankach
      jest tak samo. Jak ktoś ma komplekcy i jest raczej ociężału conajmniej umysłowo,
      to usiłuje sie dowartoścować, mówiąc, że mieszka tu od pokoleń.
      • boryska Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 17:49
        Przypominam, że ci napływwcy, w tym równiez ja mamy prawo do głosowania , bo
        jesteśmy TU zameldowani i skąd takie podziały na forum. Myślę, że niestety
        spotkanie w realu bardzo zmieniło forumowiczów. A szkoda...
        • edoma Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 21:30
          Ach ! Brycezjo przyznał w końcy, że miałam rację, bardzo Ci dziękuję
          Brycezjonie !
          A co z moimi pozostałymi postulatami do sprawdzenia ?
          To nie był jedyny mit, którym Panowie straszyliście forumowiczów.
          przypomijnam, że uparcie usiłowaliście mi wmówić, że nie mieszkam w Łomiankach,
          że nazywam się jakoś tak od grona czy gronka, że ... bóg wie co, tylko nie
          przyznać mi racji, a tu Brycezjon okazała się jedynym SPRAWIEDLIWYM.
          No, no czekam na więcej.
          Jako przeciwniczka obecnego b. jestem zadowolona, może uda się jeszcze uratować
          Łomianki od populistów.

Robercie-58, bądź uprzejmy i poinformuj nas, kto tak się wypowiadał o
          napływowych, kto dzieli, ten chce rządzić, przeda ?
          Poza tym pragnę wprowadzić wątek ksenofobiczny do mojej analizy postaw i
          motywacji populistycznych forumowiczów.
          • j46 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 22:22
            Edomo a moze Ty kiedyś odpowiesz na którekolwiek z pytań które Ci postawono, lu
            przynajmiej stwierdisz nie znam odpowiedzi. Bo ja sprawę baseny badam. Kiedy
            skończe nie wiem bo odczuwam diabelski niedoczas.
          • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 22:38
            edoma jako przeciwniczka burmistrza, podpowiedz mi co wspólnie moglibyśmy
            zrobić, aby się go pozbyć. W końcu cel mamy wspólny!
            • brycezion Re: Napływowcy a Łomianki 11.05.06, 23:14
              Edoma: Przykro mi,ale nie wiem za co mi dziękujesz.Widać mój post przeczytałaś
              trochę chaotycznie.Żadnej racji Ci nie przyznałem w sprawie basenu.Napisałem,że
              nie będę tego sprawdzał,a jeśli nawet nie jest za krótki,to co z tego?
              A z Twojego śledzenia faktów i obalania mitów,tylko okazał się ten basen.
              Akurat tym tematem się nie zajmowałem i nie będę.Czekam natomiast na
              poważniejsze fakty.
              Polecam lekturę wszystkich 3 biuletynów KOŁ,które podają personalia wydawcy.I
              porównaj co pisze Lecsokole.
              • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 08:26
                Dla swiętego spokoju przyznam rację edomie.
                Masz rację!
                Wg informacji uzyskanych przezemnie w PZP basen jest dopuszczony do odbywania
                zawodów.
                Jak powiedział Pan Czesław Sokołowski(!!!) "były jakieś problemy z długością
                jednak w końcu w zeszłym roku ICDS dostał homologację"
                Czyli jak zwykle prawda leży po środku.
                Kolejny ukłon w stronę UG o lepszą informację.
                • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 08:38
                  ale co to ma do rzeczy. Przeciez nikogo z nas homologacja nie interesuje, bo
                  nie tu jest problem!
                  • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 09:03
                    Żeby edoma już przestała...
                    • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 09:14
                      ona raczej nie przestanie:))
                      • edoma Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 19:19
                        Drogi Krzysiomie,
                        bardzo dziękuję, liczyłam na was.
                        Powiedziałeś prawdę w tej sprawie, teraz poszukalmy kto powoływał się
                        na "zakrótkość" i brak homologacji i w jakim kontekście o tym mówił.
                        Nadal twierdzę, że ten obalony już wymtsł funkcjonował jako "fakt medialny"
                        wyłącznie w celu dokopania b.
                        A co, to już prawdziwych spraw nie było tylko wydumane, rozumiesz ?
                        Od początku mówię, że nie ma co się ośmieszać takimi "argumentami" i
                        rewelacjami typu lądowanie w Klewkach.
                        I tutaj pragnę rozczarować papiirusa 22 - owszem , przestanę ale po tym jak
                        wszystkie IDIOTYZMY ewidentne zostaną odwołane.
                        A więc homologacja jest, zawody mogą się oodbywać od dawna.
                        Dla mnie jest pytanie dlaczego się nie odbywają poważne mistrzostwa, tylko co
                        prawda punktowane lecz jedynie regionalne (też sprawdziłąm w PZP)?
                        Moim zdaniem to sprawa kontaktów w organizacjach sportowych. Dlaczego na hali
                        mogły się niedawno odbyć finały ogólnpolskie w koszykówce a na basenie nie było
                        tej rangi imprezy?
                        Papi,
                        mogę Tobie powiedzieć kiedy coś dobrego razem zrobimy ale jak przestaniesz
                        atakować wszystko co żyje ma oślep, korida to nie tutaj.
                        Czy to jest klub byka czy forum dla wszystkich ?
                        • papirus22 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 19:57
                          Droga edomo, pewnie jakbyś umiał czytać swierdziła byś że nie atakuję na
                          śleppo. Widocznie nie potrafisz czytać postów archiwalnych:(
                          Atakuję sokoła i będę to robił do czasu aż stad odejdzie, bo źle zarządza
                          gminą. Argumentów i dokumentów na to przytaczałem wiele i jeżeli ktoś tylko
                          umie czytać potrafi również to dostrzeć. Forum jest dal wszystkich zadajesz
                          głupie pytania!!!
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz odrzucenie studium przez wojewodę, pewnie
                          pamiętasz jak między innymi ja przrstzrgałem, że studium nie przejdzie. Wiele
                          było argumentów na komisjach. Dla Ciebie jest to atak na ślepo a dla mnie była
                          to próba merytorycznej dyskusji z władzami. Podane miał punkt po punkcie który
                          zostanie wskazany u wojewody, niestety nie skorzystał, była wtedy taka pani
                          nazwisko zaczynało się od G., która z góry strsznie krzyczała"burmistrz ma
                          rację-kłamiecie- studium przejdzie". Niestety studium nie przeszło, a ta pani
                          powinna schowac się za wstydu!!!
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz dyskusje z władzami na temat zadłużenia które
                          dzis przekroczyło 100% budżetu gminnego?
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz próbę przemycenia na sesji w wakacje Centrum
                          Ścieżek ROwerowych, które kwestionowalismy od poczatku, uchwała rady miasta
                          została uchylona ze względu na błędy pzrez organ nadzorczy. A wniosek został
                          wyrzucony z urzędu marszałkowskiego
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz dyskusje w sprawie dotacji unijnych któych
                          Łomianki nie dostały
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz odmowę b. w sprawie wałów dyr. od wałów,
                          pamiętasz jak odmówił sfinaowania projektu za 150 tyż co pozwoliłoby naprawić
                          zniszczone wały wiślane
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz ciagłe tłumaczenie Sokołowi, że trasy po wale nie
                          będzie
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz prostesty jakie robili mieszkańcy przeciwko
                          Kościelnej Drodze, która miała parametry wbrew opinii rad osiedlowch,
                          mieszkańców i właścicieli-wypominanie ze tej drogi nie będzie!
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz kontestowanie budowy ICDS, jako największej
                          porażki sokoła, przepłaconej, powodującej kolosalne zadłużenie gminy i brak
                          srdoków na inne inwestycje
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz zarzut kupienia projketu spalarni nie potzrbnie.
                          Czy atakiem na ślepo nazywasz ze nie podoba nam się cenzura w GŁ
                          Czy atakiem....
                          No niestety mógłbym jeszcze pisac i pisać, ale mi się chce. Bo robiłem to wiele
                          razy. Na szczęście sa ludzie którzy w przeciwieństwie do Ciebie potrafia czytać
                          i docieraja do nich pewne fakty. A fatów jest jeszcze więcej. Smutne to, dzis
                          tworzy się bunt i wszystko wskazuje na to że dojdzie do zmiany włądzy, oby na
                          lepszą. Juz nigdy więcej nie damy się omamić i oszukać Sokołwoskiemu!!!
                  • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 20:15
                    papirus22 napisał:

> ale co to ma do rzeczy. Przeciez nikogo z nas homologacja nie interesuje, bo
                    > nie tu jest problem!

a tutaj będę polemizował. Owszem, dla rozliczeń na łącznie poniesione nakłady na
                    budowę, być może jest to mniej istotne.
                    Bardzo istotne jest natomiast posiadanie homologacji dla rozmowy o możliwościach
                    wykorzystania ICDS w skali również (lub zwłaszcza) pozasokołowskiej.
                    • j46 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 21:34
                      Też prawda.
                      • edoma Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 22:00
                        A czy ja to wszystko kwestionuję ?? No pokaż gdzie .
                        Ja mówię, że nie zgadzam się z atakiem na ślepo , nie na Sokoła , ty papi to
                        wszystkich atakowałeś jak leci, kto się tylko pokazała na horyzoncie , no czy
                        ja znowu muszę się wdawać w tę polityczną duskusję ?
                        Przypominam co mówiłes po różnych sesjach, komisjach, zebraniach, aż nie chce
                        mi się zliczac twej hiperaktywności, to rola .... no dam już spokój.
                        Ale ponownie mówię, jeżeli zgadzam się z tobą/wami (bo nie wiem pod iloma
                        nickami działasz, dlaczego mam ci ufać, jeżeli ty nikomu nie ufasz), co do
                        ewidentnych błędów b. i viceb. , to nie zgadzam się z metodami (vide Cyryl..).
                        W tym względzie zwłaszcza nie zgadzam się na robienie gęby innym lidziom,
                        których nie znam a jakbym chciała widzieć świat w/g papiego, to sami sprzedajni
                        świrusi dookoła sokoła (rymuje się , zastrzegam ten rym dla siebie).
                        A może nie, dlaczego mam ślepo wierzyć , jak już raz "myliłeś" się ewidentnie?
                        • edoma Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 22:05
                          Robercie,
                          no właśnie, dlaczego o tym cisza ? posiadanie homologacji ma znaczenie,
                          dlaczego skoro basen ją ma od dawna , to nie było znaczących imprez?
                          Może mi odpowie ktoś, kto popiera b albo jest u niego zatrudniony.
                          • robert_58 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 22:49
                            edoma napisała:

> Robercie,
                            > no właśnie, dlaczego o tym cisza ? posiadanie homologacji ma znaczenie,
                            > dlaczego skoro basen ją ma od dawna , to nie było znaczących imprez?
                            > Może mi odpowie ktoś, kto popiera b albo jest u niego zatrudniony.

robert_58 12.05.06, 20:15 + odpowiedz

papirus22 napisał:

> ale co to ma do rzeczy. Przeciez nikogo z nas homologacja nie interesuje, bo
                            > nie tu jest problem!

a tutaj będę polemizował. Owszem, dla rozliczeń na łącznie poniesione nakłady na
                            budowę, być może jest to mniej istotne.
                            Bardzo istotne jest natomiast posiadanie homologacji dla rozmowy o możliwościach
                            wykorzystania ICDS w skali również (lub zwłaszcza) pozasokołowskiej.
                      • krzysiom1 Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 22:07
                        Edomo. Długo się zastanawiałem czy napisać o homologacji, obawiałem się właśnie
                        takiej Twojej reakcji. Opamiętaj się!
                        Homologacja to drobiazg i banał, który nigdy by nie był problemem gdyby nie
                        fatalna polityka informacuyjna UG. Fakt problemów z długością basenu po prostu
                        ukrywano.
                        Nie dziw się więc że powstały plotki....
                        Uogólnianie wszystkiego tak jak Ty to robisz jest absurdem.
                        Zarzuty do Sokoła są bardzo poważne a temat długości basenu jest
                        tematem "zastępczym"
                        Poczytaj dobrze teksty papirusa czy j46 lub bryceziona.
                        To są fakty, czy tego chcesz czy nie. To że basen ma homologację niczego nie
                        zmienia, podobnie jak sadzenie kwiatków na obskurnej Warszawskiej czy budowa
                        kilku chodników w roku wyborczym
                        KRÓL JEST NAGI- nie da się tego pozornymi działaniami zmienić.
                        • esscort Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 22:48
                          krzysiom1 napisał:

>> KRÓL JEST NAGI

Ale za to ma brodę
                          • mazowianka Re: Napływowcy a Łomianki 12.05.06, 23:25
                            Mam jedno pytanie czy :
                            Pan Czesław Sokołowski to z tych Sokołowskich?
                            • papirus22 Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 08:59
                              ...no ładnie zaraz się okaże, że homolagacja była załatwiona po rodzinie:)
                              Edomo moja droga Ty masz taka "wiedze" i mozwliwości to sprawdz od razu czy p.
                              Czesław Sokołowski to rodzina naszego Sokoła. Zaraz się okaże, że jedyne co
                              załatwili to ta durna nikogo nie interesująca homologacja, załatwiona po
                              rodzienie!!!
                              • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 11:46
                                Specjalnie dla ciebie sprawdzę z przyjemnością, bo sama jestem bardzo ciekawa.
                                Ale dla jasności mówię :
                                kiedyś już sprawdzałam, czy Sokołowski dyrektor (były) Szpitala w Dziekanowie
                                Leśnym to rodzina z b. i okazało się, że nie.
                                Tak o tym mówię abyś wiedział, że mnie to też interesuje od dawna jak to
                                naprawdę "działa" w Łomiankach.
                                Tylko z nawyku nie walę po wszystkim co się rusza ale najpierw robię wywiad z
                                pacjentem , a ty zaczynasz od diagnozy i to mi przeszkadza.
                                A teraz pozdrawiam j46, który się źle poczuł po moim porównaniu go do kacapa.
                                • papirus22 Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 13:17
                                  Edoma sprawdz, bo gdzie się nie dotkniemy to zaraz wychodzi jakaś afera:(
                                  Co do logiki postępowania, przed jakąkowiek oceną została zrobiona bardzo
                                  szczegółowa analiza działań burmistrzów. Niestety po tej analizie gdy
                                  przeszliśmy do oceny okazało się że Sokół wypada wręcz tragicznie. Nie była to
                                  ocena z sufitu a ocena wynikająca również z porównania z sąsiadami. Teraz gdy
                                  nadchodzi czas i podsumownaie całej 8 letniej kadencji wystawiamy mu laurkę.
                                  Niestety jakiejkolwiek skali ocen nie zastosujemy jest totalnie
                                  niedostateczna.
                                  Nie musisz zamartwiać się o nasze sposoby działania, bo sa one wypadkową
                                  interdyscyplinarności nas wszystkich. Wielu specjalistów i osób z róznych
                                  środowisk i dziedzin, to dzięki temu nasze oceny sa zgodne z teorią i praktyką
                                  psychologi podejmowania decyzji. To właśnie dlatego są pozbawione wielu błedów
                                  jakie niesie za sobą życie i otaczające nas zjawiska psychologiczne.
                                  Żałuję tylko ze dalej unikasz odpowiedzi na choćby moje pytania:(

Pozdrawiam i wspólnie z Tobą wołam:
                                  SOKOŁOWSKI MUSI ODEJŚĆ!:))
                                  • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 19:54
                                    Nie tak chybko, moja rybko.
                                    Ja jeszcze razem z tobą nie wołam żadnych haseł.
                                    Chętnie odpowiem na pytania. Nadal jednak czekam na twoje pytania dlaczego
                                    jestem przeciw, jakoś ich nie słyszę i nie czytam, choć wołasz głośno i nieco
                                    samotnie ...
                                    Cieszę się, że mam nadzieję pod wpływem krytyki na tym forum, staniesz się może
                                    mniej radykalny, mniej napastliwy.
                                    O sposoby działania martwię się, bo są szkodliwe jak każdy radykalizm.
                                    Czy to muszę uzasadniać ?
                                    Psychologia podejmowania decyzji. No pięknie, jesteś manipulantem, czy jak ?
                                    Może dlatego zapalają mi się światła ostrzegawcze jak czytam ciągle teksty
                                    atakujące, żadnych pozytywnych spraw w lomiankach nie było , nikt z niczego się
                                    nie cieszy, wszystko do ... (ad rectum) ?
                                    • brycezion Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 20:07
                                      Edomo: Na początku "działalności" nowych forumowiczów staram się traktować ich
                                      poważnie i odpowiadać na pytania.
                                      Ale wybacz,od Ciebie też oczekuję odpowiedzi na konkretne pytania,które zadał Ci
                                      Papirus,zamiast kolejnych Twoich pustych frazesów.
                                      • daisy32 Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 21:10
                                        Nie oczekujmy od Edomy odpowiedzi poniewaz jej rolą na tym forum nie jest
                                        odpowiadanie, ale zamydlanie i degradowanie roli niektórych wyróżniających się
                                        osób.Za coś przecież Sokołowski jej płaci.
                                        • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 21:27
                                          No tak, stara śpiewka, jak nie masz co powiedzieć, to najlepiej że mi b płaci.
                                          A może wiesz ile ??
                                          Nadal przypominam, że to ja pierwsza zadałam pytania i nie otrzymałam
                                          odpowiedzi.
                                          Już mnie atakowaliście, że mi b płaci, już czytałam, że nie mieszkam w
                                          Łomiankach, już chciał się papi22 ze mną koniecznie spotykać a potem się
                                          obraził.
                                          Jaka rola na forum ??
                                          Czy mam się prawo wypowiadać, czy nie ?
                                          Ja tu na jednym wątku radzę Brycezionowi aby się nie denerwował a na tym sama
                                          się wściekam po takim wybryku daisy32.
                                          Proponuję bez pomówień i takich wycieczek, ja nikomu nie wmawiam takich rzeczy.
                                          A że czasem złośliwa jestem, trudno, niektórym to odpowiada, niektórym
                                          niekoniecznie. Ale jak jestem atakowana to się bronię i odgryzam. Mogę??
                                          • j46 Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 21:41
                                            Edomo, odedom się od nas.
                                          • daisy32 Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 22:09
                                            Spotkajmy się zatem Edomo i pogadajmy, zobaczymy kto ci płaci i ile :)
                                            • papirus22 Re: Edomo sprawdz proszę:) 13.05.06, 23:31
                                              ach edomo miałaś iśc z nami przecieko Sokołowi a teraz sie wycofujesz, chyba
                                              sie go nie boisz. trudno idzie na zmianę włądzy i Twoje sprawy będą spychane...
                                              spychane... spychane. Szkoda ale tak będzie. Sorry nic nie poradzę:)
                                              • papirus22 Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 10:14
                                                oooo Edoma nie chce się spotkać z nikim , nawet z Daisy:)
                                                Edoma no co Ty boisz sie ujawnić-dlaczego?
                                                • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 22:11
                                                  Jak już się miałeś okazję przekonać, nie ufam znajomościom zawieranym przez
                                                  internet, pamiętasz?

Co do wspólnej wyprawy przeiwko b. to niech każdy walczy po swojemu.
                                                  Chyba jest jasne, że nie lubię twojego stylu.
                                                  Jak się nie zgadzam, to nie . Ale dlaczego mam się wygłupiać , plotkować,
                                                  używać określeń na które nie mam ochoty nawet wobec osób z którymi się nie
                                                  zgadzam.
                                                  Dlaczego w końcu mam komuś się spowiadać, spotykać, uzasadniać moje poglądy
                                                  osobiście.
                                                  Napisałam, co mi przeszkadza, na co się nie zgadzam. To pewnie zaskoczyło
                                                  niektórych, że się deklaruję jako katoliczka a nie bardzo mi się podoba pomysł
                                                  z nazwą dla ICDS.

Daisy, daj spokój, pisz co uważasz za prawdziwe i sprawdzalne.
                                                  Ja z natury nie wierzę atakującym w stylu tutejszego forum.
                                                  Dlatego nie mieści się w głowach Panów, że można z nimi polemizować i być anty
                                                  b. i zwłaszcza vceb.
                                                  • esscort Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 22:14
                                                    edoma napisała:

... być anty b. i zwłaszcza vceb.

Jake są twoje krytyczne uwagi wobec vceb?
                                                  • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 22:48
                                                    Jakiś taki śliski jest, nie wypowiada się jasno tylko odkłada sprawy na potem.
                                                    Jedna moja sąsiadka (tylko nie ta Jadzia) ma kłopoty z pracą w szkole, była u
                                                    niego i nic nie załatwiła.
                                                  • mazowianka Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 23:04

Nareszcie, ktoś napisał odważnie,
                                                    bo żle załatwiała,są tacy co sobie załatwiają.

Forum Łomianki
                                                    OIOM Lec Sokole
                                                  • edoma Re: Edomo sprawdz proszę:) 14.05.06, 23:18
                                                    Nareszcie, ktoś napisał do rzeczy.
                                                    Do tej pory to słyszałam , że mi b płaci i że nie umiem kojarzyć faktów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka