Dodaj do ulubionych

POLSKA GOLA - MŚ 2006

06.06.06, 21:33
No i zaczynamy, po 4 latach oczekiwań na festiwal futbolu w końcu sie
zaczyna. Dla mnie sukcesem będzie wyjście z grupy, wszystko co wyżej to
prawdziwy sukces. Janas to szczęściaż (no i doswiadczony trener) wszystko
jest możliwe nawet ćwierćfinał:)
Czekam z niecierpliwością na zwycięstwa, oby na tych mistrzostwach-
Polska gola! Myśle, że kobiety też się cieszą razem ze swoimi mężczyznami:)
Obserwuj wątek
    • qwerty1331 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 06.06.06, 22:27
      Ja nas nie widze w II rundzie:)
      • randolff Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 06.06.06, 22:40
        Żarty-żartami ale na tym polega właśnie kibicowanie, żeby widzieć się jak
        najwyżej. Ja rozumiem, ze można mieć wątpliwości, być realistą, bać się naszej
        formy, blamażu itp. ale wierzyć w zwycięstwo trzeba! Inaczej nie wyobrażam
        sobie po co siadać przed telewizorem.
        • krzysiom1 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 06.06.06, 22:47
          Najlepiej nie siadać..
          Człowiek zdrowszy chodzi.
          • kmsanczia Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 06.06.06, 22:56
            krzysiom1 napisał:
            > Najlepiej nie siadać..
            > Człowiek zdrowszy chodzi.

A propos:
            " -To była chwila, impuls! - opowiada "Faktowi" mieszkaniec Olsztyna, pan Radek,
            który z rozpaczy rzucił się z drugiego piętra zaraz po tym, jak polski bramkarz
            przepuścił gola strzelonego przez kolumbijskiego golkipera.
            Co ten Janas nam, Polakom, zrobił, wybierając taką reprezentację - załamuje
            ręce obolały mężczyzna. Leży teraz w szpitalu ze złamanym kręgosłupem. Ale
            wyjdzie z tego. - Nie ma paraliżu - uspokajają medycy.
            - Kupiliśmy piwo i zasiedliśmy przed telewizorem. Liczyłem, że ten mecz przekona
            mnie do wyboru Janasa. Ale stało się inaczej... Może gdyby Jurek Dudek stał w
            bramce nie doszłoby do tej tragedii. No i ja bym nie wyskoczył z okna -
            powiedział pan Radek."
            ;-\
    • iod Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 06.06.06, 23:58
      papirus22 napisał:

> Czekam z niecierpliwością na zwycięstwa, oby na tych mistrzostwach-
      > Polska gola! Myśle, że kobiety też się cieszą razem ze swoimi mężczyznami:)

Tak, tak, wszystkie kobiety, zapewne, cieszą się bardzo ze swoimi
      mężczyznami.Cieszą się bardzo i piwo chłodzą w lodówce. I cichutko marzą o
      męskich skokach z okna ;)
      • vampi_r Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 00:26
        Ja tam skakał nie będę.
        Ale damie swojego serca nakazałem już, by w trakcie meczu nie wypytywała mnie jak zwykle, co to jest spalony.

Realnie jako zapalony kibic dobrego footbolu uważam, że mamy realne szanse na czwart miejsce .......................

................

............ Czwarte w naszej grupie.
        • iod Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 00:43
          vampi_r napisał:

> Ale damie swojego serca nakazałem już, by w trakcie meczu nie wypytywała mnie j
          > ak zwykle, co to jest spalony.

:) w razie czego polecam:
          pl.wikipedia.org/wiki/Spalony_(pi%C5%82ka_no%C5%BCna)
          • esscort Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 00:59
            No i też jest dosyć istotne, by w trakcie najważniejszego meczu nikomu nie
            przychodziło do głowy, że właśnie trzeba porządnie wyczyścić ekran telewizora.
          • robert_58 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 01:54
            iod napisała:

> vampi_r napisał:
            >
            > > Ale damie swojego serca nakazałem już, by w trakcie meczu nie wypytywała
            > mnie j
            > > ak zwykle, co to jest spalony.
            >
            > :) w razie czego polecam:
            > pl.wikipedia.org/wiki/Spalony_(pi%C5%82ka_no%C5%BCna)

szczerze powiem - raczej wiem/wiedziałem co "spalony". Po lekturze wikipedii,
            czytając pierwszy raz, być może miałbym w dalszym ciągu wątpliwości ;-)
            • robert_58 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 02:04
              w TVP1 właśnie gramy ze Szwecją ... pod wodzą K. Górskiego ...

....
              • papirus22 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 08:42
                To sa mistrzowstwa, więc co to spalony wszyscy powinni wiedzieć, nie czytajcie
                wyjasnienia wikpiedii, bo jest to chore...
                • randolff Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 07.06.06, 09:33
                  Nie wiem czego chcecie od tej definicji spalonego z wikipedii... Brzmi
                  starsznie formalnie, jak każda definicja, ale nic nieprawdziwego tam nie ma.
                  • papirus22 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 08.06.06, 23:24
                    presja i napięcie rosnie jeszcze kilka godzin...
                    • daisy32 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 10:53
                      Papi obyś dotrwał do meczu :))
                      • papirus22 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 10:54
                        tego sie obawiam:)
                        • daisy32 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 10:58
                          zaczniesz wcześnie, więc istnieje taka obawa.
                          Może wynik poznasz z jutrzejszej prasy lub TV.:)
                          • robert_58 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 11:15
                            aby nie uciekło w innym wątku a może być ważne:

Reguły zachowań kobiet podczas Mistrzostw Świata 2006

Reguły zachowania w domu w okresie od 09-06 do 09-07
                            § 1
                            W okresie od 09-06 do 09-07 absolutnym władcą panującym nad
                            telewizją i sprzętem do niej należącym jest mężczyzna.

§ 2
                            Żona zajmuje się w tym czasie niemo pracami domowymi

§ 3
                            Przed każdym meczem należy postawić mężczyźnie przy fotelu
                            telewizyjnym skrzynkę zimnego, alkoholowego piwa. Z akcentem na
                            "zimne"

§ 4
                            Podczas meczu, pobyt kobiety w pokoju telewizyjnym jest surowo
                            zabroniony. Jednakże dostawy piwa i czegoś do chrupania są
                            dopuszczalne.

§ 5
                            W 15- minutowej przerwie kobieta ma prawo opieki nad mężczyzną ,
                            W celu opróżnienia popielniczki, jak również pozbierania pustych
                            butelek
                            Po Piwie i zastąpienia ich pełnymi. W razie potrzeby może
                            przygotować
                            Coś do chrupania. Unikać szelestu torebkami jak również
                            werbalnej komunikacji.

§ 6
                            Najpóźniej 30 minut przed rozpoczęciem meczu należy podać
                            Mężczyźnie, przygotowany z miłością , posiłek. Aby nie przeszkodzić
                            Mężczyźnie w mentalnych przygotowaniach do meczu , należy trzymać
                            jadaczkę zamkniętą na kłódkę.

§ 7
                            Podczas Mistrzostw Świata należy zaprzestać wszelkich działań
                            dotyczących Prokreacji. Noszenie ubrania które mogłoby pobudzić
                            męskie rządze w kierunku powyższym, jest również zabronione.
                            Noszenie odpowiedniego ubioru i wyżej wymienionych zachowań
                            można jednakże nadrobić tuż po gwizdku końcowym, pod warunkiem
                            iż wynik meczu jest zadawalający dla mężczyzny.

§ 8
                            W przypadku kiedy mężczyzna dzięki jego wspaniałomyślności
                            zezwoliłby kobiecie rzucić okiem na mecz, zabronione są wówczas
                            pytania, typu ( " co to jest spalony?") które mogły by poprzez to
                            odzwierciedlić kobiecy stan wiedzy na temat piłki nożnej.

Poprzez komentarze typu : " oh, Beckham wygląda dzisiaj tak
                            cudownie" narażamy same siebie na cielesną naganę.

Tak, kochane kobiety, jeśli będziecie trzymać się tych minimalnych
                            reguł zachowania, doceni to wasz mężczyzna i dzięki temu spróbuje
                            a) nie rozlewać piwa

b) nie zaśmiecić każdego centymetra kwadratowego w promieniu 3 metrów
                            wokół jego fotela trenerskiego (= fotel telewizyjny)

c) nie przypominać wam o zdolnościach kulinarnych jego matki podczas
                            konsumpcji potraw wspomnianych w § 6
                            • daisy32 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 11:15
                              :(
                              • robert_58 Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 11:18
                                oj powieliłem

sorry Papi i wszyscy
                            • kmsanczia Re: POLSKA GOLA - MŚ 2006 09.06.06, 12:06
                              robert_58 napisał:
                              > Poprzez komentarze typu : " oh, Beckham wygląda dzisiaj tak
                              > cudownie" narażamy same siebie na cielesną naganę.

No nie, wszystko mogę tolerować ale to już przesada!

;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka