Dodaj do ulubionych

Dzień Dobry w lato

22.06.06, 08:58
zmiana pór roku:)
Obserwuj wątek
    • iod Re: Dzień Dobry w lato 22.06.06, 09:35
      Dzień dobry latem. Dzień dobry w lecie :)))
      • lashana1 Re: Dzień Dobry w lato 22.06.06, 21:10
        Uf jak goraco i parno. Za kilka dni się przyzwyczaimy.
        • krzysiom1 Re: Dzień Dobry w lato 22.06.06, 21:28
          Za kilka dni ma być zimno..
          Podobno większośc goracych dni tego lata juz za nami...
          • robert_58 Re: Dzień Dobry w lato 25.06.06, 08:16
            część,
            śpiochy pobudka, wstać!!! koniom wody ...
            trajlalaljlaljalaljlalajlalalalala
            • iod Re: Dzień Dobry w lato 25.06.06, 08:51
              też coś, jakie śpiochy...
              Dzień dobry. Znów gorąco.
              • mazowianka Re: Dzień Dobry w lato 25.06.06, 12:32
                Całuję wszystkich gorąco,
                kocham taką pogodę,niech
                będzie jak najdłużej.
                • drabbu Re: Dzień Dobry w lato 25.06.06, 14:31
                  mazowianka napisała:
                  Całuję wszystkich gorąco

Mazowianko - dziękujemy równie gorąco. A czy mogłabyś postawić lody?
                  • mazowianka Re: Dzień Dobry w lato 25.06.06, 22:15
                    Sorry,dopiero wróciłam,lody bardzo chętnie,
                    czekam na podanie, gdzie i kiedy, oczywiście te lody:)
                    • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 08:34
                      Dzień dobry.
                      ktos chyba narzekał, że w Polsce jest zimno-brrr.
                      • qaz2510 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 08:40
                        pogoda jest komfortowa- za to moj brzuch woła stanowczo o pomoc - strasznie mnie
                        boli:(((( macie jakieś rady?
                        P.S
                        chodzę już na basen w icds no i jest fajnie:)
                        • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 08:48
                          ale ból brzucha to nie jest efekt opicia się wody w basenie?:)
                          • ilexx Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:06
                            Tobie P22 wszystko się kojarzy z jednym. Zapewne woda ma badania, bo bez nich
                            to zbyt duże ryzyko. Tak przy okazji w szanujacych się basenach takie badania
                            sa wywieszane na tablicy ogłoszeń, żeby każdy mógł sprawdzić, że niczym nie
                            ryzykuje.
                            A na brzuch to mi mięta pomaga.
                            • qaz2510 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:19
                              powiem Wam jedno! Macie rację! ale woda jest chyba nie za bvardzo czysta :(
                              moja jam ustna jest bardzo uczulona na rózne nieczystości np zjedzenie
                              nieumytego owocu czy nieumycie rąk przed jedzeniem skutkuje u mnie otwarciem
                              ranek po wewnętrznej stronie policzków no i złapałem sie na tym jak na basenie
                              nabieram wodę w usta no i wczoraj rano już miałem tego efekt niestety

:(
                            • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:20
                              no tak, ale mi chodziło o chlor. Woda jest chlorowana i przez to mogą
                              wystepowac różne objawy.
                              • robert_58 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:25
                                dzień dobry,

a z wodą nie przesadzajcie. Jest mocno chlorowana (bardziej niż na innych basen
                                gdzie byłem). Idealnie "jałowej" wody nigdy się nie uzyska, zwłaszcza na basenie
                                a dodatkowo w tak gorące dni. A jeżeli jeszcze Gaz masz jakąś nadwrażliwość -
                                musisz być bardziej ostrożny.

Chyba, że coś się w wodzie w ostanich upalnych dniach rozwineło...
                                • ilexx Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:38
                                  No cóż jedną z licznych zalet ICDSu są kłopoty z klimatyzacją. Nie wiem jak
                                  jest na basenie, ale na sali gimnastycznej to poprostu dramat, podobnie na
                                  widowiskowej i w korytarzach. Mam osobiste doświadczenia a i relacje innych sa
                                  podobne.
                                  • qaz2510 Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 09:53
                                    ilexx napisała:

> No cóż jedną z licznych zalet ICDSu są kłopoty z klimatyzacją. Nie wiem jak
                                    > jest na basenie, ale na sali gimnastycznej to poprostu dramat, podobnie na
                                    > widowiskowej i w korytarzach. Mam osobiste doświadczenia a i relacje innych sa
                                    > podobne.
                                    dla korzystających z basenu to nie kłopot bo woda przytjemna, ale jak stałem na
                                    widowni to tragedia - pot płynie wszystkimi możliwymui drogami :)
                                    • mazowianka Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 10:44
                                      Kochani, o czym wy piszecie,z tego co mi wiadomo,
                                      to ICDS nie ma klimatyzacji? przynajmniej ja o tym nie wiem
                                      żeby była, przekonałam się na własnej skórze,sesje odbywają
                                      się w auli i jeszcze nigdy nie była włączona,są tylko nawiewy
                                      powietrza z zewnatrz,wiadomo że jak jest upał,to w auli też
                                      jest upał,ostatnia sesja była na korytarzu w 50 stopniowym
                                      upale wewnątrz,to samo jest w salach lekcyjnych,pójdzcie
                                      i sprawdzcie,a może jest tylko w ramach oszczędności jest
                                      nie włączana, a tak ciekawe czy w gabinecie P. Dyrektora też
                                      jest taki upał?? czy może tylko w salach i na korytarzach?
                                      • ilexx Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 11:50
                                        A czy to jest zgodne z przepisami?
                                        • mazowianka Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 12:20
                                          Oczywiście że nie, tylko trzeba to sprawdzić,
                                          ale rok szkolny się zakończył, i powiedzą że
                                          to strata pieniędzy teraz aby w klasach była włączona
                                          klimatyzacja w czasie kiedy nie ma uczniów.
                                          W czasie słynnego "tańca z gwiazdami" też pot lał
                                          się po plecach i nie tylko:) ale tańczącym włodarzom
                                          to nie przeszkadzało.
                                          • ilexx Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 14:50
                                            Czy jest az tak żle z kasa gminną, że oszczędzają na klimatyzacji, czy może tam
                                            nie ma skutecznej klimatyzacji i w taki dzień jak dzisiaj, lepiej być nie
                                            może ...
                                  • iod Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 16:26
                                    ilexx napisała:

> No cóż jedną z licznych zalet ICDSu są kłopoty z klimatyzacją...na sali
                                    gimnastycznej to poprostu dramat...

oj tam, dramat, najlepsze połączenie: wysiłek fizyczny plus naturalna sauna.
                                    Efekt murowany!!!
                                    • ilexx Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 17:51
                                      I to jest to! W czasach walki ze zbędnymi kilogramami, proponuję w ICDS
                                      organizować zajęcia dla puszystych, którzy nie chcz byc puszyści.
                                      Integracyjne
                                      Centrum
                                      Drenowania
                                      Sadełka
                                      • iod Re: Dzień Dobry w lato 26.06.06, 22:02
                                        ilexx napisała:

> I to jest to! W czasach walki ze zbędnymi kilogramami, proponuję w ICDS
                                        > organizować zajęcia dla puszystych, którzy nie chcz byc puszyści.
                                        > Integracyjne
                                        > Centrum
                                        > Drenowania
                                        > Sadełka

umknęło mi jakoś, a takie ładne!!! wiedziałam, że to miejsce ma przyszłość ;)
    • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 08:07
      dd
      • iod Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 08:22
        Dzień dobry, 30 stopni, imieniny Władysława i Cyryla, dzień po urodzinach
        najpiękniejszego, a żyć trzeba dalej ;)
        • randolff Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 16:22
          Co za pogoda... żyć sie nie da. Narzekaliście że zima zła i długa, prosiliście
          o trochę ciepła i słoneczka - to teraz proszę, wykrakaliście i smażymy się...
          och jak przyjemnie.
          • mortimerr Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 17:39
            jak jest snieg to zle, bo trzeba odsniezac, jak pada deszcz to zle, bo bloto,
            jak swieci slonce to zle, bo goraco. czy zawsze trzeba narzekac na pogode? dla
            mnie jest super!
            • mortimerr Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 17:42
              jak Ci sie nie podoba randolffie to sobie jedz do jakiegos zimnego kraju -
              polecam norwegie. temperatura nie przekracza 18 stopni C.
              • randolff Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 17:52
                Koncepcja ze wszech miar słuszna. Ja jako miłośnik temperatur nie
                przekraczajcych 20 stopni pow. zera chętnie bym się tasm wybrał. Tylko nie wiem
                co na taką propozycję spędzenia wakacji powie moja ciepłolubna lepsza połowa :)
                • mortimerr Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 17:54
                  a (przepraszam, ze zadam bardzo osobiste pytanie) musisz ja wszedzie ze soba
                  ciagac?? ty do Norwegii, ona na Bora Bora :)))
                  • kmsanczia Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 17:56
                    No właśnie, uczepią się te chłopy jakby nie mogli sobie sami wyjechać (tzn. sami
                    z dziećmi). A my na Bora... ;-)
                    • randolff Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 18:01
                      Chyba macie na myśli wyspy Bara Bara :)
                      • mortimerr Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 18:04
                        no prosze! jaki fuluterny, myslalby kto. ja znam takich, co to na forum tu o
                        bikini tu o bara bara, a w domu jak przychodzi co do czego, to spac sie chce. :)
                      • mazowianka Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 18:05
                        Mnie się też ta propozycja podoba,niech sobie chłopy:)
                        jadą do tej norwegi, a my dziewczyny jedziemy na bora-bora,
                        nie mylić z bara,bara:) panowie oczywiście z dziećmi.
                        • randolff Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 18:08
                          O przepraszam. Wyspy Bara Bora są bardziej przyjazne dzieciom - woda, piasek,
                          ciepło. W Norwegii to mogą się szybko zaziębić, zostac pogryzione przez komary,
                          a i na loda czy Mcdonalda nie mają co liczyć bo drożyzna a tata oszczędza na
                          piwo :)
                          • mortimerr Re: Dzień Dobry w lato 27.06.06, 18:10
                            wyspy Bara to raczej nie sa przyjazne dzieciom. chyba, ze tym poczetym :))
                            • kmsanczia Bara Bara 27.06.06, 18:32
                              Stanowczo tam jedziemy dziewczyny!
                              images.google.pl/images?q=bora%20bora&oe=UTF-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
                              • kmsanczia Re: Bara Bara 27.06.06, 18:34
                                Boraborańczyk ;)
                                www.jefflewisphotography.com/adm/photo/37_BoraBoraManWebsite.jpg
                              • mortimerr Re: Bara Bara 27.06.06, 18:35
                                te domki na palach snia mi sie juz po nocach :)) eh...
                              • randolff Re: Bara Bara 27.06.06, 18:36
                                Tragedia. Nie widziałem żadnego baru piwnego z TV. Nie ma tez gdzie pograc w
                                piłę, na rowerze też nie pojeździsz bo wszędzie piach. Nic tylko plaża i rekiny
                                w morzu. Nie dla mnie.
                                • mortimerr Re: Bara Bara 27.06.06, 18:40
                                  plywanie. to bardzo zdrowy sport. nie obciaza kregoslupa i stawow. a zeby wyjsc
                                  na plaze trzeba najpierw przeplynac. przyjemne z pozytecznym :)
                                  • j46 Re: Bara Bara 27.06.06, 21:06
                                    Tego brak, ale są za to tajfuny, rekiny, i cudowne atole i przepyszne laguny. No
                                    i napewno mnogość bogatych turystów.
                                    • mazowianka Re: Bara Bara 27.06.06, 23:02
                                      I niedługo bedą tam, kobitki z Łomianek,
                                      nam nawet rekiny nie straszne, a bogaci
                                      turyści się przydadzą:) prawda dziewczyny.
    • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 29.06.06, 08:21
      dzień dobry, chłodniej dziś:)
      • iod Re: Dzień Dobry w lato 29.06.06, 09:11
        dzień dobry, kawa lepiej smakuje, jak chłodniej wokół :)
        • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 30.06.06, 08:24
          dd
          • papirus22 Re: Dzień Dobry w lato 04.07.06, 08:48
            kolejny gorący dzień 30 st, jutro 33 st:)
            • robert_58 Re: Dzień Dobry w lato 04.07.06, 10:02
              cześć
              • iod Re: Dzień Dobry w lato 04.07.06, 10:17
                dzień dobry - czas na kawę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka