Dodaj do ulubionych

Festyn w Kiełpinie

10.09.06, 23:20
Kto był na festynie na Rolniczej? Ludzi było sporo, atrakcji również m.in.
turniej siatkówki, gokarty, orkiestra gminna, zjeżdżalnia, karuzela, piwo i
kiełbaski. Fajny był konkurs dla dzieci w wieku 12-18 lat, w którym można
było wygrac rower. Wystarczyło odpowiedzieć na kikla pytań dotyczących....
uzależnienia alkoholowego. Rozumiem prewncyjny charakter turnieju ale pytania
były lekko z kosmosu.
Można też było również pogadać z burmistrzem i vice, którzy wmieszali się w
tłum bratając się z mieszkańcami ;)
Obserwuj wątek
    • iod Re: Festyn w Kiełpinie 10.09.06, 23:22
      nie byłam, "szykuję się" na festyn za tydzień, ale bratać się nie będę ;)
      • esscort Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 01:01
        Nie chcesz roweru?
    • kmsanczia Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 10:22
      Rand o czym pogadałeś z burmistrzem i vice? Wymieniliście luźne uwagi? ;-)
      A dla dzieci poniże 12 lat coś przewidziano?
      • randolff Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 10:33
        Z burmistrzamie nie rozmawiałem, nie czułem sie godzien, oni tacy dostojni a
        ja... w obcisłych gaciach rowerowych :)
        Dla małych dzieci był plac zabaw, stragany z pierdołami, zjeżdżalnia i mini-
        karuzela (5 zł rundka!!)
        Ostrzegam przed kupowaniem dieciom kolorowej waty cukrowej. Moja mała po
        zjedzeniu "różowej" wyglądała jakby żywcem pożarła jakieś zwierzatko :)
        • jaco2001 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 11:06
          a ja byłem, miód i wino piłem...... ups sorry się zagalopowałem.
          byłem, byłem - generalnie idea słuszna i godna poparcia lecz wykonanie, no cóż:
          dla małych dzieci była karuzelka (bez muzyki) + nadmuchiwany słoń do zjeżdżania.
          cena za jedno (3 minuty jazdy) i drugie (10 minut - dzieci wpuszczane grupami)
          to 5 zł - moim skromnym zdaniem rozbój w biały dzień.
          poza tym placyk do zabawy (ten co zwykle).
          dla starszych: jakieś konkursy, jazda na gokarcie, koniku itp.
          dla jeszcze starszych: konkurs gry w siatkę (była jakaś drużyna sercanów ;)
          oldbojów i pizzeri quatro:):)
          do picia i jedzenia: hamburgery, gofry, wata cukrowa, kiełba, pajdy chleba,
          piwko (w tym łomża - popieram).
          zaliczyłem koncert grupy rokowej, która liczyła tylko 3 osoby bo czwarty na
          weselu i grała co publika chciała, zaliczyłem koncert orkiestry gminnej
          (szczerze pisząc to co grali a przede wszystkim jak wyglądali MASAKRA).
          zaliczyłem kilka wypowiedzi pani ze stowarzyszenia kiełpin i coś tam jeszcze,
          która brzmiała głosowo jak młoda gronkiewicz waltz. zaliczyłem występ
          burmistrza, co było dla mnie niespodzianką bowiem w zaproszeniu piknik był
          opisany jako impreza oddolna a nie odgórna (ale może czegoś nie doczytałem:)
          poza tym okazało się, że na rolniczej nie ma chodników (przynajmniej w
          kiełpinie) i ludzie z dziećmi szli pomiędzy pozostawionymi samochodami na
          poboczu mijając się co chwila z autami i autobusami jeźdżącymi rolniczą.
          można było też wydać trochę grosza na różne zabawki odpustowe dostępne w
          mobilnych kramikach lokalnych bądź zamiejscowych handlarzy.
          PS> wina i miodu niestety nie zauważyłem i nie piłem;)
    • amma6 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 11:47
      A ja byłam na festynie w Czosnowie, i zdaje się że ja i moja kieszeń wyszliśmy
      na tym lepiej. Po pierwsze nie musiałam wysłuchiwać żadnych drętwych gadek
      włodarzy ( może były na początku imprezy ) , a po drugie karuzela ,
      zjrżdżalnia i inne tegoro rodzaju rozrywki dla milusińskich były po 2 zł.
      • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 11:50
        Znowu ten niewdzięczny Czosnów!!!
        Czosnów na Madagaskar!
    • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 11:58
      A ja byłem w parku w Alejach Ujazdowskich. Zjeżdżalnie za darmo, karuzele też,
      huśtawki także. Do tego sporo zabawek, bo zwyczaj tam piękny, że wszystkim się
      można bawić i dzieci sobie zabawki pożyczają. Dopiero jak idą do domu, to
      zabierają swoje. Ot, taka wielkomiejska utopia dla naiwnych.
      • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:00
        Benzynka, benzynka.....
        • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:02
          Patrząc z punktu widzenia benzynki, to najlepszym rozwiązaniem jest plac zabaw
          przy Baczyńskiego. Do Czosnowa też trzeba dojechać.
          • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:13
            Jest zaje...sty teren gminny obok nas- przeznaczony z resztą pod rekraację.
            Trzeba wpłynąc tylko na Radę i Burmistrza, niestety z kasą ciężką więc czarno
            to widzę.
            • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:21
              Ten, który wynika z planu dla Jeziornej? Jeśli chodzi o ten teren to jest
              świetny, rzeczywiście i ma przeznaczenie na rekreację. Myślę, że nie trzeba
              będzie wpływać ani na Radę, ani na Burmistrza, wystarczy poczekać na inwestycje
              w tym rejonie. Niestety, to potrwa.
              • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:27
                Nie.
                Znasz ścieżkę z Jeziornej w stronę osiedla pomiędzy kanałkiem a jez Ostrowskim?
                • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:29
                  Znam. To jest przeznaczone na rekreację?
                  • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:39
                    Cały teren pomiędzy Jeziorną/ tą polną drogą w stronę oczyszczalni a skarpą
                    jest pod rekraację. Niestety, większą jego część sprzedano osobie prywatnej
                    (pewnie liczy na odrolnienie) Podobno pozostał tylko ten niewielki fragment
                    pomiędzy Jeziorna, kanałkiem, jez Ostrowskim.
                    Bardzo urokliwe miejsce-wg. mnie nie wymaga zbyt wielkich nakładów na
                    przystosowanie do rekraacji.
                    • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:47
                      Właśnie nie chciałem zabierać głosu, bo nie miałem pewności, ale też słysząłem,
                      że tam jest sporo ziemi prywatnej, a z drugiej strony przewidziano spory teren
                      rekreacyjny. Myślę, że sprawa się rozstrzygnie wraz z inwestycjami w dalszą
                      część Jeziornej - jeśli będą tam powstawały spore osiedla segmentowe, to
                      zapewne deweloperzy sięgną i po tę ziemię. Rekreacja podniesie wartość ich
                      inwestycji. Oby - zobaczymy zresztą.
            • kmsanczia Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:23
              No właśnie, teren jest świetny. Już wieki temu planowano tam jakieś korty
              tenisowe i inne rozrywki dla mas. Ale skończyło się na rozparcelowaniu ogródków
              dla kilku ze znajomościami w spółdzielni osiedlowej. Ale szybko im się znudziło
              i teraz powstała dżungla. ;)
              • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:26
                wg planu to teren pod rekreację, ale myślę, że najpierw powstaną zaplanowane
                domki w dalszej części Jeziornej. A propos krzysiom i rand, czy inwestorzy
                segmentów na rogu Jeziornej i Spokojnej oraz inwestor bliźniaków na Jeziornej
                utwardzają tam drogę? Widziałem z daleka jakieś wielkie roboty ziemne.
                • randolff Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:33
                  Zapomnij. Rozmawiałem kiedyś z kierownikiem budowy i powiedział że PRK7
                  (deweloper) do drogi nic nie ma i nie będą nic z nią robić. Teraz sa rozkopy bo
                  podłączaja się do kanalizacji. Jednyne co mozna na nich wymóc to żeby
                  doprowadzili droge do poprzedniego stanu. Spokojna jest strasznie rozjeżdżona
                  przez ich ciężarówki a rok temu miała całkiem elegancką i równą nawierzchnię -
                  jak na Łomianki oczywiście :)
                  • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:35
                    Zatem można się tylko cieszyć, że przybywają nam kolejni skanalizowani
                    sąsiedzi.
                    • randolff Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:39
                      16 domów na Jeziornej i 12 w osiedlu na rogu Jeziornej i Spokojnej. Za bardzo
                      to średniej łomiankowskiej nie podniosą.
                      • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:49
                        Ale rand po drugiej stronie Jeziornej wg planu, mają powstawać takie same
                        historie. Też skanalizowane. Poza tym między rogiem Jeziornej i SPokojnej a
                        jeziorkiem Pawłowskim są mocno poniszczone domy ze sporymi działkami.
                        Przypuszczam, że tych ludzi też niebawem jakaś "niewidzialna ręka" wykupi i
                        zacznie tam stawiać segmenty, albo bliźniaki.
                        • randolff Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:55
                          To wszystko prawda, tyle że jednak obaszar między Jeziorną a Fabryczną to w
                          całości Łomianek niewielki spłachetek i nie zmienia to faktu, że Łomianki jako
                          całość to niedoinwestowana i zacofana dziura.
                          • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:57
                            Budowy mają ruszyć na terenach od Jeziornej w kierunku Brukowej, czyli w drugą
                            stronę. Sporo tam jeszcze można upchnąć. A co do oceny Łomianek to aż sie boję
                            napisać, zę mam podobne odczucie. Chociaż wolę zamiast tego, co napisałeś
                            uważać, że to miła sypialnia Warszawy. :))
                            • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 13:09
                              Tylko kilkadziesiąt metrów od Jeziornej.
                              Mniej więcej do wierzb widocznych pomiędzy Jeziorną a działkami- tam ma byc
                              droga rownoległa do Jeziornej
                              Dalej nie ma planów zagospodarowania.
                              • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 13:11
                                Tak, wiem. Dalej są ogródki działkowe i koniec. Ale - zawsze coś.
                            • papirus22 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 13:25
                              No fragi alez Ty niekonsekwenty jesteś zerknij sobie:
                              "Reszta mnie nie interesuje, więc Burmistrz Inwestor Kanalizacyjny nie jest dla
                              mnie."
                              a później:
                              "Zatem można się tylko cieszyć, że przybywają nam kolejni skanalizowani
                              sąsiedzi"

Nie chcesz tej kanalizacji, a później się z niej cieszysz???
                              Frags próbujesz stosowac rózne sztuczki socjotechniczne, a do tego dopuszczasz
                              się manipulacji, zastanów sie nad tym.
                              Zdecyduj się czego Ty chcesz, bo mam wrażenie że piszesz bzdury, zaśmiecając
                              przy tym forum.
                              Odwracasz uwagę od prawdziwych problemów których jest aż nadto, jak to ktos
                              napisał jesteś taką szczekaczką:)
                              • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 13:30
                                papirusie, ręce opadają. Ale pisz. pisz wszędzie gdzie się da. pisz mądrze, na
                                temat i o Sokole pisz.
                                • papirus22 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 13:58
                                  no ręce opadają, Twój brak zdecydowaniu mnie rozczula, naprawdę. Może tak
                                  "Sam nie wiem czego chcę, ale na pewno chcę":)
                            • ciuciubabka3 Re: Zapomnijcie o rekreacji 11.09.06, 21:58
                              Jak wygra Sokolowski to puści tam przedłużenie Kościelnej Drogi,aż do
                              Brukowej,a po obbu jej stronach będą bloki 4piętrowe.Sporo samochodów zmieści
                              się na szerokości ok.30m jak w planach ma mieć Kościelna D.
                              Życzę miłej rekreacji,ciszy i spokoju;))
                              No i jeszcze dojdzie droga po wale;)
                              • papirus22 Re: Zapomnijcie o rekreacji 11.09.06, 22:01
                                właśnie tego sie obawiam:(
                              • krzysiom1 Re: Zapomnijcie o rekreacji 11.09.06, 22:12
                                Nie przesadzaj.
                                Wg mojej wiedzy nasze słoneczko jeszcze nie ma koncepcji co zrobić z
                                tą "rekraacją".
                                Znając jednak szatański zmysł Sokoła-pewnie coś "fajnego" wymysli.
                                • ciuciubabka3 Re: Zapomnijcie o rekreacji 11.09.06, 22:32
                                  "Szatanski pomysł vel plan",tak kiedyś nazwał swój i Raczka pomysł na trasę po
                                  wale.Słyszałam na własne uszy,coś około roku 2000 plus,minus jeden.Ty też go
                                  cytujesz,czy to tylko przypadek.
                                  • krzysiom1 Re: Zapomnijcie o rekreacji 11.09.06, 22:39
                                    Przypadek.
              • esscort Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:32
                A ja słyszałem, że ktoś (właściciele?) ma zagospodarować jeziorko pawłowskie i
                zrobić tam jakąś sezonową (lato/weekend)"wodną" rekreację, głownie dla dzieci.
                Jakiś sprzęt plywający itp. Czyli coś się może ruszy
                • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:34
                  Nie wiem essc. Kiedy kupowałem swój segment, to samo powiedział mi sprzedawca -
                  że jest jakiś właściciel, czy inwestor i chce to zagospodarować. To było 3 lata
                  temu i od tej pory cisza.
                • kmsanczia Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:34
                  Też słyszałąm, wtedy kiedy budowało się to osiedle na Kiepury. Deweloper miał to
                  zrobić podobno, ale wyszło jak widać. Może to i lepiej, bo pewnie zamknęliby
                  jeziorko dla "swoich". Tyle że byłoby może czyściej i mniej pijaczków.
                  • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:37
                    Pijaczków, takich tradycyjnych to tam nie ma. Są wędkarze. Różne typy wędkarzy.
                    Czasem pogaduję sobie z pewnym miłym panem, któy przyjeżdża wieczorem na ryby,
                    ale są i tacy, po których tam tylko dziada i baby brak - butelki, papiery itp.
                    Poza tym niestety są i tacy mieszkańcy, co jeziorko traktują jak wysypisko
                    śmieci. Ci sami, krzysiom, o których kiedyś rozmawialiśmy - co podpalali
                    altankę na działkach.
                • krzysiom1 Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:43
                  Mennica Investment obiecywała zagospodarowanie jez Pawłowskiego.
                  Jak zwykle na obietnicach się skończyło.
                  Wybudowali osiedle na Kiepury, są rownież właścicielem terenu nad jeziorkiem
                  przy Fabrycznej-gdzie równiez planują jakieś domy.
                  Samo jeziorko wg moich informacji nie jest ich własnością tylko jakieś osoby
                  prywatnej.
                  • frags Re: Festyn w Kiełpinie 11.09.06, 12:50
                    Mój sprzedawca właśnie tak mówił i twierdził, że ta osoba prywatna zamierza w
                    nie zainwestować. Ale podobno, to już wiem od kogo innego, owa prywatna osoba
                    nie ma już pieniędzy i jeziorko niszczeje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka