Dodaj do ulubionych

Observator2006-przedstaw się!!!

23.09.06, 21:34
KŁAMCO PRZEDSTAW SIĘ! Wstydzisz się?:)
Oświadczam, że BANDA SOKOŁA NACIAGA FAKTY i wyjaśniam.
1.Nie byłem obecny na spotkaniu w Józefowie 18.09.06, z emocji padło Ci na
oczy!
2.Nie jest autorem, ani nie mam nic wspólnego ze stroną lomianki-wybory.priv

Dwa kłamstwa w jednym poście gratuluję!

Nie wiem jaki koszt był prezentowany?

Proszę jednoczesnie autora ww. strony o wyjaśnienie i potwierdzenie tego
faktu.

Co mi jeszcze zarzucicie, oszuści:)
Obserwuj wątek
    • ojciechrzestny Re: Observator2006-przedstaw się!!! 23.09.06, 21:39
      Ta BANDA chyba naprawdę Cię nie lubi!!!!!!!
      • papirus22 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 23.09.06, 21:41
        Nooo, walczą o utrzymanie stanowisk i pieniądze od burmistrza:)
        Ja osiągnę swój cel jak oni znikną z Gminy i przestaną ją niszczyć:)
    • observator2006 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 23.09.06, 21:45
      papirus22 napisał:

> KŁAMCO PRZEDSTAW SIĘ! Wstydzisz się?:)

Oto co napisał nasz przyszły radny w pkt.24:
      Trasa po wale
      czyli historia drogi, której nigdy nie było i nie będzie
      Dlaczego Łucjan Sokołowski marnuje czas i publiczne pieniądze, mami ludzi
      nierealną koncepcją „trasy po wale”?

Powody ekonomiczne

Droga w wariancie po wale kosztowałaby, co najmniej dwa razy więcej niż trasa
      przeprowadzona w starej rezerwie. Inwestycja ta wymagałaby olbrzymich nakładów
      finansowych i narażona by była na poważne zarzuty niegospodarności, na co
      zwracali uwagę urzędnicy różnych instytucji w korespondencji z Gminą. Trasa o
      takich parametrach wymaga olbrzymiej ilości ziemi. Pomysł burmistrza Łomianek,
      by wykorzystać „piasek” jest nierealny ze względów zasygnalizowanych wyżej oraz
      dlatego, że droga budowana na wale przeciwpowodziowym wymagałby nie tylko
      piasku, ale też odpowiednich i drogich kruszyw, a przede wszystkim niezwykle
      kosztownej osłony filtracyjnej. Dodatkowo wzdłuż Wisły - w Burakowie,
      Łomiankach Dolnych, Kępie Kiełpińskiej i Dziekanowie - jest wiele domów, które
      musiałyby być wyburzone. Pozwolenie na budowę wielu z nich wydał... Łucjan
      Sokołowski. Wywłaszczenia i wyburzenia to duże koszty, konflikty, długotrwałe
      procesy sądowe.

Popieram hasło „Leć sokole!”
      [otrzymane na lecsokole@gazeta.pl, autor Piotr Rusiecki]

• papirus22 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 23.09.06, 22:04
        WSZYSTKO PODTRZYMUJĘ!!!
        Autor strony wybory.priv, bez pytania mnie o zdanie opublikował mój artykuł
        wysłany do lecsokole.pl no cóż, pisałem o tym w maju, nie byłem na ostatnim
        spotkaniu w Józefowie.
        Wszystko podtrzymuję, zapomnieliście dodać, jeszce jednego GDDKiA nie ma prawa
        budowac wałów, bo kto by podjał taką decyzję zosatłby wyrzucony z pracy, nie
        może równiez budować osłony filtracyjnej, o której możesz nie wiedzieć!
        Odsyłam wobec tego do pisma speca od wałów. dyr. michaluka, gdzie znajdziesz na
        końcu o tym fragment:
        "...Modernizacja wału, obejmująca między innymi wukonanie kosztownejprzesłony
        przeciwfiltracyjnej, który następnie ma stać się elementem drogi, jest więc nie
        tylko nieuzasadniona z technicznego punktu widzenia, ale również byłaby
        zmarnowaniem publicznych środków":)
        www.lecsokole.pl/obw_melior.htm

i jeszcze to niżej -również podtrzymuję
        "No ale Wy na pewno wiecie więcej!Dlaczego Łucjan Sokołowski marnuje czas i
        publiczne pieniądze, mami ludzi nierealną koncepcją „trasy po wale”?"
        -----
        Ta trasa została właśnie odrzucona, wiesz chociaż ile naszych piniędzy na nia
        wydał Sokołowski???
        Odpowiedz !

Co do kolejnych fragmentów, ile lat trzeba wozić samą ziemię na ta budowę-
        odpowiedz!

Co do wyburzenia domów, odsyła tu:
        www.lecsokole.pl/obw_burm.war.htm#wyburzenia

Chętnie dowiem się kim jesteś, skoro łamiecie netyketę, to w zasadzie nie
        pwoniene z Wami pisac, ale oczywiste kłamstwa należy bezwzględnie negować.
        To jaki wariant odrzucono w pierwsze kolejności z 11:)))
        WARIANT NOŁ:)))
        No widzisz ja już dawno wiedziałem jak będzie i wcale się spotykam się ani z
        Wojewodą ani z Dyr. Dąbrowskim, ani DHV. Oni mnie nie znają, a ja ich widziałem
        na spotkaniu tylko:)
        NA koniec podoba mi się również ten fragment:
        "Oto co napisał nasz przyszły radny "-rozumiem, że już jestem wybrany-świetnie:)
        Może u Was się mainuje w demokracji o takich sorawach decyduja mieszkańcy, a
        czy mnie wybiorą? Nie wiem, jak mnie nie wybiora to nic się nie stanie, bo na
        tym polega demokracja:)))
      • ptasznik11 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 23.09.06, 22:06
        Obserwator masz dwie tylne łapy, to wybierz się na spacer wzdłuż wału. W ŁOm.
        Dolnych, Kępie , Dziekjanowie Nowym stoi cały szereg nowych budynkiów w pasie
        od 20 do 150 metrów od wału. Wyburzeń w gminie Łomianki rzeczywiście nie
        będzie, jeżeli Samorządowa Obwodnica Łomianek zostanie przeprowadzona po
        drugiej stronie Wisły w gminie Jabłonna (będą ale w Jabłonnej). Rozmowa z tobą
        Obserwator i Sokołem to jak korespondowanie z radiem Erewań.
    • frags znalazłem takie coś 23.09.06, 23:18
      Konferencja GDDKiA w Józefowie
      Autor: papirus22
      Data: 15.05.06, 18:41

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
      Dziś w Józefowie odbyła się konferencja GDDKiA nt. przebiegu trasy S7.
      W tej chwili jest ok. 10 warinatów. Z tym, że tak naprawdę to sa 5 wariantów
      z różnymi odnowagami. Wariant 1 to puszczeni ruchu tylko ul. Kolejową.
      Waraint 2 i 3 to stara rezerwa, z tym, że waraint 3 później już w warszaie
      wychodzi z rezerwy i przechodzi w kierunku bardziej południowym. Wariant 4 to
      trasa po wale i wpuszczenie ruchu środkiem ogródków działkowych lub Brukowa
      lub parkiem młoscińksim. Wariant 4 to przerobione wcześniej propozycje
      Sokoła.Raport 5 to NOŁ -trasa po wale. Do raportu oddziaływania na środowisko
      wybrano wszystkie warianty możliwe zaproponowane przez wszystkie strony.
      Firmą która wygrała przetarg i przygotowuje raport jest międzynarodowy
      koncenrn DHV. Były prezentowane wstepne wyniki pod kątem drogowym,
      oddziaływnia na środowisko oraz wpływ hałasu i szkodliwośc kazdego z
      wariantów oraz proponowane rozwiązania elimunujące hałas i tlenki azotu. Pod
      wzgęldem drogowym najgorszy okazał się wariant 5 czyli Nadwislańska Obwodnica
      Łomianek im. Łucjana Sokołwoskiego (zwana trasą po wale). Najlepsze wyniki
      otrzymał wariant 2 i 3. Pod względem odziaływnia na środowisko najgorszy
      wynik otrzymał wariant 5 czyli Nadwislańska Obwodnica Łomianek im. Łucjana
      Sokołwoskiego (zwana trasą po wale), najlepszy jest wariant 2. Ujęte zostało
      to w tablekę i pokazano w sposób jasny i klarowny. Po tych prezenatcjach
      przystapiono do dyskusji zabierały głos różne stow. przedstawiające swoje
      racje.
      Moim zdaniem z tej dyskusji wysnuwa sie wniosek, że najbardziej pradopodbnym
      rozwiązniem będzie wariant 2. Oczywiście wstyd przyniósl nam burmsitrz
      Sokołwoski, który stwierdział, że raport oddziaływania został zrobiony
      tendencyjnie. Burmistrz zaatakował prezesa firmy robiącej raport i
      stwierdził, że to co jest minusem jego zdaniem to jest plus. Oczywiście
      wywołał śmiech wśród drogowców, niektórzy specjaliści łapali sie za głowę i
      smiali. Na ten zarzut dyr. firmy stwierdził, że raport robi wielu
      specjalistów z róznych dziedzin, wielu z tytułami naukowymi i ręcza swoimi
      nazwiskami za obiektywnośc raportu, i poprosił burmistrza o zarzuty na
      piśmie:) Dyr. Dabrowski poczekał na zakończneie wywodu burmistrza
      stwierdzając, ze nic nie wnosi do dyskusji i żeby już przestał marnować
      publiczne (gminne) pieniądze na opracowania, które nie mają sensu.
      Stwierdził, że wariant 5 jest niemożliwy do realizacji o czym sygnalizował
      już dawno temu. Trochę wczęsniej miała miejsce żenująca sytuscja gdy na scenę
      wpadł jeden z naszych forumowiczów mieszkańców Łomianek i zaczął wykrzykiwać
      że raport jest źle zrobiony, nierzetelenie. Jednak na każdy z jego argumentów
      przedstawiano dowody. Włąśnie nasz forumowicz stwierdził, że to nie prawda,
      ze trasa po wale grozi wyburzeniem Oczyszczalni ścieków, bo jest 500m od
      wału. Na to GDDKiA przedstawiła kilka zdjęc na których widac wyraźnie że
      oczyszcania jest 10m od wału. W ten sposób spokojnie odpowiedziano na
      wszystkie zarzuty podając fakty.
      Podsumowując az prosi się postawić zarzut niegospodarności i marnowania
      publicznych środków burmistrzowi na bezsensowne rozwiązania. Co zasugerował
      dyr. warszawskiego oddziału GDDKiA.
      • brycezion Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:26
        Frags: Oczywiście nie o tą konferencję chodzi.Na tamtej Papirus chyba był,nie
        pamiętam.
        Obserwator 2006 oczywiście skłamał.18.9.06 w Józefowie nie było Papirusa.
        Obserwatorowi pomyliły się imiona.
        A żeby uprzedzić inne insynuacje,po raz kolejny oświadczam,że Papirus nie jest
        moją rodziną i jest to przypadkowa zbieżność nazwisk.
        • frags Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:28
          Tak myslałem, Brycezionie. już napisałem w innym wątku, że nie podejrzewam
          papirusa akurat o to, że jest kłamcą. Nie lubię go i nie zagłosuję na nikogo,
          kto jest z nim w aliansie wyborczym, ale nie posądzam go o aż taki brak pamięci,
          czy rozsądku.
          • krzysiom1 Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:37
            frags napisał:

> Tak myslałem, Brycezionie. już napisałem w innym wątku, że nie podejrzewam
            > papirusa akurat o to, że jest kłamcą. Nie lubię go i nie zagłosuję na nikogo,
            > kto jest z nim w aliansie wyborczym,

Bardzo nowatorskie podejście do tematu wyborów!
            • frags Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:49
              Pragmatyczne, krzysiom. To wybory samorządowe, w których często głosujesz na
              sąsiada, czy osobe, którą znasz. Wtedy nie kierujesz się kryterium programu, ale
              częściej własnymi sympatiami. Z papirusem22 mogę porozmawiac ot, na forum -
              -poboksować się, ale nie wyobrażam sobie, abym zaakceptował taki styl
              wypowiedzi, jak jego i mój "forumowy" w radzie gminy. Jeśli zaś ktoś go umieścił
              na liście kandydatów, uważam, że popełnił błąd - moje zdanie i mam do niego prawo.
              • krzysiom1 Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:54
                frags napisał:

> Pragmatyczne, krzysiom. To wybory samorządowe, w których często głosujesz na
                > sąsiada, czy osobe, którą znasz. Wtedy nie kierujesz się kryterium programu,
                ale częściej własnymi sympatiami.

Dokładnie! Tylko sam sobie zaprzeczasz.
                Nie lubisz papirusa -to go nie lub i na niego nie głosuj!
                Tylko dlaczego to nie lubienie papka ma się przenosić np.na Sylwię?
                Właśnie w wyborach samorządowych mamy możliwość głosowania na konkretnych,
                znanych ludzi a nie partie czy listy.
                • frags Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:57
                  Tak, ale widzisz, dla mnie miarą tej listy nie jest sympatyczna Sylwia, którą
                  poznałem i lubię, ale nie do przyjęcia papirus22. Obawiam się, że jesli ktoś
                  dopuścił go do kandydowania, to mógł podobnych mu ludzi wystawić w moim
                  sąsiedztwie. Wolę nie ryzykoać. Pszczółkowski decydując się na papirusa22 musiał
                  go poznać i zaakceptować. I w tym miejscu nasze drogi się rozchodzą.
                  • krzysiom1 Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:59
                    Masz prawo tak myśleć ale to jest bezsensu...
                    • frags Re: znalazłem takie coś 24.09.06, 00:00
                      nie, dla mnie ma sens. Nie lubię papirusa22, nie chcę w żaden sposób wspomagać
                      kogokolwiek, kto z nim współpracuje - tak sobie myslę. Dobranoc!
                      • brycezion Re: znalazłem takie coś 24.09.06, 00:40
                        Frags: Nasze drogi nie rozeszły się.Nigdy nie były wspólne.Od samego początku
                        gdy weszłeś na forum i nic nie wiedząc o KOŁ i sytuacji w Łomiankach -
                        zaatakowałeś opozycję.
                        Nie dorabiaj więc teorii do swej postawy.
                        • frags Re: znalazłem takie coś 24.09.06, 09:58
                          Brycezionie, Brycezionie. Nie bierz wszystkiego dosłownie i nie przykładaj
                          jedynie do siebie. Pisząc o "drogach" miałem w pewnej konwencji przenośnej na
                          mysli ewentualne popieranie takich ludzi, jak p. Pszczółkowski. Krótko mówiąc, o
                          ile nie odbieram Mu fachowości, to w sytuacji gdy obok niego na liście znajduje
                          się papirus22, nasze - moje i Jego - drogi się rozchodzą. Z Tobą faktycznie,
                          nigdy nie było mi ani po drodze, ani nawet nie szliśmy w tą samą stronę.

Miłego urlopu Ci życzę!
          • brycezion Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:39
            A szkoda Fragsie,że nie zagłosujesz.Różne przepychanki forumowe mogą
            decydować,że Go nie lubisz,ale -uważam- że jest to irracjonalny powód.
            Papirus to mądry człowiek,może czasem porywczy,ale może dużo dobrego zrobić dla
            Łomianek.
            • frags Re: znalazłem takie coś 23.09.06, 23:50
              Brycezionie, powyżej odpisując krzysiomowi napisałem już o powodach mojej
              decyzji. Dla mnie porywczość papirusa i jego styl są jak najbardziej uzasadnione
              na forum, ale dyskwalifikujące w wyborach.
    • observator2006 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 00:58
      papirus22 napisał:

> KŁAMCO PRZEDSTAW SIĘ! Wstydzisz się?:)
      > Oświadczam, że BANDA SOKOŁA NACIAGA FAKTY .....
      Autor: papirus22
      Data: 23.09.06, 21:34
      KŁAMCO PRZEDSTAW SIĘ! Wstydzisz się?:)
      Oświadczam, że BANDA SOKOŁA NACIAGA FAKTY.......

Przecież to zrozumiałe!

Skoro w swoich wypowiedziach, artykułach, ulotkach mijasz się z prawdą –
      pozostaje - jak to mówiła kampinoska spalić się ze wstydu!
      Człowiek honoru, zamiast obrażać innych , natychmiast wycofałby te artykuły ,
      a następnym krokiem byłoby wycofanie się z kandydowania do rady gminy!
      Decyzja należy oczywiście do Ciebie.

Dobrej nocy. Bez wyborczych koszmarów!
      • brycezion Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 01:11
        Observator2006: Ale masz tupet!!!.Najpierw mijasz się z prawdą,że Papirus był w
        Józefowie,a teraz czepiasz się Go,choć najgorsza ocena "trasy po wale" wynikała
        z wielu przyczyn.I w tym Papirus suma sumarum miał rację.
        • observator2006 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 01:30
          brycezion napisał:

> Observator2006: Ale masz tupet!!!.

O Twoich poczynaniach na rzecz przebiegu NOŁ, napiszę po Twoim powrocie z
          urlopu, abyś mógł osobiście się wypowiedzieć.
          Chyba że u Was w KOŁ, jak w muszkieterach : jeden za wszystkich.........
          Miłego urlopu, bez stresów wyborczych!
          • brycezion Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 01:49
            No proszę! Observator2006 znalazł wreszcie winnego,dlaczego NOŁ został tak nisko
            oceniony.Nie przypuszczałem nigdy,że mogę mieć wpływ na opinię tak poważnej
            firmy jak DHV i GDDKiA.
            • papirus22 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 08:42
              Mnie nie martwi to co tu piszecie, a ja fragsa lubię mimo wpadek z psami i
              obrażaniem surena oraz wielu innych:)Każdy ma prawo do błędów i słabości!
              Frags jesteś zwolennikiem burmistrza podobnie jak obser, który zmienia nicki i
              jak już sam pisałeś zagłosujesz na Sokoła (masz takie prawo).
              No własnie kto jest winny, że nie będzie trasy po wale -NOŁ, no zapewne papirus
              bo pisze na forum, no i KOŁ, bo pisał, "zostawmy decyzję specjalistom od dróg"
              hahaha, jakoś niedostrzegliście w międzyczasie, że decyzję o niej podejmuje, p.
              Kotlarek z p.Dąbrowskim oraz Wojewoda:)))
              I ani papirus, ani KOŁ, ani burmistrz z cała switą nie mają na to wpływu!
              • j46 Re: Observator2006-przedstaw się!!! 24.09.06, 19:56
                A ja sądzę, że będzie jeszcze próbował mieszać. A przygrywka odbywa się na tym
                forum. Walka zaczyna odbywać się nie na argument i fakty, lecz na pomówienia i
                niejasności. Zamiast podjąć się krytycznej analizy wszystkich wariantów z punktu
                widzenia możliwości realizacji oraz z punktu widzenia Łomianek i Warszawy, stale
                sugeruje się nam, że NOŁ to jedyne doskonałe rozwiązanie. Postępowanie takie
                jest porostu nieuczciwe zawłaszcza, jeżeli to robi pismo Urzędu Gminny i jej
                władze. A jak nie wiem, o co chodzi to zawsze próbuję zastanowić nad problemem.
                Jednak obecne władze nie chcą mnie i Wam udostępnić tej wiedzy, każą natomiast
                przyjąć na wiarę, iż to jedynie słuszne rozwiązanie. Pozostaje strona <leć
                sokole> i <sitkom>. Jak byłem młodszy takim jedynie słusznym rozwiązaniem był
                socjalizm jako droga do komunizmu... . A dziś, gdzież one?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka