Dodaj do ulubionych

Górka na sanki

26.01.07, 12:42
Czy w Łomiankach jest gdzieś fajna górka na sanki? Moje dziecie jest mocno
zainteresowane,... no i ja bo juz nie mam siły ciągnąć sanek..:).
A swoją drogą..cudnie jest teraz na świecie(to nasza pierwsza zima w Ł),
szkoda że trzeba siedziec w pracy.
Obserwuj wątek
    • lomiankowicz Re: Górka na sanki 26.01.07, 12:48
      Cięzko o górkę.
      Na siłę mozna zjeżdżać z górki po wysypisku przy Brukowej a tak naprawdę
      najlepsze są wydmy w Kampinosie.
      Niestety do wydm daleko i droga trudna.
      • papirus22 Re: Górka na sanki 26.01.07, 13:03
        Najbliższa górka znajduje się przy szpitalu w dziekanowie dojazd od osiedla
        równoległa lub od strony szpitala. Od oś równoległa trzeba jechac drogą
        opaskową w kierunku Gdańska odbić w kierunku KPN i dojść do granicy parku. Tu
        na granicy parku skręcic w lewo po kilkuset metrach jest górka całkiem duza jak
        na Łomianki(nazywana szaleńcza:), ale w około jest trochę drzew, zjeżdzac się
        da, ale trzeba uważać.
        W około jest tez kilka innych wzniesień o różnej trudności.
        • chamomilla Re: Górka na sanki 26.01.07, 13:08
          DZiękuję za szczegółowy plan dojazdu.
      • chamomilla Re: Górka na sanki 26.01.07, 13:05
        Myślę o czymś w okiolicy najblizszej, tak żeby nie trzeba było pakowac całego
        majdanu do samochodu; tylko dojśc przy okazji wieczornego spacerku..
        A w sobotę chętnie sprawdzę te wydmy, w której części Kampinosu to jest?
        • marasia Re: Górka na sanki 26.01.07, 23:30
          można wybrać sią nad Wisłę i tam pozjeżdżać z wału. Jeśli dziecko niewielkie to
          i niewielka górka ;)
          Ponadto bliżej od górek w Dziekanowie są górki w Dabrowie - u końca ulicy
          Wiślanej tam gdzie te opuszczone koszary. Z dzieciństwa pamiętam że górki w
          Dziekanowie miały swoje nazwy (jak już Papirus napisał - Szaleńcza, Słoneczna,
          Wodospad) to w Dabrowie opisywaliśmy je liczbami - 110, 104 itp. Z jednej z
          tych dąbrowianych górek, z samego szczytu kiedyś było widać ładnie zarysowaną
          panoramę Warszawy - drapacze chmur itp:)
    • kmsanczia Re: Górka na sanki 26.01.07, 13:32
      W Parku Młocińskim, od strony Burakowa jest trochę górek. Można wybrać w
      zależności od stopnia zaawansowania w zjazdach: mniejsze, większe, mniej lub
      bardziej zadrzewione, z zakrętami śmierci itp. ;))
      • iod Re: Górka na sanki 27.01.07, 16:42
        są są górki (przetestowane), co więcej nawet i znajomych można spotkać ;)
        • i_bella Re: Górka na sanki 27.01.07, 16:44
          ups, ale wpadka...teraz to już sama pokazałam, że wielonickowa jestem.
          Wiedzialam, że kiedyś wpadnę jak śliwka w kompot. Zachciało mi się...:(
          • kowalik22 Re: Górka na sanki 27.01.07, 17:02
            Tam zaraz "wilonickowa"... Toż wszyscy wiedzą, jakich nicków używasz:)))
            To nie to samo, kiedy trzeba się domyślać, kto ma jaki i ile;)

PS. Dlatego, w obawie przed tym, co Tobie się właśnie zdarzyło, ja nie zmieniam
            swojego, choć wiem, że jest z rodzaju "i śmieszno i straszno".
            Mnie z pewnością by takiej pomyłki nie puszczono plazem;)

(chciałam Cię przekonać, że nic się nie stało... Bardzo mi się udało? :)
            • i_bella Re: Górka na sanki 27.01.07, 20:42
              jesssus....żebym wiedziała, że mnie tak przekonywać,że się nic nie stało, to
              nie uciekłabym na te parę godzin z forum...a tak z premedytacją wyszukane
              drinki sączyłam niedaleko, dla kurażu oczywiście...;)
        • kmsanczia Re: Górka na sanki 27.01.07, 20:40
          iod napisała:
          > są są górki (przetestowane), co więcej nawet i znajomych można spotkać ;)

Właśnie, właśnie. Co się w tych Łomiankach porobiło, o "żonę dla Australijczyka"
          można się potknąć na każdym kroku. ;))
          • i_bella Re: Górka na sanki 27.01.07, 20:43
            hahaha, trzeba najpierw rozpoznać, a jak widać to trudne jest czasami....na
            pewno z uwagi na przebranie ;)
            • kmsanczia Re: Górka na sanki 27.01.07, 20:55
              Rozpoznać, haha. Już zmiana nicka była obliczona na zmylenie przeciwnika (poezja
              mi wyszła;) a tu jeszcze okulary ala matrix i brak charakterystycznego czarnego
              bolida w pobliżu. ;]
              • i_bella Re: Górka na sanki 27.01.07, 21:03
                no tak, tym bolidem to mnie zażyłaś.....ale cieszę się, że o okularach piszesz,
                a nie o łysinie ;)
                • kmsanczia Re: Górka na sanki 27.01.07, 21:12
                  Co tam łysina, zobaczyłabyś co ja miałam na głowie po przyjściu do domu. ;[

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka