30.01.07, 14:46
nigdy nie przeminie?
<a
href="http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/mg2/index.jsp?place=Lead09&news_cat_id=141&news_id=1757&layout=2&forum_id=756&page=text">'Przysmaki'
PRL</a>

Propaganda PRL

Knajpa PRL
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 14:48
      www.mojegotowanie.kobieta.pl/mg2/index.jsp?place=Lead09&news_cat_id=141&news_id=1757&layout=2&forum_id=756&page=text
      • lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:13
        Moja mama robiła takie coś, zajadalam się tym za młodu ale jakoś nie tęsknię za
        tymi kryzysowymi "smakołykami". Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego.
        Aktualnie obieram ptasie mleczko z czekolady bo jest blee :))
        • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 15:15
          Może jest błeee bo prawdziwa a nie czekoladopodobna. ;))
          Ja z przeszłości wspominam dobrze tylko torcik wedlowski. :)
        • esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 15:17
          lolaxyz napisała:

> Aktualnie obieram ptasie mleczko z czekolady bo jest blee :))

Ręcznie czy masz jakieś urządzenie? Chce Ci się?
          Czasem się zastanawiam, dlaczego nie robią ptasiego mleczka obranego. A może
          robią? A moze to jest pomysł na jakiś biznes?
          • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 15:32
            Podobno dowiedziono, że własnoręcznie obierając jedzenie mniej się zjada. Może
            to o to chodzi, dłubiesz, dłubiesz i już nie masz siły jeść. ;))
            • lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:49
              siła do jedzenia to by się znalazła tylko irytuje cie że nie nadążasz z tym
              obieraniem jak słabo odchodzi :))
          • drabbu Re: Czar PRL 30.01.07, 15:51
            esscort napisał:
            A moze to jest pomysł na jakiś biznes?

Tu jest znakomity pomysł na biznes. Produkcja "obierałek" do ptasiego mleczka.
            I promocji - jak ktoś kupi np. 3 pudełka waniliowego to obierałka gratis.

A jakie pole do popisu i do zarobku dla tych, co wymyślają reklamy -
            zareklamować taką obierałkę.
          • lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:51
            esscort napisał:

> Ręcznie czy masz jakieś urządzenie? Chce Ci się?

Ręcznie ale zainspirowałeś mnie do przemyśleń bo faktycznie nie zawsze mi się
            chce. Kiedyś były kiedyś takie urządzenia do obierania ziemniaków, może byłoby
            sprawniej :))
          • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 15:54
            Zały czas ptsiego mleczka (wedlowskiego oczywiście!) polega na tym, że jest ono
            w czekoladzie. Tylko tylko trzeba podawać prosto z chłodziarki, a nie
            rozmiękczone! Ciepłe ptasie mleczko jest prawie jak ciepłe piwo... wiadomo - mocz.
            Zapewniam Cię, że gdybyś miał w pudełku same pianki, wcale nie byłyby takie
            atrakcyjne smakowo.
            Podobnie jest z Rafaello/Ferrero Roch'e . Sam wypełniacz jest wszędzie dostępny
            i nazywa się Nutella. Spróbuj zjeść 3 łyżki samej Nutelli :)
            Jeszcze jeden przykład - Delicje Mini tez nie zrobiły kariery, choć prawie kazdy
            amator Delicji zostawia sobie środek z galaretka na deser. A jednak okazuje się
            że celebrowanie obryzania brzegów Delicji jest ważnym elementem atrakcyjnosci
            tego ciastka.
            • esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 16:00
              Faktycznie coś w tym jest, że "obieranie" jest miłe. Dałbym jeszcze inne
              przyklady miłego obierania (nie koniecnie kulinarnego), ale się powstrzymam ;)
              • lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 16:13
                Ależ dlaczego? Dodaj, w końcu forum polega na wymianie doświadczeń i poglądów.
                Może to Twoje obieranie jest bardziej praktyczne. Wiadomo czym się kończy
                obieranie ptasiego mleczka. Co prawda mniejszym niżby nie obierać, ale zawsze -
                dodatnim bilansem kalorycznym :(.
                • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:16
                  A propos, jak zmniejszyć bilans kaloryczny:
                  www.toys4boys.pl/item30__Polawiacz_slodyczy.html
                  ;]
                  • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:19
                    Dobry sposób jak nie tylko nie stracić, ale zarobić na urodzinach dziecka :)
                  • raash Re: Czar PRL 30.01.07, 16:35
                    Juz to kiedys widziałem :-)
                    Ale do zmniejszenia bilansu raczej to:

www.toys4boys.pl/item117__Powerball_250Hz_Pro.html
                    proponowałbym, choc raczej dla panów.
                    I proszę zapomnieć, że jedna ręką bedziemy wcinać mleczko, a drugą kręcić
                    powerballem ;-) Po kilku minutach kręcenia może nie byc siły i ochoty na
                    podniesienie kostyki mleczka ;-P
                • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:17
                  Mam nieodparte wrażenie, że esscort ma na myśli to obieranie, które kończy się
                  ZDECYDOWANIE ujemnym bilansem energetycznym.
                  :)
                  • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:19
                    No, no. Tu się nie rozmawia o takich świństwach. Chyba że w kontekście KPA i BIP. ;)
                    • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:20
                      Świństwach???
                      A co masz na myśli?
                      ;P
                      • kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:23
                        Ja absolutnie nic nie mam na myśli, ale wy macie. Wiadomo, że wszystko co dobre
                        nielegalne, niemoralne i powoduje tycie. ;))
                        • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:31
                          Acha, czyli Ty myślisz, że ja myślę to co Ty myślisz, że ja myślę, że Ty
                          myślisz, że ja myślę?
    • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:00
      A w Jankach, ma rozwidleniu Krakowska-Katowicka jeszcze niedawno widoczna była
      reklama lokalnej firmy: "Tkaniny - bezposredni producent, adres..."
      • esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 16:02
        Reklamy bywają fajne. Już chyba tu kiedys wspominałem o reklamie sklepu: Non
        stop, czynny od... do...
        • lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:11
          W Świdniku widziałem sklep z konfekcją o nazwie "Blake and Crystal":) Było to w
          okresie telewizyjnej emisji wiadomego serialu.

Do niedawna w Auchan w Alejach, nad działem podgrzewania resztek mięsnych na
          cieście ("pizza") i opalania kurczaków wisiał napis "ROŻNO". Chyba z rok wisiał.

Z naszego podwórka:
          Obecnie w szkole w Dziekanowie Leśnym, na głównej tablicy ogłoszeniowej na
          parterze wisi wielki plakat jakiejś lokalnej szkoły 'karate', a na nim profil
          kształcenia przyszłych kopaczy, między innymi "full contakt" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka