kmsanczia 30.01.07, 14:46 nigdy nie przeminie? <a href="http://www.mojegotowanie.kobieta.pl/mg2/index.jsp?place=Lead09&news_cat_id=141&news_id=1757&layout=2&forum_id=756&page=text">'Przysmaki' PRL</a> Propaganda PRL Knajpa PRL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 14:48 www.mojegotowanie.kobieta.pl/mg2/index.jsp?place=Lead09&news_cat_id=141&news_id=1757&layout=2&forum_id=756&page=text Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:13 Moja mama robiła takie coś, zajadalam się tym za młodu ale jakoś nie tęsknię za tymi kryzysowymi "smakołykami". Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego. Aktualnie obieram ptasie mleczko z czekolady bo jest blee :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 15:15 Może jest błeee bo prawdziwa a nie czekoladopodobna. ;)) Ja z przeszłości wspominam dobrze tylko torcik wedlowski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 15:17 lolaxyz napisała: > Aktualnie obieram ptasie mleczko z czekolady bo jest blee :)) Ręcznie czy masz jakieś urządzenie? Chce Ci się? Czasem się zastanawiam, dlaczego nie robią ptasiego mleczka obranego. A może robią? A moze to jest pomysł na jakiś biznes? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 15:32 Podobno dowiedziono, że własnoręcznie obierając jedzenie mniej się zjada. Może to o to chodzi, dłubiesz, dłubiesz i już nie masz siły jeść. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:49 siła do jedzenia to by się znalazła tylko irytuje cie że nie nadążasz z tym obieraniem jak słabo odchodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Czar PRL 30.01.07, 15:51 esscort napisał: A moze to jest pomysł na jakiś biznes? Tu jest znakomity pomysł na biznes. Produkcja "obierałek" do ptasiego mleczka. I promocji - jak ktoś kupi np. 3 pudełka waniliowego to obierałka gratis. A jakie pole do popisu i do zarobku dla tych, co wymyślają reklamy - zareklamować taką obierałkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 15:51 esscort napisał: > Ręcznie czy masz jakieś urządzenie? Chce Ci się? Ręcznie ale zainspirowałeś mnie do przemyśleń bo faktycznie nie zawsze mi się chce. Kiedyś były kiedyś takie urządzenia do obierania ziemniaków, może byłoby sprawniej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 15:54 Zały czas ptsiego mleczka (wedlowskiego oczywiście!) polega na tym, że jest ono w czekoladzie. Tylko tylko trzeba podawać prosto z chłodziarki, a nie rozmiękczone! Ciepłe ptasie mleczko jest prawie jak ciepłe piwo... wiadomo - mocz. Zapewniam Cię, że gdybyś miał w pudełku same pianki, wcale nie byłyby takie atrakcyjne smakowo. Podobnie jest z Rafaello/Ferrero Roch'e . Sam wypełniacz jest wszędzie dostępny i nazywa się Nutella. Spróbuj zjeść 3 łyżki samej Nutelli :) Jeszcze jeden przykład - Delicje Mini tez nie zrobiły kariery, choć prawie kazdy amator Delicji zostawia sobie środek z galaretka na deser. A jednak okazuje się że celebrowanie obryzania brzegów Delicji jest ważnym elementem atrakcyjnosci tego ciastka. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 16:00 Faktycznie coś w tym jest, że "obieranie" jest miłe. Dałbym jeszcze inne przyklady miłego obierania (nie koniecnie kulinarnego), ale się powstrzymam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czar PRL 30.01.07, 16:13 Ależ dlaczego? Dodaj, w końcu forum polega na wymianie doświadczeń i poglądów. Może to Twoje obieranie jest bardziej praktyczne. Wiadomo czym się kończy obieranie ptasiego mleczka. Co prawda mniejszym niżby nie obierać, ale zawsze - dodatnim bilansem kalorycznym :(. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:16 A propos, jak zmniejszyć bilans kaloryczny: www.toys4boys.pl/item30__Polawiacz_slodyczy.html ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:19 Dobry sposób jak nie tylko nie stracić, ale zarobić na urodzinach dziecka :) Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: Czar PRL 30.01.07, 16:35 Juz to kiedys widziałem :-) Ale do zmniejszenia bilansu raczej to: www.toys4boys.pl/item117__Powerball_250Hz_Pro.html proponowałbym, choc raczej dla panów. I proszę zapomnieć, że jedna ręką bedziemy wcinać mleczko, a drugą kręcić powerballem ;-) Po kilku minutach kręcenia może nie byc siły i ochoty na podniesienie kostyki mleczka ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:17 Mam nieodparte wrażenie, że esscort ma na myśli to obieranie, które kończy się ZDECYDOWANIE ujemnym bilansem energetycznym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:19 No, no. Tu się nie rozmawia o takich świństwach. Chyba że w kontekście KPA i BIP. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czar PRL 30.01.07, 16:23 Ja absolutnie nic nie mam na myśli, ale wy macie. Wiadomo, że wszystko co dobre nielegalne, niemoralne i powoduje tycie. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:31 Acha, czyli Ty myślisz, że ja myślę to co Ty myślisz, że ja myślę, że Ty myślisz, że ja myślę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:00 A w Jankach, ma rozwidleniu Krakowska-Katowicka jeszcze niedawno widoczna była reklama lokalnej firmy: "Tkaniny - bezposredni producent, adres..." :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czar PRL 30.01.07, 16:02 Reklamy bywają fajne. Już chyba tu kiedys wspominałem o reklamie sklepu: Non stop, czynny od... do... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czar PRL 30.01.07, 16:11 W Świdniku widziałem sklep z konfekcją o nazwie "Blake and Crystal":) Było to w okresie telewizyjnej emisji wiadomego serialu. Do niedawna w Auchan w Alejach, nad działem podgrzewania resztek mięsnych na cieście ("pizza") i opalania kurczaków wisiał napis "ROŻNO". Chyba z rok wisiał. Z naszego podwórka: Obecnie w szkole w Dziekanowie Leśnym, na głównej tablicy ogłoszeniowej na parterze wisi wielki plakat jakiejś lokalnej szkoły 'karate', a na nim profil kształcenia przyszłych kopaczy, między innymi "full contakt" :) Odpowiedz Link Zgłoś