esscort 21.08.07, 22:07 Zanosilo sie, że burza będzie groźna - zwlaszcza po wcześniejszy ch doniesieniach z mazur wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4417136.html Ale u nas chyba bez większych strat. Nawet prąd jest :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fregata10 Re: troche popadało 21.08.07, 22:26 Miałem trawnik przed domem(pasek 1,5 metra) teraz jest okazałe bagno. Porównując do doniesień z mazur to mały pikuś. J Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: troche popadało 21.08.07, 22:28 mhm, trochę, zastanawiałam się, czy zaglądać do piwnicy, czy nie. Zajrzałam :( Ogród pooglądam sobie jutro. Dzisiaj już się skupię na oglądaniu tv. W końcu prąd jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: troche popadało 21.08.07, 23:02 Ale musicie przyznać, że burza zapowiadała się na burzę tysiąclecia. A koniec końców nie było tak źle. Więcej się wymruczało w środku między chmurami... Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: troche popadało 21.08.07, 23:11 No myślałam, że będzie gorzej, zwlaszcza, że patrząc w pewnym momencie za okno praktycznie z malymi przerwami niebo bylo co chwila jaśniutkie.... Tak czy siak zalalo nam znowu podwórko, teraz nie tylko wina kałuzy na ulicy przed domem, która powstaje po każdym większym deszczu i studzienki, ktorą zrobiono w zeszlym roku i ktora jest stanowczo za mala, ale także i sąsiada, przez którego budowę i podwyższenie działki o kilkanaście cm aż do wysokości podmurówki ogrodzenia cala woda wraz z piaskiem szla do nas. Wieczorkiem nie widać, ale trawnik pewnie caly w piachu od sąsiada jest :/ Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: troche popadało 22.08.07, 08:27 mmc_lomianki napisał: > Więcej się wymruczało w środku między chmurami... bardzo Ci, ładnie to "wymruczanie między chmurami" wyszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: troche popadało 22.08.07, 10:18 O - cześć i_bella! Miło mi. Uważam jednak, że ładniej wyszło to chmurze niż mi. Dobrze z jej strony, że utrzymała furię w środku. Ta chmura z Mazur nie dała sobie z tym rady. Dziś przykro czytać o tym co spotkało tamtych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: troche popadało 22.08.07, 10:44 zgadzam się, przykro czytać. Wczoraj też jakoś przykro było oglądać...Klimat nam się chyba zmienia, a może zawsze tak było, nie wiem. Dzisiaj z uwagi na deszcz nuci mi się i mruczy Bartosiewicz od rana, coś tam o przemokniętych sercach miast. Ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: troche popadało 22.08.07, 21:11 Znowu trochę popadało i Łomianki byłyby nawet romantyczne. Światła latarni (tam, gdzie one są) odbijają się pięknie w ulicznych kałużach (są prawie wszędzie). Przejeżdżające przez nie samochody (o ile nie jadą 10 na godz.) wznoszą mieniące się fontanny kropel. Nad uliczkami na Dąbrowie płynie mgła, a uliczne światła filtrują się przez liście... Nad ul. Warszawską unosi się gryząca spalina i piski hamulców mało wprawnych, ale jakże bojowych kierowców. Ulicę Długą (na Dąbrowie) przegradzają nie tylko wykopki wodno-kanalizacyjne, ale i wielkie bajoro. Takież występuje na Dolnej (jeszcze trochę, a i tu i tu będzie można trenować windsurfing). Na ul. Brukowej tuż za znakiem ograniczenia prędkości do 30, stoi znak ograniczenia prędkości do 50 km. Ul. Jeziorna to slalom, a ponieważ jej oświetlenia nie ma chyba nawet w planach... W przemokniętym sercu miasta (na ul. Rolniczej) przejeżdżające pełnym tempem Cinquecento ochlapało mnie bardzo starannie, powiedziałbym - z duuużym zapasem. Woda przykrywa i maskuje na niej nawet największe wyrwy; efekt: rower do serwisu... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: troche popadało 22.08.07, 21:57 oniemiałam z wrażenia :) przypomniałeś mi Drabbu swoim postem odrobinę inne forum, niż to ostatnie.... koniec zaś Twojego postu odrobinkę niepokojący był (ta Rolnicza, kałuże itp) staram się zawsze być ostrożna, ale bywa różnie :( Na szczęście nie jeżdżę Cinquecento, ostatnio zaś staram się też, na tyle na ile to możliwe, unikać Rolniczej :) mruczące chmury i mieniące się fontanny kropel, uliczne światła filtrujące się przez liście w przemokniętym sercu miasta :))) szkoda, że tak naprawdę miasto mało urocze i romantyczne, z Warszawską, Długą, Dolną, Rolniczą, Brukową, Jeziorną i innymi. chociaż, sama nie wiem, może właśnie dlatego jest takie...jakie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: troche popadało 22.08.07, 22:03 _bella napisała: > przypomniałeś mi ... To się cieszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: troche popadało 23.08.07, 01:19 i_bella napisała: > oniemiałam z wrażenia :) No, ja też :) Ja takiego "odrobinę innego forum" o jakim piszesz, nie pamiętam, i w zasadzie nie znam. Choć wówczas, kiedy miałam czas czytać stare wątki, widziałam, że kiedyś było inaczej... A, i przy okazji chciałam powiedzieć, że cieszę się, że forum już działa. Zamartwiałam się, że już się nigdy tu nie spotkamy;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: troche popadało 22.08.07, 21:11 Znowu trochę popadało i Łomianki byłyby nawet romantyczne. Światła latarni (tam, gdzie one są) odbijają się pięknie w ulicznych kałużach (są prawie wszędzie). Przejeżdżające przez nie samochody (o ile nie jadą 10 na godz.) wznoszą mieniące się fontanny kropel. Nad uliczkami na Dąbrowie płynie mgła, a uliczne światła filtrują się przez liście... Nad ul. Warszawską unosi się gryząca spalina i piski hamulców mało wprawnych, ale jakże bojowych kierowców. Ulicę Długą (na Dąbrowie) przegradzają nie tylko wykopki wodno-kanalizacyjne, ale i wielkie bajoro. Takież występuje na Dolnej (jeszcze trochę, a i tu i tu będzie można trenować windsurfing). Na ul. Brukowej tuż za znakiem ograniczenia prędkości do 30, stoi znak ograniczenia prędkości do 50 km. Ul. Jeziorna to slalom, a ponieważ jej oświetlenia nie ma chyba nawet w planach... W przemokniętym sercu miasta (na ul. Rolniczej) przejeżdżające pełnym tempem Cinquecento ochlapało mnie bardzo starannie, powiedziałbym - z duuużym zapasem. Woda przykrywa i maskuje na niej nawet największe wyrwy; efekt: rower do serwisu... Odpowiedz Link Zgłoś