labes 23.08.07, 13:48 O UWAGA na stronie gminnej coś napisali o remoncie Kolejowej i dróg opaskowych. Czyżby GDKiA remontowało coś co według Sokoła miało być poszerzane. Nie przypuszczam aby byli tak głupi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolaxyz Re: Remont Kolejowej 23.08.07, 14:08 Dzisiaj była mowa o korku do Wóycickiego, ciekawe dlaczego nie mogą poszerzyć o jeden pas odcinka od Brukowej do Wóycickiego. Tam jest tak szerokie pobocze, że właściwie możnaby dolac po jakieś pół metra asfaltu i to dałoby dodatkowy pas ruchu a to bardzo usprawniłoby przejazd do Warszawy przy stosunkowo niewielkim nakładzie. Czy wie ktoś dlaczego taki manewr nie jest możliwy? A moze gmina powinna wystąpić z odpowiednim wnioskiem do GDDKiA? Przepraszam autora wątku, że nieznacznie odchodze od tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Remont Kolejowej 23.08.07, 14:23 I komunikat jest raczej niejasny :(( Na głównej stronie mamy, że: "GDDKiA przychyliła się do wniosku Burmistrza Łomianek, Wiesława Pszczółkowskiego, który od dawna wnosił o remonty dróg opaskowych, po obu stronach ulicy Kolejowej" a po otwarciu "więcej" - że prace dotyczą samej Kolejowej i rozpoczną się w najbliższy piątek, 24 VIII. Tymczasem (niezależnie od tego >co według Sokoła miało być > poszerzane), bardzo pilnego remontu wymaga jedno i drugie. >Według Sokoła> miało być wiele innych osiągnięć - ale spotkać jakieś można tylko z najwyższym trudem. Nieduży remont dróg opaskowych na krótkim odcinku wykonano dwa lata temu z inicjatywy jednego z radnych (nie Sokoła), ale remont był niedbały i śladu po nim już nie ma. Więc poczekajmy do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
a.zablocka Re: Remont Kolejowej 23.08.07, 15:25 No to w piątek będzie korek jeszcze większy niż zwykle... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 30.08.07, 09:12 Wspaniale że jest remont kolejowej, szkoda tylko ze nie mogli go zacząć wcześniej robić kiedy był mniejszy ruch wakacyjny, pytanie jeszcze czy ten remont będzie się wiązał z załozeniem ekranów, radny z zmienie potrzebnych w Łom. centralnych obiecywał to w swojej ulotce?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Remont Kolejowej 31.08.07, 20:47 To przy wymianie uszkodzonej nakładki montuje się w Polsce ekrany? Nie słyszałem o takiej korelacji. Dzięki nowej władzy przynajmniej wiemy, w czyjej gestii są opaski, bo imć Sokołowski przez 8 lat intensywnego gospodarowania nie zdążył tego ustalić. Ale bądźmy sprawiedliwi! W sumie nie ma się co dziwić. Wszak był zajęty rozbudową sieci kanalizacyjnej i planem zagospodarowania przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 03.09.07, 14:41 No dobrze by było jak by było, po co robić dwa razy remont, a tak przy okazji naprawy nawierzchni odrazu ekranki założyć a co, świat idzie do przodu, no i przeca radny z nowych lepszych władz obiecali;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Remont Kolejowej 03.09.07, 15:44 dodan napisał: świat > idzie do przodu, no i przeca radny z nowych lepszych władz obiecali O! A który z radnych składał takie obietnice? Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 04.09.07, 09:25 Radny z łomianek centralnych i oś Pawłowo, zostawiłem sobie ulotke z kampanii wyborczej na pamiątkę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Remont Kolejowej 03.09.07, 22:18 Zakładanie ekranów na drodze przed jej generalną modernizacją byłoby kontynuacją metod znanych z ubiegłych dziesięcioleci. Czyli najpierw kładziemy asfalt i robimy chodniki a potem wszystko rozpieprzamy, bo trzeba pociągnąć wodę i kanalizację. Potem znowu kładziemy asfalt a za miesiąc go rozwalamy bo czas na podłączenie ludzi do kabla telefonicznego. Itd itp. Niech powstanie Mszczonowska i zaczną remontować Kolejową. Wtedy przyjdzie czas na ekrany. A na smród z rur wolno przemieszczającego się samochodowego czopa nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 04.09.07, 09:32 No tak, tak powinno być oczywiście, myślałem że to może ów wielka modrenizacja, bo w takim razie po co ten remont, jak za dwa lata ma być modernizacja całej drogi? Przynajmniej tak jest przyjęte, że trasa Warszawa-Gdańsk ma zostać zmodernizowana do euro 2012r. Odpowiedz Link Zgłoś
dolny6 Re: Remont Kolejowej 04.09.07, 09:46 Wierzysz jeszcze w jakiekolwiek zapewnienia "kaczych" ministrów? Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 04.09.07, 11:24 nie bardzo, ale wkońcu są to zobowiązania międzynarodowe, była by straszna kicha, jak by ich nie dotrzymali i do euro by nie doszło, cały świat by się z nas śmiał.... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 15:08 Mszczonowska powstanie i bez Euro i bez jajozniosów. To tylko ponury epizod w historii naszego kraju. Zresztą czy będzie Euro w PL jest coraz bardziej wątpliwe. Nakładkę na Kolejowej trzeba wyremontować tak czy owak, bo jej jakość stanowi zagrożenie wypadkowe. Szczególnie po deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 11:24 niech powstaje i niech wkońcu założą ekrany na kolejowej, to ochronią nas trochę od hałasu i smrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
komek88 Re: Remont Kolejowej 24.08.07, 14:00 Jestem zdegustowana. Ptaszyna22 jeszcze nie zabrał(a) głosu. To niedopuszczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
boryska Re: Remont Kolejowej 28.08.07, 21:56 Mąż właśnie doniósł, że asfalt zaczeli zrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Remont Kolejowej 28.08.07, 22:04 O rety. Gdzie? Dojade jutro do pracy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Remont Kolejowej 28.08.07, 22:20 Nie obawiaj się, dojedziesz. :) Do jutra już raczej nie zdążą wszystkiego zerwać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Remont Kolejowej 29.08.07, 23:11 I co? Zdarły ten asfalt i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: Remont Kolejowej 30.08.07, 09:14 Nic, a co ma być? Był stary asfalt, więc trzeba było go zerwać i koniec. A teraz źle ci się jeździ? Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: Remont Kolejowej 31.08.07, 21:50 Wg mojej oceny sytuacyjnej, to asfalt w opisywanych powyżej obrazkach sytuacyjnych był frezowany , zrywa się boki, struny, stosunki, łańcuchy, można oczywiście i gruszki na wierzbie w szczególnych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: Remont Kolejowej 02.09.07, 16:08 Przez brak pasow na wysokości stacji benzynowej przy wlocie do Łomianek, wyjeżdzający ze stacji nie mają swojego pasa, zapomnialam sie wczoraj i o malo ktos, kto chcial ominac korek jadac prawie w rowie nie wjechal we mnie rozpedzony porzadnie :/ ech Kiedy cd "remontu" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 12:55 Rane zaczeło się asfaltowanie. Właśnie wracałam z W-wy. Korek od Wisłostrady do Burakowa. A chłopcy dzielnie kładą asfalt od naszej Parkowej Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 16:09 No niestety, trzeba przez to przebrnąć ... 1H stania dzisiaj w korku .... Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 17:35 Szkoda że mamy w PL taką deszczową aurę. Kupiłoby się skuter i po problemie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 17:53 Rozumiem, że nadal jest tylko jeden pas i korek żyje mając się świetnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 21:34 Nie. Prace wstrzymano. Korka nie ma. Maszyny czekają na staccji benzynowej. Myślę że jutro to dopiero będzie się działao! Ciekawe dlaczego czekano z asfaltowaniem do końca tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Remont Kolejowej 06.09.07, 22:36 Bo nic tak nie cieszy drogowca jak urlopowicz spędzający swój wolny czas w korku komunikacyjnym. Wiadomo - największy ruch jest w piątek, więc... :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 08:26 Piątek zapowiada się ciekawie. Kolejowa/Pułkowa o 8 rano stoi już od ul. Heroldów. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 10:13 Dzisiaj padł rekord - dojazd do pracy w centrum - 1 godz. 45 minut :/. Pod mostem Śląsk-Dąbrowskim stał stuknięty maluch, zajął jeden pas i totalny korek utworzył się do Bielan. Wkład korka łomiankowskiego w ten rekord to jakieś 15-20 minut. Nurtuje mnie jednak kwestia udostępnienia na odcinku przystanku w Burakowie (w stronę Warszawy) do Wóycickiego dodatkowego pasa, który aktualnie stanowi pobocze i jest oddzielony od reszty jezdni linią ciagłą. Wystarczyłoby na miejsce ciągłej wymalować przerywaną i usunąć zwężenie tuż przed światłami (pare wiaderek asfaltu załatwiłoby sprawę :)). Bo skoro zablokowanie jednego pasa na Wisłostradzie korkuje miasto na odcinku 10 km to i udostępnienie tego pasa rozładowałoby nasz korek łomiankowski. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 10:41 Nie rozładuje. I tak za Wójcickiego wszyscy muszą się zmieścić na dwóch pasach. Dopiero trzy pasy do rozjazdu Pułkowa/Marymoncka załatwiają sprawę. A tak wogóle podstawowy problem to światła Pułkowa/ Wójcickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 10:49 Jacy wszyscy!? Ja skręcam w Wóycickiego, tak jak jakieś 20-30% samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 11:04 lolaxyz napisała: > Jacy wszyscy!? Ja skręcam w Wóycickiego, tak jak jakieś 20-30% > samochodów. Też tak myślałem jak jeździłem na Wójcickiego:)Teraz jeżdżę prosto. Faktycznie trzeci pas skręcającym w Wójcickiego by pomógł ale uwierz, że i tak byś na nim stała bo jeżdzili by nim jadący za Wójcickiego prosto Ruch w prawo w Wójcickiego jest tylko w godzinach "szkolnych" Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 11:12 krzysiom1 napisał: > Ruch w prawo w Wójcickiego jest tylko w godzinach "szkolnych" Korek też jest tylko w godzinach szkolnych, tak sie składa, że 7.30- 9.30 to są godziny kiedy ludzie jadą do pracy (a dzieci do szkoły), po południu w srtone powrotną jakoś się to bardziej rozkłada na kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Remont Kolejowej 07.09.07, 10:55 No ja też się tłukłem 1:05... To był jakiś solidny wypadek, bo koleżanka jechała o 8:10 i już stało, ja byłem przed 10 i wrak nadal był na miejscu... Tak czy inaczej męczą te zatory: wczoraj u nas, bo kładli asfalt, dziś rano ten wypadek, a po południu pewnie będzie koszmar, bo piątek + zwężenie asfaltowe... Eh... Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki I jak tam? (piątek popołudniu) 07.09.07, 17:20 Robią czy nie robią? Korek ogromny? Dojechał ktoś do Ł? ;) Odpowiedz Link Zgłoś