amphy-music 11.06.08, 09:25 www.efakt.pl/Zet_Lista/artykul.asp?artykul=32561 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomek2 Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 10:28 Straszna skucha! Nie trzeba było koniecznie zatrudniać Stana, ale słowo się rzekło - kobyłka u płota! UG zachował się poniżej krytyki. Zgodnie czy niezgodnie z prawem, ale po chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
molekw Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 10:30 Ciekawe kto w tej gminie odpowiada za sprawy kultury, rozrywki i rzecznika? Ktokolwiek by to nie był powinien zostać szybko usunięty i więcej nie szkodzić. Takie konflikty niszczą wizerunek gminy Łomianki i ośmieszają ją na zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
amphy-music Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 10:34 Rozmowy były prowadzone z panią wiceburmistrz Niegrzybowską. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 10:36 molekw napisał: > Ciekawe kto w tej gminie odpowiada za sprawy kultury, rozrywki i > rzecznika? Ktokolwiek by to nie był powinien zostać szybkousunięty > i więcej nie szkodzić. Takie konflikty niszczą wizerunek gminy > Łomianki i ośmieszają ją na zewnątrz coś mam wrażenie że na tej internetowej publikacji się nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:06 Pewnie się nie skończy. Ale dlaczego artykuł kończy się wezwaniem: "Łomianki wstydźcie się"? A za co? "Prowincjonalna miejscowość" nie pragnie byłej gwiazdy, i tyle. Żeby nie było wątpliwości: lubiłem Stana Borysa, nadal go lubię słuchać. Czy on sam jednak nie pospieszył się zanadto, angażując wszystkich dużo, dużo przed czasem i podpisaniem umowy, co i sam przyznaje? Istotnie, co on teraz zrobi z czterema dziewczynami? Ale reklamę dzięki Łomiankom już ma dużą - większą, niżby miał, gdyby występował. Odpowiedz Link Zgłoś
megaban Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:13 Smutne i żenujące zarazem. Nawet tego nie potrafią właściwie załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:14 Niezależnie od formy zerwania umowy ze Stanem, zamiana Stana na Ingrid chyba nie świadczy dobrze o wyczuciu potrzeb. Stan byłby znakomity na tego typu imrezę, bo i miejscowy, i ma pewną legendę, jest znany przez ludzi z kilku pokoleń, świetnie sie sprawdza w duzych imprezach itp. Zadęcie na zagraniczna gwiazdę jest przejawem prowincjonalizmu, więc nie ma co się obrażac na takie określenia A może w Dniu Łomianek dałoby się jakoś zorganizować alternatywny koncert Stana? Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:25 esscort napisał: >nie ma co się obrażac na takie określenia Ależ ja wcale się nie obrażam. W Domu Kultury tej "prowincjonalnej miejscowości" występowały i występują różne gwiazdy, bardziej aktualne. Nie było też "zerwania umowy" z nim, bo żadnej umowy nie było. Stan po prostu zbyt wcześnie podjął przygotowania, rozumiem, że jest zirytowany. W takich przypadkach liczy się podpisana umowa i zaliczka wypłacona na koncert. In-grid jest także znaną osobą i także sprawdza się na dużych imprezach (tu powstaje pytanie, co to jest duża impreza i od ilu widzów się liczy). A koncert alternatywny to dobry pomysł. Kto zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
megaban Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:28 pencroff napisał: >Kto zapłaci? ten kto zamawiał:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:44 Nie chcę sie spierać nad wyższością Stana nad Ingrid, bo pewnie Ingrid tezż jest swietna. Wyrazildem tylko opinie, że na tego typu imprezie moim zdaniem Stan byłby lepszy, bo mieszkaniec Łomianek na Dni Lomianek bardzo pasuje, bo jest "ponadpokoleniowy". A co do umowy. Nie znam kulisów i nie wiem, co kto komu obiecywał, ale jeśli dogadano się ustnie, to w cywilizowanych kontaktach jest to zobowiązujace. Wielokrotnie umawiałem się na coś ustnie, podejmowałem na to konto rózne zobowiazania, a spisanie umowy traktowałem jako formalność. Oczywiscie, z formalnego punktu widzenia nie ma umowy pisemnej, nie ma zobowiazania, ale nie jest to eleganckie. Jeśli się z kimś na coś umawia, to sie umawia. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:56 esscort napisał: > Nie chcę sie spierać nad wyższością Stana nad Ingrid, bo pewnie > Ingrid tezż jest swietna. I ja nie chcę. Pójdziemy, zobaczymy :) Mam na uwadze tylko treść oburzonego artykułu. Wynika z niego, że wcale się nie dogadano, o czym jedna ze stron powiadomiła drugą. I nieprawda, że "w ostatniej chwili...", a i rzecznik nie ma powodu, by się kajać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 12:11 pencroff napisał: > I nieprawda, że "w ostatniej chwili...", a i rzecznik > nie ma powodu, by się kajać. Faktem jest, że burmistrz+rzecznik zrobili z gęby cholewę i nie ma po co ich bronić. Ich sprawa ale obciach mają całe Łomianki Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 12:17 ale pen o dluzszego juz czasu wystepuje w obronie burmistrza w kazdej sprawie bezwzgledu na racje, pewnie ma w tym interes Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 12:31 dodan napisał: > ale pen o dluzszego juz czasu wystepuje w obronie burmistrza w > kazdej sprawie bezwzgledu na racje, pewnie ma w tym interes O Boże, Dodan, daj spokój z takimi tekstami. To bez sensu. Bo równie dobrze działa w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 15:12 ale co ci ess dziala w druga strone, bo nie rozumiem o czym ty do mnie rozmawiasz. Jezeli ktos zawsze broni wladzy bezwzgledu na jej czyny to chyba jest jasne ze ma w tym jakis interes, a przez to slowo rozumiem wszystko czyli poprostu powod, a nie jak to sie tobie wydaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 12:28 krzysiom1 napisał: > Faktem jest, że burmistrz+rzecznik zrobili z gęby cholewę i nie ma po co ich bronić. Ale w którym miejscu?! Proszę uważnie przeczytać artykuł. Zawarto ustne porozumienie, po czym jedna ze stron zrezygnowała (wcale nie w ostatnim terminie). Czyżby NIGDY nie zdarzało się Wam odstąpić od umowy, uznając, że ktoś inny zrobi coś lepiej, może da lepszy towar albo będzie bardziej atrakcyjny? Zwykłe KAŻDEGO prawo. Ani nie bronię burmistrza, ani rzecznika - tylko nie widzę ani tej cholewy ani obciachu. Nie przesadzajmy. Nb. w artykule mówi tylko o rzeczniku - więc skąd nagle burmistrz? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 14:36 Odpowiem za siebie: NIE zdarzyło się! Mimo że w moim przypadku chodzi zawsze o moje własne pieniądze, a nie gminne. Jak się z kimś dogaduje, to jedynym powodem zerwania umowy może być niedotrzymanie warunków przez jedną ze stron. Nie musi być na papierze. Słowna umowa jest tak samo ważna jak pisana, tyle że łatwo ją podważyć przy pomocy świadków (fałszywych), stąd jest "prawna słabość". Nie jest też żadną zasadą wpłacanie zaliczki czy zadatku. Takie praktyki mają miejsce w przypadku gdy wykonawcę nie stać na rozpoczęcie wykonywania umowy własnymi siłami lub w przypadku ograniczonego zaufania. W cywilizowanych społeczeństwach o wysokim poziomie kultury słowo jest ważniejsze od papieru a złamanie słowa ma fatalne konsekwencje społeczne i biznesowe. Nikt nie chce mieć do czynienia z kimś takim. Szkoda że takich społeczeństw jest coraz mniej i mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 15:14 dokladnie tak, nie mozna sie z kims umowic, a potem zrobic go w jajo, nawet w odpowiednim terminie. Widocznie w ulu pszczoly nie rozumieja slowa "Umowa" Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 15:46 Odpowiem też za siebie: zdarzyło mi się kilka razy, kiedy wybierałam inną ofertę od tej umówionej. Zawsze starałam się z góry zastrzec, że umowa nie jest ostateczna, żebym mogła się wycofać i drugą stronę informowałam możliwie zawczasu i szybko. Jak dotąd, nikt pretensji nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 16:55 Byłem na koncercie Stana Borysa i jestem przekonany, że zapewniły przednią rozrywkę wielu pokoleniom w świetnym wydaniu... A Ingrid - cóż - znana tylko w krajach nie-francusko-języcznych (Włochy i... Polska, w PL nawet lepiej się sprzedawała...). Żadne stacje radiowe z Francji jej nigdy nie grały. W sam raz wpasuje się w scenerię remizy z przytupem. Nie chcę tego jednak komentować. Tak samo nie odnoszę się do faktu organizowania czegoś przez Stana bez umowy. Najwyraźniej charakter tego człowieka ukształtował się w czasach kiedy słowo jeszcze coś znaczyło. Obecnie to chyba tylko maile podpisane certyfikatem wielosetbitowym coś znaczą... Odpowiedz Link Zgłoś
dodan Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 11:50 a daj pan spokoj, obciach jak 120, mam wrazenie ze obecne wladze w naszej gminie sa jeszcze bardziej glupsze od poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikapol Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 15:47 Dodan napisał ; "mam wrazenie ze obecne wladze w naszej gminie sa jeszcze bardziej glupsze od poprzednich" Nic tylko zabić się własną pięścią, każda władza głupia, skorumpowana i nieudolna, następna gorsza od poprzedniej. A ta kolejna jeszcze straszniejsza. Za to Polacy sami mądrzy, uczciwi, patrioci, społecznicy. Aż dziw bierze, że takie zacne społeczeństwo reprezentują takie miernoty. W skali makro za ostatnie lata bilans poglądów publiczności wygląda tak: Jaruzelski- zdrajca i zbrodniarz , Wałęsa- pyszałek i agent SB, Kwaśniewski-skorumpowany pijak, Kaczyński- zakompleksiony dyktator i paranoik. Czy jesteście takimi idiotami rodacy, że zawsze wybieracie głupszych od siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 16:16 kowalikapol napisał: >każda władza głupia, > skorumpowana i nieudolna, następna gorsza od poprzedniej. A ta > kolejna jeszcze straszniejsza. Za to Polacy sami mądrzy, uczciwi, Trafnie napisane! Dopisałabym jeszcze, że władza co rusz robi zły wybór, albo z gęby cholewę, albo wbrew mieszkańcom działa. Że też kodeksu na nich nie ma :) Wracając do tematu, przyznam się, że wolę i zobaczyć i posłuchać kogoś nowego, niż kogoś tak bardzo dobrze znanego. Odpowiedz Link Zgłoś
syropnakaszel Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 17:22 Bravo kowalikapol! Kto dla tuzimki jest nowy, a kto dobrze znany? In Grid jest już zbyt dobrze znana i niczego nowego nie usłyszymy. Natomiast Borys w nowym wcieleniu z zespołem to kawał dobrego rocka. Byłem, słyszałem, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
bronia_0 Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 18:18 Dwa razy byłam na koncertach tej ryczącej i fałszującej i pewnie dlatego upadłej gwiazdy. Dobrze mu było w USA to trzeba było tam zostać. Była to odurzająca kakofonia wrzasku i bezguścia. A na ostatnim koncercie w dodatku zachował się jak upadła primadonna. Dobrze że nie będzie śpiewał, a właściwie wrzeszczał, ryczał, grzmiał. Podkręcony dziadek, udający młodzika z lat 50-tych. A repertuar też pewnie z dna archiwum, łącznie ze sławetna i jedynie jego tak sławnym przebojem "jaskółka...". Ojciec też nie pamięta by coś innego sensownego śpiewał. Nadęty sobek, który najprawdopodobniej na samo wspomnienie, że ma gdzieś zaśpiewać, traktuje to jako zawartą umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
syropnakaszel Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 18:51 Widocznie tobie dziecinko i szanownemu tatusiowi słoń na ucho nadepnął. Nie znam pana Borysa osobiście, może i lubi przygwiazdorzyć, ale dla mnie najistotniejsze jest to, że on i jego zespół robią porządny rock, a nie plastikową tandetę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 20:09 Zaskakuje mnie ta opinia. Wygląda na ejakulat czystego i nieuzasadnionego niczym jadu... Pamiętam jak po koncercie p. Borys podpisywał płyty i nie zdradzał żadnych symptomów "upadłej primadonny". Żadne inne spostrzeżenie również nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistości. Znasz p. Borysa "na żywo", że masz takie obserwacje? A - i ścisz trochę Tolę Szlagowską, bo ten skrzek działa źle na indyki u sąsiadów... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusio Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 21:04 Trudno dyskutować z wielbicielami czyjegoś talentu. San Borys dla mnie to jedynie ktoś z trzeciej gildii. Czy się komu to podoba czy nie, zdania nie zmienię. A najeżdżać na kogoś, kto wyraził swój subiektywny osąd, znając go jeszcze mniej niż Sana, to swoisty casus belli. Dobrze iż tylu jest miłośników Sana, ale to nie znaczy iż nie ma jego przeciwników. Dajmy spokój jednym i drugim, a San niech śpiewa jak najlepiej potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Stan Borys a Dni Łomianek 11.06.08, 21:39 >A najeżdżać na kogoś, kto wyraził swój subiektywny osąd, znając go >jeszcze mniej >niż Sana, to swoisty casus belli. Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości tego problemu. Subiektywy osąd - popieram. Nie popieram jednak obraźliwych słów "wyzianych" bez żadnego powodu. "Primadonna", "Podkręcony dziadek" itd. to nie jest wyrażanie gustów muzycznych... No ale cóż, ktoś kto pisze takie brednie musi być skończonym idiotą i szkoda mojego i innych czasu na przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
jomek88 Re: Stan Borys a Dni Łomianek 12.06.08, 15:14 Łoł. Biedny, łatwowierny Stasiek Borysjakiśtam. Nie potrafi dbać o własne interesy? W USA potrafił a w Słomiankach nie? Jego strata. Na biedaka nie trafiło. Ludkowie, nie roztrząsajcie tego case'a. Jaskóka wyrwała się na wolność to i z niej korzysta. A że wolność boli? To niech uwięzi się tak jak za komuny uwięziona była i w lokalach Chicago wolności poszukując kaskę zdobyła. 10 000 czy 80 000 zł w jedną czy drugą stronę? Dla mnie to kilkanaście lat charówki. Dla gWIAZDY zaledwie tydzień krzątaniny i kilka godzinek (1-2 z reguły) żyłek na szyi. Porównajcie i płaczie, nad pokrzywdzoną przez miejscowych gWIAZDĄ oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lesjoiarek Re: Stan Borys a Dni Łomianek 15.06.08, 18:19 Ty jomek88, coś się czepił artysty? Bidny ci on, nie należy takiego poniewierać a w płaczu utulić! Odpowiedz Link Zgłoś