zreg6 18.06.08, 22:52 W Echu dzisiejszym napisano ze w lomiankach rzadzi rodzina .Szkoda ze przy tej okazji niezbyt pochlebnie opisano PO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozef127 Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 18.06.08, 23:17 My chcemy na burmistrza Jana G. co się już w poprzedniej kadenecji wykazał. PiS z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
zreg6 Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 18.06.08, 23:58 Bron Boze takiego burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 08:32 Czy było takie wydanie Echa w ciągu ostatniego roku w którym nie było sensacyjnego artykułu o tym, że w Łomiankach w urzedzie pracuje żona burmistrza (od 20 lat)? Co miesiąc zachodni czy inny tajniak donosi, że Echo o tym pisze. Nie miałam sposobnosci tego czytac wiec zapytam czy w każdym wydaniu ukazuje się dokładnie ten sam artykuł czy zmieniają dla niepoznaki szyk zdania żeby wyglądało, że to super news? Odpowiedz Link Zgłoś
4_clever Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 09:47 Pis się nie sprawdził. PO nepotyzm aż cieknie też tragedia. Może trzeba szukać kogoś bezpartyjnego bezkompromisowego spoza układu. Tylko kto się zgodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 10:02 Od zawsze ubolewam nad tym, że w samorządzie większych i mniejszych miast jest takie upolitycznienie. Bo jest. Czyżbyście (co poniektórzy) już szukali kandydatur na nowego burmistrza? nie za wcześnie? toż do końca kadencji jeszcze szmat czasu, a i nie wiadomo, co jeszcze obecna władza pokaże, co zdziała. Chyba zdecydowanie nazbyt wcześnie. Dzień dobry wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 10:58 Kurcze Kowalik mądrze prawisz. Kadencja nie bez powodu trwa 4 lata. Jeżeli nie zachodzą nadzwyczajne okoliczności każda zadyma (nie mylić z krytyką) w trakcie kadencji cofa sprawy gminy do tyłu. Nowe wybory to przerwanie ciągłości działań, oderwanie całego aparatu od bieżącej i strategicznej działalności na okres kilku miesięcy. Władza stale szczypana nie ma też odwagi na podejmowanie niepopularnych, acz w dłuższej perspektywie korzystnych działań, nie popycha spraw do przodu, a całą swoją energię skupia na obronie swoich pozycji. Oczywiste argumenty nie mją tu zresztą znaczenia, polityczny byt byłych "prominetów" wymaga ciągłego podgrzewania nastrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 11:32 kowalik22 napisała: > nie za wcześnie? toż do końca kadencji jeszcze szmat czasu Ale też - jak nas poucza niedawne doświadczenie - władza postawiona wobec wyborów celuje jak nigdy w budowie chodników, placyków i innych udogodnień cywilizacyjnych, "i taktu przyspiesza, i gna coraz prędzej" :) Nie czekając na wybory, na pewno naszej władzy przydałoby się trochę taktu przyspieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 12:07 pencroff napisał: > Nie czekając na wybory, na pewno naszej władzy przydałoby się > trochę taktu przyspieszyć. no, przydałoby się. tylko nie rozumiem, co to ma wspólnego z poszukiwaniem nowych kandydatów na burmistrza? Czy owo poszukiwanie ma spowodować "przyspieszenie taktu"? Obawiam się, że - i tu się zgodzę z Ptasznikiem - może spowodować spowolnienie. Albo też przyspieszenie nie w tym zakresie, gdzie byłoby to najważniejsze i najpilniejsze w dłuższej perspektywie działania. Nie mówię, czy obecna władza działa dobrze. Oczekujemy zmian szybszych, i myślę, że mogłyby być szybsze. Ale uważam, że o ile krytyka jest potrzebna i może wpłynąć korzystnie na poczynania władzy, to inne działania (np. epatowanie pomysłem poszukiwania kandydatów na burmistrza) mogą prowadzić do tego, o czym pisze - trafnie według mnie - Ptasznik. I to tyle w tym temacie, bo jeszcze chwilka i na miano "zwolennika Pszczoły" zsłużę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 12:34 Kowalik: mój poprzedni post nie był aż tak bardzo serio, jak Twoja odpowiedź :) Nie zależy mi wcale na przyspieszaniu wyborów. Zgadzam się z Ptasznikiem. Warto dodać, że zawsze nowa ekipa potrzebować będzie czasu na przejęcie i opanowanie spraw, w tym czasie nie podejmie nowych działań. A zatem istotnie nowe wybory dałyby spowolnienie, nie przyspieszenie. Pomijając (wiadomo dlaczego)wielki zamęt wokół tras (jako tu i ówdzie wysuwany argument) - moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do przerywania kadencji i obwoływania nowych wyborów. Krytyka - tak, zwłaszcza mająca rzeczowe podstawy - jak najbardziej! Jednakże nie krytykanctwo, przez które - gdy nie proponuje środków poprawy - bardzo niewiele da się osiągnąć, chyba, że komuś zależałoby na własnym rozgłosie, a można zauważyć, choćby po tym forum, że im go więcej, tym bardziej on staje się wątpliwy. Dodam jeszcze dwie rzeczy: że nie byłoby źle poprzyspieszać niektóre gminne sprawy, oraz że miana "zwolennika Pszczoły" wcale nie musi się unikać, ani od niego uchylać :) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
jojcorz Re: Dzisiejsze echo- ; Naszym miastem rzadzi rodz 19.06.08, 10:16 Ja zgodzę się. Jeden warunek niestety muszę spełnić. Jak pokazać moje królewskie korzenie? Króla nam POtrzeba a będzie lepiej. Demokracja dobra dla cierpliwych i bogatych. Król, niezbędny niecierpliwym i ubogim. Ja chcę nim być. Doróbcie mi królewskie korzenie. Zwracam się do IPN-u oczywiście. Będę dobrym królem. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kowalik22 19.06.08, 10:50 Cieszę się,że Kowalik22 uważa to samo, o czym od początku pisałem na tym forum.Że żadna legitymacja partyjna nie daje patentu na rozum. Z drugiej strony - czasem miewam wątpliwości czy zapowiadane zmiany idą wystarczająco szybko.Ale skoro opozycja temat żony burmistrza lub Jej krewnej uważa za największą wpadkę obecnych Władz i nie pisze o jakichś innych faktach - to znaczy że nie jest najgorzej. Znaczy to,że albo obecna Władza jest tak kompetentna,albo opozycja tak prymitywna. I znów za Kowalik22 - zobaczymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Kowalik22 19.06.08, 11:15 brycezion napisał: > Znaczy to,że albo obecna Władza jest tak kompetentna,albo opozycja tak prymitywna. Nie wiem jak z tym pierwszym, zobaczymy po efektach. Po to jest okres kadencji. Ale co do drugiego nie mam zupełnie najmniejszych wątpliwości. To określenie pasuje chyba jednak najlepiej, choć bardziej dosadne też leżą jak ulał :) Odpowiedz Link Zgłoś
kfz20 Re: Kowalik22 20.06.08, 10:02 Brycek chyba dostał nową fuchę tak fajnie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś