dorota.alex 21.10.08, 11:27 Jak w temacie :-) Gdzie w Lomiankach mozna zawiesc wode ze studni do badania? pzdr Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomek2 Re: Gdzie zbadac wode? 21.10.08, 12:01 Nigdzie. Kiedyś badał sanepid na Kochanowskiego a teraz najblizej w centrum, bodaj na Żelaznej. Woda musi być bezpośrednio z ujęcia i szybciutko zawieziona, żeby wynik był wiarygodny. I tylko w niektóre dni przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Gdzie zbadac wode? 21.10.08, 12:03 W sanepidzie na Ul. Kochanowskiego, musisz się dowiedzieć teraz podobno pojemniki trzeba brać od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Gdzie zbadac wode? 21.10.08, 12:36 dzieki za kontakty :-) Czekam na maila z cenikiem - zobaczymy czy mnie na to stac. W zwyklym sanepidzie badanie kosztuje ponad 500 zlotych, daja od razu namiary na jakies prywatne tansze laboratorium. Przy okazji tekst ze strony sanepidu w Ozarowie. Czytalam i oczom wlasnym nie wierzylam. Cytat z pierwszej strony o profilaktyce AIDS - ponizej "Pamiętaj: Tylko rodzina, w której pielęgnowane są: miłość, wierność i zaufanie, a najważniejsze jest dobro drugiego człowieka, gdzie nie ma miejsca na zdradę i inne ryzykowne zachowania, może zapewnić Tobie i Twoim bliskim poczucie bezpieczeństwa. Dlatego: buduj silne więzi rodzinne oparte na wzajemnym szacunku, zrozumieniu, bliskości i otwartości, staraj się dostrzec i zrozumieć potrzeby swojego dziecka, rozmawiaj z nim, nie unikaj "trudnych tematów" bądź dla niego przyjacielem i nauczycielem, dbaj o to, aby każdy w Twojej rodzinie czuł się kochany i potrzebny. Sam się przekonaj: Chroniąc najważniejsze wartości w życiu - chronisz samego siebie! Tylko silna i wspierająca się rodzina może dać każdemu z jej członków poczucie bezpieczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Gdzie zbadac wode? 21.10.08, 15:21 Ja wiem, gdzie NIE badać - u facetów zajmujących sie filtrami. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Gdzie zbadac wode? 21.10.08, 18:55 Z mojego wywiadu wynika, że: - armasan - własny pojemnik, ale co ono badają nie wiem - Sanepid na Żelaznej, z powiatowego Sanepidu w Ożarowie wożą tamże - pomijam niemałe koszty, to trzeba pobrać za kaucją pojemnik z Sanepidu, nabrać wody i zawieźć z powrotem przed 12-tą A co do Kochanowskiego - to można tam co najwyżej zrobić... posiew kału. Odpowiedz Link Zgłoś