Dodaj do ulubionych

Do łowców kwitów

31.10.08, 10:26
W wątku: Kto cenzuruje w Gazecie Łomiankowskiej?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=86240100
poruszono wiele spraw związanych ze złym funkcjonowaniem UMIGu.
Zabierał też głos biegły księgowy - znany łowca kwitów - Brycezion zadając
głupkowate pytania.
Wszyscy wiedzą że ma on dostęp do dokumentacji księgowej gminy. Czy zamiast
szukać wyimaginowanych kwitów na p. Sokołowskiego nie mógłby się zająć
wyjaśnieniem zarzutów poruszonych w w/w wątku. Przecież to forum czyta wiele
osób i są zbulwersowani tym że nasza gmina zaczyna przypominać republikę bananową.
Takie zarzuty powinny być wyjaśnione w tempie pilnym.
Może p. Asiński coś napisze zamiast kopać się z prasą lokalną?

I jeszcze jedno, czy praca jaką wykonał/wykonuje pan A.R. za nasze przecież
niemałe pieniądze komuś się przydała, bo efektów w postaci spraw
prokuratorskich brak?
Obserwuj wątek
    • brycezion Re: Pasek57 31.10.08, 12:16
      To forum jest dostępne dla wszystkich. Piszą ludzie o różnych sprawach.
      Dyskutują, wyrażają poglądy. Zadawane pytania są może czasem naiwne, bo nie
      każdy musi się na wszystkim znać i wszystko wiedzieć. Pytania mogą być czasem
      nawet wręcz głupie, ale "kto pyta nie błądzi".Masz prawo więc i Ty zadawać pytania.
      1. "Wszyscy wiedzą, że ma on dostęp do księgowości". I Ty Pasku57 również -
      wyjaśniam Ci. Skończyły się czasy utajniania dokumentów. Zgłoś się do UM i
      poproś o dowolną informację. Jeśli wiesz o co prosić.
      2. Dziękuję Ci za link do pamiętnego artykułu. Nie będę go recenzował, ale mój
      komentarz znajdziesz w tamtym wątku.
      Może dla Ciebie to są głupoty, ale wpadka z zawyżonym o 100%
      kosztem utrzymania ICDS, czy jak potem wyjaśnił Drabbu, że 10.000 zł za
      dystrybucję GŁ to koszt roczny (400 zł za 1 nakład ) musisz przyznać nie
      uwierzytelniają podanych tam tez.
      3.Mam wyjaśniać zarzuty w trybie pilnym ? Z niektórymi nie zgadzam się od
      początku (np. nepotyzm ), a inne wymagają długiej, żmudnej analizy. Wybacz, ale
      nie jesteś dysponentem mojego czasu, nie jest to moim obowiązkiem.
      4."Wyimaginowane kwity na Sokołowskiego???". To już Ci się udało. Wszystkie moje
      opracowania i te płatne i społeczne wiszą na stronie KOŁ od przeszło roku. Nikt
      jak na razie nic im nie zarzucił. Nie dyskutuje się bowiem z dokumentami i
      liczbami. A jeżeli przeczytasz Białą Księgę "Wstęp - pkt.1", to zrozumiesz czemu
      służą. Dokształceniu m.in.również Ciebie.
      5. Moja ś.p. teściowa mawiała stawiając zupę na stole : "Moja rzecz dać". Moja
      rzecz napisać zleconą analizę. Czy coś dały ? To już nie moja sprawa. Niektóre
      wnioski są realizowane, inne nie. Ale żeby Cie uspokoić zwrócę Ci uwagę, że
      tylko jedno zalecenie "wcześniejsza o parę m-cy spłata kredytu do DB" pokryła
      dziesięciokrotnie koszt Białej Księgi.
      6. "Sprawy prokuratorskie?" . Tak Ci pilno do nich ? Przecież piszesz o
      "wyimaginowanych zarzutach". To już z pewnością nie moja działka.
      • dalwin Re: Pasek57 31.10.08, 19:33
        brycezion napisał:

> To forum jest dostępne dla wszystkich. Piszą ludzie o różnych sprawach.

A to dobre. Brycezion głosi ogólną dostepność forum i wolność poglądów. Któż by
        się tego spodziewał. Dziwnym zbiegem okoliczności jednak nie przeszkodziło mu to
        w ataku na moją skromną osobę i wyzywanie od klonów i wytykanie nowości. Nie ma
        jak egoistyczne naginanie "wolności" do swoich potrzeb. Jak brycezion pisze
        bzdury to mu wolno bo mamy demokrację. Jak ktoś pisze nie po myśli to brycezion
        woli wyzywać od klonów, a radnych nazywać muszkieterami.
        Demokracja według bryceziona to twór bardzo osobliwy. Z pewnością jednak poda
        odpowiednie liczby, które przemówią o skuteczności dla niego takiego rozwiązania.
      • pasek57 Do bryceziona 05.11.08, 08:33
        Brycezionie jak na umysł ścisły, konkretny nieźle "zamuliłeś".
        Spodziewałem się konkretnych odpowiedzi na temat przetargów, kosztów, cyfr.
        Dochodzę do wniosku że po prostu boisz się grzebać w bieżących fakturach.
        Bezpieczniej jest szukać przysłowiowych kwitów na byłą władzę. Ona już ci nie
        zaszkodzi. Obecna może stać się niechętna.

Co do nepotyzmu to gdy matkę byłego radnego zatrudniono w SZATNI(!!!) w ICDS to
        wywołało to twój niepokój, a gdy fotel wiceburmistrza obejmuje szwagierka, żona
        burmistrza staje się szarą eminencją w zamówieniach, syn radnej awansuje na
        kierownika a znajomi wygrywają przetargi to nie uważasz tego za nepotyzm.
        No cóż punk widzenia zależy od punktu siedzenia.

• brycezion Re: Pasek57 05.11.08, 15:09
          1.Jeżeli zlecisz mi jakąś analizę, to wykonam ją jeśli termin i kwota będzie do
          zaakceptowania, a poza tym uznam, że potrafię wywiązać się z umowy i cel
          analizy ma jakiś sens.
          Nie mam natomiast czasu na "grzebanie się w dokumentach" ponieważ jakiś anonim
          coś tam napisał.
          Ale jeśli któryś z radnych podnosi temat, to do JEGO OBOWIĄZKU należy wyjaśnić
          go do końca, a nie podrzucać go innym. Za to bierze diety.
          2.Były radny którego wspominasz był na początku kadencji młodym myślącym
          człowiekiem w miarę niezależnym. Do tego stopnia, że na posiedzeniu Rady stoczył
          bój z przewodniczącym i doprowadził do GŁOSOWANIA !!! Rady czy można mnie
          dopuścić do głosu w/s sposobu uchwalania budżetu.On też zapoznał mnie ze sprawą
          zadłużenia i ICDS, bo wtedy nie interesowałem się sprawami gminy.
          Potem zatrudniono Jego matkę, zaś On został przew. Komisji Społecznej.I
          skończyła się w tym momencie Jego niezależność. Został "kupiony".
          I to nazywam nepotyzmem.
          Natomiast:
          a/Nie wiem czy była inna kandydatura na z-cę burmistrza d/s oświaty, na ile była
          to sprawa pilna i potrzebna. A jeśli była potrzeba i brak innego kandydata to co
          byś zrobił Ty ?
          b/Na początku kadencji 1 osoba odeszła z Referatu Zamówień Publicznych, a druga
          wzięła urlop macierzyński. Referat został bez pracowników. Żona burmistrza
          została tam skierowana, bo przy 17 letnim stażu i posiadanych kwalifikacjach
          mogła "pociągnąć" temat do czasu przyjęcia kierowniczki. Późniejsza próba
          znalezienia kandydata (ogłoszenia w BIP) zakończyła się niczym. Pod presją
          społeczną żona burmistrza wogóle odeszła z UM, a na Jej miejsce przesunięta
          młoda dziewczyna musi się jeszcze długo uczyć. Gmina zyskała coś na tym ?
          A Ty byś co zrobił ? Zatrzymał pracę Referatu aż przyjdzie pierwsza osoba ?
          c/Syn radnej jest wieloletnim pracownikiem. Awansowano Go, bo referat nie mógł
          nie mieć kierownika.
          d/A jakie były inne oferty i czy były ?

Rozumiem,że z Twojego punktu widzenia powinno się : nie obsadzać wogóle
          stanowiska z-cy, wstrzymać na czas nieokreślony pracę obu Referatów, a na
          zasadzie "pies ogrodnika" przyjąć ofertę droższą, byle nie znajomego. Wtedy nie
          byłoby nepotyzmu. Za to rozłożony urząd ku Twej ideologicznej satysfakcji.
          Wystartuj na burmistrza w najbliższych wyborach, sprawdzimy Twoje teorie.

Proponuję zamknąć tą dyskusję, bo temat był już parokrotnie mielony i staje się
          nudny. Zapewne zostaniemy obaj przy swoich zdaniach.
          A mój punkt widzenia wynika z siedzenia przy klawiaturze, a nie w UM.
          • zachodni007 Brycek 06.11.08, 17:12
            Brycek ty jesteś jak ... - jak zapłacą to wykonasz.
            A powiedz mi złociutki kto ci płaci za popieranie Potrzeby Zmian?
            Musisz mieć olbrzymie koszty takiej postawy - kilogramy wazeliny!
            • kaczusio Re: Brycek 06.11.08, 19:47
              A tobie zachodni, toć chyba dodali około 1400 g tępoty!
              • ptasznik11 Re: Brycek 06.11.08, 21:47
                Kaczusio z tymi 1400 g to przesadziłeś, waga mózgu przeciętego
                człowieka to ok. 1kg 100 g. Chyba że Matka Natura zachodniego
                szczodrzej obdarzyła ?
                • szopena Re: Brycek 06.11.08, 22:17
                  ptasznik11 napisał:

> Kaczusio z tymi 1400 g to przesadziłeś, waga mózgu przeciętego
                  > człowieka to ok. 1kg 100 g. Chyba że Matka Natura zachodniego
                  > szczodrzej obdarzyła ?

Coś mi się wydaje,że raczej zapomniała go mózgiem obdarzyć.
    • kawolik22 Re: Do łowców kwitów 31.10.08, 18:11
      Ufffffffffffffffff

Aleście sobie chłopaki pogadali.
      A o co szło?

ukłony
      kawolik22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka