Dodaj do ulubionych

Nowy Klub Radnych

04.07.11, 17:16
Powstał nowy Klub radnych, powstała również strona internetowa, mam nadzieję że bedzie równie ciekawa co strona opozycjonisty, który po wygranych wyborach nie był juz tak wylewny, no ale teraz jest okazja aby nadrobić poprzednie cztery lata.Ciekaw jestem co te Kluby będą porabiać, może na wiejska będą mieli swoich delegatów
Obserwuj wątek
    • gorszejutroo Re: Nowy Klub Radnych 07.07.11, 23:56
      orz5 a wiesz ze wcześnie powstał klub" koalicja", czy masz jakieś info o jego pracach, bo tam to dopiero egzotyka jeden członek (członkini) od drugiego pasuje jak kwiatek do kożucha, ci mają swoją stronę a ja czekam na stronę koalicji i wiersze smutnego radnego a było ich kilkanaście na forum sprzed 4 lat
      • piechowi-czanin01 Re: Nowy Klub Radnych 13.07.11, 18:03
        ten klub to istna "puszka pandory". Szkoda gadać.
    • turbodymoman78 Re: Nowy Klub Radnych 13.07.11, 21:47
      radni Baranowskiej utwrzyli ten klub chyba na przekór sobie samym, bo już nie mają pomysłu jak przeszkadzać burmistrzowi.to pokazuje obraz naszego społeczeństwa - "aby na przekór". Wielu z tych radnych nie ma pojęcia, najmniejszego pojęcia!!! o zasadach samorządu, ekonomii, prawa, zarządzania miastem! a tak naprawdę wpływa na ważne decyzje, często tylko dla przekory burmistrzowi. Moja sugestia - kilku z obecnych radnych podjęło decycję podczas ostatniej kadencji Baranowskiej o wstąpieniu w zadłużony twór o nazwie KSWiK - proponuję podać ich nazwiska w biuletynie piechowickim, aby każdy wiedział komu dziękować za wejście do tej zadłużonej już wtedy spółki, łącznie z panią wówczas burmistrz. Obecny ma związane ręce i niewiele moze już zrobić, tym bardziej mając taką radę...
      • ve-to Re: Nowy Klub Radnych 14.07.11, 17:36
        brakuje ciebie turbo w tej radzie, masz jak piszesz dużą wiedzę o tej radzie, uświadom mnie jeżeli możesz jakie uchwały storpedowali burmistrzowi radni o których piszesz, ja wiem o jednej- uwalili uchwałe o podwyżce wody za którą głosowali radni burmistrza, chętnie przeczytam w IP ich nazwiska
        co do KSWiK przez pól roku można było z tej spolki wystapić bo nowy prezes zresztą przegrany burmistrz nic dla piechowic nie zrobił, ja czekam na decyzję no-wego bo wrzucając głos do urny uwierzyłem że w piechowicach będzie tania i czysta woda i gierki radnych z tego czy innego klubu nie mają tu nic do rzeczy
        • piechowi-czanin01 Re: Nowy Klub Radnych 14.07.11, 20:41
          ve-to jesteś w oczyswistym błędzie, ale wynika to tylko z twojej niewiedzy. Radni z poprzedniej kadencji (patrz Łączą nas Piechowice), wchodząc wraz z poprzednią panią Burmistrz do spółki prawa handlowego tj. do KSWik-u, narobili całego tego pasztetu, z którym teraz poradzić sobie musi nowy Burmistrz. Nie chce się wymądrzać, ale aby mówić o wejściu lub wyjściu ze spółki trzeba mieć choć odrobinę więdzy z zakresu spółek prawa handlowego. Tylko na marginesie napisze, ze mało kto ją posiada, choć wszyscy są mądrzy. Jak powszechnie bowiem wiadomo zakładać lub też przystępować do spółki jest o wiele łatwiej niż z niej wychodzić. Ponadt, aby móc w pełni wypowaidać się na ten temat należałoby najpierw poznać umowę spółki, albowiem to w niej określone są wprost prawa i obowiązków wspólników czyli także nas Piechowic. Skoro zatem nikt z osób wymądrzajacych się na forum nie poznał tego dokumentu wymądrzanie się na temat wyjścia ze spólki jest po prostu nonsensem. Z doświadczenia wiadomo bowiem, iż wyjście ze spółki wiązać się musi m.in ze zgodą wspólników, a takiej o ile dobrze mi wiadomo nie ma. Ponadto, wiązać się to będzie musiało z procesem śadowym, który jest nie tylko bardzo kosztowny (nasze udziały warte są kilka milionów, ale również bardzo czasochłonny.
          Pisząc zatem, iż cena wody i nasza obecość w KSWiK- u , są wyłacznie problemami burmistrza jest czystą hipokryzją. Fakt, to teraz na nim spoczywa obowiązek rozwiazania tego problemu, niemniej jednak nie zapominajmy dzięki komu on powstał. To poprzednia Pani burmistrz i jej radni zgotowli Piechowicą taki los, wchodząc i zasilajac pieniędzmi już i tak chylącą się ku upadkowi spółkę. Ja trzymam kciuki za nowego i mam nadzięję że poradzi sobie z tym tematem. W mojej ocenie jeszcze za wcześnie na jego oceny.
          • von_lewir Re: Nowy Klub Radnych 14.07.11, 22:04
            dobre:) naprawdę dobre to może to jest spółka osobowa? ograniczenie zbywalności obciążania udziałów w spółce kapitałowej może być ograniczone umownie, ale skoro umowy nikt nie czytał...
            • edi.ed Re: Nowy Klub Radnych 26.07.11, 22:47
              von-lewir masz racje czy radni ktorzy podniesli do góry raczki o przystąpieniu do kswik czytali umowe, WIEDZIELI !!! ??? ze kswik ma dlug i to spory Wszystkich w kolo krytykujecie a moze sie zapytamy co nowi radni zrobili w swoich rejonach ? Panie Koprowska , Szmelowa, Ramska a Panowie Skowron Kluk Kamiński Potkański Bolek i reszta radnych zapomnieliście o swoich wyborcach, Myslicie że ludzie nie pamietają co żeście obiecywali przed wyborami Pamiętajcie jedno , tego etatu nie dostaliście dozgonnie i niech Wam sie nie wydaje ze Bogami jesteście w Piechowicach .ZAIMIJCIE SIE PRACĄ RADNYCH A NIE SZUKANIEM DZIURY TAM GDZIE JEJ NIE MA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka