bursztyn10 03.04.08, 11:17 Kto wie kiedy najlepiej dodać taki olejek. Do fazy olejowej? (ale czy wtedy nie straci zapachu) Czy pod sam koniec ?(ale czy wtedy dobrze sie połączy i potem szybko sie nie ulotni)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annqaa Re: Olejek eteryczny 08.04.08, 22:20 czesc:) szczerze nie powiem Ci dokladnie jak powinno byc, ja robie to na koncu:) sadze, ze jedeynym rozwiazaniem bedzie jak zaczniesz eksperymentowac i pozniej przedstawisz am swoje wyniki:) pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
s03 Re: Olejek eteryczny 11.04.08, 15:11 czesc bursztynku, olejki itp. daje sie na samym koncu, tzn do masy ktora wlasnie zaczyna gestniec( NaOH+tluszcze), do tego daje sie dopiero tez farbe i inne rzeczy -ziola, jakies platki kwiatkow, itd. Odpowiedz Link
bursztyn10 Re: Olejek eteryczny 07.05.08, 18:45 dzięki dziewczyny. mam jeszcze 100 pytań ale najpierw posprawdzam forum może to już było. Odpowiedz Link
annqaa Re: Olejek eteryczny 20.05.08, 11:56 i jak? zalazlas odpowiedzi do nurtujachych cie pytan? pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
bursztyn10 Re: Olejek eteryczny 06.08.08, 19:13 Wciąż szukam i eksperymentuję. Nie interesuje mnie rozpuszczanie białego jelenia. Zrobiłam parę prób na szlachetnych olejach i ich mieszankach. Olej z kiełków pszenicy, masło shea, oliwa z oliwek masło kakaowe. Muszę teraz je zużyć. Nie wiem gdzie leży błąd. Bo albo są za bardzo "ściągające" albo za miękkie i się rozmazują. Ilość wodorotlenku ważę na aptekarskiej wadze, trzeba pewnie dodać coś co nada im właściwości nawilzające? Trochę mnie to zniechęciło. Odpowiedz Link
annqaa Re: Olejek eteryczny 07.08.08, 11:26 w tak dokladnych rzeczach juz Ci nie pomogę:( mam nadzieję, że w przyszłości dowiem się jak robić samemu kosmetyki:) pozdrawiam Odpowiedz Link