Dodaj do ulubionych

Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia

23.08.14, 11:41
Czy moglby mi ktos pomoc w obliczeniach? Na przelomie wrzesnia i pazdziernika rozpoczyna sie nowy rok numerologiczny. Czy on rozpocznie sie podczas pelni we wrzesniu, czy w pazdzierniku? I teraz tak, urodzilam sie 5.11 obecnie dla mnie rok osobisty jest 5 (7+7), msc sierpien jest moim msc 6 (8+7). I teraz rozpoczyna sie moj dylemat, miesiac listopad, ktorym bedzie moim rokiem i miesiacem, dodajemy rok 7 czy 8? Tak samo, przypuscmy ( bo nie wiem czy wrzesien, czy pazdziernik stad przypuszczenie) nowy rok numerologiczny rozpocznie sie 8 wrzesnia. Wrzesien jest moim miesiacem osobistym 7, czy wrzesien traktuje caly jako miesiac 7, czy jest do 8 wrzesnia msc 7, a po 8 wrzesnia msc 8? Dziekuje z gory za pomoc
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia 23.08.14, 16:21
      Witaj
      zoka1 napisał(a):

> Czy moglby mi ktos pomoc w obliczeniach? Na przelomie wrzesnia i pazdziernika r
      > ozpoczyna sie nowy rok numerologiczny. Czy on rozpocznie sie podczas pelni we w
      > rzesniu, czy w pazdzierniku?

Punktem granicznym jest równonoc jesienna, która ma miejsce 22/23 września. Dodajemy do tego 7 dni. W pewnym zaokrągleniu przyjmujemy, że nowy rok osobisty rozpoczyna się od 1 października i liczenie od października wykonujemy już z uwzględnieniem kolejnego roku, czyli 2015.

I teraz tak, urodzilam sie 5.11 obecnie dla mnie r
      > ok osobisty jest 5 (7+7), msc sierpien jest moim msc 6 (8+7). I teraz rozpoczyn
      > a sie moj dylemat, miesiac listopad, ktorym bedzie moim rokiem i miesiacem, dod
      > ajemy rok 7 czy 8? Tak samo, przypuscmy ( bo nie wiem czy wrzesien, czy pazdzie
      > rnik stad przypuszczenie) nowy rok numerologiczny rozpocznie sie 8 wrzesnia. W
      > rzesien jest moim miesiacem osobistym 7, czy wrzesien traktuje caly jako miesia
      > c 7, czy jest do 8 wrzesnia msc 7, a po 8 wrzesnia msc 8? Dziekuje z gory za p
      > omoc

Wrzesień do samego końca będzie twoim miesiącem osobistym o wibracji 7.

Pozdrawiam
      • porucznikowa Re: Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia 23.08.14, 17:40
        Witaj Janusz

A dlaczego miesiąc osobisty wrzesień dla zoka1 będzie miał wibracje 7 a nie 5.
        > I teraz tak, urodzilam sie 5.11 obecnie dla...<

Pozdrawiamsmile
        • zoka1 Re: Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia 23.08.14, 18:18
          Porucznikowa, masz racje wrzesien jest moim 5 miesiacem osobistym, Janus nie liczac napisal po mnie - a ja napisalm msc mojego meza, poniewaz jego glownie mam w glowie. Dziekuje wszystkim za odpowiedz, pozdrawiam serdecznie.
        • janus50 Re: Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia 23.08.14, 20:38
          porucznikowa napisała:

> Witaj Janusz

Witaj droga żołnierko, masz rację. Pogubiłem się, wrzesień, reprezentowany przez cyfrę 9, nie zmienia wibracji i będzie dawał pięć jako miesiąc osobisty, tak samo jak rok osobisty...

Pozdrawiam
          >
          > A dlaczego miesiąc osobisty wrzesień dla zoka1 będzie miał wibracje 7 a nie 5.
          > > I teraz tak, urodzilam sie 5.11 obecnie dla...<
          >
          > Pozdrawiamsmile
          • sigma26 Re: Rok osobisty, miesiac osobisty - obliczenia 24.08.14, 10:05
            Janus50 a skąd się wzięło te 7 dni, które dodajemy do momentu równonocy? czy t o zostało przyjęte umówienie? Jak to wygląda jeśli chodzi o precyzję - mnie no. osobiście zależy na wykonaniu czegoś w 8 RO (podpisanie nowej umowy) więc czasu mam niewiele i mam obawę, że np. 25/09 będę ju z jednak w kolejnym roku osobistym
            • janus50 Re: sigma26 24.08.14, 15:57
              Witaj
              sigma26 napisała:

> Janus50 a skąd się wzięło te 7 dni, które dodajemy do momentu równonocy? czy t
              > o zostało przyjęte umówienie? Jak to wygląda jeśli chodzi o precyzję - mnie no.
              > osobiście zależy na wykonaniu czegoś w 8 RO (podpisanie nowej umowy) więc czas
              > u mam niewiele i mam obawę, że np. 25/09 będę ju z jednak w kolejnym roku osobi
              > stym

Równonoc jesienna ma miejsce zwykle przy ubywającym Księżycu. 7 dni to zapas na zakończenie kwadry, która ma właśnie 7 dni, tak, aby kolejny rok osobisty rozpoczął się z nową kwadrą. Ponadto, rok osobisty nie zmienia się z zegarkiem w ręku. Lata osobiste nakładają się na siebie i moment zmiany jest rozciągnięty w czasie na wiele tygodni. Ja jestem bliski zaakceptowania teorii, że lata osobiste trwają tak samo jak kalendarzowe, przy czym faza przejścia do kolejnego roku osobistego trwa już od równonocy jesiennej.
              Pozdrawiam
              • sigma26 Re: sigma26 24.08.14, 22:27
                dziękuje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka