aneta.7610
15.07.18, 15:13
Dzień dobry Pani Tereso,
mam na imię Aneta (09.10.1976 - aktualnie 8 rok osobisty) - mam prośbę o pomoc/podpowiedź w temacie ewentualnej zmiany pracy.
Jestem księgową i od jakiegoś czasu myślę o ewentualnej zmianie pracy. W dotychczasowej zaczęło źle się dziać- zaczęła się nerwowa atmosfera, szefowa po raz kolejny zwodzi mnie w sprawie moich próśb o podwyżkę, zatrudniani są jacyś "pseudo" fachowcy na stanowiskach dyrektorów, których niepewne pomysły najpierw mam "obrobić" pod względem zgodności z prawem a potem wprowadzać w swoim dziale, itd. Czuję się zmęczona, wykorzystywana, niedoceniana...
Myślę o zmianie pracy, oglądam ogłoszenia, wysyłam cv, chodzę na jakieś rozmowy.
Boję się jednak, czy to dobry moment na zmianę pracy - ewentualna zmiana nastąpiłaby dopiero za minimum 3 m-ce (taki mam okres wypowiedzenia) i zaczęłabym pracę w 9 roku osobistym. Boje sie tego. Z doświadczenia z poprzedniego okresu numerologicznego wiem, że moze to skończyć się niepowodzeniem.
Pani Tereso - czy powinnam szukać teraz nowej pracy? czy raczej wytrzymać ten trudny czas i poczekać do przyszłego roku - bliżej 1 roku?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź - bo ta sprawa nie daje mi spokoju.
Pozdrawiam. Aneta.