Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc do p. Teresy - praca

15.07.18, 15:13
Dzień dobry Pani Tereso,
mam na imię Aneta (09.10.1976 - aktualnie 8 rok osobisty) - mam prośbę o pomoc/podpowiedź w temacie ewentualnej zmiany pracy.
Jestem księgową i od jakiegoś czasu myślę o ewentualnej zmianie pracy. W dotychczasowej zaczęło źle się dziać- zaczęła się nerwowa atmosfera, szefowa po raz kolejny zwodzi mnie w sprawie moich próśb o podwyżkę, zatrudniani są jacyś "pseudo" fachowcy na stanowiskach dyrektorów, których niepewne pomysły najpierw mam "obrobić" pod względem zgodności z prawem a potem wprowadzać w swoim dziale, itd. Czuję się zmęczona, wykorzystywana, niedoceniana...
Myślę o zmianie pracy, oglądam ogłoszenia, wysyłam cv, chodzę na jakieś rozmowy.
Boję się jednak, czy to dobry moment na zmianę pracy - ewentualna zmiana nastąpiłaby dopiero za minimum 3 m-ce (taki mam okres wypowiedzenia) i zaczęłabym pracę w 9 roku osobistym. Boje sie tego. Z doświadczenia z poprzedniego okresu numerologicznego wiem, że moze to skończyć się niepowodzeniem.
Pani Tereso - czy powinnam szukać teraz nowej pracy? czy raczej wytrzymać ten trudny czas i poczekać do przyszłego roku - bliżej 1 roku?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź - bo ta sprawa nie daje mi spokoju.
Pozdrawiam. Aneta.
Obserwuj wątek
    • teresa.numerolog Re: Prośba o pomoc do p. Teresy - praca 15.07.18, 17:16
      Dzień dobry Pani Aneto,
      aby podpowiedź mogła być możliwie najbardziej precyzyjna,
      poproszę o podanie (oczywiście, w miarę możliwości)
      dat charakterystycznych dla Pani obecnej pracy:
      -
      • aneta.7610 Re: Prośba o pomoc do p. Teresy - praca 17.07.18, 14:41
        Dzień dobry smile
        -
        • teresa.numerolog Re: Prośba o pomoc do p. Teresy - praca 17.07.18, 20:02
          Dzień dobry Pani Anetko smile
          zazwyczaj wolę mieć więcej czasu na odpowiedź, ale jutro wraca Pani do pracy po urlopie...

A. Rozmowy nt. podwyżki.
          A-1. „ ja wracam jutro do pracy po swoim urlopie, mam nadzieję, ze szefowa bedzie w firmie i uda mi się do niej dostać, zeby dokończyć tą ważną dla mnie kwestię”
          Pani Anetko, nie ma dat idealnych, ale data 18.07.2018 to data wyjątkowo niesprzyjająca: niesprzyjająca Pani dacie urodzenia w ogóle,
          i niesprzyjająca dyplomatycznej/spokojnej/konstruktywnej/itd. rozmowie kobiet o pieniądzach...
          W najbliższych dniach datą najbardziej sprzyjającą Pani dacie urodzenia, i jednocześnie najbardziej sprzyjającą Waszej rozmowie (choć nie bez tendencji numerologicznych do nieprzewidzianych okoliczności/sytuacji, np. na styku z gafami towarzyskimi) wydaje się być data 20.07.2018...
          A-2. Data 7.06.2018 mogła wnosić tendencje do długotrwałego (wielomiesięcznego) konfliktowania się z datą urodzenia szefowej → stąd m.in. mógł wynikać w tym dniu opór szefowej + jej „stały tekst”...

B. Praca w obecnej firmie.
          B-1. Na podstawie dat, które Pani podała → obecnie może rozpoczynać się okres niesprzyjający Pani zatrudnieniu/satysfakcji w firmie:
          -
          • aneta.7610 Re: Prośba o pomoc do p. Teresy - praca 27.08.18, 21:42
            Dzień dobry Pani Tereso,

chciałabym najmocniej podziękować za pomoc.
            Przepraszam, że długo nie odpisywałam - byłam na urlopie, a potem złamałam rękę.
            Już niedługo wracam do pracy - zobaczymy co czas przyniesie.
            Liczę, że będzie dobrze. Szukanie pracy na razie porzuciłam.
            Teraz planuję zająć się życiem osobistym smile
            pozdrawiam Aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka