alutok5 13.12.04, 20:23 Czy w Birczy czuć już świąteczną atmosfere? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Re: Atmosfera? 13.12.04, 20:33 Niestety wracam dopiero na święta, więc nie wiem. W Birczy zaczyna się czuć święta po ustawieniu i ubraniu wielkiej choinki na Rynku. No i oczywiście musi spaść śnieg ! Swoją drogą przydałaby się jakaś kamera internetowa na GOK-u z widokiem na Rynek ... Odpowiedz Link
darino Boże Narodzenie na Ukrainie 13.12.04, 20:36 Mam nadzieję obejść święta dwa razy, raz w Birczy i okolicach, a drugi raz u rodziny na Ukrainie. Odpowiedz Link
alutok5 Re: Atmosfera? 13.12.04, 22:33 Ja spędzałam już wigilie i święta w Złocieńcu. Jeżeli chodzi o potrawy wigilijne to my mamy swoje tradycje, ich są trochę odmienne.Święta w mniejszym miasteczku mają swój urok, wszystko jest w zasięgu ręki, duża choinka na rynku, przybrane wystawy sklepowe, ośnieżone domy i ulice. Czym jestem starsza to coraz bardziej tęsknię za magią minionych lat. Odpowiedz Link
alutok5 Re: Atmosfera? 14.12.04, 10:51 Myślę,że warto skopiować pomysły z innych regionów np.Burmistrz Miasta i Gminy ...............OGŁOSIŁ KONKURS NA NAJŁADNIEJSZY WYSTRÓJ ŚWIĄTECZNY - WITRYNY SKLEPOWEJ , BALKONU, POSESJI. Do udziału w konkursie zaprasza osoby fizyczne, zakłady pracy, instytucje.Komisja konkursowa dokona przeglądu terenu miasta i gminy w dniach 22.12.2004r. do 04.01.2005r.Na autorów najciekawszych pomysłów czekają nagrody. Szanowna Władzo Birczy może na Waszym terenie da się też zrobić podobny konkurs. Odpowiedz Link
darino pomysł na konkurs 14.12.04, 13:22 To bardzo dobty pomysł, załóż proszę nowy wątek z pomysłami kierowanymi do Wójta, a ja na pewno też się dopiszę ! Odpowiedz Link
ksidar Re: Atmosfera? 31.12.04, 00:53 Ta kamera na GOKu to sie nadaje do Nobla bo ja bardzo chetnie od czasu do czasu zerknl bym na ten wspanialy Rynek gdzie tyle wspamnien i lata mlodosci sie spedzalo .To sa mazenia ,serwisu niema kto prowadzic a co dopiero siec interaktywna. Odpowiedz Link
ksidar Re: Atmosfera? 31.12.04, 01:52 A co do Atmosfery to niezle sie tu dzieje ,jestem w szoku ile tematów i postów na forum, nagle tylu ludzi i to Birczanie.Powaznie rzecz biorac to niewierzylem w rozwiniecie tego forum a to po stronie Birczanskiej.Gdzie wiadomo to jest totalny niewypal.Ja sie ciagle zastaniawiam skad Darino czerpie informacje z tak rorzegleglej tematyce ,o tym regionie skoro tam nie mieszka. Staram sie cos wyszukac cos nowego ,czyms zaskoczyc i nic a on musi miec szpiegow!!!HA HA.Darek odkad pamietam mial niesamowita wiedze z geografi kolekcjonowal mapy i sluchal punk rocka, nawet pamietam jak pracowal w piekarni i pozyczalem od niego kasety .Darek jak to czytasz to poslij swoj telefon po szpitalu to dziewczyny moje zaopiekowaly sie kompem i niewiele zostalo a mam telefon gratis po 20.00. W niedziele i swieta gratis. Odpowiedz Link
darino do Darka K. 31.12.04, 14:42 Dzięki za list. Co do wiadomości, to oprócz przeglądania internetu jestem zapisany do kilku bibliotek: Biblioteki Jagiellońskiej, Polskiej Akademii Umiejętności, Fundacji Św. Włodzimierza, i stąd moje "szerokie" wiadomości. Oprócz tego korzystam oczywiści z siatki miejscowych szpiegów umieszczonych w newralgicznych punktach gminy. Numer telefonu prześlę Ci mailem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link