holejnik 10.04.05, 17:01 Witam, jeżeli wybiorę się na wickeend majowy do Biczy to co warto zboaczyć, i co jest godne polecenia . Pozdrawiam z Jeleniej Góry. Myślę ze zaliczam 1400 post. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina40 Re: ODPOCZYNEK MAJOWY 10.04.05, 20:14 Polecam trasę turystyczno-krajoznawczą "Kamionka" z Korzeńca do Panieńskiego Czubu lub odwrotnie. Sama wybieram się tam, jako że Korzeniec i Kamionka są mi bliskie. Odpowiedz Link
darino :Kamionka" i "Pomocna Woda" 11.04.05, 01:20 Właśnie miałem polecić trasę "Kamionka", ale Nina mnie ubiegła :) W takim razie proponuję również trasę "Pomocna Woda", wiodącą ze stadionu w Birczy do cudownego źródła nad Starą Birczą. Obie trasy są dobrze opisane i oznakowane. Oby tylko pogoda dopisała ! Odpowiedz Link
m.cave Re: ODPOCZYNEK MAJOWY 11.04.05, 21:16 Myślę, że nie tylko na majowy. Rozmawiajcie, rozmawiajcie. Z tego kiedyś może wyjść całkiem niezły przewodnik po okolicy.:) Odpowiedz Link
upowiec Tokarnia 11.04.05, 21:09 Planuję wybrać się na spacer na Tokarnię, znaleźć miejsce po istniejącym dawniej przysiółku i folwarku. Może zdążę odszukać też miejsce katastrofy w Sufczynie, o którym pisał Darino na forum. Odpowiedz Link