nina40 14.07.05, 21:54 Temat j/w aktualny do jesieni. Doradżcie gdzie i jakie grzyby najlepiej zbierać (trujące odpadają!). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holejnik Re: Na grzyby w okolicach Birczy- gdzie najlepiej 14.07.05, 22:36 Witam, proponuje lasy w rejonie Kamiennej Górki wdrodze na Łodzinkę, jak jestem na wakacjach to zawsze tam chodzę i znajdujemy nawet rydze co wydaje mi się że są zadkością na stołach, oraz kanie - smaczne grzyby . Pozdrawiam i do zobaczneia w sierpniu. Odpowiedz Link
darino Łodzinka 16.07.05, 19:39 Zawsze z moim ojcem jeździliśmy na Łodzinkę Górną naprzeciwko leśniczówki (w kierunku góry Jaworów/Jaworiw z przekaźnikiem telewizyjnym), albo na Dolnej łodzince po lewej stronie drogi. Pierwsze miejsce to maślaki, kozaki i prawdziwki, oraz kołó przekaźnika pieczarki, w drugim miejscu rydze rosnące w jodłowych młodnikach. Często obchodziłem też skraj lasu nad Starą Birczą w kierunku Rudawki i Szmydówkę. Odpowiedz Link
czarny113 Na grzyby w okolicach Birczy- gdzie najlepiej 27.09.05, 10:58 Rudawka i Kotów!!! Nie traćcie czasu! Przyjeżdżajcie i zbierajcie (oprócz trujących:)) Odpowiedz Link
nina40 Na rydze! 27.09.05, 18:34 Na rydze można udać się trasą turystyczną "Kamionka" z Korzeńca w stronę Łazów. Kiedy dotrze się do części lasu zwanej Majdan,czyli prawie pod Łazami, należy rozglądać się za rydzami(chyba mi się zrymowało). Zauważyłam,że ludzie noszą stamtąd grzyby wiadrami. Smak smażonych na maśle rydzów przebija wszystko. Odpowiedz Link