09.11.12, 18:58
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, na Puławskiej na wysokości Kuropatwy stanął fotoradar, między jezdniami, w stronę Warszawy. Ten, który rejestruje także czerwone, pasy i komórkę. Od Budokruszu do Platformy proponuję się pilnować.
Obserwuj wątek
    • chytry.lis Re: Fotoradar 14.11.12, 12:12
      A wszystko to po to by wyciągnąć z naszych kieszni dodatkowe "dudki".
      Innego wytłumaczenia nie widzę. Sa w Warszawie bardzej niebazpieczne miejsca gdzie on by się przydał.
      • kka69 Re: Fotoradar 14.11.12, 15:43
        I bardzo dobrze , że tam stoi.
        Piraty niech płacą.
        • chytry.lis Re: Fotoradar 18.11.12, 18:51
          Strażnik miejski się odezwał co to gania staruszki z marchewką i pietruszką albo wyczekuje pod urzędami na pyrata który źle zaparkuje:-)
          Zakompleksione nie powiem co bo jest przed 22.

Pewnie piraty z Karaibów masz na myśli:-D
          • kka69 Re: Fotoradar 19.11.12, 13:08
            Zupełnie nie rozumiem Twojej aluzji.
            Ja , i mam nadzieję inni też, chcieli by bardzo aby np. ich dzieci przechodzące przez jezdnię były bezpieczne,aby było mniej tragedii na drogach, ale widzę, że "chytry.lis" ma inny punk widzenia na bezpieczeństwo i przestrzeganie prawa.
            A przecież kierowcy jeżdżący zgodnie z przepisami nie obawiają się ani policji ani video radarów, prawda?
            • chytry.lis Re: Fotoradar 23.11.12, 09:39
              Skoro nie rozumiesz to nie mam pytań.
              Drogówka i osiołki ze straży miejskiej to przedłużone ramię fiskusa. W walce z kierowcami wcale nie chodzi o bezpieczeństwo - radary maja wyłącznie funkcje fiskalną. Potwierdza to zapisywanie w budżecie państwa niebotycznych wpływów z mandatów i miejsca ich montażu. Gdyby miały one poprawiać bezpieczeństwo to stawiali by je tam gdzie napisałaś/-łeś a nie na wlotówce do Warszawy mniej więcej na środku najdłuższej prostej bez sygnalizacji świetlnej. Zaraz mi napiszesz że tam jest przecież przejście dla pieszych. Tak jest przejście. Tylko zastanów się, kto z tego przejścia korzysta (dzieci nigdy tam nie widziałem). Pewnie sprzedawca z salonu Lexusa lub Volvo jak idzie kupić papierosy na stację benzynową Lukoil do w najbliższej okolicy nic innego nie ma.
              • awr-uk Re: Fotoradar 23.11.12, 13:42
                Fajki można kupić na Orlenie po tej samej stronie co Volvo i Lexus:-)
              • kka69 Re: Fotoradar 24.11.12, 18:16
                Prawo ( drogowe też) jest po to ,żeby go przestrzegać.
                My , Prawdziwi Polacy przestrzegamy prawa w naszej Ojczyźnie.
                A co do wypadku na trym przejściu, to jakieś 8-10 lat temu był tam czarny worek .
                Radar dział też prewencyjnie, nie tylko fiskalnie.
                Ja jestem kierowcą, ale jestem za tym, żeby radary były wszędzie , gdzie tylko się da je postawić.
                Jeżeli to ocali nawet jedno, jedyne życie ludzkie, a tracimy ich obecnie około 3,5 tysiąca rocznie, to mało?
                Ci sami polscy kierowcy jeżdżą za granica jak trusie, ale jak wrócą do kraju to szaleją ile mogą.
                Oprócz zwiększenia ilości radarów, to trzeba podnieść też mandaty i kary za zabicie ludzi na drodze, tak , żeby to przestało się "opłacać".
                • leszekpajak Re: Fotoradar 28.11.12, 08:51
                  Rzeczywiście, to jedno z najniebezpieczniejszych miejsc w

warszawie i okolicy, skoro 10 lata temu był tam worek.... a wypadki zdarzają się raz na......... 5-10 lat?
                  Ustawienie radaru w tym miejscu ma na celu jedynie zwiększenie budżetu Państwa co słusznie zauważył Pan chytry.
                  Ogólnie pomysł aby na całej Puławskiej (prosta 3 pasmowa droga, ze światłami na skrzyżowaniach i przejściach dla pieszych) ustawiać ograniczenie do 50 km/h to jest totalny bezsens, a na potwierdzenie tego wystarczy zobaczyć jak szybko jeżdżą tą droga radiowozy....
                  I jak można przestrzeganiem prawa (bezsensownego) mierzyć miłość do ojczyzny?! W PRL-u też ta miłość była tak ślepa?!!
                  • kka69 Re: Fotoradar 28.11.12, 16:37
                    Radary są właśnie po to , żeby już więcej taki wypadek się nie powtórzył.
                    To się prewencja nazywa.
                    Czasami są Polacy mądrzy przed szkodą , ale ogólnie nie darzy się ich szacunkiem i zrozumieniem.
    • mwilusz Re: Fotoradar 24.11.12, 11:38

wiadomosci.onet.pl/kraj/zle-wiadomosci-dla-milionow-polskich-kierowcow,1,5313716,wiadomosc.html

• stachu.cel Re: Fotoradar 24.11.12, 23:48
        Może jeszcze nie każdy wie, od wczoraj jest odwrócony i teraz łapie w stronę Piaseczna, chociaż widzę że wszyscy ładnie zwalniają ale zaraz za fotoradarem momentalnie się tasują ;)
        • pirxthepilot Re: Fotoradar 26.11.12, 08:59
          stachu.cel napisał:

> od wczoraj jest odwrócony i teraz łapie w stronę Piaseczna

Urządzenie działa dwustronnie i potrafi pstrykać zdjęcia autom od tyłu. Trzeba uważać w każdym kierunku.

Inna sprawa, jak często ludzie będą używać wymówki "nie pamiętam komu dałem prowadzić"
    • zbyszek.czapnik Re: Fotoradar 16.01.13, 17:27
      Dziś na stronie Gazeta.pl artykuł o fotoradarze:
      wyborcza.pl/51,75248,13242451.html?i=0
      • zbyszek.czapnik Re: Fotoradar 16.01.13, 17:29
        Dokładny link do artykułu to:
        wyborcza.pl/1,75248,13242451,Lis__po_co_radar_na_Pulawskiej__Bo_jest_bezpieczniej.html
        • rasputin007 Re: Fotoradar 16.01.13, 19:30
          Ten fotoradar to kompletna pomyłka i wyłącznie maszynka do zarabiania. W żaden sposób nie poprawia bezpieczeństwa, bo służy tylko i wyłącznie zawracającym koło salonu Volvo. Przejście dla pieszych, które jest wykorzystywane jako argument jest chyba najmniej uczęszczanym przejściem na całej Puławskiej.

I ciekawostka. Wczoraj miał tam miejsce wypadek. Kierowca Skody wjechał w BMW. I stawiam dolary przeciwko orzechom, że kierowca Skody w ogóle nie zwracał uwagi na to co dzieje się przed nim. Dlaczego? Dlatego, że patrzył na licznik, żeby nie przekroczyć 50-tki i nie dostać mandatu. Tak był zajęty obserwowaniem licznika, że zapomniał o patrzeniu przed siebie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka