Dodaj do ulubionych

Koleje Mazowieckie w kulki lecą.

02.12.13, 16:32
Obejrzyjcie sobie nowy rozkład km. Od 15.12. znika pociąg 7:17. Będzie tylko 7:00 i 7:27. Paranoja. I jeszcze te krótki składy. Będzie się działo...

Najlepiej zlikwidować KM i będzie spokój. A kierowcy dopłacają...
Obserwuj wątek
    • badam1 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 08:26
      Janusz,

Nie znika, tylko jest przesunięty. Dalej między 7 a 8 mamy 3 pociągi.

Pozdrawiam,
      Adam
      • janoush Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 14:22
        Z mojego punktu widzenia znika. Jakbym nie musiał korzystać z tego o 7.01 ew. 7.17, tylko następnych to nie byłoby problemu. A zwróć uwagę ile osób jeździ tymi pociągami. Tłok taki, że trudno wsiąść.
        • badam1 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 16:32
          A to w takim razie mój też znika. Z 7.01 na 7.00 ;)
    • klara.01 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 12:17
      Nie tak dawno poruszałam temat Kolei Mazowieckich, jednakże nie znalazło to żadnego odzewu ze strony naszych Radnych, a szkoda... Rozumiem, że nie wszyscy korzystają z pociągu, jednakże osób dojeżdżających do Warszawy z Mysiadła i Nowej Iwicznej są setki. Wobec tego ponownie zapraszam Państwa Radnych do zainteresowania się tematem.
      • rasputin007 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 20:57
        Rzadko staję w obronie radnych, ale teraz muszę zapytać: jaki wpływ mają na rozkład KM? Czyżby coś się zmieniło i teraz Lesznowola ma 51% udziałów w spółce? Bo jeśli tak to oczywiście adresat odpowiedni. A jeżeli nie to proponuję napisać raczej do pana Struzika.
        • rasputin007 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 03.12.13, 21:42
          I dodam tylko, że jedyna możliwość zmiany rzeczywistości to oddolne inicjatywy społeczne. Przykład: mieszkańcy Góry Kalwarii blokowali drogę nr 50 i wywalczyli obwodnicę. A u nas jaka jest reakcja na rezygnację z drogi S7? Żadna. Co najwyżej usiądziemy w ciepełku przed kompem i napiszemy, że radni nic nie robią :( byłem na kilku sesjach rady gminy i jedynym stałym bywalcem jest mieszkaniec Łaz. Z Mysiadła nikogo nie widziałem. A przecież sesje są otwarte i każdy może się wypowiedzieć. Co Was powstrzymuje? Dlaczego rodzice 500 dzieci uczęszczających do CEiS nie protestują przeciwko rezygnacji z budowy II etapu? Czy podoba im się, że ich dzieci uczą się na dwie zmiany i kończą lekcje o 17-tej? Ale żeby ktoś zareagował? Po co? Lepiej mieć wszystko głęboko i co najwyżej hejtować radnych w internecie. A za rok i tak 1/4 mieszkańców Mysiadła zagłosuje na radnego Kanię, który właśnie funduje nam kościół :( słabo
          • marta430 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 04.12.13, 12:50
            Jak jest już Pan przy sprawie szkoły Mysiadle to przytoczę wypowiedź premiera Piechocińskiego z Kuriera Południowego.

„Janusz Piechociński, wykorzystując na sali obecność kilku gminnych radnych, poruszył także temat podejmowanych przez samorządy inwestycji. Zwrócił uwagę, że ostatnio gminy chętnie budują skateparki, baseny i stadiony sportowe. - To rozbudowywanie nieprodukcyjnego majątku, który trzeba później utrzymywać, może okazać się dramatem – przestrzegł. - Centrum Edukacji i Sportu w Mysiadle wygląda imponująco, tylko ile będzie kosztowało jego dokończenie? Piękne pomniki są drogie w utrzymaniu”
            Z tego, co nam mówiono w szkole to po medialnym rozpoczęciu roku szkolnego pani wójt szykuje już kolejną imprezę, tym razem oficjalne otwarcie szkoły 19 grudnia. Przypomina mi to położenie kamienia węgielnego w 2006. Dużo szumu a potem cisza. Czy tak też będzie tym razem?
        • klara.01 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 04.12.13, 08:28
          Nie chodzi mi o to, żeby obarczać radnych sytuacją w Kolejach Mazowieckich, ale jednak większe przełożenie miałoby wystąpienie władz gminy do Struzika niż wystąpienie jakiejś Kasi, czy Basi. Radnych traktuję po prostu jako naszą reprezentację, z nie winnych całej sytuacji.
          • badam1 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 04.12.13, 08:59
            Nie zapominajmy, że dzięki staraniom radnego Kani udało się zatrzymać Radomiaka na naszej stacji. Były wizje lokalne, była nawet pani Wójt rankiem na stacji, żeby zobaczyć dantejskie sceny i ostatecznie Radomiak w Iwicznej staje. Więc jednak nasi Radni, a przynajmniej jeden - mogą!
            A tak trochę bardziej serio to proponuję poczekać. Poprzedni rozkład (w stosunku do obecnie obowiązującego) też miał, przynajmniej jedną, skuchę, ale chyba poszli po rozum do głowy i przy okazji kolejnej zmiany wszystko wróciło do " normy".

Ale jestem też za tym, żeby o wszystkich niedogodnościach informować KM, czy to mejlowo czy telefonicznie. Pamiętam, że swego czasu było nawet spotkanie przedstawicieli pasażerów z dyrektorem KM.

A ja ze swojej strony polecam Radomiaka 7.01. Zawsze nim jeżdżę. Nie ma tłoku. A po Służewcu to nawet usiąść można.

Pozdrawiam,

P.S. Ja jestem zwolennikiem kościoła w Mysiadle i się cieszę, że radny Kania sprawę prowadzi, bo jak zatrzymał Radomiaka to i kościół na pewno postawi!
            • owrank Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 04.12.13, 10:52
              > Nie zapominajmy, że dzięki staraniom radnego Kani udało się zatrzymać Radomiaka
              > na naszej stacji.

cóż za zgrabne totalne nadużycie semantyczne. W temat Radomiaka było zaangażowanych bardzo dużo innych osób.

a swoją drogą jak tam starania Pana Radnego Kani odnośnie remontu Mleczarskiej ?
              • badam1 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 04.12.13, 11:33
                O ironio! Nie dostrzegli cię :(
                • owrank Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 08.12.13, 11:02
                  zagrabiając cały sukces dwa maile wyżej nie dostrzegłeś NIKOGO ze sporej grupy osób, które nabiegały się za tematem, a mnie z ta historią łączy tylko bycie jednym z kilkudziesięciu pasażerów z NI korzystających z Radomiaka.
                  • badam1 Re: Koleje Mazowieckie w kulki lecą. 09.12.13, 08:09
                    "Nie zauważyli Cię" było do ironii, nie do Ciebie :)
    • mwilusz @klara 04.12.13, 09:22
      Witam
      Dzisiaj rano rozmawiałem ponownie z Kierownik Wydziału Transportu Kolejowego
      w Urzędzie Marszałkowskim. Urząd dzisiaj wyśle odpowiedzi na pisma, które wpłynęły do urzędu w/s – zmiany rozkładu jazdy. Ja poprosiłem również o interwencję w sprawie „brakujących wagonów”.
      Pragnę nadmienić tylko, że gmina Lesznowola uiszcza opłatę za każdy pociąg, który zatrzymuje się na stacji NI i mamy prawo wymagać, aby warunki podróży spełniały odpowiednie standardy.
      Jeśli chodzi o transport kolejowy to niestety w najbliższym czasie będzie sporo utrudnień. Na wiosnę na trasie „radomskiej” rozpoczną się remonty.
      Proszę również nie wychodzić z założenia, że samorząd bagatelizuje sprawę. Są jednak instytucje, z którymi współpraca pozostawia wiele do życzenia i nasze działania nie zawsze przynoszą oczekiwane efekty. Przykładem jest tutaj współpraca z Ministerstwem Transportu ( trasa S7), TPSA ( sprawa Internetu w Mysiadle) i Koleje Mazowieckie.
      Wszelkie uwagi związane z komunikacją kolejową można zgłaszać do p. Magdaleny Prządek-Głodek, •która jest Kierownikiem Wydziału Transportu Kolejowego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego - ul. Ks. I. Kłopotowskiego 5, 03 – 718 Warszawa tel. 0-22 59 79 801, e-mail: nieruchomosci@mazovia.pl
      Na przyszłość proszę również poruszać takie kwestie w bezpośredniej korespondencji ( radnywilusz@onet.pl ) gdyż nie wszyscy na bieżąco śledzą portale społecznościowe.

Serdecznie pozdrawiam
      M.W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka