Dodaj do ulubionych

L&A Zarządca

07.03.14, 08:22
Niestety - z przykrością widzę dziwne kumoterstwo właścicielki z zarządami wspólnot - kompletnie nie jest analizowana "druga" strona - wszelkie żądania zarządu - nawet te najbardziej absurdalne - są wykonywane przez panią Zaorską bez żadnej refleksji.
Nie wiem czy to brak profesjonalnego podejścia czy interesy - ale łamane są wszelkie zasady - moralne, społeczne i ekonomiczne.
Anna L.
Obserwuj wątek
    • badam1 Re: L&A Zarządca 10.03.14, 08:32
      A niby na jakiej podstawie Zarządca ma nie wykonać polecenia Zarządu Wspólnoty? Wszak to zarząd jest demokratycznie wybranym ciałem decyzyjnym. No chyba,że działania są niezgodne z prawem. Ale takie decyzje można zaskarżać. Pytanie jak skutecznie i ile to będzie trwało. Polecam wgłębić się w odpowiednie przepisy prawne, albo iść do prawnika.

Wydaje mi się, że w takich przypadkach działa zasada dyktatury mniejszości. Większości nie chce się angażować, mniejszość wybiera, a samotny człowiek jest bezsilny wobec "demokratycznych" wyborów. Ale trzeba próbować, pogadać z sąsiadami, zebrać partię i przycisnąć zarząd, albo go wymienić.

Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka