Dodaj do ulubionych

Plan przebudowy

14.05.07, 23:47
Mam prośbę do Naszego Radnego Pana Marcina Kani - bo tylko Pan jest w stanie
jej sprostać.

Czy jest możliwość opublikowania (na przykład na Pańskiej stronie
www.marcinkania.pl) planów przebudowy ul. Puławskiej? Jestem pewien, że Nasz
Radny wystara się u odpowiednich organów o takie plany, bo tylko On dba o nas,
mieszkańców.

Obserwuj wątek
    • kania_marcin Odpowiedż 15.05.07, 07:53
      Witam Pana,

Proszę zajrzeć na maila, oczywiście sprawą zainteresowałem się i jeżeli będzie
      taka możliwość na zamieszczę informację na www, dziękuję i pozdrawiam, proszę o
      cierpliwość, sprawie nadałem już bieg.

Radny Gminy Lesznowola
      Marcin KANIA
      www.marcinkania.pl/
      • kania_marcin Wstępne informacje dotyczące zapytania 15.05.07, 08:39
        Przedstawiam wstępne ale aktualne informacje dotyczące przebudowy ul. Puławskiej.

"Rozbudowa Drogi Krajowej Nr 79 na odcinku granica Warszawy - skrzyżowanie z ul.
        Energetyczną w Piasecznie wraz z bezkolizyjnym połączeniem z CH Auchan"

Projekt obejmuję przebudowę drogi na długości 1,960 km. W ramach przebudowy
        drogi krajowej na tym odcinku przewiduje się między innymi: przebudowę
        istniejących jezdni ul. Puławskiej wraz z poszerzeniem na całej długości o
        trzeci pas, budowę dwóch wiaduktów łączących jezdnię zachodnią ul. Puławskiej z
        układem drogowym CH Auchan, oraz przebudowę pozostałych skrzyżowań, budowę zatok
        autobusowych, budowę chodników i ścieżek rowerowych, przebudowę całej
        infrastruktury technicznej. Planowany termin zakończenia to grudzień 2007 r.

Przebudowa ulicy Puławskiej na odcinku od granic Warszawy do ul. Energetycznej
        to dopiero pierwszy etap przebudowy drogi nr 79. Kolejny obejmuje dłuższy
        odcinek od ul. Energetycznej w kierunku Piaseczna i dalej do Góry Kalwarii

Dziękuję i pozdrawiam

Radny Gminy Lesznowola
        Marcin KANIA
        www.marcinkania.pl/

• listewka Re: Plan przebudowy 15.05.07, 14:15
      nie osmieszaj sie...
      • listewka Re: Plan przebudowy 15.05.07, 14:17
        nie osmieszaj sie mysiadlowiak...
        • kania_marcin Zmiana organizacji ruchu ul. Geodetów 15.05.07, 14:27
          UWAGA !!! - Zmiana organizacji ruchu na ulicy Geodetów !!!

Dziś w godzinach późno wieczornych w związku z przebudową ul. Puławskiej
          zostanie zamknięty wyjazd z ul Geodetów w stronę Warszawy. Ruch w obie strony
          do momentu wybudowania drogi tymczasowej po terenach EKO – Mysiadło będzie
          odbywał się ul. Energetyczną. Informacja pochodzi od Kierownika
          budowy Pana Witolda Pietrzaka. W trosce o bezpieczeństwo nas samych
          proszę wszystkich pieszych i kierujących pojazdami o zachowanie szczególnej
          ostrożności.

• kania_marcin Re: Zmiana organizacji ruchu ul. Geodetów 15.05.07, 14:56
            Z ostatniej chwili...

Od godz. 18.00 mogą być utrudnienia na skrzyżowaniu ulic Puławska / Łabędzia /
            Geodetów w Mysiadle objawiające się m.in. czasowym brakiem sygnalizacji
            świetlnej, rozpoczynają się prace związane ze zmianą organizacji ruchu.

Pozdrawiam

Radny Gminy Lesznowola
            Marcin KANIA
            www.marcinkania.pl/
        • mmysiaa Re: Plan przebudowy 15.05.07, 19:31
          > nie osmieszaj sie mysiadlowiak...

Cześć "listewka"!!! Mi się już coraz częściej nie chce komentować takich sytuacji.

Jak widać, nastąpiła reaktywacja czerwonego frontu walki o socjalistyczną
          ojczyznę i znowu mamy wysyp trolli, klonów, wazeliniarzy :))))
          • kania_marcin Re: Plan przebudowy 16.05.07, 00:56
            Kto i za co odpowiada?

WPM MOSTY SA jest odpowiedzialne tylko za budowę wiaduktów wjazdowych do Centrum
            Auchan.

Pozostałe informacje wkrótce, pozdrawiam

Radny Gminy Lesznowola
            Marcin KANIA
            www.marcinkania.pl/
            ps.

Wykonawcą modernizacji jest konsorcjum firm: PBDIM Mińsk Mazowiecki, Mosty
            Warszawa oraz Fal-bruk BBZ Falenta.
            • mysiadlowiak Re: Plan przebudowy 17.05.07, 15:44
              Dzięki Panie Marcinie.

Bardzo fajny z Pana Radny!

Cieszę się, że jest Pan wśród nas, że dba Pan o sprawy mieszkańców. Cieszę się,
              ze każdego dnia udowadnia Pan swoim zapałem i poświęceniem, iż dobro naszej
              małej społeczności jest dla Pana najważniejsze. Nie zważając na szpilki swoich
              przeciwków (często parszywie próbujących Pana skompromitować) działa Pan
              nieustannie dla mnie, dla pana, dla pani również...

Naprawdę cieszę się, ze w Mysiadle żyje, myśli i pracuje Nasz Radny Pan Marcin
              Kania!
              • badam1 Re: Plan przebudowy 17.05.07, 16:33
                autoironia?
                ;)
              • mmysiaa Re: Plan przebudowy - Pan Pana Panem pogania 17.05.07, 19:40
                > Bardzo fajny z Pana Radny!

O. Kryterium oceny radnych jest ich fajność :))))

> Cieszę się, że jest Pan wśród nas

Słowem jesteśmy jedną wielką rodziną? Ku chwale socjalistycznej ojczyzny!

> że dba Pan o sprawy mieszkańców.
                > ze każdego dnia udowadnia Pan swoim zapałem i poświęceniem

Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy wtykają mu szpilki!

> Nie zważając na szpilki

To nie ludzie! To wilki!

> (często parszywie próbujących Pana skompromitować)

To mówiłem ja, Jarząbek, trener II klasy!

> nieustannie dla mnie, dla pana, dla pani również...
                > Naprawdę cieszę się, ze w Mysiadle żyje, myśli i pracuje Nasz Radny Pan Marcin
                > Kania!

Wielkie szczere pole. Patrzymy, a tam tam daleko na horyzoncie jakieś światełko.
                Podchodzimy a to towarzysz Lenin pracuje.
                • mysiadlowiak Re: Plan przebudowy - Pan Pana Panem pogania 17.05.07, 21:53
                  Procze pan. Ta Pani wszła f ten fucze i w niem wydzie.
          • listewka Re: Plan przebudowy 17.05.07, 14:02
            Witam Cie "mmysiaa"!

Ja mam juz po prostu dosyc tych kolejnych wcielen i zenujacych agitacji. Moze
            masz racje, ze juz nie komentujesz. I tak wszyscy wiedza kim jest autor tych
            beznadziejnych postow. Odzywam sie czasem, zeby w/w autora
            troche "przystopowac". Ale jak widac w tym "przypadku" nic nie skutkuje...
            Pozdrawiam.
            • kania_marcin Re: Plan przebudowy ul. Puławskiej 17.05.07, 23:01
              Przebudowa ulicy Puławskiej na odcinku od granic Warszawy do ul. Energetycznej
              to dopiero pierwszy etap przebudowy drogi nr 79. Kolejny obejmuje dłuższy
              odcinek od ul. Energetycznej w kierunku Piaseczna i dalej do Góry Kalwarii.
              Długość tego odcinka wynosi 13,8 km. W ramach tego przedsięwzięcia oprócz
              dodatkowej jezdni powstanie m. in.:
              - węzeł z drogą wojewódzką nr 721(ul. Okulickiego) – wiadukt.
              - węzeł z drogą powiatową nr 01316 (ul. Chyliczkowska) – wiadukt.
              - węzeł z drogą wojewódzką nr 722 (ul. 17 stycznia, Sportowa,) – wiadukt.
              - jednopoziomowe skrzyżowania z drogami wojewódzkimi nr 873 i nr 734
              - jednopoziomowe skrzyżowania z drogami powiatowymi nr 01325 i 01315, nr
              01318, oraz 01313 i 01317.
              - przejazd nad drogą krajową nr 79 w ciągu ul. Sportowej w miejscowości
              Baniocha

Do tej pory uzyskano decyzję o ustaleniu lokalizacji drogi (08.09.2006), a w
              roku 2007 planowane są wykupy oraz wykonanie projektu budowlanego umożliwiające
              uzyskanie pozwolenia na budowę. Realizacja powinna rozpocząć się w 2008 roku.

Sąsiedzi, trzymajmy kciuki

Pozdrawiam

Radny Gminy Lesznowola
              Marcin KANIA
              www.marcinkania.pl/
    • agite Re: Plan przebudowy 18.05.07, 09:02
      A ja myslalam ze takie rzeczy to tylko w... filmach :O

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka