Dodaj do ulubionych

Ortodonta Sosnowiec/Wrocław

20.02.13, 10:37
Witajcie, w końcu uciułałem kasę potrzebną na stały aparat, ale zanim podejmę jakąś konkretną decyzję, chcę popytać. jestem z Sosnowca, studiuję we Wrocławiu. stąd między innymi wątpliwości. domyślam się, że we Wrocławiu będzie drożej, ale może ze względu na leczenie i częste wizyty lepiej. no i może mają lepszych fachowców. ale z drugiej strony w Sosnowcu na pewno będzie taniej (z doświadczenia wiem, że tam wszystko jest tańsze), ale z tego co słyszałem nie ma tam żadnego ortodonty z prawdziwego zdarzenia. może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii...
Obserwuj wątek
    • 82misiek Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 20.02.13, 11:01
      Myślę, że najlepiej będzie jak poczytasz informacje w Internecie i znajdziesz kilka konkretnych gabinetów. Potem będziesz mógł poczytać opinie o poszczególnych ortodontach i sam zdecydować, któremu warto zaufać, a którego omijać szerokim łukiem wink Podejrzewam, że w obu tych miastach znajdzie się kilku wartych uwagi wink
      • peter.sweter Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 21.02.13, 09:56
        no tak, ale chciałbym też się dowiedzieć, czy leczenie ortodontyczne aparatem stałym wymaga częstych wizyt w samym gabinecie. raz w miesiącu? częściej? rzadziej? od tego też zależy na które miasto się zdecyduje...
        • gk102 Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 22.02.13, 11:50
          Moja córka kończy właśnie leczenie ortodontyczne ( z wyśmienitym rezultatem), wizyty kontrolne - miała co 5-6 tygodni (zmiana gumek i drutów). Tylko warto by ortodonta był w miarę blisko, ze względu na ewentualne awarie aparatu ( np. odkleił się zamek, spadł pierścień z 6-tki, "zgryzła" pierścień...itp). Takich awarii w ciągu całego leczenia (2 lata) było ze 4, wtedy wizyta jest konieczna natychmiast. Dlatego weź to pod uwagę przy wyborze odległości.
          • 82misiek Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 04.03.13, 15:10
            Według mnie o wiele lepsze od dużych klinik są małe gabinety ortodontyczne. Sam leczę się w Będzinie u doktor Ewy Maruszewskiej i dzięki temu mam pewność, że pani doktor doskonale zna i pamięta mój przypadek. Nie jestem którymś tam z tysiąca pacjentów. Widać, że pani doktor do każdego przypadku podchodzi w sposób indywidualny, a przy tym jest świetnym fachowcem. A w takich dużych klinikach to wiadomo… liczy się tylko kasa, a nie człowiek
            • peter.sweter Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 06.03.13, 15:17
              no ja właśnie mam bardzo podobne doświadczenia z tymi dużymi klinikami. Byłem kiedyś u Borczyka w Katowicach i zostałem potraktowany jak ostatni przybłęda. prawdziwy koszmar
              • peter.sweter Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 21.03.13, 11:49
                średnio mi po drodze, bo to w końcu Będzin a nie Sosnowie, ale popytałem jeszcze trochę znajomych i w końcu wybrałem doktor Maruszewską. jak na razie jestem bardzo zadowolony. Już po pierwszej wizycie wnioskuję, że wszystko przebiegnie bardzo sprawnie i, co jest dla mnie niezwykle ważne, w świetnej atmosferze.
                • agallaa Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 16.04.13, 11:29
                  Witajcie, ja dopiero przymierzam się do założenia aparatu, ale moja siostra ma to już dawno za sobą i leczyła się właśnie u doktor Maruszewskiej. Efekt końcowy jest oszałamiający – jej zęby są wręcz nie do poznania. No i ona sama twierdzi, że leczenie u pani doktor to czysta przyjemność – poza koniecznym bólem oczywiście J Ja też już wkrótce rozpoczynam u niej leczenie, także będę zdawać regularne relacje wink będę baaardzo zobowiązana
              • ludek87 Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 17.07.13, 15:09
                hehe ja też unikam klinik w Katowicach, ale tylko dlatego, że jestem leniwy, wiec postanowiłem znaleźć sobie gabinet ortodontyczny w rodzinnym Będzinie ;P doktor Maruszewska była akurat niedaleko mojego domu, ale faktycznie jest dobrą ortodontką, ceny ma okej, nie naciąga na żadne koszty. jestem już w połowie prostowania moich paskudnych (na szczęście już niedługo) zębów i póki co wszystko idzie dobrze
                • farafa90 Koala 07.11.13, 10:26
                  ludek87 napisał(a):

> hehe ja też unikam klinik w Katowicach, ale tylko dlatego, że jestem leniwy, wi
                  > ec postanowiłem znaleźć sobie gabinet ortodontyczny w rodzinnym Będzinie ;P dok
                  > tor Maruszewska była akurat niedaleko mojego domu, ale faktycznie jest dobrą or
                  > todontką, ceny ma okej, nie naciąga na żadne koszty. jestem już w połowie prost
                  > owania moich paskudnych (na szczęście już niedługo) zębów i póki co wszystko id
                  > zie dobrze

Ja też lecze sie u Maruszewskiej, z tym, że w Dabrowie Górniczej. Fajnie, że ma dwa gabinety, bo termiby sa bliskie i pacjenci chodzą tam, gdzie mają bliżej, jak Ty smile Dobry ortodonta, uprzejma i wie, jak pacjenta oswoić z aparatem smile
    • rade-k33 Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 08.09.13, 01:55
      w livedencie masz ortodonte z prawdziwego zadarzenia za niewielkie pieniądze. www.live-dent.pl tutaj szczegóły. Bardzo dobrze pani doktor podchodzi do pacjenta, bardzo dobre wykonanie i tak jak wspominałem tanio. Polecam smile
    • paupaul25 Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 30.09.14, 14:27
      Też studiuję we Wrocławiu i zdecydowałam się na wizytę w www.orthoclinic.com.pl/, odwiedź ich na pewno pomogą ja jestem zadowolona smile
    • 4moncia78 Re: Ortodonta Sosnowiec/Wrocław 29.11.14, 17:44
      Z Sosnowca jest niedaleko Katowic, a w Katowicach na pewno jest większy wybór. Ja ze swojego doświadczenia mogę śmiało polecić panią doktor Alicję Mol. Świetna specjalistka i bardzo miła osoba. Pani doktor przyjmuje w gabinecie FRESMED na Zofii Kossak-Szczuckiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka