Dodaj do ulubionych

Czy to normalne?

19.01.06, 22:35
Witam!Dzisiaj po raz pierwszy bylam u ortodonty w celu zalozenia stalego aparatu. Myslalam, ze od pierwszej wizyty do zalozenia to troche potrwa, a tymczasem pani dr, juz w przyszly czawartek chce mi zakladac aparat, bez robienia zadnych wyciskow ani niczego, mam tylko zrobic jakies zdjecie pantagram uziebienia czy jakos tak. Czy to normalne?Czy to nie za szybko?
Obserwuj wątek
    • venus-87 Re: Czy to normalne? 19.01.06, 22:52
      wszystko jest ok. Wycisk zrobi Ci przed założeniem aparatu.
    • pincia666 Re: Czy to normalne? 20.01.06, 11:33
      Moim zdaniem to nie jest normalne ! U mnie caly ten procesz trwal 5 miesiecy.
      Musialam wyrwac 3 zeby, zrobic 2 zdjecia i wycisk, poniewaz orto musiala dokonac
      pewnych pomiarow i zaplanowac cale leczenie. Idz do innego orto i zobaczysz co
      on powie..
      • luka80 Re: Czy to normalne? 20.01.06, 13:13
        Tez mi sie wydaje to dziwne, nawet separatorów wczesniej Ci nie założy?
        • ortodonta nic w tym dziwnego. 20.01.06, 13:17
          proste przypadku można robić z marszu.
          • keisi1982 Re: nic w tym dziwnego. 20.01.06, 13:56
            Moj problem polega na tym, ze jedna jedynke mam bardziej z tyłu a reszta zabkow "stoi" sobie w miare rowno w rzadku wink Czyli to prosty przypadek? wink Uff... Przerazilam sie , bo znajomemu ortodontka wyrywala zeby, kazala robic wyciski, potem opracowywala plan leczenia, a mnie juz na nastepnym spotkaniu chciala zakladac aparat <strach>
            Btw. Luka80 ja na nawet nie wiem co to sa te separatory wink
            Salalala no to jednak ide w ten czwartek big_grin

• luka80 Re: Czy to normalne? 20.01.06, 14:26
      separatorki to takie gumeczki, które rozpychają ząbki przed założeniem
      pierścieni ( zazwyczaj na 6-stki). Ale byćmoże u ciebie jest miejsce i bez
      problemu da się je założyć, jak to ortodonta powiedział " z marszu" smile
      • lewek5 Re: Czy to normalne? 21.01.06, 11:43
        Poza tym nie każdy separatory nosi, bo pierścienie nie są potrzebne..Mi na
        przyklad się udało, 16 miesięcy leczenia, bez pierścieni, a może nawet bez
        wyciągów się obejdzie smile
        pozdrowionka!

Najlepsi z 1976 smile
    • renatulka Re: Czy to normalne? 20.01.06, 15:45
      jasne ze normalne.
      pantomogram wystarczysmile
      • keisi1982 Re: Czy to normalne? 20.01.06, 20:05
        No wlasnie pantomogram wink Wiedzialam ze chyba zle napisalam, dobrze ze mi pentagram z tego nie wyszedl wink
        Dzieki Luka za wyjasnienie, na razie jestem zielona w tym temacie, ale jak juz mi zaloza te druty to mam nadzieje, ze sie to zmieni smile
    • bapsi1 [...] 30.01.06, 13:22
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka