forum_marta 30.07.06, 15:57 witam, ktos z Was zna dobrego ortodontę z Milanowka k/Warszawy albo z niedalekich okolic? Jedyne nazwisko,jakie mi sie obilo o uszy,to dr Mórawski. Ktoś może korzysta z jego usług? pozdrawiam marta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzza Re: ortodonta Milanowek 31.07.06, 08:40 Jedna z moich kolezanek chodzi do ortodontki o ile dobrze pamietam na ulicę Krzywą.Wiem,ze jest też ortodonta na ul. Piasta. A z okolic to jeszcze w Komorowie. Ja chodzę do Denatlife w W-wie i jak na razie jestem zadowolona.Zostało mi jeszcze ok. pół roku noszenia Odpowiedz Link
forum_marta Re: ortodonta Milanowek 31.07.06, 16:04 Jaki byl w Twoim przypadku koszt aparatu? Jak czesto zmieniasz luki? Od jakiego zaczynalas? pozdrowka marta Odpowiedz Link
franzza Re: ortodonta Milanowek 31.07.06, 21:26 Koszt samego aparatu to był akurat niewielki - po 800 PLN za 1 łuk (aparat mam metalowy). Zdecydowanie większe za to były inne koszty: wyciski, pantomogramy, plan leczenia - to razem ok. 400 PLN, wyrwanie 4 zębów - razem 320 PLN, no i wyleczenie wszystkich zębów (a sporo się tego nazbierało, a przed założeniem aparatu ząbki muszą być w idealnym stanie)- 1700 PLN. No i potem wizyty kontrolne co 4-6 tygodnie (w zależności od potrzeby) - 120 PLN. Szczerze mówiac to nie wiem co którą wizytę luki są zmieniane. Dochodzą za to różne inne zabawki - jakies dodatkowe druciki, spręzynki, gumki do zakładania na noc do prostowania zgryzu itp. Aparat na dole noszę od paździrnika 2004, a na górze od grudnia 2004. Zostało jeszcze ok. kilku miesiecy. Na poczatku zeby prostowały się momentalnie, a teraz niestety zwolniły tempo. Pozdrowienia z okolicy Odpowiedz Link
littlefrog Re: ortodonta Milanowek 01.08.06, 00:02 Ja mieszkam w Grodzisku Ale zdecydowałam się na ortodontę z Wawy, ponieważ stwierdziłam że nie będę w ramach paru złotych oszczędności oddawać się w ręce lekarza o którym nic nie wiem, i który ma pewnie o wiele mniejsze doświadczenie z aparatami niż ortodonci warszawscy, którzy cieszą się duuużym wzięciem, zapewne także wielu ludzi z okolic Milanówka Odpowiedz Link