twosheeds 19.09.06, 21:38 Mam pytanie dotyczące zmiany gumek - czy macie swoje gumki i zmieniacie je sami, kiedy np. gumka się przetrze i spadnie czy bez obaw czekacie z tym do następnej wizyty, choćby miesiąc, i naparawy dokonuje dopiero ortodonta? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twosheeds Re: Zmiana gumek 20.09.06, 14:05 Bardzo proszę o odpowiedź...bardzo ładnie proszę Odpowiedz Link
tigra.14 Re: Zmiana gumek 20.09.06, 14:54 no to skoro tak ładnie prosisz... mi nigdy nie spadła ligaturka i nie mam w domu zapasowych. Ale...moja orto ma tendencje do robienia wszystkiego w pośpiechu i niestety kilka razy zdarzyło mi się, że np. na 5-kach nie mialam ligaturek. Czekałam spokojnie do nastepnej wizyty i nigdy nic sie nie stało. Więc jeśli masz taki problem, to spokojnie mozna czekać do następnej wizyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewelinka_1986 Re: Zmiana gumek 21.09.06, 15:55 Jak profesjolanie nazywaja te te gumeczki? zeby kupic w sklepie medycznym wystarczy powiedziec: gumki do aparatu ortodontycznego stalego? czy jakas nazwe? Odpowiedz Link
littlefrog Re: Zmiana gumek 21.09.06, 17:39 ligaturki A żeby było jeszcze coś na temat to ja będę mieć wizyty co 4 tygodnie i wtedy wymiana drutu i gumek u orto Odpowiedz Link