Dodaj do ulubionych

Rozstępy???

09.04.05, 08:23
Na razie udaje mi się ich uniknąć, choć na specjalne zabiegi pielęgnacyjne
się nie wysilam (jedynie porządny, nawilżający balsam i od czasu do czasu
smaruję się panthenolem). Teraz mam większy brzuch niż w pierwszej ciąży i
pomimo, że skóra jeszcze nie jest napięta, ani nie swędzi, to zastanawiam
się, czy uda jej się nie potrzaskać.
A jak to wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: Rozstępy??? 09.04.05, 09:27
      mimo tego ,ze smaruje kilka prawie niewidocznych pojawiło sie na brzuchu,ale
      teraz faktycznie jest on większy niz w pierwszej ciąży no i lata nie te,skóra
      pewnie mniej elastyczna,nie swędzi mnie nic a zobaczyłam je przez przypadek
      wink))))
      • nonu Re: Rozstępy??? 09.04.05, 09:57
        Podobno kobiety bliżej 30-tki są mniej narażone na rozstępy niż np,
        osiemnastolatki. Znalazłam to na stronie u majówek, a przy okazji można
        poczytać o pielęgnacji brzuszka po porodzie
        kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56373,2385726.html
    • strzala04 Re: Rozstępy??? 09.04.05, 12:37
      Mi też udało się uniknąć rozstępów na brzuchu. Po prysznicu smaruję się Nivea do
      skóry suchej. Może to pomogło...Unikam kąpieli w wannie, bo lekarka mi zakazała.

Teraz postanowiłam się szarpnąć na Mustellę, choć cholernie droga.
      Znalazłam w Warszawie aptekę gdzie 200 ml kosztuje 80 zł (w większości 93) ale
      to i tak duży wydatek.
      Coś jednak należy zrobić i dla siebie. Czy któraś z Was zna jej działanie?
      Podobno jest dobra, ale nie mam informacji z pierwszej ręki.
      • lesia28 Re: Rozstępy??? 09.04.05, 16:42
        Na razie nic sie nie pojawilo. Wieczorem oliwka ,a rano fissan . Skora wyglada
        na dobrze nawilzona, a brzuszek mam spory (duzy dzidzius+duzo wod), ale to
        jeszcze o niczym nie swiadczy , podobno niektorym kobitkom potrafia wyskoczyc 3
        dni przed porodem, oby nas to ominelo.
        • lolo09 Re: Rozstępy??? 09.04.05, 20:28
          u mnie na razie tez zadnych nowych, zreszta po damianie mialam tylko kilka na
          kosciach biodrowych (zobaczylam je po porodzie) i z boku piersi (pamiatka po
          nowale pokarmowym) na brzuchu nie bylo i mam nadzieje ze nie bedzie. poki co
          balsamuje sie jak zwykle i nic poza tym smile)))))))
      • mamagocha Re: Rozstępy??? 10.04.05, 19:59
        Mustella jest rewelacyjna ale i okrutnie droga!! (a tak na marginesie - wszystko
        co dotyczy nas ciężarówek jest strasznie drogie, począwszy od kosmetyków a
        zakończywszy na odzieży - czuję się czasem wykorzystywana)
        Używałam Mustelli na początku ciąży gdy brzuszek rósł z ekspresowym tempem,
        naprawdę rewelacja. Teraz stosuję krem Avonu na rozstępy ale już powoli
        zastanawiam się nad kolejnym wydatkiem na mustellę i mam zamiar ją stosować już
        do końca ciąży i jeszcze miesiąc po porodzie.

Pozdrawiam
        • pocahontas_kw Re: Rozstępy??? 10.04.05, 21:00
          Na razie nie mam, smaruje się olieka do oporu i mam nadzieje,że to pomoże,
          druga sprawa,że nie mam specjalnie dużego brzuszka, tzn. nie jest mały, ale jak
          na 31 tydzień to raczej sredni, moja ginka mówi,że taka juz moja uroda
          widoczniewink.Rozgladam się i ogladam co dnia, nie to zebym miała obsesje, no ale
          cholera jest się troche próżnym, lubiłam swój wygląd, teraz w sumie tez lubię,
          ale wolałabym nie mieć rozstepów, wiadomo. Faktycznie młodziutkie mamy sa
          bardziej narazone na rozstępy niz mamy po 25 roku zycia, chyba wynika to z
          tego,że kobiece ciało kształtuje się i rozrasta własnie do ok. 25 i młodsze
          mamy nie sa jeszcze w pełni ukształtowane czasami. Chyba grunt to gwałtownie
          nie przytyć, no i trzeba miec trochę szczęscia. Powodzenia wam wszystkim.

pocahontas
          • jola-kropek Re: Rozstępy??? 11.04.05, 08:01
            z tymi rozstepami to roznie bywa najwyrazniej... ja ich nie mam i mam nadzieje,
            ze tak zostanie. 30 tc i nic... odpukac, ale moja kumpelka, jest w 19stym tc i
            juz ma na piersiach. w tym jest starsza ode mnie, wiec wiek chyba nie odgrywa tu
            wiekszej roli, raczej predyspozycje. jesli twoja mama miala, to ty tez raczej
            ich nie unikniesz-na tej zasadzie. mozna jakos im zapobiec, z pewnoscia, wiec
            chyba warto wklepywac w sniebie te wszystkie specyfiki smile
            pozdrowionka!
          • mamagocha Re: Rozstępy po 30-tce:)) 11.04.05, 19:24
            Cóż za miód dla mych uszu a raczej oczusmile)
            Po 25 roku życia mniejsze szanse na rozstępy. Qrcze, to mnie chyba wogóle nie
            grozi ta dolegliwość bo urodzę w wieku 35 latsmile)
            Hihihi....marzenia to pięka sprawasmile)

Pozdrawiam
            • mama-in-spe Re: Rozstępy po 30-tce:)) 13.04.05, 12:28
              mamagocha napisała:

> Cóż za miód dla mych uszu a raczej oczusmile)
              > Po 25 roku życia mniejsze szanse na rozstępy. Qrcze, to mnie chyba wogóle nie
              > grozi ta dolegliwość bo urodzę w wieku 35 latsmile)
              > Hihihi....marzenia to pięka sprawasmile)
              >
              > Pozdrawiam

Mamagocha, ciąża po trzydziestce to w ogóle jest jakaś super, ja mam zero
              rozstępów, zero puchnięć (no stópki troszku urosły, ale to pryszcz - ale kostki
              mam nadalsmile)), zero zgagi, zero bóli, drętwień, zero pryszczy. I 38 latwink A
              dwudziestki jeczą i jęcząbig_grin
              • ewucha28 Re: Rozstępy po 30-tce:)) 13.04.05, 21:43
                kazda ciąza jest inna w pierwszej kiedy miałam 24 lata czułam sie fantastycznie
                i tak jak piszesz zero dolegliwości teraz jęcze- bo psychicznie wysiadam nawet
                bardziej niz fizycznie.
    • romilka Re: Rozstępy??? 11.04.05, 17:25
      oj chyba pojawia sie na biodrach niedlugosada smaruje sie kremami i ogolnie
      bardzo dbam o skore.zawsze smaruje sie po kapieli!NiestetysadPojawil sie tez
      celulit na udach,kiedys duzo cwiczylam i mialam imiesnione nogi,teraz to
      okropne udziskasadJak ja sie tego pozbede??
      • mamagocha Re: Rozstępy??? 11.04.05, 19:28
        Romilko, moje uda i pośladki zaczynają sie upodabniać do przejrzałej pomarańczysad(
        Zakończmy może ten temat bo popadniemy w depresję.

Porozmawiajmy o naszych pięknych...hmm...zmęczonych oczach? okrągłych twarzach?
        spuchniętych stopach? NIE!
        ..o pięknych brzuszkachsmile)

Pozdrawiam

PS. Zrzucimy nasz nadkilogramysmile
        • romilka Re: Rozstępy??? 12.04.05, 12:16
          Obysmy zrzuciły te nadmiary...smile
          Wierze w to!!!
          Dobre z ta przejrzała pomaranczasmileu mnie tez ja widze!!
          Gdzie te moje umiesnione nogi??????????????
          • mamagocha Re: Rozstępy??? 12.04.05, 13:48
            umięśnione nogi? Są! Gdzieś tam schowane pod skórką, dobrze zabezpieczone u
            skrzętnie ukryte ale jak to bywa ze skórkami - trzeba je będzie kiedyś obraćsmile
            W lipcu, no może w sierpniu przemienimy się w pięknego motylkasmile))
            • ewucha28 Re: Rozstępy??? 12.04.05, 14:01
              Dziewczyny pisałam kiedyś o metodzie MM jedzeniowej ktora pozwoliła mi schudnąć
              20 kg. i nie przytyc ani grama (do ciążywink wg. autora (ktoreu wierze bo jego
              metoda mi pomogła) jedząc jego sposobem i karmiąc piersia mozna pozbyć sie
              skorki pomaranczowej,zamierzam to po ciązy zastosować ,chce dodatkowo pochodzić
              na bicze wodne i gdzieś od września na basen na wodny aerobic,mam nadzieje,ze
              to pomoze mi w błyskawiczny sposob wrocić do formy wink
              Jeśli jesteście zainteresowane tą metodą to zapraszam na ten portal,a potem na
              forum ,tutaj linkwink))))
              www.montignac.com.pl/CMS/
              • mamagocha Re: Rozstępy??? 12.04.05, 14:17
                Szczerze mówiąc nigdy w życiu nie stosowałam żadnej diety i tak naprawdę, a
                znam siebie doskonale, nie wierzę w moją silną wolę przestrzegania jejsad((
                Nie stosowałam bo nie miałam potrzeby, cóż chyba nadszedł chyba czas
                mobilizacji i rygoru dla samej siebie.
                Na początek muszę spytać jak sobie radzić z przestrzeganiem diety?
                Trudno jest w wieku 35 lat zmienić przyzwyczajenia i zaakceptować fakt
                mniejszej elastyczności skóry.
                Boże jak ja sobie z tym poradzę??????!!!!
                Wiecie co, chyba właśnie stąd wziął się mój brak akceptacji dla obecnego
                wyglądu. Wiem powinnam zachwycać się brzuszkiem i to akurat robię ale te
                okropne udziska, kolana i łydki - ble ble ble...brrr!!!
                Przecież nagle moje ciało pzybrało na wadze JUŻ 13kg!! W trzy miesiące
                zmieniłam się w małego potworasad(
                Mój kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa, zanik kostek spowodowany opuchniętymi
                stopami i buzia jka księżyc w pełni. To nie ja!!
                Ojej...popadam w depresję smile)))
                Już milknę!!

Małgosia

src="lilypie.com/days/050625/4/21/1/+10" alt="Lilypie Baby Ticker"
                border="0" /></a>
                • ewucha28 Re: Rozstępy??? 12.04.05, 14:24
                  Ja przed MM tez nie stosowałam zadnej diety nie miałam potrzeby ,a przytyłam te
                  20 po problemach zdrowotnych,metoda mm to nie dieta odchudzająca a sposob na
                  zmiane nawykow jedzeniowych zdrowe jedzenie,jedzac mm nie odmawiasz sobie
                  ilości a jedynie zwracasz uwage na pory i co z czym jesz,gdy udało mi sie
                  zwalic 20 kg w ciągu 3 miesięcy przekonało mnie to do takiego jedzenia moje
                  samopoczucie sie poprawiło i nie przytyłam potem przez 2 latawink)))
                  • mamagocha Re: Rozstępy??? 12.04.05, 14:44
                    W takim razie DAM RADĘ! smile)
                    mam nadzieję, że po porodzie będziemy nadal tu zaglądać i wspierać się
                    wzajemnie.

Dziewczyny błagam nie zostawiajcie mnie tu samej!! Rodzę dopiero pod koniec
                    czerwcasad((
                    • lolo09 do mamagocha 12.04.05, 14:49
                      nie zostawimy cie!!!!!!!
                      zreszta moja ciekawosc nie pozwoli mi nawet juz z dzidzia przy cycusiu na
                      niezagladanie na forum ja sie sprawdza nasza ststystyka smile))))))))))
                      mam takze nadZieje ze to forum nadal bedzie istniec i bedziemy sie chwalic
                      naszymi skarbami smile)))))))))))
                      • mamagocha Re: do mamagocha 12.04.05, 14:53
                        Z jednej strony koniec czerwca nie jest taki zły bo przynajmniej będę mogła
                        zasypać was tysiącem pytańsmile))
                        I mam nadzieję, że będziecie przesyłały zdjęcia Waszych maluszkówsmile)
                        Oj.. trudno byłoby mi się z Wami rozstać. Tyle przeszłyśmy razemsmile))

Pozdrawiam
                        • pocahontas_kw Re: do mamagocha 12.04.05, 15:13
                          No ja mam teramin na 14.06, ale pewnie stąd nie znikne tylko zostanę i
                          bezczelnie będę sie domagac rad i wsparcia, druga sprawa,że termin sobie i
                          dziecko sobie, więc jakoś nie wierzę,żebym urodziła tego 14, myslę że raczej
                          sie spóźnię. I będę tu dogorywać. Co do rozstępów....po 25ce i przed, ja
                          oczywiście rozumiem,że liczy się jeszcze genetyczna predyspozycja, no i w
                          pewnym wieku skóra traci elastycznośc itd. Akle z drugiej strony wszystkie
                          kobiety, które znam i którym zdarzyło się bardzo młodo zostać mamami mają
                          rozstępy, tymczasem te starsze wcale nie tak często, więc może jednak cos w tym
                          jest, w kazdym razie tak się będe pocieszać. Cellulit też mam i w związku z tym
                          w panice przewertowałam internet, bo o ile nadwage znoszę dzielnie to ta
                          pomarańczowa skórka doprowadza mnie do frustracji, no i wiecie co, okazuje
                          się,że cellulit w ciązy to norma, bo organizmy magazynuje to i owo, w sensie
                          upycha gdzie się da i podobno zwykle łatwo sie go pozbyć, zwłaszcza jesli się
                          karmi piersią. w to tez zamierzam wierzyc i tym się pocieszac i proszę mnie nie
                          wyprowadzać z tych nadziei, nawet jeśli sa grubymi nićmi szyte.

pozdrawiamsmile
                          pocahontas i fasola 31tc
                          • romilka do ewuchy28 13.04.05, 11:22
                            Bardzo chetnie sie dolaczesmilenie wiem tylko czy polapie sie na tym forum zuzla
                            bo juz kiedys probowałam i... Bardzo bym chciala przestac tyc ale to pewnie nie
                            wykonalne!!Do zobaczenia na zuzlu!!

Romi-Dzidzia
                          • mamagocha Re: do pocachontas 14.04.05, 12:25
                            Oby Twoje słowa się sprawdziły, bo mnie celulit doprowadza co rano do płaczu bo
                            nie wiem jak się ubrać. Może jak już przestanę pracować będę sobie z tym lepiej
                            radzić. Niestety trudno jest mi znaleść kogoś odpowiedniego na zastępstwo, a
                            jestem już coraz bardziej zmęczonasad
                    • romilka Do ewuchy28:) 12.04.05, 14:52
                      Czytalam wiele o MM a przed ciaza stosowalam podobna diete Soutch Beach.Powiedz
                      mi czy bede mogla przejsc na MM bo to chyba chodzi o Montignaca, w czasie
                      karmienia??Bo przyznam sie ze po porodzie bardzo chetnie wroce do swojej wagi a
                      nawet z mila checia zgubie jeszcze dodatkowe kg sprzed ciazy!!Wiem ze to nie
                      bedzie trwalo chwilke.Wiec ponawiam pytanie:czy moge stosowac MM od razu po
                      porodzie,podczas karmienia??Pozdrawiam!
                  • ewucha28 do romilki 12.04.05, 20:36
                    oczywiście ,ze będziesz mogła własnie karmienie i I faza MM powoduje pozbycie
                    sie cellulitu,romilka zapraszam Cie teraz albo po porodzie na portal i forum
                    Zuzla (link podałam wcześniej)są tez tam dziewczyny w ciązy mamy swoj wątek
                    tzw. Brzuchate pogaduchy, 3 z nas rodzą w podobnym terminie a potem na MM mamy
                    zamiar wracać do swojej wagi przed ciążąwink
    • romilka Jak sie na tym Zuzlu odnalezc?? 13.04.05, 11:40
      Ewucha pomocysad Nie moge sie tam odnalezc,jak zanlezc ten temat o ciazy i o
      karmieniu??Na forum jak sie odnalezc.Mowiłam ze juz kiedys probowalam i sie nie
      udalo...
      • ewucha28 Re: Jak sie na tym Zuzlu odnalezc?? 13.04.05, 21:38
        romilka aby dotrzec do brzuchatych musisz byc zarejestrowna bo dla gości jest
        to ukryty wątek,znajduje sie w dziale GRUPY WSPARCIA,temat wątku Brzuchate
        pogaduchy a ja mam tam innego nica.Jak juz sie dostaniesz tam to na inne cie
        pokieruje a potem opanujesz forum ,duzo tam tego wszystkiego ale tematy jakie
        Cie interesować beda (jedzeniowe ) są w dziale metody Montignac.
        • romilka Re: Jak sie na tym Zuzlu odnalezc?? 14.04.05, 10:15
          juz sie zarejestrowałam i dostalam potwierdzenie.zaraz tam poszperam!Pozdrawiam
          i i dziekuje.Gdybys miala gg i mogla czasem odpowiedziec mi na jakies pytanie
          to była bym wdzieczna.Moje gg 1835153
        • romilka do Ewuchy28!! 14.04.05, 10:38
          Powiedz jak zmienic date urodzenia w swoim podpisie
          9mam tam 13 lat) i jak wkleic zdjecie jakies tak jak ty masz i reszta!
          • ewucha28 Re: do Ewuchy28!! 14.04.05, 11:40
            4023544-gg
            aby zmienić o sobie dane musisz wejść w swoj profil,na samej gorze na stronie
            tytuł. forum masz wejście do profilu,tam zmieniasz swoje dane i tam tez mozesz
            wkleić swojego awaterka,zdjęcie moze byc o rozm ok 80 pikseli ,jeśli Ci sie nie
            uda z tym foto to zwroć sie do moderatora (te osoby zaznaczone na czerwono) i
            one pomoga Ci w obrobieniu zdjęcia czyli zmniejszeniu rozdzielczości itp. i
            pomoga Ci wkleić.To super towarzystwo,wszystkich szczerze i serdecznie witają.
    • elza78 pozytywnie 14.04.05, 11:49
      wczoraj sie pocieszylam
      przyszla do mnei kumpelka ktora miesiac temu urodzila coreczke...
      jak ja widzialam tuz przed porodem, narzekala na celulit, ze ponad 20 kilo
      utyla itp...
      teraz normalnie szok, dziewczyna zrzucila od razu prawie te kilogramy, brzuch
      plaski!!! skumajcie niezle co smile okazuje sie ze na skutek ciazy organizm
      gromadzi mnostwo wody stad bardziej widoczny robi sie celulit...
      i wydaje sie ze jestesmy na maksa grube..
      ja juz sie nie stresuje, smaruje sie, rozstepy mam i tak, ale co, za 2 miesiace
      bede juz przytulac mojego okruszka smile
      • hayet Re: pozytywnie 14.04.05, 14:25
        u mnie tez cellulit sie zrobil ogromny, ale gin mi powiedzial ze to nie jest
        wlasnei kwestia tluszczu tylko nadmair wody, ktory naprawde mam baaardzo duzo.
        • ewucha28 Re: pozytywnie 15.04.05, 09:21
          zgadza sie w duuuzej mierze to woda i w ciązy to jest przypadłością wielu kobiet
    • romilka Re: Rozstępy??? 25.04.05, 18:57
      Jestem z a ł a m a n a!! Pojawiaja sie w coraz to nowych miejscach!!Szok.Teraz
      po tym chorowaniu i lezeniu pojawiaja sie coraz to nowe!!Głownie na dole
      brzucha,tu gdzie glownie siedzi dzidzius!!Smaruje sie i nic...chyba juz nic sie
      nie da z tym zrobic,prawda??Czy macie moze jakies sposoby na zmnieszenie juz
      powstalych rozstepow??Pewnie nie bo jest to przerwanie skury i staly
      uszczerbek...
      Buuuuuuuu ale coz takie sa uroki ciazy,prawda??
      • hakdil Re: Rozstępy??? 25.04.05, 19:33
        To mam szczescie!Zero rozstępów!Smaruje sie Mustelą,ale uwazam,ze to raczej
        kwestia dobrych genów.Moja mama nie miala ani jednego,a urodzila 2
        dzieci.Natomiast mam piękny cellulit,zresztą mialam go wczesniej,wiec zdążylam
        go polubic.
        • pocahontas_kw Re: Rozstępy??? 26.04.05, 12:26
          Rozstępów na razie nadal zero, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca,
          smaryje się oczywiście oliwka, ale myslę,że generalnie to raczej zasługa
          tego,że mam malutkie dziecko. Cellulit rozkwitł na dobre, staram się na niego
          nie zerkać nawet, bo mnie irytuje, mam nadzieję,że zniknie. Co do rozstepów, to
          jednak niestety dośc trwałe uszkodzenie skóry, ja mam kilka z czasów kiedy
          nagle mi się przytyło jako nastolatce. Ale moja znajoma, która miała podobny
          problem, mówi,że jesli się od razu po ciążyt zacznie z nimi walczyc, w sensie
          kremować, chodzic na zabiegi kosmetyczne, to można zminimalizować te
          uszkodzenia, tak że sa prawie niewidoczne, przynajmniej jej sie udało.

pocahontas
      • anna.michal Re: Rozstępy??? 26.04.05, 16:20
        Z rozstępami to jest różnie.
        Mój małżonek dopiero tydzień temu zauważył, ża je mam. smile
        A jest to na razie pamiątka z pierwszej ciąży - pojawiły się chyba 2-3 tygodnie
        przed porodem, w okolicy pępka i na szczęście nie głębokie i nieliczne. Ponieważ
        brzuszek teraz szybciej wyskoczył to i one się ujawniły. Normalnie nie było ich
        widać. Mam nadzieję, że nowe się nie pojawią.
    • oliwe Re: Rozstępy??? 26.04.05, 21:03
      To chyba tylko mnie one spotkały ale dlaczego?
      Celulit mnie nie dopadł ale rozstępy są gorsze zapewniam. Myślę, że to może
      dlatego, że jestem czytaj byłam drobna i skóra musiała się baaaardzo
      rozciągnąć. Jestem też wąska w biodrach więc brzuch jest mocno wystający.
      A w ciągu ostatnich dwóch miesięcy jeszcze się sporo powiększy, chyba mi całkiem
      skóra pokęka.
    • romilka Re: Rozstępy??? 29.04.05, 16:30
      Jezzu jestem przerazona!!!!Coraz ich wiecej i wiecej i bardzo rozowe sie robia!!
      a smaruje non stop!!
      ---Miquś---
      • vikas Re: Rozstępy??? 29.04.05, 19:41
        Jestem szczęściarą nie mam żadnych rozstępów odpukać!!!
        Celulit też jakby ten sam,a może nawet mniejszy.
        Moja mama i 4 siostry niestety mają,a mnie jakoś ominęły,
        chyba jestem odmieńcem w rodzinie,a byłam pewna,że tez
        będę je mieć.Przed ciążą i w czasie uzywam oliwki dla dzieci.
        W pierwszych 3 miesiącach był fissan,a jeszcze wcześniej
        krem antycelulitowy Avonu.Może wszystko razem pomogło.
        Wcześniej też ćwiczyłam dużo brzuszków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka