Dodaj do ulubionych

Igrzyska we Włoszech.

07.02.06, 16:32
Za parę dni rozpoczęcie.

Znowu będą zachwyty nad wspaniałymi wynikami, dużo fałszywego hałasu, zawiedzione nadzieje i wielkie niespodzianki. Dopingowe również.

A w tle - cały czas nerwy, bo przecież napięcie rośnie na świecie i w Europie, a we Włoszech niemało ekstremy się już dawno zjechało i pewnie wielu tylko czeka na okazję.

Wcale mnie te igrzyska nie cieszą, ani ekscytują!!
Obserwuj wątek
    • natla Re: Igrzyska we Włoszech. 07.02.06, 17:28
      Nie przesadzaj i nie odbieraj sobie tej przyjemności, choć fakt.....ten sport
      to już nie sport, a wyscig o kasę przy użyciu wszelkich dostępnych środków.
      Mnie przede wszystkim wkurzają działacze wszelkiej maści, natomiast mimo
      wszysto (doping czasem) podziwiam prace i determinację zawodników.
      Mam nadzieję, ze nie będzie "ekstremalnej" oprawy.
      • regine Re: Igrzyska we Włoszech. 11.02.06, 12:32
        No i wczoraj się zaczęły...A tu cisza, nikt nie oglądał otwarcia ???
        Zerkałam troszkę, ale nie byłam zbudowana...
        • natla Re: Igrzyska we Włoszech. 11.02.06, 12:49
          Coś Ty! Może dlatego, że tylko zerkałaś. Było świetne przedstawienie. A mnie
          sie podobały najbardziej "pająki" pod koniec i na początku
          figury "konstruowane" przez kilkaset osób, w tym sekwencje skoku narciarskiego.
          W ogóle cała oprawa była świetna.
          • regine Re: Igrzyska we Włoszech. 11.02.06, 14:28
            No to przegapiłam fajne rzeczy...szkoda sad(
            Zawsze kiedy coś oglądam, pojawia mi się starsza pociecha na GG, no i przepada
            to co najlepsze..
            Ale cóż zrobić, wiadomości od niej też ciekawe smile)
            • natla Pierwsze medale 11.02.06, 14:46
              Na pewno Reginko rozpoczecie będą powtarzać.
              Biatlon - złoto dla Niemców, srebro i brąz dla Norwegów.....Sikora, najlepszy
              z Polaków zdobył "oczko" sad(
              • natla Re: Kombinacja norweska 11.02.06, 15:45
                1. Niemiec
                2. Austryjak
                3. Norweg
                (naszych nie było)
                • natla Kwalifikacje skoków K-90 11.02.06, 19:27
                  Wszyscy Polacy zakwalifikowani, a Małysz na 6 miejscu, ale z bardzo niewielą
                  stratą do pierwszego. Janda 21.
                  • natla Łyżwiarstwo figurowe 11.02.06, 23:26
                    Sudki ładnie pojechali, ale będą miedzy 6 a 10 m. po programie krótkim sad(
                    • natla Narciarstwo szybkie 18 m. n/t 12.02.06, 13:52

• natla Narciarstwo alpejskie 44 m. n/t 12.02.06, 13:53

• sagittarius954 Re: Igrzyska we Włoszech. 12.02.06, 15:32
      Chcecie złotych medali? To przełamcie mentalność, dzieci, młodzieży, rodziców,
      nauczycieli, premiera ,prezydenta.Ruch to zdrowie, a gdzie widzicie maluchów w
      zimie? Bo ja nigdzie albo przed telewizorem i ogłupiającym cartoonikiem.sad
      • beika Re: Igrzyska we Włoszech. 12.02.06, 20:07
        sagittarius954 napisał:
        Ruch to zdrowie, a gdzie widzicie maluchów w zimie? Bo ja nigdzie albo przed
        telewizorem i ogłupiającym cartoonikiem.sad

- Czy tylko w zimie? Generalnie z kulturą fizyczną jest kiepsko. Dzieci nie mają
        dobrych wzorców z domu, bo od małego zamiast pójść z dzieckiem na basen czy na
        łyżwy, rodzice kupują im kolejną paczkę czipsów i pozwalają na wielogodzinne
        siedzenie przed komputerem czy telewizorem.
        Z WF-em w szkołach też jest różnie, ale chyba coraz lepiej. Rodzice jednak nie
        zawsze rozumieją, że dziecku potrzebny jest ruch. Pamiętam jak sąsiad-nauczyciel
        WF kiedyś się skarżył, że na zebraniu rodzice w jakiejś klasie poprosili, aby
        nie forsował młodzieży. A on im zwyczajną rozgrzewkę przed lekcją zrobił - kazał
        2 razy boisko okrążyć biegiem. Dla wielu chłopców w wieku 12 lat to był
        nadludzki wysiłek! Zwolnienia z WF lekcji są na porządku dziennym.

• beika Re: Igrzyska we Włoszech. 12.02.06, 20:08
          A premiera to bym do tego nie mieszała, popatrz jaką on ma figurkę.
          Nie może być wzorem do naśladowania.
          • beika Re: Igrzyska we Włoszech. 12.02.06, 20:09
            Sorry, chciałam oczywiście napisać : prezydenta !
            • natla Re: Igrzyska we Włoszech. 12.02.06, 21:57
              Kurcze, jakieś nowe sporty mi nie znane......jeżdżą w kółko po lodowisku.
              Nawet fajne, zwłaszcza jak się wypychają do dalszego biegu smile)
              • natla Biatlon kobiet 13.02.06, 13:41
                Niesamowity sukces Pałki - 6 m. (czarna kobyłka?wink)) No cóz,
                twarda "Góralicha". Mozna jej tylko pogratulować.smile)
                • sagittarius954 Re: Biatlon kobiet 13.02.06, 14:13
                  No widzisz Natlo szóste miejsce i się cieszysz, ale nie będę Ci odbierać nadzieismile
                  • regine Re: Saneczkarstwo.... 13.02.06, 22:15
                    W biegu zauważyłam dziś paskudny wypadek, chyba saneczkarki z USA..
                    Brr... z taką szybkością jechała, zaczepoła boga bok bandy, sanki pomknęł razem
                    z nią w poprzek toru. Nie podali co siię dziewczynie stało.
                    • regine Re: Łyżwiarstwo szybkie 13.02.06, 22:16
                      Nasz łyzwiarz wypadł z toru, nie wyrobił się na wirażu...sad(
                      • tofika Re: Łyżwiarstwo szybkie 14.02.06, 10:18
                        Podaje do wiadomosci ze sledze wszystko ,przygladam pieknym naszym Orlom ,,sa
                        sliczne ,,bardzo przezylam wczoraj niefortunny zjazd saneczkowy Amerykanki,,to
                        takaprzeciez predkoscsad
                        uwielbiam lyzwiarstwo figurowe,mam nadzieje na Malysza..moze akurat mu sie
                        uda ,,bb mu tego zycze
    • sagittarius954 10 km Justyna Kowalczyk 16.02.06, 10:14
      Pani Justyno !!!Ujeła mnie pani swoją skromnością , obojętnie jakie pani miejsce
      zdobędzie jestem z panią duchem, trzymam kciuki....smile)
      • maladanka Re: 10 km Justyna Kowalczyk 16.02.06, 11:08
        Justynko - będzie dobrze! teraz nie wyszło, ale przed Toba jeszcze kilka
        olimpiad! A Śmigun to re-we-la-cja! I jak sie cudownie darła smile))
    • kryzar powinno być w przeglądzie prasy 18.02.06, 08:07
      ale wrzucam tutaj
      wiadomosci.onet.pl/1310767,2678,2,kioskart.html
      • maladanka Re:Dmuchajmy Adasiowi pod narty!!!!!!! 18.02.06, 18:16
        Leć,leć i ląduj szczęsliwie
        • natla Re:Dmuchajmy Adasiowi pod narty!!!!!!! 18.02.06, 23:09
          Dmuchałam jak umiałam, zaciskałam oba kciuki i zapaliłam papierosa (musiałam go
          trzymać nieelegancko w ustach wink))...i nic.....dawniej to działało. Trzeba mu
          dać spokój. Moze jeszcze kiedyś wróci do formy, ale trenerką juz sie powinien
          zajać. Ja mu i tak nie zapomnę przeżytych wspaniałych emocji.
          Natomiast finał skoków był fantastyczny.
          • august2 Pierwszy individualny zloty medal 19.02.06, 00:24
            w historii zimowych igrzysk dla czarnoskorego
            sportowca USA.. W wywiadzie wspomina
            jak wszyscy wokol sie dziwili ze chce
            trenowac w jezdzie na lyzwach. Jego determinacja
            byla olbrzymia i teraz ma wyniki..
            Gratulacje!!

• natla Jednak Kutin coś zrobił 20.02.06, 20:54
              Drużynowo 5 miejsce na olimpiadzie, to sukces, bo po raz pierwszy zdobyliśmy
              tak wysokie miejsce. Małyszek sie jak na razie wypalił, choć pewnie gdyby
              nie "działacze" byłoby lepiej.
              • regine Re: Mamy Medal !!! J. Kowalczyk - Brąz !!! 24.02.06, 13:20
                Kowalczyk ma brązowy medal!
                Justyna Kowalczyk zdobyła brązowy medal na 30 kilometrów techniką dowolną ze
                startu wspólnego. To pierwszy medal Polski na igrzyskach w Turynie. Mistrzynią
                została Czeszka Katerina Neumannova, a na metę druga przybiegła Rosjanka Julia
                Czepałowa.
                Polka od początku biegu trzymała się w czołowej grupie. Po 20 km była na 8.
                pozycji tracąc do chwilowej liderki - Valentiny Szewczenko 1,8 s. Od około 26.
                kilometra wykrystalizowała się kilkuosobowa grupka na czele z Kowalczyk. Na
                około 3 kilometry przed metą zaczął się piorunujący, szaleńczy atak Polki. W
                pogoń ruszyły - Neumannova, Czepałowa, Steira i Paruzzi. Na finiszu, ostatnich
                100 metrach Kowalczyk wyprzedziła tylko pierwsza dwójka.

Dotychczas Polacy na zimowych igrzyskach olimpijskich zdobyli sześć medali:
                złoty - Wojciech Fortuna (Sapporo 1972, skoki na dużej skoczni); dwa srebrne -
                Elwira Seroczyńska (Squaw Valley 1960, 1500 m w łyżwiarstwie szybkim), Adam
                Małysz (Salt Lake City 2002, na dużej skoczni); trzy brązowe - Franciszek
                Gąsienica Groń (Cortina d'Ampezzo 1956, kombinacja norweska), Helena Pilejczyk
                (Sqaw Valley 1960, 1500 m w łyżwiarstwie szybkim), Adam Małysz (Salt Lake City
                2002, na średniej skoczni).
              • kryzar Mamy 7 medali 24.02.06, 15:05
                w historii zimowych igrzysk. Dużo to czy mało?
                • natla Re: Mamy 7 medali 24.02.06, 21:24
                  Zawsze mało, ale kiedy sobie człowiek uzmysłowi jak ciężką pracą i jakimi
                  wyrzeczeniami to okupione....to dużo.....dużo, to nawet sam udział.
                  • natla Trafia mnie szlag..... 24.02.06, 21:27
                    .....jak mozna pokazy mistrzów przerywać i pokazywać hokej. To już mogli je
                    nagrać i jutro w całości dać. Teraz najlepszych bedą pokazywać w przerwach
                    meczu.....:[[[[[
                    • natla Sikora SREBRO...... 25.02.06, 10:50
                      .....ale się denerwowałam wink)) Super. Gratulacje.
                      • kryzar no to jutro czas na złoto 25.02.06, 12:03
                        tylko nie wiem czy jutro jeszcze nasi startują.
                • sagittarius954 Re: Mamy 7 medali 24.02.06, 21:27
                  Ech Justyno... czemu nie chciałaś zjeść śniadania w zeszłym tygodniu, byłyby dwa
                  medale...
    • sagittarius954 Podsumowanie 25.02.06, 14:41
      Czas zadać pytanie . Sukces to czy porażka udział polkich sportowców w tej
      imprezie .Sukces jeśli chodzi o medale bo dwa i zdobyte przez dwóch sportowców.
      Zostaje jednak niedosyt i to spory. Mogło być lepiej - mogło ale to jest tylko,
      i aż sport.
      • natla Re: Podsumowanie 25.02.06, 17:10
        Mniej działaczy i lepsze warunki oraz sprzęt do treningów. Mniej przepychanek
        okołofinansowaych i ambicyjek, wiecej pomocy, w tym psychicznej dla sportowców.
        Brak sań dla bobsleistek, to dla mnie kuriozum.
        • kryzar Re: Podsumowanie 25.02.06, 17:25
          Bobsleiści na pożyczonym "bobie" bez mechanika, bo nie zmieścił się. Pewnie
          miejsce zabrał mu kapelan.
          • dankarol Re: Podsumowanie 26.02.06, 20:23
            jeśli tak dalej pójdzie, to na następne igrzyska pojadą sami działacze, bo dla
            sportowców braknie miejsca.
            A ja mam monitor blisko telewizora i mogę sobie oglądać zakończenie i podjadać
            w gawiarence

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka