tutusiam 06.06.05, 17:03 w czasach kiedy trudno o pracę ja mam wybór, i chodzę od tygodnia z dylematem czy pracować w szkole??? myslicie że warto zaryzykować??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
candycandy Re: mam wybór... 06.06.05, 17:53 podeprzyj się fachową literaturą i przeczytaj "jestem nudziarą" (Iza Sowa?) - baaardzo optymistyczne, choć nie koniecznie prawdziwe Odpowiedz Link
prawdziwyja Re: mam wybór... 06.06.05, 18:37 > czy pracować w szkole? Podpadnę Anuli, ale co mi tam. Odpowiedź jest jednoznaczna: NIE. Wyjątek możesz uczynić wtedy, gdy spełnione są następujące dwa warunki: i) czujesz w sobie powołanie do tego zawodu; ii) nie będziesz uczyć w szkole finansowanej przez budżet. Odpowiedz Link
candycandy Re: mam wybór... 06.06.05, 18:47 ad ii) rozchodzi się o zarobki czy generalnie: państwowe kontra prywatne. bo akurat w oświacie dość łatwo chyba zorganizować sobie II etat - czy to w innej placówce czy korki... Odpowiedz Link
tutusiam Re: mam wybór... 07.06.05, 13:27 zamierzam zrobić roczny staż, ponadto bede pracować jeszcze w firmie rodzinnej, dam rade to tylko 18 godzin, a przynajmnniej czasu trochę mniejk bede miała wolnego, jestem typem osoby, która żyje gdy biega z jednego miejsca do drugiego, nie bede myśleć za dużo, co w moim przypadku bardzo sie liczy, mimo że Odpowiedz Link
anula001 Prawdziwyja:))) 07.06.05, 22:51 prawdziwyja napisał: > > czy pracować w szkole? > > Podpadnę Anuli, ale co mi tam. No wez mnie nie wnerwiaj, a czy ja jestem obronca szkoly?? zapraszam do poczytania kilku postow nizej. Nie podpadlesDD Odpowiedz Link
anula001 NIE ROB TEGO!!!!!!!!!!!!!!! 07.06.05, 22:50 absolutnie nie waz sie pracowac w szkole, zakazuje! jakiego przedmiotu mialabys uczyc?? Ja po 4 latach pracy w tej porabanej instytucji mowie jej definitywnie ciao. Wracam do pracy jaka mialam poprzednio przez kilka ladnych lat - do pracy w firmie. Jeszcze tylko 3 tyg i chyba sie porycze ze szczescia. Nie mowie o zarobkach, bo ja w szkole nie dla kasy pracuje, kase zarabiam gdzie indziej. Ale mowie o nerwach, o skamienialej instytucji, o prymitywach tepych jak strzaly, i o starych deworach nauczycielkach, ktore mi wypominaja brak meza. Nie rob tego bledu!! Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: NIE ROB TEGO!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.05, 00:10 anula, mam nadzieje, ze ty im przy okazji wypominasz brak seksuDD co im po mezu, jak juz sa stare i brzydkie... a ciebie wszyscy pragna Pauli -- Na ogół wszystkiemu sie umiem oprzeć - z wyjątkiem pokusy. EKGW Odpowiedz Link
anula001 Re: NIE ROB TEGO!!!!!!!!!!!!!!! 08.06.05, 09:05 no kochana, teraz pojechalas textemDDDDDDDDD ale tej wersji sie bede trzymac - ze wszyscy mnie pragnaDDD Odpowiedz Link