01.08.05, 13:56
a jak sie jezdzi na rolkach? czy podobnie do lyzew? do nart? bo jak czytam to
mnie coraz bardziej ciagnie do nauki ...
od czego trzeba zaczac - wiem to dziwne pytanie ale zawsze to jakas podstawa
;o)
Obserwuj wątek
    • tamara_t Re: tamara_t 01.08.05, 15:46
      Bardziej podobnie do łyżew, choć ruchy jak na nartach też można wykorzystać -
      ale są mniej praktyczne..

Od czego zacząć... najpierw postanowić, ze chcesz jeździć, mimo orłów jakie
      będziesz na początku wywijała, poobijanych kolan, łokci, porwanych spodni
      [zębów nigdy nie udało mi się wybić, nawet przy skokach ze skoczni - wyskok 3m
      w górę - ani na rampie..].
      A potem z górki - pojechać do sklepu dla skate'ów, poprosić pana/ panią , żeby
      pomogli Ci dobrać rolki dla początkującego [nie radzę kupować rolek fitness -
      są szybsze od tych dla początkujących i moze to stanowić spory problem na
      początku nauki - nauka hamowania z dużej prędkości większości rolkarzy zabiera
      sporo czasu smile]
      Jeśli zamierzasz tylko JEŹDZIĆ i nie zamierzasz zajmować się schodami,
      poręczami, rampami, skoczniami, to wystarczą Ci zwykłe rolki rekreacyjne. Koszt
      wartych zainteresowania 500-1000 peelenów. Do tego ochraniacze przynajmniej na
      nadgarstki [najbardziej kontuzjogenna część ciała dla rolkarza, poza wypadającą
      rzepką smile]. No i wskazany byłby kask. Ja nigdy nie nosiłam, ale jako że z
      okazji maratonu MUSZĘ go mieć [i chyba chcę smile], to myślę, że będę już w nim
      jeździć - łatwo się potknąć o nierówny chodnik, większy kamień, zawsze ktoś
      może Ci wejść pod koła znienacka, a o kontuzję głowy łatwo. Lepiej chuchać na
      zimne [powiedziała ta, co nigdy nie miała ochraniacza na sobie ;P].

Dość tego - jakbyś chciała więcej -pisz. Myślę, że na ścieżkach rowerowych
      znajdziesz chętnych panów, którzy udzielą Ci instruktarzu i już będziesz w
      dobrych rękach smile))))
    • tamara_t Re: tamara_t 01.08.05, 15:51
      Zajrzyj też tu:
      www.zico-skating.com/forum/viewforum.php?f=1
      • kasiam306 Re: tamara_t 01.08.05, 15:56
        dzieki serdeczne!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka