kasiam306 01.08.05, 13:56 a jak sie jezdzi na rolkach? czy podobnie do lyzew? do nart? bo jak czytam to mnie coraz bardziej ciagnie do nauki ... od czego trzeba zaczac - wiem to dziwne pytanie ale zawsze to jakas podstawa ;o) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamara_t Re: tamara_t 01.08.05, 15:46 Bardziej podobnie do łyżew, choć ruchy jak na nartach też można wykorzystać - ale są mniej praktyczne.. Od czego zacząć... najpierw postanowić, ze chcesz jeździć, mimo orłów jakie będziesz na początku wywijała, poobijanych kolan, łokci, porwanych spodni [zębów nigdy nie udało mi się wybić, nawet przy skokach ze skoczni - wyskok 3m w górę - ani na rampie..]. A potem z górki - pojechać do sklepu dla skate'ów, poprosić pana/ panią , żeby pomogli Ci dobrać rolki dla początkującego [nie radzę kupować rolek fitness - są szybsze od tych dla początkujących i moze to stanowić spory problem na początku nauki - nauka hamowania z dużej prędkości większości rolkarzy zabiera sporo czasu ] Jeśli zamierzasz tylko JEŹDZIĆ i nie zamierzasz zajmować się schodami, poręczami, rampami, skoczniami, to wystarczą Ci zwykłe rolki rekreacyjne. Koszt wartych zainteresowania 500-1000 peelenów. Do tego ochraniacze przynajmniej na nadgarstki [najbardziej kontuzjogenna część ciała dla rolkarza, poza wypadającą rzepką ]. No i wskazany byłby kask. Ja nigdy nie nosiłam, ale jako że z okazji maratonu MUSZĘ go mieć [i chyba chcę ], to myślę, że będę już w nim jeździć - łatwo się potknąć o nierówny chodnik, większy kamień, zawsze ktoś może Ci wejść pod koła znienacka, a o kontuzję głowy łatwo. Lepiej chuchać na zimne [powiedziała ta, co nigdy nie miała ochraniacza na sobie ;P]. Dość tego - jakbyś chciała więcej -pisz. Myślę, że na ścieżkach rowerowych znajdziesz chętnych panów, którzy udzielą Ci instruktarzu i już będziesz w dobrych rękach )))) Odpowiedz Link
tamara_t Re: tamara_t 01.08.05, 15:51 Zajrzyj też tu: www.zico-skating.com/forum/viewforum.php?f=1 Odpowiedz Link