Dodaj do ulubionych

Jak zacząć rozmowę?

09.07.07, 09:55
spotykam go w autobusie i metrze i nawet dzisiaj prawie siedzielismy obok
siebie, jak to cięzko jest wskrzesic w sobiejakas wene tworcza...ja nie wiem
czy to sie MA czy nie NIE MA, czy to jest tak ja z organem - nie uzywasz -
zanika,...ale 2 pokoleniu dopiero...
boze ja ma 33 lata...i zapomnialam jak to sie robi...
M
Obserwuj wątek
    • pomysl.po.wypiciu Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 09:58
      ee nie przejmuj sie jestem troche mlodszy i tez zapomnialem
      ucze sie od nowa big_grin
      • mergy74 Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 10:00
        Ale to jest straszne,...naprawde,...mlodzi maja lepiej, zawse mozna zrobic z
        siebie idiote i kazdy wezmie to na karb wieku,...poczytam sobie jakies watki,...
        Dzięki!
        M
        • maryshaa Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 10:20
          Nigdy nie jest się za starym na zrobienie z siebie idiotysmile
          Co Ci szkodzi? Jak się nie pozna na zaczepce, znaczy się kiep nic nie wart,
          albo że Ty mu nie wpadłaś w oko.Ale zawsze będziesz miała swiadomość że
          spróbowalas!! Kto wie, może ma te same dylemty co Ty?
          Ja kiedyś wypaliłam wprost, - wiesz widzimy sie codziennie w autobusie i na
          przystanku może byśmy sobie chociaż dzień dobry zaczęli mówić?- Nie wyszło z
          tego love story, ale mam do tej pory dobrego kumplasmile) I tak Cię nie zna, więc
          co Ci szkodzi? Jak nie spróbujesz to nigdy się nie przekonasz! Powodzeniasmile
          • mergy74 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 10:27
            Bardzo Ci dziękuję...ale ja wstydze sie jakos zaczepiac obcych facetow...
            Skąd jestes?
            • marzenaj1 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 10:49
              Ja uważam, że chęć poznania nowej osoby, drugiej osoby nie jest czymś
              wstydliwym. Wstydzić można się wtedy kiedy robi się coś niemoralnego,
              brzydkiego, złego. Czy jest coś niemoralnego, złego w tym że chcesz poznać
              bliżej osobę którą i tak juz znasz z widzenia?
          • marzenaj1 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 10:51
            maryshaa napisała:
            > - wiesz widzimy sie codziennie w autobusie i na
            > przystanku może byśmy sobie chociaż dzień dobry zaczęli mówić?

Moim zdaniem to jest fajny, bezpośredni pomysł na nawiązanie kontaktu smile
            • violeta01 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 11:13
              Może uśmiechnij się do niego, sprowokuj do rozmowy. Zawsze można coś skomentować
              w autobusie i rozmowa sama się rozwinie.
              • mergy74 dzięki Dziewczyny 09.07.07, 12:09
                za radę...w sumie uwagę zwróciliśmy <liczba mnoga z mojej strony, bo przeciez
                moze mi sie tylko wydawac>na siebe jakis tydzien temu i dzisiaj tez go
                widziałam rano i prawie usiedlibysmy obok siebie , ale jakas panna sie wcisnęła.
                W sumie wiec krótko, moze glupia jestem...wink))
    • gosiak_75 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 13:00
      trzymam kciuki żeby się udało, a wiem że to nie takie łatwe zaczepić, zacząć
      rozmowę
    • mojave777 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 13:15
      - Nie uważasz, że wąsy Pana Kierowcy są arcyśmieszne? Tak Baj De Łej Mariolka
      jestem..

- Jeżeli uważasz, że poderwanie mnie w autobusie jest banalne, to możemy wysiąść
      na najbliższym przystanku

- Pobawimy się tak. Ja będę udawać, że wcale nie zaczepiam nieznajomego
      Przystojniaka, a ty będziesz udawać, że wcale mnie nie podrywasz.

- Oszczędzę Ci kłopotu -"Nie mam planów na wieczór".

eM.

_____
      Najnowsze badania wykazują, że trzech na dziesięciu Polaków żyje w stresie...
      Pozostałych siedmiu - w Londynie.
      • mergy74 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 13:25
        A którym autobusem jezdzisz ? tak zebysmy mieli szanse poćwiczyc wink
        A ja mam plany niestety! jade na wakacje!
        • mojave777 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 13:59
          > A którym autobusem jezdzisz ? tak zebysmy mieli szanse poćwiczyc wink

Patrz Pan!
          W autobusie to nie wie jak zagadać, a na forum to probuje podrywać!
          Ot co!

> A ja mam plany niestety! jade na wakacje!

Że niby wieczorem?
          To umów się z Przystojniakiem Autobusowym...

eM.
          _____
          • mergy74 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 14:08
            Byłam jedynie miła,...odpowiadam jedynie w podobnym klimacie.
            • mojave777 Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 14:18
              Nie zrozumielim się.
              Te moje teksty, to były moje propozycje rozpoczęcia przez Cię rozmowy.

eM.
              _____
    • iberka Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 14:59
      a może zacząć po prostu od uśmiechu tak żeby wiedział,że to specialnie dla
      niego i " dzień dobry" smile. Mnie byłoby miło smile

iza
      • maryshaa Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 15:15
        Miałam na uczelni takiego typka, za którym wodziłam oczami ze trzy lata ( nawet
        jak byłam zajęta...ach!) I RAZ z nim zagadałam, bo to był kolega mojej
        koleżanki... a potem znowu zaczęłam udawać, że go nie znam, bo się bałam że jak
        mu pierwsza czesc powiem, to pomyśli że jestem kopnięta, a może że wcale mnie
        nie pamięta... więc jedyne co robiliśmy to patrzeliśmy na siebie jak dwa
        czubki. W końcu skończył uczelnię, bo był starszy o rok i tak się skończyło. I
        już nigdy się nie dowiem czy jakbym się do niego odezwała to może... bo może na
        to czekał...i takie tam bla bla bla!! Bez sensu!! To była jedna i ostatnia w
        życiu taka idiotyczna sytuacja... albo do kogoś zagadamy, albo nie warto sobie
        oczu marnowac na bezsensowne wgapianie się, szczególnie, że osoby w które się
        wgapiamy moga nawet nie wiedzieć o naszy istnieniu, więc trzeba im się
        pokazać smileA co dalej będzie, to czas pokaże, ale nie będziemy mieli chociaż
        poczucia zmarnowanej szansy!
        • maryshaa Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 15:16
          Sorki za literówki! Szef się kręci i piszę w pośpiechu!
          • mergy74 Mari- dzięki 09.07.07, 15:18
            czy ty jestes z wawy ? jakbys zobaczyla jego powazna mine i skupiona to
            naprawde zastanawialbys sie czy dac oznake zycia,..taka kompromitacja !!!
            poczekam jeszcze ,,,jade na wakacje moze mi przejdzie...
    • raknor Re: Jak zacząć rozmowę? 09.07.07, 16:13
      Myślę że wiesz tylko się wahasz wink
      Nom masę rad się posypało, ważne by się przełamać i zacząć, nie sądzę by ktos
      źle zareagował na na Twoje zainteresowanie, a nawet jeśli zachowa się
      nieciekawie to tylko źle o nim świadczy. Myślę że wszyscy lubimy takie sytuacje,
      gdy ktoś stara się nas poznać, nie zawsze może też tego chcemy ale przecież
      ludzie dorośli nie wyśmieją takich gestów. Chyba że sobą nic nie reprezentują.
    • glos_z_offu Re: Jak zacząć rozmowę? 11.07.07, 22:51
      Suchy trening można bezpiecznie (i tu mam wątpliwości) zacząć jeżdżąc często taxi. Siadasz z tyłu i pytasz choćby o ilość remontów, rozkopów w mieście i czy lubi jeździć nocą. I czy zdążymy do Euro 2012* Człowiek z reguły się rozkręca, jeśli jesteś nieśmiała nie patrz we wsteczne lusterko. Tylko raz zaproponowano mi odwiezienie do hm mojego pokoju, więc trzeba uważać, ale generalnie rozmawia się fajnie. Uczysz się słuchania człowieka, nabywasz umiejętności zadawania neutralnych pytań. Ostatnim razem taksówkarz ucieszył się, że ktoś z nim gada, klepnął się w uda: - Wie pani? Ale ja strasznie lubię jeździć w deszcz! (podczas wielkich nocnych oberwań chmury).

* Nie zdążymy smile

P.S. Instrutażowo można sobie obejrzeć "Noc na Ziemi". Powodzenia!
      • eclectric Re: Jak zacząć rozmowę? 11.07.07, 23:34
        może średnio związane z oryginalnym tematem, ale ponieważ to jest genialny film
        ---> jutro za dychacza w Wwie -> www.muranow.gutekfilm.pl/repertuar.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka