Dodaj do ulubionych

praca w kb sa w sme

01.02.10, 19:14
ludzie nie idzcie do pracy do sme, wariatkowo, przychodza ludzie z
citi i tworza dla siebie nowe stanowiska pracy, w regionie pomorskim
kierowniczka wariatka, starzy doswiadczeni pracownicy odchodza i
przechodza do innych bankow, nowi przychodza w ciagu kilku miesiecy
orientuja sie z kim maja do czynienia i tez odchodza, plany z kazdej
strony, ilosciowe, jakosciowe, 3 spotkania w tygodniu i kontrola na
kazdym kroku, nawet w kiblu, najlepiej siedziec w pracy do 21.00 i
tak za krotko, kierowniczka niby mowi o rodzinie i dzieciach ale to
osoba z adhd, jezeli przymierzacie sie do pracy w tym segmencie to
wspolczuje, dlugo nie wytrzymacie, powodzenia
Obserwuj wątek
    • kolowrotekxs Re: praca w kb sa w sme 01.02.10, 19:18
      sorki, 3 spotkania w ciągu dnia i dodatkowo 12 telefonów,
      • apud21 Re: praca w kb sa w sme 02.02.10, 17:12
        niestety wiele z tego co piszesz to prawda. a jak nie było KB24 po
        angielsku tak nie ma... niemniej jest nowa platforma, która nie
        działa i w sumie nie wiadomo po co powstała, tak jak cała masa
        innych rzeczy, które nie wiadomo po co są, ale są...
    • zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 09.02.10, 18:15
      Kierowniczka?A dyrekcja nie ma ADHD?????????
      • kolowrotekxs Re: praca w kb sa w sme 15.02.10, 21:17
        oczywiscie ze mam na mysli dyrektorke, ale co to z niej za
        dyrektorka, na detalach sie nie zna tylko robi wokolo swojej osoby
        duzo szumu a wyniki regionu spadaja na łeb i szyję, ale góra tego
        nie widzi, tylko tak dalej, szczesliwi ci co ich w kb nie ma ......
        • zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 16.02.10, 16:21
          Ty to się nie pękasz kto wie czy ktoś z tego sme czyta to ,będzie szczęśliwy/a
          ha ha ha
        • nicki-1-0 Re: praca w kb sa w sme 16.02.10, 21:16
          nooo szczęśliwi-mnie zwolnili-powinienem im chyba kwiaty zanisc w
          podzięce,
          poważnie ,to jest teraz najszczęśliwszy okres w moim życiu.Przysługe
          mi zrobili,bo samemu to sie trudno ruszyć.Współczuje tym co zostali.
          Ludzie!!!! swiat nie kończy się na KB.Wystarczy się rozglądnąć i
          postarac znaleść cos lepszego,a nie jest to trudne.Pracodawcy też
          sie znajdą normalni, zapewniam.
          No to do dzieła.

• zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 21.02.10, 18:33
          Masakra ona nie jest ostatnią osobą o takich zachowaniu,to żadna pociecha
          co????? Jest ich tu więcej rozejrzyj się,,,,,,,,,,,,,ambitne i ..............e.
          • makaryy Re: praca w kb sa w sme 28.02.10, 22:49
            hmmm dziwne....
            ludzie z citka się nie podobają, to co jest wymagane w pracy się nie
            podoba, dyrekcja czy kierownictwo nie odpowiada,inni ambitni ludzie
            też nie dobrze :)
            ludzie ... tylko stwierdzam że tu forum jakiegoś sfrustrowanego
            człeka :)Zastanówcie się co chcecie robić bo widać że po robocie nie
            macie zajęcia i pierdoły piszecie. Złapcie "byka za rogi" i
            zmieniajcie na coś lepszego - a nie tylko narzekacie. Dobrze ktoś
            napisał że świat się na KB nie kończy. Znam środowisko KB i nie
            tylko i chyba źle nie jest skoro wszyscy siedzią na d.... Wiadomo
            każdy narzeka na swoich pracodawców, ale siedzi :)A pisać byle
            pisać - dajcie spokój.
            • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 01.03.10, 16:19
              ,,KObieto,,daj sobie spokój nikt nie karze ci tu zaglądać!!!!!Weź się do roboty
              po pracy bo chyba pracujesz gdzie indziej niż resztaco ???
        • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 27.02.10, 18:05
          Chyba znam tego dyrektora a jeszcze jest u was?????/
    • stop4 Re: praca w kb sa w sme 19.03.10, 12:42
      Człowieku zgadzam się z Tobą całkowicie i dodam jeszcze dosadniej, że jeżeli
      istniałby obóz koncentracyjny, to można by śmiało powierzyć tej osobie
      stanowisko komendanta! Oczywiście "góra" w dalszym ciągu nie dostrzega problemu
      (lub nie chce dostrzec). Kandydaci na stanowisko SME w Regionie Pomorskim,
      zastanówcie się dwa razy, zanim złożycie swoje CV.
      • zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 27.03.10, 18:52
        Oni wszyscy udaję że nic nie widzą,staży są ,co na to poradzić, emerytura puka
        do drzwi szkoda by było źle skończyć!!!!!!!
        • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 27.03.10, 19:22
          Kto to są "wszyscy"?
      • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 27.03.10, 19:21
        A kto to jest ta "góra" - która nie dostrzega problemu?
        • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 27.03.10, 19:42
          może
          ty????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 27.03.10, 19:57
            Witam, jestem tu - na tym forum nowa (ale nie nowa w banku). Jednak nie ja, bo
            ja akurat dostrzegam wszystkie problemy, o których tu piszecie. Pytanie
            dotyczyło raczej tego jak wysoką "górę" i "wszystkich" macie na myśli. Jesteśmy
            z różnych miejsc w banku, więc możemy mieć na myśli różne "góry".
            • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 28.03.10, 12:43
              Chodzi mi o regiony, a potem zaraz prezes
              • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 28.03.10, 17:31
                No to jeśli tak postrzegasz "górę" i "wszystkich" jako Prezesa, to faktycznie
                może tego nie widzieć, bo do niego - prezesa - dociera to co przekażą mu inni, a
                inni to w przypadku tego wątku ludzie z departamentu - uściślając - zarządzający
                departamentem. Uważasz, że zarządzając tą działką będzie pod sobą dołki kopać?
                Czy uważasz że powie: Panie Prezesie coś źle się u mnie dzieje?! No oczywiście
                że nie, i z pewnością na spotkaniach do prezesa dociera tylko informacja, że
                jest świetnie, wprowadziliśmy fantastyczne udogodnienia, jesteśmy cudowni i w
                ogóle wszystko jest po amerykańsku, czyli "ok" itp
                • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 28.03.10, 19:35
                  Czyli w kłamstwie ten bank będzie trwał przez jego kolejne 15 lat i
                  dalej/////Fajnie ,super po amerykańsku okey.
                  • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 28.03.10, 20:12
                    No chyba tak. Rzeczywiście szkoda, że tak mało ludzi tu zagląda. A nawet wśród
                    tej garstki (po przeczytaniu niektórych wypowiedzi) prawdopodobnie są
                    citibankowcy! - czyli Ci którzy odpowiadają za taki stan rzeczy. Dobrze byłoby
                    żeby to forum czemuś posłużyło (a nie tylko biadoleniu)ale trzeba byłoby jakoś
                    je rozpropagować (ludzie tu nie wchodzą bo mało się dzieje - pięć osób na krzyż
                    biadoli i nic z tego nie wynika). Masz jakiś pomysł jak zachęcić ludzi do
                    pojawienia się tu? Zofija a może Ty?, - czytałam Twoje wypowiedzi - masz jakiś
                    pomysł?
                    • zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 30.03.10, 19:24
                      Na lotusie jak by się to ukazało to był by to wyrok dla pierwszej osoby która to
                      by umieścił/a ,już taki jeden się pojawił w KB co chciał coś zrobić i zrobili
                      wywalili go!!!!!!!!!!!!!!
                      • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 30.03.10, 19:26
                        Pamiętam wywalili go ,niezła zadyma była,ale oczywiście nic się nie
                        stało??????????!!!!!!!!!!!!!!
                      • lamiarella Re: praca w kb sa w sme 30.03.10, 20:05
                        No dobra to sobie pobiadoliliśmy. A co sądzicie o naszej Radzie Pracowniczej i
                        liście ws. czatu do naszego Jaśnie Nam Panującego? Jakoś żadnej odpowiedzi nie
                        słychać. Ktoś coś słyszał?
                        • apud21 Re: praca w kb sa w sme 30.03.10, 22:37
                          po pierwsze: nie wiem czego się boicie, problemem jest, że pewnie
                          nie będzie chętnych.
                          co do listu: była odp... chyba w zeszłym tygodniu, bodajże w środę.
                          prezes pisał, że stwierdzenie niewątpliwie żartobliwe, że bony na
                          świąta będą, a rada mogłaby się w końcu wziąć do pracy i zacząc
                          walczyć faktycznie o prawa pracowników, a nie zajmować się czatem z
                          prezesem. tak w skrócie
                          • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 01.04.10, 18:41
                            Kurcze jakiś prowokator czy co????/Nie podoba się forum??/Może inną bajkę
                            poczytać trzeba co ????
                            • apud21 Re: praca w kb sa w sme 02.04.10, 09:23
                              jak prowokator?? forum się podoba, praca w normie... ale nigdzie nie
                              jest napisane, że zbieramy się tu aby narzekać, tylko wymieniamy
                              poglądy oraz doświadczenia, każdy jakieś ma.
                            • zofija12345 Re: praca w kb sa w sme 02.04.10, 20:45
                              Masz racę popieram Ciebie kto tu zawitał ,jakiś super menager??????
                              • kolowrotekxs Re: praca w kb sa w sme 04.05.10, 21:15
                                ale tu nastała cisza, chyba wszyscy są tak zapracowani w kb że nie
                                mają czasu pisać, ale nic dziwnego: wyniki są coraz gorsze, klientów
                                ubywa, pracowników też, więc i niedługo pewnie i to forum zniknie,
                                ale ludziska nie przejmujcie się, idzcie do pracy do innych banków,
                                jeśli byliści uczciwi w stosunku do klientów -pójdą za Wami,
                                powodzenia....
    • zdzichuzdzichu123 Re: praca w kb sa w sme 26.07.10, 19:52
      HAAAAALOOOOO, czy jeszcze ktoś pracuje w SME i tu jest? Słyszałam o
      TEJ Kierowniczce, ale dlaczego tak piszesz? To jest Dyrektorka,
      która boi się wszystkiego, żadnej decyzji nie podejmie, wszystko
      zrzuca na innych i ma o wszytskie pretensje. Dlaczego J. nie
      analizuje na na bieżąco wyników - przecież z Tą Kobietą nie ma
      żadnych wyników, fluktuacja w poprzednim roku wynosiła 70% (czy to
      normalne????).
      • alek1-23456 Re: praca w kb sa w sme 02.08.10, 16:35
        Wszystko się zgadza ale skąd to wiesz??????Centrala tego nie widzi?a może już
        odlicza godziny do........ itd itp
    • olga-111 Re: praca w kb sa w sme 01.09.10, 07:50
      witajcie, mam pytanie,zastanawiam się nad zmianami :) jak wygląda
      struktura w SME, tzn. doradcy, analitycy, kierownik, komu podlegają,
      jakie mają zakresy obowiązków i w ogóle jak jest w SME.

Będę wdzięczna za odpowiedź
      pozdrawiam
    • kbowiec Re: praca w kb sa w sme 20.10.10, 20:44
      co sądzicie o ost. badaniu zaangażowania i idiotycznych ( moim zdaniem ) tłumaczeniach zarządu? Nic nie wiedzieli, twierdzą, a wynagrodzenie przelewane na ich konta zobowiązuje do ciekawszych tłumaczeń. Mam myśl. Skoro nie wiedzieli a były głosy pracowników, to gdzie one utknęły, czyżby średni menadzerowie i dyrektorzy okłamywali zarząd? Chyba nie, gdyż to nie przystoi ale kusi dalszą pensją za udawanie, że jest ok. i damy radę. A może jestem w błedzie? Może to pracownicy? Tak, chyba tak, to jest sensowne. Kto ma inny pomysł na "zaanagażowanie" i czyja to wina?
      • prackb Re: praca w kb sa w sme 23.10.10, 12:41
        a ja myslę, że my, jako pracownicy, osiągnęlibysmy więcej gdybyśmy rozmawiali o tym wewnątrz naszej firmy, a nie nakręcali sie na tym forum

pozdrawiam wszystkich
        • marta_k_k Re: praca w kb sa w sme 17.12.10, 20:18
          ja już to wiem: nic to nie da!!!! my rozmawiamy w zespole, w regionie, ale do szanownego J. nic i tak nie dochodzi tzn dochodzi tylko to, co on chce słyszeć... tak samo było z badaniem zaangażowania, wypowiedzieliśmy się i co... nasza wina!!!!
          • szokandshow Re: praca w kb sa w sme 17.12.10, 23:30
            Tak- niewiele daje w ogóle wypowiadanie się (artykułowanie włesnego zdania) na jakikolwiek temat wewnątrz organizacji. Masz niby -prawo do własnego zdania- i tu się kończy twoja inicjatywa i prawo- nikt cię nie słucha, pogadałeś sobie, ulżyłeś- to wszystko, wygadałeś się- powinieneś być zadowolony od ucha do ucha, że miałeś swoje 15 sekund. Mimo zgłaszanych uwag, propozycji i tak Ktoś wie lepiej, prowincja może sobie co najwyżej wypełnić blankiety-ankiety. Tak było , jest i będzie. Natomiast furtkę do zgłaszania propozycji otwierać się będzie jeszcze bardziej- aby w późniejszej korespondencji napisać "... w konsultacji z pracownikami... w wyniku pracy zespołu d/s uzgodnień.., przy pełnym zaangażowaniu pracowników, ... w wyniku wypowiedzi na czacie...., wskutek propozycji pracowników... mistrzostwo..." itp. itd. To wszystko to wielka ściema. Tracimy mnóstwo czasu na: spowiedź przed przełożonym, sws (na wypełnianie tabelek), niewiadomo czemu służące coraz częściej przeprowadzane spotkania zespołów, kole, flasze (i inne pokemony):) zamiast sprzedawać i działać. Spowiedź (SWS) pochłania już (jeśliby robić ją "po bożemu") ok 1/10 do 1/ 5 czasu pracy- zamiast przeznaczyć to na aktywność , siedzimy i "rysujemy" obrazki z naszej pracy, aby inni mieli pracę polegającą na śledzeniu poczynań "mrówek". swietny układ -zespół zgrany (TPiO)
            sie manki
    • marta_k_k Re: praca w kb sa w sme 26.05.11, 22:05
      słyszałam, że już macie 3 spotkania dziennie wyrabiać..... jakaś paranoja :(
      a teraz jak Pan J. został wiceprezesem, to pewnie średnią trzeba będzie podnieść jeszcze, aby się wykazał....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka