Dodaj do ulubionych

interface'y dostepu do konta - ogolne wrazenia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 08:19
Ostatnio zalozylem kolejne konto, inne zamknalem i naszla mnie taka refleksja odnosnie poziomu interface'u jaki banki oferuja klientom, jest to w koncu integralna czesc produktu (konta). Co smieszne przewaznie banki ktore sa dla mnie marne lub ich nie lubie maja te interface'y lepsze niz moi faworyci pod wzgledem oferty produktowej, ale coz..

Najlepsze:
Inteligo: ladnie dobrana kolorystyka, bardzo latwy do nawigacji panel, wszystko w zasiegu paru klikniec, menu nie jest przeladowane

mbank: to z koleji pod wzgledem designu wyglada tandetnie, ale ciagle latwo sie polapac. DUZY minus, wpisujac kwote przelewu nie mozna uzywac kropki tylko przecinek (!!!) kto to wymyslil??? brak opcji doladowania telefonu prepaid to dzisiaj kuriozum (wiem maja mmobile niby)

bzwbk: elegancki wyglad, przyjemna do nawigowania, brak plusow ujemnych ;)

najgorsze:
ipko - biorac pod uwage ze sredni wiek klientow tego banku jest dosc wysoki, zastanawiam sie jakim cudem oni sie tam odnajduja? Niespojny panel nawigacyjny, wyglada jak projektowane przez informatyka na 2gim roku studiow

ing - dla mnie paskudztwo, raz sposob logowania z osobnym screenem do identyfikatora i osobnym do hasla, dwa te odpychajace kolory, trzy nawigacja po menu to koszmar po 2 latach ciagle wchodze do zakladek zeby sprawdzic gdzie byly jakie opcje

getin - totalny miszmasz, wyglada to jak robione przy uzyciu szablonu do robienia aukcji z allegro

tyle uwag ode mnie, ciekawy jestem czy macie podobne spostrzezenia
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka interfejs - nawigacja IP: *.chello.pl 30.05.10, 08:51
      getin i ing - pełna zgoda, że to koszmarki
      eurobank - kicha, strona strasznie długo się przeładowuje i często trzeba ją
      odświeżać, żeby zobaczyć czy operacja się wykonała
      alior - w środku ujdzie, ale do logowania hasło maskowane, którego nie znoszę
      mBank - wygląd przaśny, ale funkcjonalność rewelacyjnie logiczna i przejrzysta.
      Tak lekki, że nie potrzebuje wersji mobilnej
      open finance - dobrze się zapowiada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka