Dodaj do ulubionych

BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych kont

IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.10, 17:48
WOW!
Obserwuj wątek
    • Gość: jankop mam to konto juz 4 miesiąc a 100 zł nie dostałem IP: *.chello.pl 08.06.10, 18:10
      jakaś sciema czy przekręt?
      • Gość: heh Re: mam to konto juz 4 miesiąc a 100 zł nie dosta IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 08.06.10, 18:37
        zalozyles konto w jednym z gorszych bankow to sie nie dziw
        bylem z z bz przed polaczeniem z wbk po polaczeniu niestety musielismy sie rozstac bo komputeryzacja wypalila mozgi paniom w moim oddziale :)
        teraz tylko siec marmury omijam z daleka
      • zespol_bzwbk Re: mam to konto juz 4 miesiąc a 100 zł nie dosta 09.06.10, 14:23
        Jeśli chodzi o promocję 100 zł za otwarcie konta, obejmuje ona klientów, którzy:
        -przez okres 12 miesięcy poprzedzających otwarcie konta W&Z nie mieli konta osobistego złotowego w Banku Zachodnim WBK
        - zawarli umowę o kartę płatniczą
        - zawarli umowę o usługi elektroniczne (o ile wcześniej nie została
        zawarta)
        - zapewnili wpływ w wysokości minimum 1 000zł miesięcznie w dwóch kolejnych miesiącach kalendarzowych następujących po miesiącu otwarcia rachunku.
        Nagroda jest przekazana w miesiącu następującym po miesiącu, w którym nastąpiło spełnienie warunków promocji.

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na:
        indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obecnosci-bz-wbk-na-forach.html

Zespół Banku Zachodniego WBK
        • lokalny_patriota1 Do zespołu BZWBK 15.06.10, 11:41
          Na innym z for zadeklarowali się Państwo iż ktoś się będzie ze mną kontaktował.
          I nadal cisza. Pan z BZWBK z odziału w Bydgoszczy z ulicy Kijowskiej nie jest
          już skory do rozmów.

BZWBK to dno!!

Opiszę swój przypadek. Może napiszę na początku, że ten bank okradł mnie!!!!
          Niestety nie mają dobrego systemu, który jak dowiedziałem się od doradcy w
          placówce banku w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej jest w fazie udoskonalania.

Założyłem rachunek 10.03.2010 skłoniony reklamą BZWBK w tv i żałuję tej decyzji
          skuszony możliwością otrzymania 100 zł. Od samego początku wszystko jest nie
          tak. Już w dniu 31.03.2010 stwierdziłem iż pojawiła się w historii transakcji
          dziwna pozycja obciążająca moje konto na -2,01 zł ,, Pobrane odsetki od salda
          ujemnego,,. Dodam, że nie mam możliwości zrobienia debetu, nie mam kredytu itp.
          Złożyłem reklamację osobiście w placówce banku na Kijowskiej. Pan stwierdził iż
          nie powinno być problemu z jej uwzględnieniem. Rzeczywiście po kilku dniach
          kwota reklamowana pojawiła się na moim koncie. Następnym przypadkiem który dalej
          powodował moje zniechęcenie do wyżej wymienionego banku to brak możliwości
          korzystania w pełni z zgromadzonych na rachunku pieniędzy. Zablokowano mi z
          niejasnego powodu blisko 2000 zł. Oczywiście kolejna wizyta w banku u doradcy,
          kilka telefonów i ręczne odblokowywanie moich pieniędzy. Straciłem czas i
          niepotrzebne nerwy. Następny przypadek to ponownie jakaś dziwna pozycja w
          historii z 31.05.2010 : ,,korekta odsetek WN z powodu transakcji antydatowych,,
          na kwotę -2,38 oraz zabrano mi -2,00 zł za ubezpieczenie karty. Dodam iż przy
          zakładaniu konta nie było tu mowy o tej pozycji (wypytywałem dokładnie o koszty
          prowadzenia). Również w dniu 31.05.2010 pojawiła się ta sama pozycja która
          ujawniła się po 20 dniach od założenia konta ,, Pobrane odsetki od salda
          ujemnego,, na kwotę -320,50 zł !!! Z tego co dowiedziałem się telefonicznie
          reklamacja nie została uznana i czekam na list z dokładnymi wyjaśnieniami
          Dlaczego???? Z tego co się dowiedziałem od doradcy to związane jest to z
          zakładaniem lokat przez internet. Mechanizm myślę będzie polegać na tym iż
          jeżeli zakłada się lokatę przez internet po godzinie ok. 20.30 (przerwa
          konserwacyjna) to ,, założona,, lokata nie jest widoczna na stronie i człowiek
          próbuję założyć jeszcze raz i jeszcze nie widząc efektów swoich poczynań. W tym
          momencie wpadamy w pułapkę polegającą na tym iż system w jakiś sposób twierdzi
          iż brak jest środków (robię niby debet zakładają lokatę podwójnie, potrójnie itd
          ) i nalicza odsetki w wysokości 4-krotności stopy lombardowej. I teraz dlaczego
          mam za to płacić!!! Mam zapłacić za błędny system!!! Odsetki jakie uzyskałem z
          założonych lokat to może 50 zł a bank chce mnie OKRAŚĆ na 320,50 zł. Dodam, iż
          bank nie jest konsekwentny w swoich decyzjach ponieważ za pierwszym razem
          reklamacja została uwzględniona. Za swój cel postawiłem sobie opisać w każdym
          możliwym miejscu zaistniałą sytuację z pseudo bankiem !!!! Jeżeli ktoś ma
          pytania dotyczącej tej sprawy proszę pisać na lokalny_patriota1@gazeta.pl
          (prasa, TV) bardzo chętnie podzielę się szczegółami.
          • zespol_bzwbk Re: Do zespołu BZWBK 16.06.10, 10:46

Na innym z for zadeklarowali się Państwo iż ktoś się będzie ze mną kontaktował. I nadal cisza. Pan z BZWBK z odziału w Bydgoszczy z ulicy Kijowskiej nie jest już skory do rozmów.

Szanowny Panie,

Pragniemy potwierdzić, że Biuro Rzecznika Klienta udzieliło odpowiedzi w dniu 11 czerwca 2010 potwierdzając wpłynięcie reklamacji i obiecując zajęcie się zgłoszonym problemem. Sprawa jest obecnie wyjaśniana i wkrótce otrzyma Pan odpowiedź. Reklamacje są rozpatrywane przez Biuro Rzecznika Klienta, a nie pracowników oddziałów.

Zespół Banku Zachodniego WBK

Zasady obecności BZ WBK na forach można sprawdzić na: indywidualni.bzwbk.pl/zasady-obecnosci-bz-wbk-na-forach.html
          • Gość: oszukany Re: Do zespołu BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 07:52
            Tez od nich odszedlem. Tak jak w twoim przypadku ich system informatyczny
            "oszalal" i zaczal mi doliczac 5 zl co miesiac za ubezpieczenie karty. Tym powinien zajac sie jakis zadzor bankowy bo ich system zawsze sie "psuje" na niekorzysc jednej strony - klienta.
            Albo to zbieg okolicznosci o niezwykle malym prawdopodobienstwie,
            albo ktos za to odpowiada.
            • famerka Do BZWBK 05.07.10, 14:49
              DO kiedy była ta promocja "ze stówka"?? Bo w regulaminie jest napisane że do 30
              kwietnia. Ja zakładałam konto bodajże 11 maja i w oddziale powiedzieli że tą
              stówę dostanę. Dzis jest już 5 lipca i nic...
    • Gość: fgxchfgh BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych kont IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.06.10, 18:27
      Kto bedzie kolejna gwiazda BKW ? Moj typ- Jaruzelski
    • Gość: azyt BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych kont IP: *.fbx.proxad.net 08.06.10, 19:18
      tak sie zastanawiam po co bylo zatrudniac Depardieu i placic mu jakies
      kosmiczne pieniadze?
      Polacy i tak by to kupili, bo jak im sie cos daje za darmo to kupuja zawsze
      nawet jesli potem okazuje sie, ze interes nie jest taki jak sie wydawal
    • Gość: vl Proszę ujawnić listę idiotów IP: *.173.7.126.tesatnet.pl 08.06.10, 19:33
      Chetnie poczytałbym :) 144 tysiace ludzi, którzy się sprzedali za jedyne 100
      złotych
      • mieux Re: Proszę ujawnić listę idiotów 09.06.10, 10:32
        W WBK jest żałosne konto, niekompetentna obsługa i zdzieranie pieniędzy za
        usługi reklamowane jako darmowe.
        Banki mają zarabiać, owszem, tylko klient powinien wiedzieć, że za coś zapłaci,
        a nie reklamują coś jako darmowe a potem rżną głupa i wyciągają forsę od klienta.

Ile zgarnął Depardieu? Tak się kompromitować można tylko za wielką kasę.
        Reklamujący ING M. Kondrat zgarnia milion zł za reklamę.
    • Gość: roxi BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych kont IP: *.wroclaw.mm.pl 14.06.10, 07:43
      ja tam cenię swoje konto i jest mi na nim dobrze - nie szukam podnieceń
      promocjami, konto mam internetowe w getin bo przede wszystkim pładę
      przez internet lub kartą a dzięki temu mam darmowe wszystkie te usługi
      • Gość: getinDNO BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych IP: *.multimo.pl 15.06.10, 18:50
        jak jesteś kobieta, to może niejednemu było by na tobie dobrze - tak jak tobie
        na koncie jest dobrze ;)
    • lokalny_patriota1 BZWBK to złodzieje 15.06.10, 11:38

BZWBK to dno!!

Opiszę swój przypadek. Może napiszę na początku, że ten bank okradł mnie!!!!
      Niestety nie mają dobrego systemu, który jak dowiedziałem się od doradcy w
      placówce banku w Bydgoszczy przy ul. Kijowskiej jest w fazie udoskonalania.

Założyłem rachunek 10.03.2010 skłoniony reklamą BZWBK w tv i żałuję tej decyzji
      skuszony możliwością otrzymania 100 zł. Od samego początku wszystko jest nie
      tak. Już w dniu 31.03.2010 stwierdziłem iż pojawiła się w historii transakcji
      dziwna pozycja obciążająca moje konto na -2,01 zł ,, Pobrane odsetki od salda
      ujemnego,,. Dodam, że nie mam możliwości zrobienia debetu, nie mam kredytu itp.
      Złożyłem reklamację osobiście w placówce banku na Kijowskiej. Pan stwierdził iż
      nie powinno być problemu z jej uwzględnieniem. Rzeczywiście po kilku dniach
      kwota reklamowana pojawiła się na moim koncie. Następnym przypadkiem który dalej
      powodował moje zniechęcenie do wyżej wymienionego banku to brak możliwości
      korzystania w pełni z zgromadzonych na rachunku pieniędzy. Zablokowano mi z
      niejasnego powodu blisko 2000 zł. Oczywiście kolejna wizyta w banku u doradcy,
      kilka telefonów i ręczne odblokowywanie moich pieniędzy. Straciłem czas i
      niepotrzebne nerwy. Następny przypadek to ponownie jakaś dziwna pozycja w
      historii z 31.05.2010 : ,,korekta odsetek WN z powodu transakcji antydatowych,,
      na kwotę -2,38 oraz zabrano mi -2,00 zł za ubezpieczenie karty. Dodam iż przy
      zakładaniu konta nie było tu mowy o tej pozycji (wypytywałem dokładnie o koszty
      prowadzenia). Również w dniu 31.05.2010 pojawiła się ta sama pozycja która
      ujawniła się po 20 dniach od założenia konta ,, Pobrane odsetki od salda
      ujemnego,, na kwotę -320,50 zł !!! Z tego co dowiedziałem się telefonicznie
      reklamacja nie została uznana i czekam na list z dokładnymi wyjaśnieniami
      Dlaczego???? Z tego co się dowiedziałem od doradcy to związane jest to z
      zakładaniem lokat przez internet. Mechanizm myślę będzie polegać na tym iż
      jeżeli zakłada się lokatę przez internet po godzinie ok. 20.30 (przerwa
      konserwacyjna) to ,, założona,, lokata nie jest widoczna na stronie i człowiek
      próbuję założyć jeszcze raz i jeszcze nie widząc efektów swoich poczynań. W tym
      momencie wpadamy w pułapkę polegającą na tym iż system w jakiś sposób twierdzi
      iż brak jest środków (robię niby debet zakładają lokatę podwójnie, potrójnie itd
      ) i nalicza odsetki w wysokości 4-krotności stopy lombardowej. I teraz dlaczego
      mam za to płacić!!! Mam zapłacić za błędny system!!! Odsetki jakie uzyskałem z
      założonych lokat to może 50 zł a bank chce mnie OKRAŚĆ na 320,50 zł. Dodam, iż
      bank nie jest konsekwentny w swoich decyzjach ponieważ za pierwszym razem
      reklamacja została uwzględniona. Za swój cel postawiłem sobie opisać w każdym
      możliwym miejscu zaistniałą sytuację z pseudo bankiem !!!! Jeżeli ktoś ma
      pytania dotyczącej tej sprawy proszę pisać na lokalny_patriota1@gazeta.pl
      (prasa, TV) bardzo chętnie podzielę się szczegółami.
      • billy.the.kid Re: BZWBK to złodzieje 05.07.10, 16:21
        sprawa od miesiąca wyjaśniana i co?
        przecież na wyjasnienie wystarczy 15 minut.

druga sprawa-przygłupy łase na 100zł.
        nawet jak wam dazą tę stówkę-i tak za nią zapłacicie.
    • escott BZ WBK po reklamie ze stówką: 144 tys. nowych kont 10.07.10, 00:02
      Potwierdzam fatalną opinię o banku. Stówę dostałam, ale co mi z tego,
      jak każdy przelew pełznie dwa razy dłużej niż w innych bankach, a w
      dodatku muszę je potwierdzać (w kretyńskim systemie) PŁATNYMI
      esemesami. Już nie wspominając o tym, że nie mogę za darmo sprawdzić
      nawet salda w bankomacie. Skusiłam się na promocję, bo i tak
      zakładałam nowe konto, ale chyba sobie gdzieś pójdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka