Dodaj do ulubionych

SKOKi a BiK

IP: *.starnettelecom.pl 14.06.10, 13:06
Mam pytanie czy SKOKi korzystają z informacji zawartych w BiKu o
swoich klientach? Chodzi o kredyt a mam w BiKu nie najlepszą
sytuacje.
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: SKOKi a BiK 14.06.10, 14:22
      SKOKi i banki raportują do BIKu.
      • Gość: rusalka30_1 Re: SKOKi a BiK IP: *.starnettelecom.pl 14.06.10, 14:29
        To gdzie skonsolidować kredyty jak sie ma opóxnienia widoczne w
        BiKu? Czy jest jakiś bank który przymknie oko, albo własnie SKOK?
        • Gość: klientka Re: SKOKi a BiK IP: *.gch.net.pl 17.06.10, 15:54
          SKOKi raportują i sprawdzają BIK. Ale jednocześnie podchodzą do niego po ludzku
          a nie automatycznie jak banki gdzie jesteś skreślona jeśli Twoje zaległości
          przekroczą nawet o dzień magiczną barierę 30 dni. W SKOKu Stefczyka masz szansę
          na kredyt jeśli Twoje zaległości nie przekroczyły 90 dni. Są ludźmi, traktują
          klienta indywidualnie.
          • Gość: Scorsesse Re: SKOKi a BiK IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.13, 12:18
            Skoki są liberalne - nawet przy słabym biku dają pożyczki. Ale niech cię bóg broni przed opóźnieniami u nich.. Wypowiedzą ci umowę i masz przewalone.. należy dobrze przemyśleć konsolidację - każda konsolidacja to pożyczanie na procent już pożyczonych wcześniej pieniędzy (tzn. płacisz kolejne prowizje, ubezpieczenia, opłaty od opłat i prowizji, które doliczono do każdej składowej pożyczki).. Jest to bardzo złudne - często ludzie z kilkudziesięciotysięcznymi długami fizycznie dostali tylko kilkanaście tys. a reszta czyli często 80% długu to prowizje, opłaty, ubezpieczenia, odsetki.... Osobiście spotkałem się z propozycją banku zwiększenia klientowi kredytu, którego pozostało około 15tys z 25tys wziętych o kolejne 3000. Po podliczeniu za te dodatkowe 3000 klient musiał by oddać dodatkowe 14 000 ZŁ!!! To jest właśnie konsolidacja. Konsolidacja kredytów jest wejściem w spiralę zadłużenia. A banki i pośrednicy najlepiej na tym zarabiają :) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka