Dodaj do ulubionych

Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują...

03.09.10, 08:37
jelenie VIP, eh ludzie ludzie kiedy wy się nauczycie, że nie ma czegoś takiego
jak darmowy lunch?
Obserwuj wątek
    • 4krzych1 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 08:37
      przecież w tym banku rozwijał swą osobowość i karierę dyrektorską niejaki Lazarowicz poszukiwany
      teraz po całym świecie listami gończymi za zlecenie morderstwa...
      a ile też on zarobił dla tego banku!!!
      • Gość: em Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.lex.pl 03.09.10, 08:57
        to już wiemy, który z kolejnych banków omijać szerokim łukiem!
      • Gość: test I znów ten Raiffeisen. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.10, 08:58
        Z 10 lat temu Raiffeisen wpakował się w obligacje firmy Universal (była na giełdzie). Universal padł,
        Raiff stracił jakieś kilkaset $. Potem robili taki trik swoim klientom, że jak kontrahent wysyłał na ich
        konto przelew, to przetrzymywali te pieniądze przez tydzień, po czym zwracali z adnotacją o jakimś
        błędzie. W innych bankach błąd przelewu powodował zwrot kasy na następny dzień. Robili to na
        globalną skalę. Uzyskiwali w ten sposób przez jakiś czas jakieś kilkaset mln zł nieoprocentowanego
        kredytu. Cwany sposób, ten, kto to wymyślił ma niekiepską kiepełę. Miałem wtedy 3 klientów z
        kontami w Raifeissen i każdy miał ten problem, że Raiff odbijał ich przelewy. Oczywiście szybciutko
        przenieśli konta do innego banku.
    • krystyna.wolak Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 09:12
      No cóż, jeżeli bankowcy nie dochowali wszelkich procedur to zdecydowanie należy im się kara. Czasami jednak klienci też nie za bardzo chcą słuchać - są najmądrzejsi na świecie i wszystko wiedzą najlepiej.
    • Gość: wnerwiony_klient Pozew zbiorowy przeciw bre (mbank, multibank) IP: *.frh.faurecia.com 03.09.10, 09:14
      Rusza pozew zbiorowy przeciw bankowi BRE. Nabici na dowolną interpretację umów i zawyżone
      oprocentowanie klienci mBanku i Multibanku najpierw założyli strony www.nabiciwbrebank.pl i
      www.mstop.pl, potem próbowali (nieskutecznie) negocjować z BRE, a obecnie grupa klientów
      rusza z pozwem zbiorowym (dzięki przepisom które weszły w życie w lipcu).
      W poniedziałek pojawi się strona www.
      Każdy oszukany może się do listopada dopisać do grupy. Im więcej - tym jednostkowe koszty
      prawniczych klllerów niższe, i tym gorzej dla BRE.
      • Gość: klient banków Akurat ci od mbanku to oszołomy zachowanie dzieci IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:13
        Rozbija się o jeden punkt: oprocentowanie ustalane decyzją prezesa. Jak dziś
        pamiętam, jak doradca odradzał mi mbank i inne bre ze względu na ten punkt, mimo
        że warunki były najlepsze ze wszystkich. Wziąłem w Millenium, jak mbank
        wprowadził rynkowe liczenie oprocentowania, poszedłem do nich, bo dawali
        najlepsze warunki. Mam od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. A jak nie myślicie,
        jesteście pazerni i nie chce wam się czytać, to nie róbcie zadymy, jak to was
        oszukano. To śmieszne.
    • Gość: Też Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.centertel.pl 03.09.10, 09:28
      Na spotkaniu z szeregowym pracownikiem Raiffeisena dowiedziałam się konkretnie co bank sądzi o
      naszym wymiarze sprawiedliwości. Jeżeli w takim przekonaniu są doły, to co się dzieje na górze?
    • emeryt21 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 09:38
      To nic nowego w polityce bankow.Ja tez dalem sie nabrac Pekao.SA.Stracilem "tylko" 6 tysiecy,bo
      w pore wycofalem sie mimo zapewnien "doradcy",ze to chwilowe obnizenie lotow akcji.
      Od tego czasu minelo ponad 2 lata i "moje" byle akcje nadal maja 20% na minusie....
      Ta lekcja nauczyla mnie,ze nie mozna sluchac zadnego "doradcy" a juz bankowego absolutnie
      nie,bo on dziala na "zamowienie" swojego prezesa,ktory ma interes w ratowaniu jakiegos
      fuduszu,firmy itd kosztem swoich klientow o ktorych powinien dbac.
      Od tego czasu trzymam troche pieniedzy w Pekao.SA jako biezace wydatki.Napewno nie powierze
      im wiekszej sumy.Nie zmieniam banku,bo inne maja podobne zagrania w stosunku do swoich
      klientow."Moj" bank tez ostatnio popisuje sie wprowadzajac oplate za internetowe przelewy,ze
      karte debetowa i nie przejmuje sie tym,ze place mu co miesiac 17 zlotych za nic czyli za to,ze
      trzymam u nich pieniadze na ktorych zarabiaja dzielac sie ze mna zyskiem w wysokosci 0,01%(sic!).
      • Gość: Realista Nie doradca tylko sprzedawca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:15
        Nauczcie się tego wreszcie...
      • Gość: W. Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.152.130.129.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 12:03
        > Nie zmieniam banku,bo inne maja podobne zagrania w stosunku do swoich klientow.

>place mu co miesiac 17 zlotych za nic

Niech będzie, że wszystkie banki mają podobne zagrania, ale przynajmniej nie
        biorą za to 17 złotych miesięcznie.
    • Gość: nnn chory kraj kóry nie dba o swoich obywateli IP: *.kielce.vectranet.pl 03.09.10, 10:39
      chory kraj kóry nie dba o swoich obywateli. Co innego banki - tym się funduje RnM i zapewnia
      całkowitą bezkarność
      • Gość: Real Obywatel jest dorosły niech sam o siebie dba IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:16
        To nie komuna. Jedyne dbanie jakie może zapewnić państwo to dobre i skuteczne
        prawo, a z tym jak wiadomo od zawsze jest kłopot, bo ustawy pisze się na kolanie.
        • Gość: ccccccc Re: Obywatel jest dorosły niech sam o siebie dba IP: *.kielce.vectranet.pl 03.09.10, 14:13
          a raczej są pisane przez lobbystów po to by łatwo i bezkarnie dmuchać obywateli. To nie kapitalizm
          bo kapitalizm to państwo przyjazne dla obywatela i o niego dbające. Teraz mamy jakiś twór
          oligarchiczno-socjalistyczno-korupcyjny gdzie silniejsi (banki, dewelopery) dmuchają wszystkich jak
          chcą a państwo nic nie robi by tą bandytierkę ukrócić.
    • anna-888 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 11:18

ciekawe wypowiedzi czytelnikow !!
    • Gość: Zed Jak najdalej od banku Raiffeisen IP: 193.169.148.* 03.09.10, 12:04
      Na mojej czarnej liście banków to Raiffeisen znajduje sie w czołówce. Gdybym związał się z tym
      bankiem 2 lata temu to teraz chyba włosy bym sobie rwał z głowy. A kiedyś na ich placówce
      widziałem taki napis "tutaj dżentelmeni rozmawiają o pieniądzach" czy jakoś tak. Chyba wolne żarty.
      Z profesjonalizmem, etyką bankową i dżentelmeństwem to Raiffeisen nie ma nic wspólnego.
      Nawet najlepszych klientów powierzających im naprawdę duże pieniądze potrafili oszukiwać i
      narażać na bankructwa żeby wycisnąć dodatkowe pieniadze. Przypomina się słynna sprawa cirsów
      walutowych, niech rzecznik Raiffeisena może powie ilu klientom bank poprzez swoje krętactwa i
      oszustwa "pomógł" zbankrutować.
    • kredzio74 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 12:10
      Raiffeisen i Raiffeisen leasing to chyba najbardziej złodziejska szajka
      instytucji finansowych. Z konta w RB już dawno zrezygnowałem, ale mam jeszcze
      na swoje nieszczęście leasing w RL, i w dodatku we franku szwajcarskim, qrwa
      jaki oni potrafią spreed w kursie przyładować, to się w pale nie mieści, 11 -
      15 gr, powyżej kursu z dnia wystawienia faktury, fakt że brałem leasing w
      czasach gdy Frank stał na poziomie 2,20, ale takiego oszustwa jakie oni
      uskuteczniają to szkoda gadać, mam drugi leasing w Simmens Finnacial, mimo
      znacznej różnicy kursów, moja rata wzrosła o max 25 zł, w porównaniu z ze
      stanem z 2008 roku, a w RB wzrosła o 200 - 250 zł. Rżną klientów bez mydła , a
      mój "opiekun" z ramienia RL nawet nie odbiera telefonów. Radzę omijać te dwie
      instytucje szerokim łukiem, a pieniądze najlepiej zakopać za stodołą pod kupą
      gnoju. Nikt ich wtedy nie ukradnie, żaden bankowiec albo inny złodziej w
      białym kołnierzyku.
    • Gość: malkontent Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:54
      Coś czuję w kroku, że bank ubrał klientów w obligacje bo firma wisiała mu sporą
      kasę. Jelonki spłaciły kredyt i jeszcze dały zarobić?
    • ad3407 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 13:20
      I dobrze. Niech beknie odszkodowaniami.
    • Gość: ronin hehehe Raiffeisen IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 17:14
      Jedyna karta jaką kiedykolwiek mi zeskimmingowano za granicą to właśnie ta z Raiffeisena ,a używałem i używam już 8. Pomijam jakąś kuriozalną lokatę którą mi wcisnęli na której nic nie dało się zarobić. Ich klientem nie jestem już od killku lat i dziwię się że mając taki wybór banków na rynku jeszcze ktoś trzyma tam pieniądze...
      • jan-w Re: hehehe Raiffeisen 03.09.10, 19:06
        Myślisz że możliwości skimmingu zależą od banku który wydał kartę? A lokaty
        "wciskają" przymusowo?
    • turn1 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 18:17
      Współczesne banki to swołocz i chołota niczym nie rózniąca się od grabieżców z
      ZSRR
    • Gość: obserwatore Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... IP: *.echostar.pl 04.09.10, 14:37
      oczwywiście wszyscy łącznie z autorem artykułu oskarżają bank, a gdzie zarzuty przeciwko firmie
      Semax, której właściciele ukradli te pieniądze?

jak ktoś nie rozumie co to znaczy emisja obligacji przez firmę ( czyli pożycza ona pieniądze od innych,
      zarówno osób prywatnych jak i prawnych) i nie oddaje ich, to jak to się nazywa?
      podobno firma do dzisiaj istnieje, czyli w naszym kraju nie karze się załodzieji - tak trudno o tym
      napisać panie dziennikarzu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka