wicehrabia.julian 03.09.10, 08:37 jelenie VIP, eh ludzie ludzie kiedy wy się nauczycie, że nie ma czegoś takiego jak darmowy lunch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4krzych1 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 08:37 przecież w tym banku rozwijał swą osobowość i karierę dyrektorską niejaki Lazarowicz poszukiwany teraz po całym świecie listami gończymi za zlecenie morderstwa... a ile też on zarobił dla tego banku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.lex.pl 03.09.10, 08:57 to już wiemy, który z kolejnych banków omijać szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test I znów ten Raiffeisen. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.09.10, 08:58 Z 10 lat temu Raiffeisen wpakował się w obligacje firmy Universal (była na giełdzie). Universal padł, Raiff stracił jakieś kilkaset $. Potem robili taki trik swoim klientom, że jak kontrahent wysyłał na ich konto przelew, to przetrzymywali te pieniądze przez tydzień, po czym zwracali z adnotacją o jakimś błędzie. W innych bankach błąd przelewu powodował zwrot kasy na następny dzień. Robili to na globalną skalę. Uzyskiwali w ten sposób przez jakiś czas jakieś kilkaset mln zł nieoprocentowanego kredytu. Cwany sposób, ten, kto to wymyślił ma niekiepską kiepełę. Miałem wtedy 3 klientów z kontami w Raifeissen i każdy miał ten problem, że Raiff odbijał ich przelewy. Oczywiście szybciutko przenieśli konta do innego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.wolak Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 09:12 No cóż, jeżeli bankowcy nie dochowali wszelkich procedur to zdecydowanie należy im się kara. Czasami jednak klienci też nie za bardzo chcą słuchać - są najmądrzejsi na świecie i wszystko wiedzą najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony_klient Pozew zbiorowy przeciw bre (mbank, multibank) IP: *.frh.faurecia.com 03.09.10, 09:14 Rusza pozew zbiorowy przeciw bankowi BRE. Nabici na dowolną interpretację umów i zawyżone oprocentowanie klienci mBanku i Multibanku najpierw założyli strony www.nabiciwbrebank.pl i www.mstop.pl, potem próbowali (nieskutecznie) negocjować z BRE, a obecnie grupa klientów rusza z pozwem zbiorowym (dzięki przepisom które weszły w życie w lipcu). W poniedziałek pojawi się strona www. Każdy oszukany może się do listopada dopisać do grupy. Im więcej - tym jednostkowe koszty prawniczych klllerów niższe, i tym gorzej dla BRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient banków Akurat ci od mbanku to oszołomy zachowanie dzieci IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:13 Rozbija się o jeden punkt: oprocentowanie ustalane decyzją prezesa. Jak dziś pamiętam, jak doradca odradzał mi mbank i inne bre ze względu na ten punkt, mimo że warunki były najlepsze ze wszystkich. Wziąłem w Millenium, jak mbank wprowadził rynkowe liczenie oprocentowania, poszedłem do nich, bo dawali najlepsze warunki. Mam od 5 lat i jestem bardzo zadowolony. A jak nie myślicie, jesteście pazerni i nie chce wam się czytać, to nie róbcie zadymy, jak to was oszukano. To śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.centertel.pl 03.09.10, 09:28 Na spotkaniu z szeregowym pracownikiem Raiffeisena dowiedziałam się konkretnie co bank sądzi o naszym wymiarze sprawiedliwości. Jeżeli w takim przekonaniu są doły, to co się dzieje na górze? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 09:38 To nic nowego w polityce bankow.Ja tez dalem sie nabrac Pekao.SA.Stracilem "tylko" 6 tysiecy,bo w pore wycofalem sie mimo zapewnien "doradcy",ze to chwilowe obnizenie lotow akcji. Od tego czasu minelo ponad 2 lata i "moje" byle akcje nadal maja 20% na minusie.... Ta lekcja nauczyla mnie,ze nie mozna sluchac zadnego "doradcy" a juz bankowego absolutnie nie,bo on dziala na "zamowienie" swojego prezesa,ktory ma interes w ratowaniu jakiegos fuduszu,firmy itd kosztem swoich klientow o ktorych powinien dbac. Od tego czasu trzymam troche pieniedzy w Pekao.SA jako biezace wydatki.Napewno nie powierze im wiekszej sumy.Nie zmieniam banku,bo inne maja podobne zagrania w stosunku do swoich klientow."Moj" bank tez ostatnio popisuje sie wprowadzajac oplate za internetowe przelewy,ze karte debetowa i nie przejmuje sie tym,ze place mu co miesiac 17 zlotych za nic czyli za to,ze trzymam u nich pieniadze na ktorych zarabiaja dzielac sie ze mna zyskiem w wysokosci 0,01%(sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Nie doradca tylko sprzedawca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:15 Nauczcie się tego wreszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.152.130.129.dsl.dynamic.eranet.pl 03.09.10, 12:03 > Nie zmieniam banku,bo inne maja podobne zagrania w stosunku do swoich klientow. >place mu co miesiac 17 zlotych za nic Niech będzie, że wszystkie banki mają podobne zagrania, ale przynajmniej nie biorą za to 17 złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn chory kraj kóry nie dba o swoich obywateli IP: *.kielce.vectranet.pl 03.09.10, 10:39 chory kraj kóry nie dba o swoich obywateli. Co innego banki - tym się funduje RnM i zapewnia całkowitą bezkarność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real Obywatel jest dorosły niech sam o siebie dba IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.10, 11:16 To nie komuna. Jedyne dbanie jakie może zapewnić państwo to dobre i skuteczne prawo, a z tym jak wiadomo od zawsze jest kłopot, bo ustawy pisze się na kolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccccccc Re: Obywatel jest dorosły niech sam o siebie dba IP: *.kielce.vectranet.pl 03.09.10, 14:13 a raczej są pisane przez lobbystów po to by łatwo i bezkarnie dmuchać obywateli. To nie kapitalizm bo kapitalizm to państwo przyjazne dla obywatela i o niego dbające. Teraz mamy jakiś twór oligarchiczno-socjalistyczno-korupcyjny gdzie silniejsi (banki, dewelopery) dmuchają wszystkich jak chcą a państwo nic nie robi by tą bandytierkę ukrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-888 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 11:18 ciekawe wypowiedzi czytelnikow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Jak najdalej od banku Raiffeisen IP: 193.169.148.* 03.09.10, 12:04 Na mojej czarnej liście banków to Raiffeisen znajduje sie w czołówce. Gdybym związał się z tym bankiem 2 lata temu to teraz chyba włosy bym sobie rwał z głowy. A kiedyś na ich placówce widziałem taki napis "tutaj dżentelmeni rozmawiają o pieniądzach" czy jakoś tak. Chyba wolne żarty. Z profesjonalizmem, etyką bankową i dżentelmeństwem to Raiffeisen nie ma nic wspólnego. Nawet najlepszych klientów powierzających im naprawdę duże pieniądze potrafili oszukiwać i narażać na bankructwa żeby wycisnąć dodatkowe pieniadze. Przypomina się słynna sprawa cirsów walutowych, niech rzecznik Raiffeisena może powie ilu klientom bank poprzez swoje krętactwa i oszustwa "pomógł" zbankrutować. Odpowiedz Link Zgłoś
kredzio74 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 12:10 Raiffeisen i Raiffeisen leasing to chyba najbardziej złodziejska szajka instytucji finansowych. Z konta w RB już dawno zrezygnowałem, ale mam jeszcze na swoje nieszczęście leasing w RL, i w dodatku we franku szwajcarskim, qrwa jaki oni potrafią spreed w kursie przyładować, to się w pale nie mieści, 11 - 15 gr, powyżej kursu z dnia wystawienia faktury, fakt że brałem leasing w czasach gdy Frank stał na poziomie 2,20, ale takiego oszustwa jakie oni uskuteczniają to szkoda gadać, mam drugi leasing w Simmens Finnacial, mimo znacznej różnicy kursów, moja rata wzrosła o max 25 zł, w porównaniu z ze stanem z 2008 roku, a w RB wzrosła o 200 - 250 zł. Rżną klientów bez mydła , a mój "opiekun" z ramienia RL nawet nie odbiera telefonów. Radzę omijać te dwie instytucje szerokim łukiem, a pieniądze najlepiej zakopać za stodołą pod kupą gnoju. Nikt ich wtedy nie ukradnie, żaden bankowiec albo inny złodziej w białym kołnierzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:54 Coś czuję w kroku, że bank ubrał klientów w obligacje bo firma wisiała mu sporą kasę. Jelonki spłaciły kredyt i jeszcze dały zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
ad3407 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 13:20 I dobrze. Niech beknie odszkodowaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin hehehe Raiffeisen IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 17:14 Jedyna karta jaką kiedykolwiek mi zeskimmingowano za granicą to właśnie ta z Raiffeisena ,a używałem i używam już 8. Pomijam jakąś kuriozalną lokatę którą mi wcisnęli na której nic nie dało się zarobić. Ich klientem nie jestem już od killku lat i dziwię się że mając taki wybór banków na rynku jeszcze ktoś trzyma tam pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: hehehe Raiffeisen 03.09.10, 19:06 Myślisz że możliwości skimmingu zależą od banku który wydał kartę? A lokaty "wciskają" przymusowo? Odpowiedz Link Zgłoś
turn1 Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... 03.09.10, 18:17 Współczesne banki to swołocz i chołota niczym nie rózniąca się od grabieżców z ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatore Klienci wpuszczeni przez bank na minę zaatakują... IP: *.echostar.pl 04.09.10, 14:37 oczwywiście wszyscy łącznie z autorem artykułu oskarżają bank, a gdzie zarzuty przeciwko firmie Semax, której właściciele ukradli te pieniądze? jak ktoś nie rozumie co to znaczy emisja obligacji przez firmę ( czyli pożycza ona pieniądze od innych, zarówno osób prywatnych jak i prawnych) i nie oddaje ich, to jak to się nazywa? podobno firma do dzisiaj istnieje, czyli w naszym kraju nie karze się załodzieji - tak trudno o tym napisać panie dziennikarzu ? Odpowiedz Link Zgłoś