Dodaj do ulubionych

PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ...

IP: *.aster.pl 09.04.11, 11:29
Od lat nie korzystam z "usług" tej firemki. Oszukiwali już lata temu. Nic się nie zmieniło ponieważ zarządcą jest paŃstwo. Więc bezkarność w oszukiwaniu gwarantowana. Zawsze zarządzanie należy tam do aktualnie słusznej (czyli rządzącej partii)
Obserwuj wątek
    • net_friend PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... 09.04.11, 11:30
      Jest pewna prawidłowość. Wszystko co 'narodowe' pobiera najwyższe opłaty. Banki, Orlen, PZU. Jakość usług nie ma tu nic do rzeczy. Patriotyzm dla naiwnych.
      • megasceptyk taka uwaga do instytucji Rzecznika 09.04.11, 12:10
        zdarza wam się zatrudniać osoby niekompetentne.
        Niekompetencja ta polega na tym,
        że pracownik państwa ma wiedzę prawniczą,
        lecz nie potrafi kompletnie komunikować się osobą dzwoniącą i pytającą.

Przykładowo, pewnego razu
        pan po drugiej stronie słuchawki
        bełkotał formułki jak zacięta płyta
        nie potrafiąc odpowiedzieć na proste pytanie.

W końcu zadzwoniłem innym razem i trafiłem na osobę kompetentną.
        Podobnie z poradami prawnymi w Inspekcji Pracy.
        Trzeba dzwonić do innego miasta np.
        aż się trafi na człowieka inteligentnego
        a nie dyktafon odczytujący paragrafy.

Proszę o więcej szacunku i dla siebie
        i dla Polaków płacących podatki
        i nie obrażanie naszej inteligencji.
        Takie osoby należy bezwzględnie eliminować z aparatu administracyjnego
        i dać im łopaty do ręki.

• pe1 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 09.04.11, 12:40
        Jakie narodowe, co ty chrzanisz. PZU, Orlen itd to od bardzo dawna komercyjne spółki akcyjne. Narodowy jest tylko NBP, a on nie obsługuje kont dla ludności.
      • airjanek82 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 20.05.11, 21:15
        Nie wrzucałbym mimo wszystko tych wszystkich firm do jednego worka, jednak między np. Orlenem , a PZU jeśli chodzi o wiele aspektów , te różnice są kolosalne, nie bez powodu sa liderem na rynku ubezpieczeń, gdzie przecież dobrowolnie , bez przymusu ich ludzie wybierają.
    • kubok PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... 09.04.11, 11:32
      Zawsze tak było w PZU. Teraz dopiero ktoś Amerykę odkrył.
      • airjanek82 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 20.05.11, 21:17
        To wytłumacz mi fenomen tego, że cały czas mają najwięcej klientów, także tych młodych, właściwie w każdym wieku?
    • Gość: dziwny22 PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.11, 11:33
      Dziwaczne eureko nadal doi polskich klientów.
    • Gość: podejrzliwa PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 11:45
      Moim zdaniem po to są umowy, by je czytać, a nie podpisywać w ciemno.. Rozumiem że babci może być ciężko, ale co z wnuczkiem? Takie to trudne przeczytać kawałek papieru? Ale wziąć auto już nietrudne
      • podr0znik Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 09.04.11, 12:08
        Dokładnie tak. Wszyscy mamy pretensje do PZU ale co z babcią która ubezpieczy samochód który sama nie używa? Wiadomo, że wnuk płaci wyższy składki. Czy to nie jest takie same oszustwo?
        • Gość: Dorota Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 12:11
          Rozumiem, że jak masz samochód to już nikomu więcej go nie użyczasz?
          Nooo chyba, że służbowym jeździsz i papier odpowiedni podpisałeś :)
          • Gość: Bolek Doroto droga, IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.11, 13:11
            w artykule wyraźnie stoi, że babcia sama nie używa, a tylko opłaca i wypożycza wnukom! Oszukuje, to oczywiste i do tego powinna zapłacić podatek, a jak wnuczki nie płacą Babuni nic, to sami powinni ten podatek zapłacić z tego tytułu.
            • airjanek82 Re: Doroto droga, 20.05.11, 21:18
              Wymagamy od ubezpieczycieli i dobrze, ale kamyczek do ogródka klientów też dość pokaźny można wrzucić.
      • sokolasty Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 09.04.11, 13:10
        Gość portalu: podejrzliwa napisał(a):

> Moim zdaniem po to są umowy, by je czytać, a nie podpisywać w ciemno.. Rozumie
        > m że babci może być ciężko, ale co z wnuczkiem? Takie to trudne przeczytać kawa
        > łek papieru? Ale wziąć auto już nietrudne

Idąc tym tropem niedługo po bułki będziemy z prawnikiem chodzić :)
        • Gość: podejrzliwa Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.play-internet.pl 11.04.11, 13:59
          Po to w szkole uczyli czytać, by z tego później w dorosłym życiu korzystać. Kto nie chce, niech płaci więcej
      • luni8 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 09.04.11, 13:14
        > Moim zdaniem po to są umowy, by je czytać, a nie podpisywać w ciemno..

W tym wypadku było to nie tyle podpisanie umowy co przedłużenie starej.
        • airjanek82 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 20.05.11, 21:20
          Co nie znaczy , ze nie trzeba takiej umowy przeczytać.
    • Gość: alfred PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 11:47
      Najbardziej to kantuje ALLIANZ swoją córke spółke GÓRNIK Zabrze ssa na której utrzymanie rocznie łoży jako WŁAŚCICIEL,UWAGA ! 5 mln PLN(słownie pięć milionów złotych)
      Za kilkaset godzin reklamy w TV,To jest biznes ! tak wiec tylko Allianz,tak trzymać.Co niemiecka gospodarność,to prawdziwa gospodarność:)
    • Gość: ala Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 11:49
      I najlepsze, że oni to NNW to nawet do przyczepki doliczają! Złodzieje!!
      • Gość: :( Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.internetia.net.pl 09.04.11, 12:14
        Dokładnie tak! A niech ktoś spróbuje jechać taką przyczepką jako pasażer, może pożegnać się z odszkodowaniem, bo przyczepka nie służy do przewozu osób, ale do pobierania składki tak!!!
        • Gość: Hehehe Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 09:59
          Rozumiem, że to żart? Nikt nie zaleca jeździć taką przyczepką ;) Zapoznaj się z zakresem NW. Chroni również podczas załadunku/rozładunku co w przypadku przyczepy jest powszechną czynnością.
    • wmc-33 PZU tylko to umie 09.04.11, 11:50
      Naciąganie i oszukiwanie to jedyne, co trzyma PZU na powierzchni, no ale skoro duży może więcej, to nie ma co udawać cnotki. Oszukują zresztą nie tylko tych, co u nich kupują AC, ale również tych, którzy przez ich klientów zostali poszkodowani. Robią to z wołającą o pomstę do nieba bezczelnością. Oczywiście właściciel oraz UOKiK nic nie widzą i nic nie wiedzą. Jak zawsze w Polsce.
      • airjanek82 Re: PZU tylko to umie 20.05.11, 21:25
        Jak już coś piszesz to pisz obiektywnie, co jak co ale akurat jeśli chodzi o wypłatę odszkodowań to na tle konkurencji wypadają najlepiej, co przyznają nawet Ci , którzy tej firmy specjalna sympatią nie darzą.
    • st1111 PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... 09.04.11, 11:56
      Kto do tego doprowadził że konsumenci to barany?
      forum.nie.com.pl/
      • Gość: ;-0 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.11, 01:14
        po wypadku mozna było liczyc na ubezpieczenie nw ze złotej karty pko, ubezpieczenia pzu natomiast pare lat zajeło udowodnienie ze to był wypadek przy pracy słuzbowym autem w zus! po korzystnych wyrokach zus utrudniał wypłate! niestety poszkodowani w tym czasie wymagaja opieki medycznej i specjalistycznego sprzetu: materace łózka rechabilitacji protez itp itd... zanim ktos cos napisze złego na pzu radze spytac tych co byli przezorni bo ubezpieczeni... na instytucje panstwa co winna pomóc nie liczyłbym bo to pies ogrodnika
    • Gość: :) PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: 78.8.27.* 09.04.11, 12:03
      ...uprzejmie proszę o wskazanie banku lub firmy ubezpieczeniowej które nie naciągają klientów :)
    • Gość: hanover PZU najtańszy na rynku IP: *.softpro2.pl 09.04.11, 12:04
      OC+AC+NW na 10K PLN
      Samochód: Opel Astra III 1.7CDTI 2004 - wartość wg. PZU 24k PLN
      Kierowca: 47 lat, prawo jazdy od 30 lat, zniżka na OC60%
      Miasto: Sosnowiec woj. śląskie
      Niech ktoś mi znajdzie ubezpieczenie taniej niż 1500 PLN (tyle zapłaciłem PZU), które będzie zawierało wariant serwisowy AC bez udziału własnego i żeby nie pytali czy autem będzie jeździła moja matka, córka czy kochanka...
      • Gość: Dorota Re: PZU najtańszy na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 12:09
        Tyle, że tutaj opisano nie wysokość składek, ale sposób przekazu.
      • kat.2 Re: PZU najtańszy na rynku 09.04.11, 12:50
        Fiat NB 1,4 T-Jet, wartość 35 tys, prawko od 1979, 60%- 1326 zł! Nie wpisuję jaka firma bo to nie miejsce na reklamę. Firma przez "przypadek" sprawdzona. Trzeba po prostu szukać, nie polegać na stereotypach.
      • Gość: Terry Re: PZU najtańszy na rynku IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 12:53
        > Niech ktoś mi znajdzie ubezpieczenie taniej niż 1500 PLN (tyle zapłaciłem PZU),
        > które będzie zawierało wariant serwisowy AC bez udziału własnego i żeby nie py
        > tali czy autem będzie jeździła moja matka, córka czy kochanka...
        Jaka wartość pojazdu? Bo dla 17000 spokojnie zejdziesz do 1400 zł w konkurencyjnych firmach...zwracam Ci tylko uwagę, że wariant serwisowy w pzu to nie oryginalne części ale rekomendowane przez producenta par. 22 owu. Co do córki i kochanki to zależy w jakim są wieku, jak kochanka ma poniżej 25 lat to lepiej nie dawaj jej prowadzić bo w razie szkody zabiorą Ci 25%, par. 6 owu. Czytać OWU, czytać....
        PZU wcale nie jest takie super....ja likwidowałem u nich szkodę raz....i nigdy więcej AC w PZU
        • Gość: mistrz.prostej Re: PZU najtańszy na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 13:09
          "Co do córki i kochanki to zależy w jakim są wieku, jak kochanka ma poniżej 25 lat to lepiej nie dawaj jej prowadzić bo w razie szkody zabiorą Ci 25%, par. 6 owu. Czytać OWU, czytać...."

Jezu, można mieć kochankę starszą niż 25 lat... Współczuję :P
          PS. Tyle nowszych modeli na rynku :)
        • Gość: ASO Re: PZU najtańszy na rynku IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 09:57
          Części rekomendowane przez producenta to części sygnowane ich logiem. Salony samochodowe sprzedają część takowych części i nie potrzebnie siejesz zamęt.
      • airjanek82 Re: PZU najtańszy na rynku 20.05.11, 21:27
        I najszerszy zakres ubezpieczenia na rynku z opcją all risks.
    • Gość: Dorota Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 12:07
      Właśnie przyszło mi przedłużenie ubezpieczenia na skuter.
      Formularz na 154 zł - z czego 86 zł to NNW. OC tylko 64 zł.
      Ktoś kto nie doczyta to zapłaci razem z NNW, bo drugi PUSTY formularz jest ze wskazaniem "Do płatności ratalnej".
    • p.wlodziu PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... 09.04.11, 12:07
      Ubezpieczony jestem w tej firmie. Ale Ubezpieczyciel nie traktuje mnie poważnie; co z tego że piesze o ubezpieczeniu NNW i zaznacza że opłata winna być jednorazowa dobrowolna > kiedy na kwicie do zapłaty jest już automatycznie doliczona do opłaty OC./ Dwa lata temu jeszcze miałem wybór i sam ewentualnie doliczałem do kwitu opłatę za NNW. Teraz PZU zrobił automat płacisz i już. Z drugiej strony Wysokość opłaty nie jest adekwatna do sumy ubezpieczenia szkody dla kierowcy i pasażerów - 14000 zł.to dużo,dużo za niska kwota.
      Wniosek:> zachęcanie do zawarcia NNW to jedna sprawa, natomiast wystawienie kwitu do zapłaty z już wliczonym kwotą 92 zl to jest zwykły przymus.
      • Gość: Dorota Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 12:14
        Nie ma obowiązku skorzystania z ich kwitu, a przy przelewie przez net to już na 100% Ci się on nie przyda.
        Samo jednak wstawianie kwoty powiększonej o NNW to gruba przesada.
        Chociaż to ułatwienie dla tych, którzy chcą zapłacić i podejrzewam, że jest ich więcej niż tych, którzy nie płacą.
    • Gość: marek PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 12:09
      dużo bardziej kłopotliwa jest likwidacja szkód w każdej z polskich ubezpieczlani, a tu znowu się zajmujecie tym, ze jakaś pani i jej syn uczą się czytać pismo. Nauczcie sie ludzie czytać ze zrozumieniem!
    • a-siek Obok NNW, kolejnym szwidlem są szkolne polisy 09.04.11, 12:22
      wciskane rodzicom przez cwane dyrektorki za pośrednictwem nauczycieli. Rodzice, rownież ci niezamozni, pokornie płaca za każde dziecko po 40 zł wykupujac g... warta polisę.
      Jakiś czas temu moj syn złamał w szkole tuż przed wakacjami palec. Próba wyegzekwowania odszkodowania za 3 tygodnie wakacji z paluchem w gipsie skończyła sie moja kapitulacja. Najpierw dyrektorka zrobila mi awanture, ze po odebraniu zaplakanego dziecka ze spuchnietym palcem, zamiast isc do intendentki spisywac kwity o wypadku, pojechalam ... na rentgen! Matka idiotka.
      Szacowana kwota odszkodowania to ok. 300-400 zł, po uprzednim wzieciu 2 dni urlopu na załatwianie zaświadczeń i odszkodowania.
      Wkurzylam sie, teraz jako jedyna z klasy nie płace a moje dziecko jest bombardowane ponaglajacymi wpisami do dzienniczka o wpłatę lub złożenie rezygnacji na piśmie w kilku egzemplarzach. W tym na liście dla PZU z podaniem nr. pesel dziecka i adresu oraz nazwy firmy, w której wykupilam polisę.
      Po prostu cyrk, który ma na celu dojenie kilkunastu milionow rodziców. Skuteczne dojenie!
      • Gość: Terry Re: Obok NNW, kolejnym szwidlem są szkolne polisy IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 13:01
        Dyrektorka i nauczyciele mogą Cię w d*** pocałować. NNW szkole jest nieobowiązkowe i nikt nie może Cię do tego zmusić! Nie musisz pokazywać żadnej dodatkowej polisy, a tym bardziej nie musisz informować o niczym pzu. W razie szkody możesz pozwać szkołę i dostać kasę z ich OC. Dyrektorka albo szkoła dostają darowiznę z pzu ok 20% od składki dlatego zmuszają rodziców do zawierania umów. Wybierając ofertę nie porównują zakresu ubezpieczenia a jedynie wysokość prowizji, które do nich wpłynie. To samo jest z ubezpieczeniami grupowymi na życie - osoby, które zajmują się takimi ubezpieczeniami w firmie bezczelnie pytają ile/co dostaną bo inaczej nie przejrzą oferty, pzu już kilka razy płaciło za to kary...
        • Gość: 6kolumna Re: Obok NNW, kolejnym szwidlem są szkolne polisy IP: 109.169.65.* 09.04.11, 13:57
          To jest standard na świecie. Łażą różne dziady z róznymi zbiórkami po miejscach
          w których ludziom nie wypada zachować się po chamsku albo z nich odejść jak szkoły czy zakłady pracy i naciągają ludzi na różne składki. Popatrzcie sobie na tych róznych naciągaczy - ubezpieczenia, kościoły, organizacje dobroczynne, organizacje polityczne i propagandowe,
          sprzedawcy śmieciowego jedzenia, etc.

Zawsze łażą tam gdzie jest dużo ludzi i poprzez szefostwo stosują naciski psychologiczne
          na podwładnych.
          Nauczyciele często lubią wysługiwać się uczniami dla własnej korzyści.
          Mało tego, różni cwaniacy o tym wiedzą i lubią sobie zatrudniać takiego nauczyciela
          na drugim etacie usiebie. Potem naciskają na niego by "popracował" swoimi uczniami,
          na korzyść wszawej firemki.

Generalnie wszawość jest sposobem na słodkie życie dla wielu mend społecznych.
      • Gość: Tato a-siek, olej ich... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.11, 13:25
        Ja ubezpieczam swoje dzieci sam i tam gdzie chcę. Do tego polisa jest ważna rok kalendarzowy na terenie całego kraju, a nie jak w szkole od Września do Czerwca i oczywiście bez drogi do i ze szkoły! Cena kilka złotych droższa, a więc dzieląc na 12 miesięcy - tańsza.
    • Gość: waldi_46 PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.11, 12:23
      tylko w złodziejskim ustroju istnieje taka firma .
    • Gość: Anna PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 12:54
      Zgadzam się z tym, że PZU troche kamufluje ubezpieczenie NNW.
      Wielu kierowców też nie płaci tego ubezpieczenia, dopiero wypadek uświadamia, że
      często AC jest opłacone a NNW nie. I tu zaczyna się dramat albo tragedia, bo koszty leczenia bywaja ogromne, ale niestety kierowca , ani pasazer nie mają ubezpieczenia i co wtedy?

Mając AC auto jest ubezpieczone, a tu okazuje się , że było ono ważniejsze jak leczenie i zdrowie kierowcy i pasażerów. Ostatnio miałam w rodzinie taki przypadek i niestety trzeba bylo ponieść koszty leczenia samemu bo oszczędzało sie na NNW.
      • Gość: Terry Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.e-wro.net.pl 09.04.11, 13:04
        Dobre, dobre - te 10 tys. ma wystarczyć na koszty leczenia? Od tego nie jest ubezpieczenie NNW ale na życie....
        Z innej beczki - pasażerowie dostają kasę z OC :)
    • Gość: ĄgosćĘ Bezedura-)), IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 09.04.11, 12:55
      PZU przysyła dwa blankiety na jednym jest ujęte ubezpieczenie NNW a na drugim takiego ubezpieczenia nie ma. Każdy może zapłacić albo z NNW albo nie.
      • airjanek82 Re: Bezedura-)), 20.05.11, 21:33
        No ale przeczytać umowę o OWU nie wspominając to dla większości niestety ciągle klientów zbyt trudne. Dobrze że na egzaminach w szkołach robią teraz czytanie ze zrozumieniem :)
    • Gość: Alek PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczając ... IP: *.tvk.torun.pl 09.04.11, 13:54
      Bo tak naprawde cena NNW i cena OC przy odszkodowaniach to:
      1) przy NNW czysty zysk dla firmy: 99 zł za 15 tys.zł s.ub. (daje przy złamanej ręce 5% sumy to jest: 750 zł odszkodowania); przy zadoscuczynieniu z OC ok. 3500 zł!!!
      2) przy OC mamy s.g. 250000 EURO (chyba bo dokladnie nie pamietam),a skladke np. 400 zł.

Pytanie: ilu z Was korzystalo kiedykolwiek z NNW a ile razy mieliscie szkode z OC???
      Ja przez 10 lat jezdzenia autem mialem 2 szkody z OC (z mojej winy), a z NNW zadnej (mimo ze mailem 4 szkody: 2 ze swojej winy, 2 z winy kogos innego).
      Zatem jak zrobicie analize stawek NNW i OC ile rosly % przez ostatnie 10 lat (bez brania ppod uwage znizek za bezskzodowosc) stwierdzicie ze:
      1) stawka OC spadla o ok.50%
      2) stawka NNW podrozala o 250%
      Ja kiedys za NNW placilem ok. 30 zł teraz 115 zł.
      W przyszly roku rezygnuje z NNW, bo bez sensu przeplacac. Juz zrezygnowalem z grupowego NNW, z ubezp. na zycie. I oszczedzilem przez 5 lat ok. 20 tys. zl!!!
      A jak kopne w kalendarz to te 5000 zł na pogrzeb wystarczy.
    • Gość: ted_imigrant Stado baranów nie czytających umów.... IP: *.183.255.228.dsl.dynamic.eranet.pl 09.04.11, 14:04
      Zadam przekorne pytania:
      1) Gdzie był wnusio, gdy babcia podpisywała umowę?
      2) Dlaczego dopiero babcia zorientowała się, że płaci nie tylko za OC, ale też NNW?

I odpowiedzi:
      Ad.1. Babcia podpisuje i babcia PŁACI. Wnusio: "Mam to w dupie, i tak jeżdżę jej samochodem"
      Ad. 2. Wnusiowi nie zależy, babcia zapłaci więcej, a gdyby jakiś NW to 15 tysiaków z NNW się należy. No nie?!?!

Proste. I do wszystkich pyskaczy, że firmy ubezpieczeniowe oszukują. CZYTAJCIE BARANY umowy, porównujcie, i NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA TAŃSZE!
      Miałem kiedyś zdarzenie z facetem ubezpieczonym W LB (Liberty Direct). Na odszkodowanie czekałem 13 miesięcy. Nie przypieprzali się do mnie. DO NIEGO. Z tego co wiem, gość zmienił ubezpieczyciela!
      Pozdrawiam, szczególnie wszystkich tych, którzy WSZĘDZIE węszą kradzieże oszustwa!
    • Gość: iwo Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 19:41
      A kto dzisiaj ubezpiecza w PZU? Chyba tylko naiwny lub niepoprawny tradycjonalista.
      • airjanek82 Re: PZU uszczęśliwia kierowców na siłę, doliczają 20.05.11, 21:31
        To chyba dawno się z ich ofertą nie zapoznawałeś, a ubezpiecza się u nich ciągle najwięcej osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka