Dodaj do ulubionych

Kredyt dla dochodowej spółki

IP: *.aster.pl 01.05.11, 23:52
Witam,

Jestem w zarządzie spółki (z o o) która istnieje praktycznie od roku 2008 (sam koniec) natomiast aktywnie zaczęła działać dopiero w roku 2009. W efekcie przez dwa lata udało się wypracować dochód w wysokości prawie 3 milionów złotych, analogicznie wzrost w 2010 (bilans) w stosunku do 2009.
Problem jest tego rodzaju: Jako jedyny członek zarządu, nie mam zdolności kredytowej - po prostu nie jestem zatrudniony nigdzie, nawet w tej spółce - jednak w spółkach kapitałowych nie jest to chyba brane pod uwagę.

Sprawa wygląda następująco, obecnie dochody spadły nam dość radykalnie (od marca) - spadek o ponad 80 % w tym tygodniu planujemy zredukować kilka etatów (zatrudniamy ponad 9 osób na umowę o pracę) oraz przejść do realizacji już rozpoczętych inwestycji (potrzebujemy środków!)

W międzyczasie udało nam się wejść w projekt którzy przyniesie przynajmniej kilka milionów zysku w ciągu najbliższych dwóch lat, potrzebujemy około 1 000 000 PLN na finansowanie bieżącej działalności a tym samym inwestycje w projekt który realizujemy.

Gdzie możemy uzyskać taki kredyt? jakie są formalności? jaki jest czas oczekiwania? jak to wygląda od a do z? czy mamy jakieś realne szanse na kredyt?

W Alior banku w ubiegłym tygodniu ranking tzn. Scoring podobno wyszedł: "Ponad średnią" (informacyjnie się dowiadywałem)

Czekam na informacje, zależy nam na tym aby pozyskać jak najwięcej źródeł finansowania.

Pozdrawiam,
Oczekuje na konstruktywne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pp Re: Kredyt dla dochodowej spółki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 07:43
      O czym tu gadać bez podstawowych materiałów? Jeśli oczekujesz sensownej opinii od bywalców forum, głównie anonimowych gimnazjalistów i zadłużonych po uszy młodych ludzi, którym żaden bank już nie chce pożyczyć pieniędzy, to uzupełnij dane.
      Wrzuć tu numer KRS spółki i linka do kopii bilansu za 2009 i 2010, jak również do sprawozdania zarządu, jeśli takie macie.
      Wtedy, mam nadzieję, wywołasz dyskusję.

A swoją drogą, jak wyrobiliście w tak małej firmie trzy miliony dochodu w 2009, to je przejedliście do zera?
    • 1-kris Re: Kredyt dla dochodowej spółki 18.05.11, 08:36
      Informacji w Twoim Poście jest niewiele i trudno coś konstruktywnego z tego wyłowić.
      Jest wiele firm Doradztwa Finansowego czy pośrednictwa kredytowego, które mogły by Ci udzielić rzetelnych informacji na podstawie dokumentów spółki.
      Rozumiem, że najpierw chciałbyś zorientować się w temacie ale to chyba nie najlepszy pomysł na forum i jak widać chyba małe zainteresowanie. Spróbuj link poniżej większe szanse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka