Dodaj do ulubionych

Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają

IP: *.toya.net.pl 23.06.11, 18:42
chyba kogos po pier do liło z tymi slajdami, za ch.. nie dołożę ręki do takiego dzadostwa
Obserwuj wątek
    • Gość: as Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 23.06.11, 18:49
      Kolejny artykuł w podstronach?
      Bujajcie się, nie klikam.
      • Gość: joj Pierdziele, nie czytam IP: *.aster.pl 23.06.11, 22:13
        Zakończyłem na pierwszym slajdzie czytanie tych wypierdzin.
    • Gość: aneta Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 18:50
      No dobrze i jakie z tego wnioski oprócz tego, że konsumenci są oszukiwani ? Gdzie jest nadzorca rynku ubezpieczeniowego ? Śpi czy nie jest zainteresowany tymi patologiami na rynku ubezpieczeniowym ? Podejrzewam, że nie jest zainteresowany ponieważ to wymagałoby podjęcia działań, a tym darmozjadom wygodniej jest udawać, że sprawa ich nie dotyczy. Podobne zachowania Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego widać w odniesieniu do pozostałych obszarów na rynku finansowym. Czas już najwyższy, aby darmozjada kluze i tą całą jego zgraję nierobów wywalić na zbity pysk za nicnierobienie.
      • megasceptyk też się nad tym zastanawiam 24.06.11, 10:02
        bandyckie państwo robi to celowo
        bo jest w zmowie z łupieżcami
        i razem dzielą się naszą skórą.

Państwo nakazuje nam płacić nieuczciwym firmom haracz
        pod groźbą więzienia.
        Więc płacimy i płaczemy.
    • Gość: Mariusz Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 19:03
      ja się nie ubezpieczam bo to złodzieje
    • gdy_gdy znowu te cholerne slajdy!!! 23.06.11, 19:10
      może po jednym zdaniu przewalą cały artykuł gnoje z GW??? statystyki wyświetlania reklam wzrosną 1000%
      • Gość: Marek Dlaczego ubezpieczalnie mają płacić za ASO ? IP: *.icpnet.pl 23.06.11, 19:20
        Nie bardzo rozumiem dlaczego ubezpieczyciele maja płacić za jakąś wydumaną naprawę w ASO Forda, gdzie nie mają pojęcia o naprawach a kasę biorą jak za profesjonalną naprawę.
        • Gość: olek Re: Dlaczego ubezpieczalnie mają płacić za ASO ? IP: *.centertel.pl 23.06.11, 20:55
          Dlatego że skoro w autku przed wypadkiem były oryginalne części to autko powinno być naprawione także oryginalnymi częściami w oryginalnym serwisie a nie wyklepane młotkiem u pana Mietka w szopie !!!!!!!!!!!
          • todeskult Re: Dlaczego ubezpieczalnie mają płacić za ASO ? 23.06.11, 21:06
            Dokładnie. Samochód ma być naprawiony tam gdzie ty (czyli poszkodowany) chcesz. A tymczasem często w umowach (zwłaszcza autocasco) jest tekst że naprawy można dokonać w punktach wskazanych przez ubezpieczyciela.
          • Gość: Marek Re: Dlaczego ubezpieczalnie mają płacić za ASO ? IP: *.icpnet.pl 23.06.11, 21:26
            Oryginalny serwis i tak zawozi autko do pana Mietka, bo pan Mietek się na tym zna a po za tym robi to połowę taniej. Dużo gorzej jest jak ASO samo kombinuje żeby naprawić a nie ma do tego ,ani wiedzy, ani umiejętności, ani wyposażenia. Tylko szpachelek i lakierek i będzie gites, no bo to przecież ASO . Każde ASO chwali się lakiernią, bo trzeba nowe fury podmalowywać i szpachelkiem przykrywać ten syf kiepsko wyklepany.
      • Gość: 307 Re: znowu te cholerne slajdy!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 22:00
        A kto Ci każe czytać? Nie podoba się to nie korzystaj. Masz tekst za darmo i jeszcze marudzisz. Myślisz, że "gnoje z GW" nie muszą jakoś zarobić na prowadzenie portalu?
      • Gość: kutongi z gw Re: ...i dlatego też przeczytałem tylko 1 slajd IP: *.23.54.194.generacja.pl 23.06.11, 22:13
        resztę niech se wsadzą w swoje brudne dupsko.
      • Gość: Kosma Re: znowu te cholerne slajdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 22:16
        popieram, nigdy nie oglądam slajdów, szkoda słów.
    • Gość: Piotr Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.tvk.torun.pl 23.06.11, 19:28
      Ten pseudoartykuł to jeden bełkot. Autorka nie wie o czym pisze. Nie bronię ubezpieczycieli, ale dawno nie czytałem takiego steku bzdur. To się do gazetki przedszkolnej nie nadaje.
      Niestety taki poziom dzisiejszego "dziennikarstwa".
      • Gość: joj Re: Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.aster.pl 23.06.11, 22:15
        W końcu iluś tam studentów zatrudnili na letnie staże :D
    • Gość: cc Re: Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.230.89.228.rzeszow.mm.pl 23.06.11, 19:43
      doszedłem do 2 slajdu i się wku...łem na to klikanie.
    • Gość: BANKSTA RAP nie bierzcie ubezpieczenia kredytu !!! IP: *.centertel.pl 23.06.11, 19:46
      Znam wielu, którym wciśnięto ubezpieczenie i mimo wypadku nie dostali ani złotówki. Tu jest więcej takich przypadków opisanych:

abckonsumenta.pl/
      abckonsumenta.pl/index.php?start=12
    • Gość: ptu_szmaty niech qtasy nie sprzedają wraków na aukcjach IP: *.kyjev-hotel.sk 23.06.11, 20:00
      zabronić im sprzedawania wraków - jak kasacja to kasacja - niech hu....je płaca za cały samochód a nie..był warty 20 tys wyceniają go na 16 tys wrak sprzedają za 12 tys i wypłacają 4 tys...a miała być kasacja...a potem jeździ taki gruchot przekoszony po Polskich drogach i zabija
      • Gość: olek Re: niech qtasy nie sprzedają wraków na aukcjach IP: *.centertel.pl 23.06.11, 20:57
        był warty 20 a wyceniają go na 16? a gdzie 4 tys.zł ? krasnoludki ukradły??? powinni zwracać utratę wartości w skutek wypadku !!! ;-)
        • Gość: olek auto po naprawie jest odświeżone? ;-) IP: *.centertel.pl 23.06.11, 20:59
          Jak zapytałem ubezpieczyciela czy zwracają utrate wartości wskutek wypadku to mi powiedział że autko będzie w takim samym stanie jak przed wypadkiem a nawet lepszym bo nowe części dostanie ;-) KPINY !!!
          • Gość: olek Re: auto po naprawie jest odświeżone? ;-) IP: *.centertel.pl 23.06.11, 21:00
            Ale jak będę chciał go sprzedać to kupującemu nie powiem że autko zostalo po wypadku "odświeżone" bo dostało nowe części ;-)
    • konichiwabitches Komunikacyjne jak komunikacyjne, ale zyciowe - to 23.06.11, 21:02
      dopiero jeden wielki przewal!!! I to nie tylko w Polsce. Polecam film ,, Zaklinacz Deszczu,, oparta na faktach historia pewnego amerykanskiego ubezpieczyciela. Lata minely, a prawie nic sie nie zmienilo.....
    • Gość: fiaccik Proszę, niech mi ktoś wytłumaczy IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 21:06
      Jaki jest sens ubezpieczenia AC? Jak ubezpieczony kierowca spowoduje stłuczkę to nie dostanie ani grosza a jeśli ktoś uderzy w niego to będzie musiał przebrnąć przez formalności u ubezpieczyciela, a i tak dostanie niewielki ułamek kosztu szkody. Zamiast opłacać składki wyjdzie lepiej odkładać tą kwotę na koncie, prawda?
    • Gość: elviz Aviva - masakra IP: *.retsat1.com.pl 23.06.11, 21:27
      Kupiłem auto demo. MIało 4 miesiące i 200KM. Nowe kosztowało 54tysiące. Ja kupiłem za 47 tysięcy. W Aviva ubezpieczyłem. Powiedziano mi, że jak doślę FVAT to ubezpieczą na tyle ile jest na FVAT. Po dosłaniu zadzowniła Pani i powiedziała, że auto wyceniają UWAGA na 37 tysięcy, bo ich oszukałem iż mówiłem że auto jest nowe, choć mówiłem, że było rejestrowane no bo jest demo. W sumie co to za różnica od kogo kupuję i czy jestem pierwszym włąścicielem. Nagle nie patrzą na rocznik tylko na właściciela. OK w Benefii zapłąciłem więcej o 900PLN ale przynajmniej wiem że mam to co chcę i za to płącę. W AVIVA sprzedają byle sprzedać a Polacy się łaszczą na najniższą cenę. Dodatkowo złożyłem reklamację, chciałem by sobie odsłuchali nagraną rozmowę, ale niestety nie dostałem nawet przeprosić. Wykorzystałem swoje prawa i rezygnacja to Pikuś i już następnego dnia byłem w innej firmie. Nie wiem czy się jeszcze skuszę na direct. Szkoda, że AVIVA mnie zraziła. Myślę również o wyjściu z AVIVA z emerytalnego - nie wiem może Generali albo ING
    • Gość: RAK Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.dynamic.sbb.rs 23.06.11, 21:45
      Pękła mi ochrona plastikowa koła Volwa przy manewrze wjechania w zimie do bramy,(lekki poślizg).
      Rzeczoznawca wycenił naprawę na 2 tys zł. Napisałem cesje naprawy na ASO, które wywlalczyło za ten drobiazg 7500 zł. To jest zmowa a my płacimy coraz wieksze składki. Nie sądze, aby wmieszni byli w to urzednicy u mnie Alianz, ale łancuszek rzeczoznawca ubezpieczyciela itd
    • Gość: wkurzony Ano pop*liło IP: *.hell.pl 23.06.11, 23:11
      Aby ukarać wybiórczą za takie praktyki, proponuję:
      1 - używać przeglądarki z Adblockiem plus*
      2 - złośliwie klikać w podstrony - reklama się nie wyświetli, kliknięcia skrypty nie zliczą, a oni będa i tak musieli zapłacić za transfer danych, wziąć to pod uwagę przy upgrade sprzętu... generują koszty własną głupotą.

* najprościej chyba w Firefoksie, ale do Chrome i IE też jest
      • numertrzy Re: Ano pop*liło 23.06.11, 23:41
        Mógłbyś jaśniej opisać punkt 2. dla mniej rozgarniętych. Jak oglądam slajdy to też tak działa?
    • numertrzy Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają 23.06.11, 23:33
      Niech wyborcza wsadzi sobie w d*** te slajdy. Co to jest? Brukowiec czy gazeta?
    • Gość: mazi Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 24.06.11, 00:50
      A co z podwojnymi OC ? To jest dopiero zlodziejstwo i to zgodne z prawem!!!!
    • Gość: gosc nie oszcezdzają tylko nas traktują jak bydło przys IP: *.aster.pl 24.06.11, 01:59
      to dowód na tzw "słabe państwo", na dorobku, gdzie mozna jeszcze oszukiwać, bo społeczeństwo nie ma jeszcze narzędzi w sferze gospodarczej za pomoca których można odeprzeć niekoniecnzie do konca fair zapędy firm
    • tomek.54321 Re: Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają 24.06.11, 07:46
      Tak czytam pierwszy slajd (bo wiecej mi sie nie chcialo) i sie zastanawiam co daje "zawyzanie wartosci naprawy, zawyzanie wartosci auta"?? $ razy przeczytalem tytul, i dopiero jak przeskoczylem na tekst to okazalo sie ze znowu ktos sie pier...nol i zle napisal. Zaczyna sie robic tandeta na tym portalu skoro nawet artykulu przygotowac porpawnie nie umieja...
    • Gość: Gościówa Jak ubezpieczyciele na nas oszczędzają IP: *.simset.net 24.06.11, 09:41
      A ilu jeździ po drogach "cfaniaków" bez OC? W zeszłym roku UFG nałożył 4500 kar na takich "cfaniaków"a to jest dopiero początek. Ciekawe jekbyście się czuli jakby w wszaszą furmanę przydzdzonił jakiś wieśwagen bez OC? Na przykład taki co ma 900.000 długu wobec UFG za wypłacone odszkodowania? Jak Wam nie pasuje obowiązkowe OC to przenieście się na Białoruś, tam takie sprawy załatwia się siłą pięści.
    • Gość: xXx bojkot klikomanii na gw IP: *.167.164.128.threembb.ie 24.06.11, 11:23
      pier...olę - nie klikam!
    • Gość: Tom AVIVA to pomyłka odradzam IP: *.centertel.pl 17.10.12, 21:48
      Odradzam wszystkim
      którzy się zastanawiają czy skorzystać z usług tej firmy.
      Liczy sie aby wziąć kasę potem maja cie serdecznie gdzieś.
      Przez kilka dni nie mogłem sie do nich dodzwonić po 2 (dwóch) godzinach czekania dopiero ktoś łaskawie odebrał.
      .. i nic z tego nie wynika dalej nie mam żadnej odpowiedzi a dodzwonić się do konsultanta graniczy z cudem.
      lepiej dopłacić więcej i być zadowolony z usługi a i tak w ogólnym rozrachunku wyjdzie taniej
    • Gość: Sławek AVIVA...nigdy więcej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.13, 07:39
      AVIVA....w żadnym razie!!!! Towarzystwo obarczyło mnie kosztami za wyrządzoną szkodę w ramach OC, pomimo tego, że zapłaciłem całą składkę / bo jakżeby inaczej /.ŻENADA...tym bardziej, że kwota odszkodowania była śmiesznie niska. NIGDY WIĘCEJ nie ubezpieczę niczego w AVIVA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka