Dodaj do ulubionych

Masz długi? Negocjuj i spłacaj!

IP: *.home.aster.pl 19.10.11, 10:51
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • unhappy Jaki rzetelny artykuł :D 19.10.11, 10:58
      A w całym artykule ani słowa o możliwości powołania się na przedawnienie na _ewentualnej_ rozprawie.
      • Gość: zbanowany Re: Jaki rzetelny artykuł :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 10:53
        Bo artykul jest sponsorowany przez firmy windykacyjne, w przypadku dlugow nie nalezy robic nic nic nie podpisywac nie odbierac tel i czekac az mina 3 lata wtedy dlug sie przedawnia.
        Firmy windykacyjne nie spiesza sie do sadu bo ponosza dodatkowe koszty bez gwarancji ich zwrotu, ponosza tez koszty komornika przy nieskutecznej egzekucji.
        Windykator nie ma prawa nas nachodzic w domu czy gdziekolwiek indziej jezeli juz komus cos takiego sie zdazy nalezy bez rozmowy z "gosciem" wyprosic go jezeli jest namolny zadzwonic po policje.
        Praktycznie w kazdym przypadku mozemy zlozyc "sprzeciw" w stosunku do nakazu zaplaty, nawet jak "przegramy" to wbrew pozorom koszty sadowe nie sa az takie wielkie.
        • Gość: K-a Czy wiesz jaki jaki paragraf stanowi o IP: *.range81-157.btcentralplus.com 23.10.11, 20:50
          przedawniwniu? Do mie odezwala sie jakas firma windykacyjna, ktora chciala kase za ubezpieczenie auta, ktore mialem 10lat temu..... Dziwi mnie tylko, z jakiej przyczyny przez te wszyskie lata Tow. Ubez. ani razu nie podjelo kontaktu z moja osoba......
          • konichiwabitches termin przedawnienia opisuje art. 819 § 1 k.c. 23.10.11, 21:44
            Wyjaśnijmy ponadto, że w przypadku roszczenia o zapłatę składki ubezpieczeniowej lub jej raty, termin przedawnienia opisuje art. 819 § 1 k.c. Zgodnie z tym przepisem „roszczenia z umowy ubezpieczenia przedawniają się z upływem lat trzech”. Przez przedawnienie należy rozumieć granice czasowe (okres), w których dłużnik może skutecznie żądać spełnienia określonego świadczenia, w tym w drodze przymusu państwowego (skierowanie sprawy do sądu i następnie egzekucji komorniczej). Terminy przedawnienia roszczenia nie mogą być skracane ani przedłużane przez czynność prawną tzn. zakład ubezpieczeń nie może wydłużyć okresu przedawnienia przysługujących mu roszczeń z umowy ubezpieczenia. W przypadku przedawnienia roszczeń można podnieść zarzut przedawnienia, przy czym skuteczne skorzystanie z tego zarzutu jest możliwe dopiero po zakończeniu biegu przedawnienia, który dla umowy ubezpieczenia zasadniczo wynosi trzy lata.
            • Gość: xyz Re: termin przedawnienia opisuje art. 819 § 1 k.c IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 22:43
              art 819 par. 1 ma następujące brzmienie:
              "Roszczenia z umowy ubezpieczenia przedawniają się z upływem lat trzech."
              Czy nie dotyczy on przypadkiem przedawnienia roszczeń przedmiotu umowy ubezpieczenia, np. wypłaty odszkodowania za spowodowaną kolizję itp.?

Proszę o interpretację prawnika lub sędziego, ale bardziej zasadnym wydaje się (w przypadku dochodzenia roszczeń za nieopłacone składki ubezpieczenia) zastosowanie przepisów 117-125 Kodeksu Cywilnego. W szczególności zaś przepisów szczególnych dot. przedawnienia roszczenia z umowy sprzedaży dokonanej w zakresie działalności przedsiębiorstwa sprzedawcy roszczenia (działalnością sprzedawcy-ubezpieczeniodawcy jest zawieranie umów ubezpieczenia, czyli jego produktów), który w tym przypadku wynosi 2 lata.
          • a_weasley Gdzie jest o przedawnienieu 23.10.11, 23:20
            Gość portalu: K-a napisał(a):

> przedawniwniu?

Kodeks cywilny, art. 117-125.

> Do mie odezwala sie jakas firma windykacyjna, ktora chciala kase
            > za ubezpieczenie auta, ktore mialem 10lat temu...

Do mnie pisują tacy, co od nieistniejącego już banku kupili jakieś moje zobowiązania z tytułu kredytu, który spłaciłem 14 lat temu. A lasy szumią coraz ciszej.
          • Gość: zbanowany Re: Czy wiesz jaki jaki paragraf stanowi o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:25
            Chciec to oni moga nawet po 20 latach z tym ze po 3 nie musisz juz placic bo w sumie uzywajac okreslenia przedawnienie dlugu uzywa sie skrotu myslowego bo dlug sie nie przedawnia nigdy natomiast po 3 latach przestaje byc prawnie wymagane jego splacenie i po tym okre3sie od twojej fantazji zalezy czy splacisz czy nie. Jezeli cie podadza do sadu i dostaniesz nakaz zaplaty wnies sprzeciw w ktorym wystarczy jedno zdanie ..." prosze o oddalenie powodztwa w calosci ze wzgledu na przedawnienie" ..... i sad w tym wypadku nie robi zadnej laski musi uniewaznic nakaz. Acha wazne jest zachowanie 14 dniowego terminu wniesienia sprzeciwu jezeli nie zrobisz tego w ciagu 14 dni nakaz staje sie prawomocny i na to wlasnie licza firmy windykacyjne ze ktos przez roztargnienie lub niewiedze nie zlozy sprzeciwu.
        • Gość: bombasa ::: Polska nowoczesna = polska zadłużona ::: IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.11, 21:20
          Patrząc na mapkę dochodzę do wniosku, że Polska nowoczesna to Polska głosująca na PO i bezmyślnie się zadłużająca.

Natomiast Polska nie zadłużająca się lub zadłużająca się rozważnie, to Polska głosująca na PiS i zacofana.

Ciekawe, prawda?
          • zigzaur Re: ::: Polska nowoczesna = polska zadłużona ::: 23.10.11, 22:04
            Ani PO nie ma absolutnej przewagi na zachodzie Polski ani PiS na wschodzie.
            Z Wrocławia jest Ryniu Henry, z Lubelszczyzny jest Janusz Palikot.
          • Gość: czester Tutaj jest fajna mapka IP: *.static.tvk.wroc.pl 23.10.11, 23:27
            samo.zlo.pl/wp-content/uploads/2011/10/mapypit.jpg
        • sammler Re: Jaki rzetelny artykuł :D 31.10.11, 00:17
          Gość portalu: zbanowany napisał(a):

> Bo artykul jest sponsorowany przez firmy windykacyjne, w przypadku dlugow nie n
          > alezy robic nic nic nie podpisywac nie odbierac tel i czekac az mina 3 lata wte
          > dy dlug sie przedawnia.

A to twoim zdaniem długów nie należy płacić? To życzę ci tylko kontrahentów, którzy będą wyznawali podobną filozofię życiową.

S.
      • Gość: [...] Re: Jaki rzetelny artykuł :D IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 20:58
        "Wiadomo, że nie masz pieniędzy, żeby je oddać. Gdybyś miał, tobyś spłacał kredyt terminowo. Nasza rada: jeśli dostałeś już list z firmy windykacyjnej, nie ma na co czekać."

Co za bzdura! Do mnie jacyś naciągacze, zwani tutaj "windykatorami" sześć razy wysyłali serie listów z pogróżkami. Pieniądze mam, ale nie po to, by rozdawać je na lewo i na prawo każdemu kto po nie wyciąga łapę. Raz byli na tyle bezczelni, że wysłali (z Luksemburga) pozew do sądu. Nie, nie musiałem się powoływać na żadne przedawnienie. Sąd po prostu oddalił pozew, bo nie było przy nim żadnego dowodu świadczącego o istnieniu długu.

Wasze rady, to sobie możecie wsadzić w buty. Podejrzewam, że jakieś 90% prób windykacji, to zwykłe próby oszustwa i wyłudzenia pieniędzy. Nie wierzę, że tylko mnie te ścierwojady próbowały wykiwać, a inni nękani rzeczywiście są komuś coś winni.

Lepsza rada jest taka: jeśli dostałeś już list z firmy windykacyjnej, nie ma co czekać, wywal go do kosza. Chyba że masz dużo czasu - wtedy zgłoś to do prokuratury.

• Gość: krystyna Re: Jaki rzetelny artykuł :D IP: *.4.199.109.static.rdi.pl 23.10.11, 20:58
        Zgadza się , po jakimś czasie dług ulega przedawnieniu ...
        • Gość: stan Re: Jaki rzetelny artykuł :D IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 22:58
          Długi się oddaje! Tak nakazuje honor i uczciewość. Jak ludzie kombinują kosztem kogoś innego, to nic dziwnego, że potem spotykają ich dziwne przypadki. Często ktoś woli dopłacić, ale dać nieuczciwemu człowiekowi nauczkę...
          • Gość: podatnik Re: Jaki rzetelny artykuł :D IP: *.uznam.net.pl 26.10.11, 16:53
            Gość portalu: stan napisał(a):

> Długi się oddaje! Tak nakazuje honor i uczciewość. (...)

Cóż, pożyczka jest dla banku biznesem, powinna być obciążona takim samym ryzykiem jak każdy inny biznes. Pożyczającemu interes nie wyszedł? Pieniądze przepadły? Trudno. Tak jak jest teraz, że banki mogą z dłużnikiem wszystko, mogą go okradać do końca życia pompując "koszty" i odsetki - to patologia. I nie mieszaj tu honoru i uczciwości. Żyjemy w nieuczciwym, bezprawnym państwie, więc nie można grać na tej nucie. Polskie przepisy wpędzają ucziwych ludzi w długi. Obecne państwo polskie nie zasługuje na ucziwe traktowanie, bo samo jest głęboko zdemoralizowane. Ot, katolicyzm pełną, tłustą gębą.
    • Gość: Avi Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.emitel.pl 19.10.11, 21:36
      Warto negocjować również warto zamiast kilku kredytów spłacać jeden konsolidacyjny. Mnie przekonał doradca w openie, nie żałuję pomału wychodzę z dołka i już nigdy tam się nie dam zapędzić.
      • unhappy Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! 20.10.11, 01:55
        Gość portalu: Avi napisał(a):

> Warto negocjować również warto zamiast kilku kredytów spłacać jeden konsolidacy
        > jny. Mnie przekonał doradca w openie, nie żałuję pomału wychodzę z dołka i już
        > nigdy tam się nie dam zapędzić.

Litości. Ten openowy spam siany przez płatnych klakierów robi się męczący. Poważnie.
      • Gość: Jadzia Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: 94.75.114.* 22.10.11, 20:50
        Konsolidacyjny jest sprytny, ale ode mnie chcieli zabezpieczenie na hipotece, a ja nie mam hipoteki do zastawienia. Czy od ciebie też chcieli hipotekę, czy zaakceptowali jakąś inna formę zabezpieczenia?
      • Gość: zbanowany Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 10:55
        Musisz byc bardzo tepy jak w najprostrzych sprawach potrzebujesz doradcy, pomijajac to ze tym postem sam sobie chcesz nagonic klientow.
    • Gość: Domino Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.icpnet.pl 20.10.11, 10:31
      nie ma co się załamywać. najlepiej iść do kogoś kto się na tym zna. doradcy w open finance są całkiem całkiem. przynajmniej mnie wyciągnęli z dołka.
      • unhappy Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! 21.10.11, 01:43
        Gość portalu: Domino napisał(a):

> nie ma co się załamywać. najlepiej iść do kogoś kto się na tym zna. doradcy w o
        > pen finance są całkiem całkiem. przynajmniej mnie wyciągnęli z dołka.

Tak. Ja też polecam open finance. K*rwa!
      • Gość: Kasia Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.centertel.pl 25.10.11, 12:03
        > nie ma co się załamywać. najlepiej iść do kogoś kto się na tym zna. doradcy w o
        > pen finance są całkiem całkiem. przynajmniej mnie wyciągnęli z dołka.

naprawdę wierzysz, że open finance zatrudnia płatnych naganiaczy do wpisów na forach właśnie po to, żeby wyciągać ludzi z dołka?
    • Gość: skin mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 11:40
      jakoś dziwnie się składa że terytorialnie najwięcej jest ludzi zadłuzonych tam gdzie najlepsze wyniiki w wyborach osiagało PO i SLD a najmniej tam gdzie wygrywało PiS.. zadziwiająca korelacja nieprawdaż?
      • unhappy Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i 21.10.11, 01:42
        Gość portalu: skin napisał(a):

> jakoś dziwnie się składa że terytorialnie najwięcej jest ludzi zadłuzonych tam
        > gdzie najlepsze wyniiki w wyborach osiagało PO i SLD a najmniej tam gdzie wygr
        > ywało PiS.. zadziwiająca korelacja nieprawdaż?

Od stwierdzenia korelacji daleko do określenia związków przyczynowo-skutkowych. To tak jak z faktem, jak głosowano w zakładach karnych. Dopytywałem się dyskutantów, co z tego faktu ma wynikać ale nie mogłem się doczekać odpowiedzi.
        • Gość: ha ha ha mapka :) Waro spojrzeć IP: 82.139.156.* 23.10.11, 21:19
          mateuszmalinowski.pl/2011/10/10/polska-wybory-parlamentarne-2011-a-ty-w-jakim-kraju-mieszkasz/
          :)
      • wilma.flintstone Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i 23.10.11, 21:31
        Gość portalu: skin napisał(a):

> jakoś dziwnie się składa że terytorialnie najwięcej jest ludzi zadłuzonych tam
        > gdzie najlepsze wyniiki w wyborach osiagało PO i SLD a najmniej tam gdzie wygr
        > ywało PiS.. zadziwiająca korelacja nieprawdaż?

Nie wiem co w tym dziwnego. PiS ma najwieksze poparcie w biedniejszych rejonach Polski, gdzie ludzie po prostu nie biora kredytow, bo ich na to nie stac.
        • Gość: opoop Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i IP: *.54.18.41.static.telsat.wroc.pl 23.10.11, 21:51
          no chyba cos kiepsko u Ciebie z logiką. Mapka dokładnie pokazuje kogo nie stac na spłate kredytu
          • Gość: pozdr dokladnie. przeciez taki jest tytul mapki. IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 22:05
            .
          • wilma.flintstone Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i 23.10.11, 22:44
            Gość portalu: opoop napisał(a):

> no chyba cos kiepsko u Ciebie z logiką. Mapka dokładnie pokazuje kogo nie stac
            > na spłate kredytu

Sure, kazdy przeciez wie ze Polska wschodnia i pld-wsch to same krezusy, ktorych nie tylko stac na splate kredytow, ale w ogole ich nie musza brac, bo gotowka sypia na prawo i na lewo. Nie wiem kto tu ma klopoty z logika, bo tytul mapki nie mowi nic o przyczynach trudnosci w splacie kredytow. Tymczasem moze byc tak, ze konserwatywni i biedniejsi ludzie ze Wschodu biora nizsze kredyty, ktore im latwiej splacic. A wielu w ogole nie bierze, wiec srednio mapka wyglada lepiej na prawo od Odry.
            • Gość: Kenji Jak grochem o ścianę, wbrew faktom i liczbom IP: 173.224.217.* 23.10.11, 22:54
              Mapka pokazuje to co pokazuje. Nie ma sensu kolorować rzeczywistości bo ta sama skrzeczy i wyje.
              • wilma.flintstone Re: Jak grochem o ścianę, wbrew faktom i liczbom 24.10.11, 07:26
                Gość portalu: Kenji napisał(a):

> Mapka pokazuje to co pokazuje.

Tusze, ze idzie tu o slynna zasobnosc wyborcow PiSu, jako ze Pan Prezes przeciez zabral bogatym i dal im, biednym.
                • wilma.flintstone Proszszszs...... 24.10.11, 07:30

forum.gazeta.pl/forum/w,24,129902076,130030637,Re_Popatrzcie_na_mapke.html
            • Gość: Kasia Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i IP: *.centertel.pl 25.10.11, 12:19
              >Nie wiem kto tu ma klopoty z logika, bo tytul mapki nie mowi nic o przyczynach >trudnosci w splacie kredytow.

Jednak to u Ciebie cienko z logiką. Przyczyną trudności w spłacie kredytów jest BRAK KASY. Po drugie przyczyny trudności w spłacie kredytów nikogo nie obchodzą, a przede wszystkim nie obchodzą pożyczkodawców. W ogóle samo rozumienie zamożności jako możliwości zadłużenia się jest mocno gołodupsko-platformerskie. Dla prostego pisowca zamożność to posiadanie kasy i brak długów :)

>Tymczasem moze byc tak, ze konserwatywni i biedniejsi ludzie ze Wschodu >biora nizsze kredyty, ktore im latwiej splacic. A wielu w ogole nie bierze

dlaczego łatwiej spłacić, skoro wzięli niższy kredyt, ale jednocześnie są biedniejsi? Wychodzi raczej, że biorą taki, który potrafią spłacić, natomiast wyborcy platformy są tak napaleni na konsumpcję, że zaburza im to trzeźwość spojrzenia i rachunek ekonomiczny. I wybierają reprezentantów, którzy zgodnie z życzeniem swoich wyborców ładują całe państwo w złe kredyty.
              • Gość: podatnik Re: mapka - najbardziej zadłuzony elektorat PO i IP: *.uznam.net.pl 26.10.11, 17:00
                Gość portalu: Kasia napisał(a):

(...)> Jednak to u Ciebie cienko z logiką. Przyczyną trudności w spłacie kredytów jest
                > BRAK KASY. Po drugie przyczyny trudności w spłacie kredytów nikogo nie obchodz
                > ą, a przede wszystkim nie obchodzą pożyczkodawców. W ogóle samo rozumienie zamo
                > żności jako możliwości zadłużenia się jest mocno gołodupsko-platformerskie. Dla
                > prostego pisowca zamożność to posiadanie kasy i brak długów :)

To czym dla prostaka jest "zamożność" nie mówi nic o jego stanie majątkowym. Po co to piszesz? Nie umiesz myśleć?

>
                > >Tymczasem moze byc tak, ze konserwatywni i biedniejsi ludzie ze Wschodu &#
                > 62;biora nizsze kredyty, ktore im latwiej splacic. A wielu w ogole nie bierze
                > dlaczego łatwiej spłacić, skoro wzięli niższy kredyt, ale jednocześnie są biedn
                > iejsi? Wychodzi raczej, że biorą taki, który potrafią spłacić,

Och nie. Nie biorą kredytów, bo nie mają zdolności kredytowej i tyle.

(...) wybierają reprezentantów, którzy zgodnie z życzenie
                > m swoich wyborców ładują całe państwo w złe kredyty.

Państwo musi zaciągać krdyty, bo pisowski wschód nie zarabia na siebie, nie dokłada się do kasy państwowej a ciągnie zasiłki, emerytury, rentki na potęgę. Nie wiem, czy życzeniem wyborców PO jest zadłużać kraj, żeby wykarmić pisowskich katolików, ale chyba nie powinniście przeciwko temu pyskować, bo alternatywa jest dla was straszna: konieczność utrzymania się samemu!!!! Skąd taki bogobojny pisiak ma wiedzieć, jak to zrobić?
    • Gość: leh Masz długi? nie spłacaj! IP: *.icpnet.pl 20.10.11, 16:50
      jezeli długi powiekszyły absurdalnie wysokie odsetki
      czasami najlepsza metoda jest wymeldować sie i unikać komornika,

za jakis czas komornik umorzy sprawe i wtedy negocjowac z bankiem splate tylko kapitału +
      przyzwoite odsetki, odzwierciedlajace koszt kapitału
      • Gość: zadłuzona Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 08:42
        a gdy windykator powiedział ,że mam wpłacać 1000zł miesiecznie i jego to nie obchodzi,że wypłaty mam 1200.i powiedział,że to mój problem nie jego.
        więc nie mówcie mi o ugodach bo oczywiście,że są ale trzeba zarabiać 3000zł aby im sprostać.skoro kogoś nie stać bylo płacic ratę 300zł to taką ugodę niech szlak trafi.a to był kaprys pana windykatora.
        • Gość: Jadzia Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: 94.75.114.* 22.10.11, 21:01
          Zgadam się z Tobą, ja zaproponowałam że będę spłacała kwotę X co miesiąc. Pani Windykator zapytała mnie jak chce spłacać tą kwotę skoro moja firma ma straty za UBIEGŁY rok. Rozmawiała ze mną tak, jakby mi chciała udowodnić że do usranej śmierci nie spłacę długu i w ogóle nie wiem o czym mówię, a przecież długi trzeba spłacać. Zupełnie olała fakt że zaproponowałam miesięczne raty, przez 15 min udowadniała mi że nie wiem o czym mówię. Jaki sens mają takie dyskusje...
          • Gość: zbanowany Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 11:12
            I ty prowadzisz firme? nic dziwnego ze masz straty, podstawowa zasada zero rozmow z windykatorami mamy takie prawo ze naprawde legalnie dlugi to problem wierzyciela a nie dluznika wystarczy troche "pogrzebac" w paragrafach.
          • Gość: ma-ryja Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: 93.217.89.* 23.10.11, 21:10
            Najlepsze dlugi sa te, ktorych nie trzeba splacac, to znaczy, te, ktorych sie nie zaciaga.
            Myslenie, przewidywanie i realne dopasowanie swoich mozliwosci finansowych do zadzy posiadania jest najlepszym lekarstwem na unikanie znajomosci z windykatorami i komornikami. Zawsze wyznawalam te zasade i bardzo dobrze na tym wychodze. Gdy chce sobie i rodzinie na wiecej pozwolic, musimy zakasac rekawy, aby NAJPIERW zarobic, a potem wydac.
            Jasne jak budowa cepa, tylko dlaczego jest tylu naiwnych? Tusk znowu winien?
        • Gość: zbanowany Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 11:08
          Kobieto !!!!!!!! trza bylo pogonic windykatora pamietaj dlug to problem wierzyciela nie twoj, windykatorzy roznie staraja sie "podejsc" dluznikow a to grzecznie a to na "huki". Niech cie skarza do sadu jak chca o ile juz dlug sie nie przedawnil ale czytajac to co piszesz pewnie ci cos podsuneli do podpisania i przerwalas okres przedawnienia.
          Komornik nie ma prawa zabrac ci calej pensji moze tylko (nie chce mi sie teraz srawdzac ile) okreslony procent ale tez nie do konca bo musi ci zostawic "okreslona" kwote (obecnie cos okolo 800 zyla) na zycie. Alimenty maja pierwszenstwo przed innymi egzekucjami jezeli masz meza i dzieci niech maz wystapi o alimenty na dzieci :)))) jezeli nie to chyba masz rodzicow oni tez moga wystapic o alimenty od ciebie ( oczywiscie kase ci oddadza) i jezeli od pensji odejmniesz alimenty plus "gwarantowana" kwote na zycie to okaze sie ze komornik nie ma z czego przeprowadzic egzekucji.
          Konta bankowego tez komornik ci do zera nie moze oproznic jest gwarantowana kwota wolna od zajeci (3 krotna srednia pensja oglaszana przez ministra .....) obecnie okolo 8 tys
          Jest mnostwo mozliwosci zeby nie placic dlugow zgodnie z prawem:))) pamietaj kto szybko placi dwa razy placi:))
          • Gość: X Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.home.aster.pl 23.10.11, 20:26
            Typowy polaczek glosujacy na pis - nakrasc, napozyczac a potem cwaniakowac i nie oddawac.
            • Gość: defunt Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 22:33
              Odpowiadasz na:
              Gość portalu: X napisał(a):

> Typowy polaczek glosujacy na pis - nakrasc, napozyczac a potem cwaniakowac i ni
              > e oddawac.

Akurat z załączonej mapki przygłupi folksdojczu wynika że, to typowy folksdojcz glosujacy na PO - nakrasc, napozyczac a potem cwaniakowac i nie oddawac
            • Gość: John Mapka pokazuje co innego. IP: 66.90.109.* 23.10.11, 22:38
              Mapka pokazuje co innego. To polaczki glosujący na PO najwięcej nakradli i nie chcą teraz spłacać
              • Gość: Gbur Mapka nic takiego nie pokazuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 22:55
                trzeba być idiotą aby tak twierdzić
                • Gość: analityk Mapka pokazuje czarno na białym :) IP: 95.108.125.* 23.10.11, 23:11
                  Gość portalu: Gbur napisał(a):
                  > trzeba być idiotą aby tak twierdzić

Trzeba być pełnym bezmózgiem, aby nie widzieć pokrywających się regionów osób najbardziej niespłacających kredytów i najbardziej popierających PO ;)
                  A to się pokrywa się w stopniu idealnym ;)
                  • Gość: Gbur Re: Mapka pokazuje czarno na białym :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:27
                    > Trzeba być pełnym bezmózgiem, aby nie widzieć pokrywających się regionów osób n
                    > ajbardziej niespłacających kredytów i najbardziej popierających PO ;)
                    > A to się pokrywa się w stopniu idealnym ;)

Osób zakwalifikowanych jako kl. podwyższonego ryzyka jest 6-7% dla "regionów PO" i 3-4% dla "regionów PIS" czyli margines społeczeństwa. Może się okazać, że większość z nich głosuje na PIs lub w ogóle na wybory nie chodzi. Ich wpływ na wynik i tak jest niewielki, więc wyciąganie takich wniosków to idiotyzm. Musiałbyś zrobić badanie tej grupy pod kątem głosowania.
                    • Gość: naukowiec Re: Mapka pokazuje czarno na białym :) IP: 95.108.125.* 24.10.11, 00:42
                      Gość portalu: Gbur napisał(a):
                      > Osób zakwalifikowanych jako kl. podwyższonego ryzyka jest 6-7% dla "regionów PO
                      > " i 3-4% dla "regionów PIS" czyli margines społeczeństwa. Może się okazać, że w
                      > iększość z nich głosuje na PIs lub w ogóle na wybory nie chodzi. Ich wpływ na w
                      > ynik i tak jest niewielki, więc wyciąganie takich wniosków to idiotyzm. Musiałb
                      > yś zrobić badanie tej grupy pod kątem głosowania.

Bzdura. Słyszałeś o czymś takim jak współczynnik korelacji?
                      Można by wątpić w słuszność mapki gdyby pokrywało się to (wyniki zadłużenia i głosowania na PO) w kilku województwach... nawet w 10-11... ale nie WE WSZYSTKICH (100% badanej próby).
                      I reguły statystyczne, i tzw. chłopski rozum wprost określają - jest tu wyraźny związek.
                      • Gość: Gbur Re: Mapka pokazuje czarno na białym :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 01:10
                        Jak już napisałem wcześniej ci ludzie stanowią mały ułamek społeczeństwa. Przekładanie tej grupy na całą społeczność to idiotyzm. Wyciąganie wniosków z takich pozornych zależności to idiotyzm nr 2. To, że się pokrywa w 100% (ale tylko pod względem województw, jeśli popatrzymy na powiaty może być już inaczej) niewiele znaczy, gdyż udział tych ludzi w całości społeczeństwa jest marginalny.
                      • Gość: Gbur gdyby była zależność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 01:43
                        to najlepszy wynik PO byłby w Zachodniopomorskim (78) - rzeczywisty wynik to ok. 46%, natomiast w Pomorskim (67) było ponad 50%. Widać więc że zależność może być pozorna i wymaga głębszych badań. Jednak dla prostaczków istnieje i już nic więcej nie trzeba dowodzić ani badać.
            • Gość: zbanowany Re: Masz długi? nie spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 00:05
              Was po.je.balo? co maj wspolnego dlugi z sympatiami politycznymi? ja jakurat nie popieram zadnej parti na wybory nie chodze a dlugow nie place z "zalozenia" takie mam hobby.
    • Gość: Robert Pytanie do fachowców - eksmisja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.10.11, 20:08
      Mieszkam w Wałbrzychu, cały blok u nas nie płaci za czynsz bo nikt nie pracuje bo nie ma pracy od lat w miescie. Czy mogą eksmitować cały budynek czy nie mogą tego zrobić? Lokalu zastępczego na pewno nie zapewnią bo w takiej sytuacji jest ok 30% rodzin w miescie
      • krzysiozboj Re: Pytanie do fachowców - eksmisja 23.10.11, 20:19
        Kurde, ten Wałbrzych to jakieś fajne miasto, fajni liderzy, fajni wyborcy i całkiem fajni lokatorzy. Nie ma pracy? Wybierane bandziory nie zapewniły tego? A to niedobre bandziory :/
        • Gość: gnago Re: Pytanie do fachowców - eksmisja IP: 87.204.190.* 23.10.11, 21:34
          efekt uzdrawiania gospodarki przez "fahofcuf" przez likwidację firm kopalni stalowni etc.
        • Gość: ble Re: Pytanie do fachowców - eksmisja IP: *.internetia.net.pl 23.10.11, 21:35
          Wałbrzych to dolnośląskie - Polska A - bastion Platformy Obywatelskiej - tory się kradnie, żeby było na chleb, a tory poniemieckie, jakby nie te Niemce, ech, to by było pisiorstwo!
      • dd1987 Re: Pytanie do fachowców - eksmisja 23.10.11, 20:31
        co ty nie ma opcji, jak by chcieli wywalic caly blok, czy cale te 30% na ulice to zamieszki w porównaniu z tym co było w Grecji były by starciem dzieci w przedszkolu. W grupie siła jak to się mówi;) I w sumie dziwie sie że ta pozostała reszta płaci bo w takiej sytuacji gdy ktoś zarabia 900 zł i tak nie mogą nic zrobić. Do tego jak odjąć sowite alimenty to można i z 1700 nic nie spłacać;)
      • dd1987 Re: Pytanie do fachowców - eksmisja 23.10.11, 20:36
        A faktycznie tyle osób w Wałbrzychu nie płaci??? To niezły bambustan tam macie, bez obrazy;)
      • Gość: Pi Wystarczy eksmitować jednego IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 23.10.11, 21:14
        Po co od razu wszystkich?
        Wywalą jednego - reszta się ucieszy.
        Za rok drugiego - to już się zmartwią kto następny.
        Nie płacą biedni tylko bezczelni.
      • Gość: ma-ryja Re: Pytanie do fachowców - eksmisja IP: 93.217.89.* 23.10.11, 21:18
        > Mieszkam w Wałbrzychu, cały blok u nas nie płaci za czynsz bo nikt nie pracuje bo nie ma pracy od lat w miescie.

A czy w konstytucji jest napisane, ze praca musi byc w miejscu zamieszkania? Dlaczego nie poszukasz pracy we Wroclawiu czy okolicy zamiast siedziec przy kompie i sie uzalac?
        Skoro czynszu nie placisz jak i twoi kumple, to za co kupiles kompa, zamiast wczesniej czynsz zaplacic? A poza tym - dlaczego sie uzalasz, ze pracy nie masz, zamiast popatrzec w internecie pod Jobpilote i innych stronach, gdzie praca jest i za nia pojechac?
        A gdybys ja przypadkowo znalazl, to bys musial zapieprzac i czysu ani sily nie byloby na wymyslanie, jak uniknac placenia czynszu oraz leniuchowanie? Moze jeszcze przedszkolanke ci podeslac, aby sie zajela twoimi dziecmi, bo ty nie masz pracy? Wez i zacznij myslec, a nie marudz i narzekaj!!! Jak kiedys wyladujesz na bruku, to bedziesz Tuska przeklinal, zamiast szukac pracy, pojsc na szkolenia, pokazac, ze cos potrafisz? A potrafisz pracowac?
        • Gość: Robert Re: Pytanie do fachowców - eksmisja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.10.11, 21:27
          a byłes w Wałbrzychu ze sie wypowiadasz? Przyjedz zobacz, moze sprobuj zamieszkac. Albo chociaż poczytaj i pooglądaj obrazki. Do Wrocławia najblizszego duzego miasta jedzie sie pociągiem 2 godziny Naprawdę nie oceniaj wszystkich swoją miarą. Bo takie miasteczka jak Wałbrzych to inny świat.
          • Gość: Finwal Re: Pytanie do fachowców - eksmisja IP: *.ists.pl 24.10.11, 05:29
            Praca (8h), dojazd i powrót (4-5h) to razem 12-13h. A doba ma 24h więc wystarczy. Wiele osób dojeżdża np. z Krakowa do Warszawy (3h w każdą stronę).
      • Gość: BUNT zbuntujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 22:48
        zbuntujcie sie jest was mnoga nie ruszą was tylko trzeba sie zorganizować może przez fejsbuka jal w Tunezji i Egipcie?
      • Gość: miejscowy Do Roberta IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 04:46
        Nie ma pracy? Co ty gadasz. Powiedz, ze lepiej walic od rana " Santorini ", ktore jest teraz modne wsrod zuli, niz isc do roboty. Romek zrobi z wami porzadek.
    • Gość: ZZA RAJU-UK Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.pres.cable.virginmedia.com 23.10.11, 20:09
      NIEWOLNIKU POLSKI TWOJE MIEJSCE JEST U STOPEK TUSKA TO ON ZGOTOWAL CI RAJ W KTORYM JESTES NIEWOLNIKIEM SLUZ MU WIERNIE PLAC DLUGI NAWET 100% WIECEJ ALBO GIN JAK LEPER...
    • Gość: viks Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.is.net.pl 23.10.11, 20:10
      najwięcej niespłacających jest tam gdzie popierają ryżego
    • Gość: R9 Co robic ? IP: *.acn.waw.pl 23.10.11, 20:10
      Glosowac na PO, hehehe :)
    • angrusz1 Popatrzcie na mapkę 23.10.11, 20:19
      mapka bardzo podobna do poparcia politycznego .
      Tam , gdzie duże poparcie dla Po tak wysokie ryzyko niespłacenia kredytu .
      Tam gdzie ma poparcie PiS tam nie ma takiego ryzyka .

Ciekawe zjawisko . Skąd się to bierze ?
      • krzysiozboj Re: Popatrzcie na mapkę 23.10.11, 20:24
        A się czepiacie tej mapki i poparcia politycznego. Prawda taka że wschód i południe to bardziej konserwatywni ludzie, raczej na swoim operują. Przegapią możliwość szybkiego rozwoju bo nie zaryzykują ale i nie umoczą w razie kryzysu bo j/w nie ryzykowali i nie mają długów. Sam pochodzę z południa, prowadzę firmę i jak ognia unikam długu, czasem można by sporo na tym zyskać, odskoczyć ale prawdę powiedziawszy wolę spokój, stabilność i brak koszmarów nocnych.
        • Gość: POtop Re: Popatrzcie na mapkę IP: *.internetia.net.pl 23.10.11, 21:49
          to prawda, postępowi z Polski A zadłużą siebie, dzieci swoje i ich dzieci. Tak samo robi Tusk, sialalala, zabawa trtwa, a PO nas choćby POtop.
      • Gość: jaca no i co z tego IP: *.swietojanska.net 23.10.11, 20:55
        to rowniez miejsca gdzie ludzie placa najwyzsze podatki i panuje najnizsze bezrobocie itd itd
        • Gość: Rutim Re: no i co z tego IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 23:16
          Kiedy mam się przestać śmiać?
        • Gość: eh Re: no i co z tego IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.11, 00:46
          wy w tej warszafce zyjecie chyba na innej planecie.W zachodniopomorskim najnizsze bezrobocie?
      • Gość: Dodo Re: Popatrzcie na mapkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 21:02
        Wiara w Tuska i wiara w reklamy kredytów :)
        Wiadomo oni sa inteligenty :)
      • Gość: Gość Re: Popatrzcie na mapkę IP: *.ists.pl 23.10.11, 21:17
        Proste. Tam gdzie większość głosuje na PO i tonie w długach oczywiście zawsze wybiera źle.
      • Gość: inżynier zwolennicy PO liczyli na cuda Tuska;) IP: 95.108.125.* 23.10.11, 23:04
        angrusz1 napisał:
        > mapka bardzo podobna do poparcia politycznego .
        > Tam , gdzie duże poparcie dla Po tak wysokie ryzyko niespłacenia kredytu .
        > Tam gdzie ma poparcie PiS tam nie ma takiego ryzyka .
        > Ciekawe zjawisko . Skąd się to bierze ?

Bardzo prosto jest odpowiedzieć: zwolennicy PiS to solidni i uczciwi kredytobiorcy - jeśli biorą kredyt to z rozmysłem i solidnie go spłacają. Zwolennicy PO nabrali kredytów licząc na cuda Tuska - i się przeliczyli ;)
    • krzysiozboj Re: e udziela dluznikom porady ================== 23.10.11, 20:26
      Ekumeniczny kłamiesz straszliwie, na tą sektę krzyż nie działa ;) A takie kłamstwa niestety dyskwalifikują Twoją osobę przy nominacji do ekonomicznego nobla :/
      • Gość: 12 ale czy ci wstretni żydzi kazali wam brać kredyty? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.11, 20:40
        głupia zdegenerowana polska rasa z mózgami spranymi komuną i wódą sama leci i wpycha im garściami kasiore do kieszeni

jak któs im chce matematycznie udowodnić nonsens ich decyzji to go chcą zajebać, bo im się w tych ciemnych łbach nie mieści, że świat wygląda nie tak jak w reklamie TV

ch*j ci w dupe ciemna polska maso
    • Gość: Gość Re: e udziela dluznikom porady ================== IP: *.home.aster.pl 23.10.11, 20:27
      > dosta ja czerwonej sraczki na widok Krzyza i uciekaja.

Ta .. do kanady.
    • Gość: android Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 20:45
      niestety ktoś wmówił ludziom z ziem odzyskanych że już są europejczycy, że polska A itd, ta mapka pokazuje gdzie naprawdę jest bieda. Wpisy co niektórych zachecają do nieuczciwości, oby was nikt nie okradł, bo tak trzeba nazwać nie zwrócenie należności, wiem coś o tym, facet zalega mi ponad 30 tys. i nie odbiera telefonów tylko wysyła żeby kontaktować się z jego pełnomocnikiem (wynają renomowaną kancelarię adwokacką) , piszecie wprost że należność to problem wierzyciela, to jest chore.
      • Gość: miś Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.11, 21:11
        Też mnie się wydaje ze problem powstał tam gdzie leżało budownictwo, gdzie rozebrano, rozgrabiono na odbudowę Prawdziwej Polski, gdzie nie inwestowano bo rewizjoniści...
        I ludzie musieli coś zrobić sami za pożyczone.
        Bo przecież dziadek im ziemi ani majątku
        • Gość: ble Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.internetia.net.pl 23.10.11, 21:50
          taaa, dostali poniemieckie murowane i przez 50 lat nie byli w stanie dachu naprawić, bo to nie nasze, nasze to te drewniane za Bugiem.
      • Gość: Fender Aerodyne Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.10.11, 19:55
        Wynajął RENOMOWANĄ kancelarię, tylko dlatego, żeby nie oddawać 30K?
        Wystaw dziada na giełdę wierzytelności, wprawdzie nikt tego nie kupi, ale każdy będzie wiedział wpisując dane dłużnika, że ma do czynienia z lumpem.
    • Gość: Autor Dwie rady: 1. Nie pożyczaj 2. Spłacaj długi IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 20:53
      Po pierwsze: NIE POŻYCZAJ. Po prostu. Każdy kredyt to strata na odsetkach. A już przenigdy nie pożyczaj, gdy ci brakuje pieniędzy, bo kredyt przejesz (przepijesz, przetracisz) i nadal ci będzie brakowało, tylko że dojdzie ci dług. Żryj kasze z kartoflami, pozwól "super-okazji", żeby przepadła, ale NIE POŻYCZAJ. Kredyty są dla naprawdę mądrych ludzi i na naprawdę bardzo konkretne okazje.

Po drugie: skoro nie postąpiłeś w/g pierwszej rady, to SPŁAĆ DŁUG. Bo długi należy spłacać. Im szybciej spłacisz, tym mniej ci narośnie odsetek. To tobie zależy na szybkiej spłacie. Nie słuchaj cwaniaczków, którzy bredzą, że dług to nie twój kłopot, sypią z rękawa przedawnieniami i prostymi sposobami na komornika. TO WSZYSTKO BZDURY! O ile nie jesteś RASOWYM OSZUSTEM, nie masz zamiaru zniknąć bez śladu, nie zamierzasz przepisać wszystkiego co masz na obcą osobę, to żadne sztuczki ci nie pomogą. Udupią cię prędzej, czy później i to za tobą będzie się latami ciągnął smród.
      • Gość: azyt Re: Dwie rady: 1. Nie pożyczaj 2. Spłacaj długi IP: *.fbx.proxad.net 23.10.11, 21:17
        madra wypowiedz
      • Gość: gruby Re: Dwie rady: 1. Nie pożyczaj 2. Spłacaj długi IP: 91.123.169.* 23.10.11, 21:24
        Masz Pan rację. Kredyty w Polsce są potwornie drogie więc kupowanie na kredyt to ogromna strata pieniędzy.
        • nikodem_73 Re: Dwie rady: 1. Nie pożyczaj 2. Spłacaj długi 23.10.11, 23:27
          I tak i nie.

Przez kilkaset lat rada owa była ze wszech miarj słuszna. Niestety od tak mniej-więcej 40 lat słuszna była zasadniczo, a obecnie jest coraz mniej słuszna :) I wszystko wskazuje na to, że jej słuszność będzie malała aż do ostatecznego upadku obecnego systemu finansowego opartego o pieniądz fiducjarny (bo to nie pytanie "czy", lecz "kiedy").

No bo spójrz - alternatywą dla kredytu jest oszczędzanie. Tylko w czym oszczędzać? W gotówce? Znaczy się na koncie/lokatach w banku? To rozwiązanie niemal równie dobre jak trzymanie papierków w domu.

No to może "inwestowanie" w akcje/obligacje/opcje/cds/hgw/itp. narzędzia finansowe? No można. Tyle, że równie dobrze można iść do kasyna - tam też ludzie dorabiają się fortun.

To inwestycja w np. złoto/nieruchomości/grunty/itp. dobra trwałe? No tak, tyle, że to de facto wymiana papierków na coś innego czyli zakupy. A to można robić także za pożyczone papierki. Wszystko zależy od spodziewanej stopy zwrotu pomniejszonej o koszt kredytu.

A póki co to wszystko wskazuje na to, że warto inwestować w huty i przemysł zbrojeniowy. Tylko należy się domagać wypłaty dywidendy w czołgach i amunicji. ;)
    • Gość: Życzliwy Gość Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 20:53
      artykuł sponsorowany jak cholera! firmy windykacyjne kupują w ogromnej większości wyłącznie przedawnione długi! banki/firmy telekomunikacyjne dochodzą same swoich należności na drodze sądowej jeśli należności są nieprzedawnione. w bankach itp. są specjalne komórki, są zatrudnieni prawnicy którzy tylko tym się zajmują. jeśli dług jest sprzedany do: kruk, ultimo, s-collect, innego rodzaju podmiotów o charakterze funduszy sekurytyzacyjnych istnieje 99% szans, że dług jest przedawniony. podejmując "negocjacje", kontakt, deklarując spłatę, wpłacając choćby 10 zł podpisujemy na siebie wyrok! z firmami windykacyjnymi się nie rozmawia, nie pisze, nie płaci!!!! jeśli zaś skierują sprawę do sądu wystarczy powiedzieć "podnoszę zarzut przedawnienia"! powodzenia:)
      • Gość: zbanowany Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:35
        Dokladnie ..... a odkad wprowadzili sad elektroniczny nawet nie trzeba wydawac na znaczek zeby zlozyc sprzeciw.
        Dodam jeszcze ze sprzeciw nalezy skladac w kazdym przypadku nawet jak wiemy ze dlug nie jest przedawniony kazdy zlozony prawidlowo sprzeciw (nawet z bzdurnym uzasadnieniem) sad musi uznac i "windykacja" musi kierowac wtedy sprawe do sadu "normalnego" co wiaze sie z dodatkowymi kosztami dla firmy windykacyjnej ......... i czesto dosc skutecznie ich zniecheca dlatego ze pakuja sie w dodatkowe koszty a caly czas bez gwarancji sciagniecia dlugu za nieskuteczna windykacje przez komornika placi tez firma windykacyjna.
    • Gość: henri Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.11, 21:03
      ten artykuł pisała firma windykacyjna
      po pierwsze w 90% te sępy mają przedawnione długi - jakim prawem pismak który to spłodził zapomniał o tym wspomnieć, że najczęściej są to długi przedawnione i wystarczy w sądzie powołać się na przedawnienie?
      A kontakt z windykatorami - najgłupsze co można zrobić. Nie odpuszczą niczego a tylko ściągnie się ich na łeb, a podpisanie czegokolwiek może być odebrane jako uznanie długu NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA SYF W TYM ARTYKULE
      • Gość: t Re: Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 21:11
        jeszcze jedna rzecz

żadna firma windykacyjna nie płaci kilkadziesiąt, czy kilkanaście % nominalnej wartości wierzytelności !!!

2-6 % to realne stawki, przedsiębiorstwom wystarczy, że wrzucą straty w koszty
    • konichiwabitches Z tym ,,krzyzem,, to chyba prawda... ponoc obiekty 23.10.11, 21:05
      kultu religijnego nie moga byc zajete przez windykacje. Czyli trzeba walnac po ,,krzyzyku,, na pralce, lodowce, tv (tocto, kult sam w sobie - ale krzyzyk sie przyda). Jak komornik bedzie polemizowal na temat okrzyzykowanego mienia - to trzeba powiedziec, ze jest sie wyznawca ,,Kultu Cargo'' - religia ktora znajduje sie w jakims tam wpisce i rzadzi sie tymi samymi prawami co chrzescijanstwo czy islam badz hindu....
    • Gość: Marian Elektorat PIS to uczciwi katalolicy więc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 21:10
      mapka mnie zupełnie nie dziwi. A ci co uwierzyli w cuda Tuska nie płaczą i płacą.
    • staalkeer Nie spłacajcie długów - porady 23.10.11, 21:12
      prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/kiedy;nastepuje;przedawnienie;dlugow,117,0,582005.html#
      tu macie wszystko opisane

NIC NIE PODPISUJCIE
      niech banki i rząd sami zeżrą te długi, wtedy to sie wszystko zawali i bedziecie mieli problem z głowy

900 zł muszą wam zostawić, alimenty na żonę na męża, na dzieci na rodziców. Liczniki przedpłatowe na energie są, tv na kartę przepłatowa jest, tel na karte jest

A najlepiej pogonić złodziei z rządu i banków i problem z głowy
      • Gość: michał Re: Nie spłacajcie długów - porady IP: *.opera-mini.net 23.10.11, 21:44
        Po działalności z 2009r zostało mi zaległe 12tyś vat do zapłaty i z tego co czytam to niby 3lata do przedawnienia ale teraz US podał mnie do sądu o nadanie tytułu wykonawczego i pewnie go dostał bo sprawa była zaoczna ja dostałem pismo do wpłaty kosztów sądowych i teraz rozumiem że przerwano bieg w dodatku chyba na 10lat jak to wyrok sądu więc nie jest to takie proste unikać
        • plosiak Re: Nie spłacajcie długów - porady 23.10.11, 22:36
          Nie dziwię się, że zostałeś z długami. Działalność gospodarcza jest dla myślących. Myślący ludzie, gdy mają problem prawny, idą z nim do prawnika. Wtedy dowiedziałbyś się, że zaległe podatki nie przedawniają się z upływem terminów wskazanych w kodeksie cywilnym, a w ordynacji podatkowej. Czekaj dalej, a będą narastały odsetki. Nadto US nie kieruje sprawy do sądu, bo sam wystawia tytuł egzekucyjny. To podstawy, których powinni uczyć w liceum.

Czytaj dalej porady w Internecie, na pewno dobrze na tym wyjdziesz ;)
          • Gość: Autor Re: Nie spłacajcie długów - porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 20:37
            swoją drogą, jeżeli 12 tys. VAT podprowadził koleś, kasy, która nigdy nie była jego, powinna być neutralna, to niezły z niego biznesmen... jeszcze się żali, że go US ściga za kasę, która nigdy jego nie była...
      • Gość: Finwal Re: Nie spłacajcie długów - porady IP: *.ists.pl 24.10.11, 05:00
        Głosowałeś na Palikota, zgadza się?
      • Gość: cb Re: Nie spłacajcie długów - porady IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 16:53
        staalkeer napisał:

> rel="nofollow">prawo.money.pl/aktualnosci/okiem-eksperta/artykul/kiedy;nastepuje;przedawnienie;dlugow,117,0,582005.html#
        > tu macie wszystko opisane
        >
        > NIC NIE PODPISUJCIE
        > niech banki i rząd sami zeżrą te długi, wtedy to sie wszystko zawali i bedzieci
        > e mieli problem z głowy
        >
        > 900 zł muszą wam zostawić, alimenty na żonę na męża, na dzieci na rodziców. Lic
        > zniki przedpłatowe na energie są, tv na kartę przepłatowa jest, tel na karte je
        > st
        >
        > A najlepiej pogonić złodziei z rządu i banków i problem z głowy

Dobra tylko, ze przepisy w pewnym momencie moga sie zmienic, np. przedawnienia nie bedzie albo dopiero po 10 latach i zostaniecie w noga w kiblu. Co do min. kwoty tez moze sie to zmienic. Tak czy inaczej na tych oszustow co nie placa swoich dlugow i tak zaplaci w jakis tam sposob reszta spoleczenstwa.
        • unhappy Re: Nie spłacajcie długów - porady 31.10.11, 00:04
          Gość portalu: cb napisał(a):

> Dobra tylko, ze przepisy w pewnym momencie moga sie zmienic, np. przedawnienia
          > nie bedzie albo dopiero po 10 latach i zostaniecie w noga w kiblu.

Zmiana czasu przedawnienia nie wpłynie na przedawnienia, w których bieg terminu już upłynął :D

> Co do min.
          > kwoty tez moze sie to zmienic. Tak czy inaczej na tych oszustow co nie placa sw
          > oich dlugow i tak zaplaci w jakis tam sposob reszta spoleczenstwa.

Nie płacenie długu nie jest oszustwem. Może nim być, ale są to dość rzadkie przypadki.
    • Gość: pawel Masz długi? Negocjuj i spłacaj! IP: *.as13285.net 23.10.11, 21:28
      te 2 milony polaków co to ich nie moga sie doliczyć -wlaśnie wyjechało z
      chorego kraju by móc zacząc życie na nowo.wielu z nich to poszkodowani przez
      cwaniackie banki ludzie.
      Większość mieszka w Niemczech czy UK i zaczynają nowe życie -unikając długów jak ognia.
      W polandii jak upadniesz to ci nawet papież nie pomoże a wręcz przeciwnie jeszcze cię ktoś
      dobije
    • Gość: rosenstein Re: e udziela dluznikom porady ================== IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 21:32
      Dzięki Ci bracie Polaku! Bez Twoich bezcennych rad już dawno zginąłbym marnie!
      Na szczęście są tacy jak Ty! Czuwają, ostrzegają, troskają się o los takich biednych, niedokształconych Polaczków, jak ja...
      Czy przewidujesz jakieś dostawy z Kanady chińskich "kałachów"? I instrukcje w kwestii kogo w pierwszej kolejności trzeba by rozwalić?
      A może włóż lufę w usta i ostatnim nabojem.... uwolnij nas od siebie?
    • placebo99 Zalecam sprawdzony sposób przez kredytobiorców CHF 23.10.11, 21:36
      Zalecam pampersy na luźne srrranie :)))
    • Gość: afds Mapka ma taki sam podzial jak mapka wyborcow IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 21:42
      Mapka ma taki sam podzial jak mapka wyborcow Pis vs PO :D

lemingi PO zadluzone ponad mozliwosci :)
      • Gość: Finwal Re: Mapka ma taki sam podzial jak mapka wyborcow IP: *.ists.pl 24.10.11, 04:58
        Zanim przeczytałem artykuł zobaczyłem mapkę i sądziłem, że artykuł dotyczy wyników wyborów lub poparcia dla partii. A tu zaskoczenie. Zastanawiam się jak zinterpretować tę zgodność. Wyborcy PO zadłużyli się wierząc w "zieloną wyspę"? A może wśród wyborców PO jest więcej takich, którzy pożyczając nie myślą, że kiedyś trzeba będzie oddać.
        • unhappy Re: Mapka ma taki sam podzial jak mapka wyborcow 31.10.11, 00:05
          Gość portalu: Finwal napisał(a):

> Zastanawiam się jak zinterpretować tę zgodność.

Nie da się jej zinterpretować w żaden rozsądny sposób. Pozostają związki przyczynowo-skutkowe wymyślane przez politycznych zacietrzewieńców. Nie mają większej wartości :)
    • Gość: ahahahaha nawet zabawne te pierdoły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.10.11, 21:44
      Dawno się tak nie uśmiałem, szkoda tylko, że to śmiech przez łzy.

Ponad dwa lata temu mój pracodawca stwierdził, że złodziejom nie będzie płacił. Po jakimś czasie rozstałem się z firmą tego buca...Banku, w którym miałem kredyt, nie obchodziło to kompletnie, mimo że kredyt był ubezpieczony. Skierowanie sprawy do sądu też niewiele dało, mam tytuł wykonawczy, którym mogę się podetrzeć. Sąd rozpatrywał moją sprawę jakieś trzy, cztery miesiące, komornicy też się jakoś nie kwapili do roboty. W tym czasie rzeczony pracodawca zdążył uciec za granicę. FGŚP też się na mnie wypiął, bo za dużo czasu minęło od momentu kiedy przestałem pracować do momentu stwierdzenia upadłości firmy (wg ustawy to 9 miesięcy). Straciłbym na tym, bo zarabiałem sporo, ale cóż, na jakieś raty by było, albo na mniejsze zaległości.
      W końcu zaczęło się to, o czym traktuje ten pseudoartykuł, czyli windykacja oraz inne przyjemnie rzeczy. Żadnego z windykatorów nie obchodziło to, dlaczego przestałem spłacać kredyt, małe wpłaty w wys 200-400 zł mieli głęboko w poważaniu, miałem średnio pięć telefonów dziennie z tej samej firmy w tej samej sprawie, czasem po prośbie, czasem po groźbie. Bank o którym była mowa wcześniej skierował sprawę do sądu (bo po co się ze mną dogadywać). Tytuł wykonawczy dostał po trzech, czy czterech dniach, a ja niestety nie mogłem uciec za granicę ;). Komornik też pojawił się niemal od razu.
      Nikogo, ale to nikogo nie obchodzi to, dlaczego się nie spłaca zadłużenia w jakiejkolwiek formie, wszyscy mają to w d... i postępują według szablonu.
      Szkoda tylko, że są wierzyciele i Wierzyciele, dłużnicy i Dłużnicy.
      Jaki mam wybór? Żyć za parę stów miesięcznie, co nie starcza na opłaty? Od pierwszego stycznia ma być 1500 zł brutto pensji minimalnej, więc na pewno mój los się polepszy. Pod warunkiem, że dostanę gdzieś umowę o pracę :D
      • Gość: zbanowany Re: nawet zabawne te pierdoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 23:48
        Ech kolego myslec trzeba i czasami pogrzebac w przepisach ........ komornik musi ci zostawic okreslona (nie chce mi sie teraz sprawdzac ale chyba cos kolo 800 zyla) kwote na "zycie", dodatkowo egzekucja alimentow ma pierwszenstwo przed innymi egzekucjami ........ masz zone i dzieci? niech cie zona oskarzy o alimenty (rozwodu nie musisz brac) jezeli nie masz zony i dzieci o alimenty moga wystapic rodzice. Tak "staracie" sie ustalic alimenty ( a jezeli ty nie bedziesz wnosil sprzeciwu to sad z reguly takie przyzna) zeby po oplaceniu alimentow z pensji zostalo ci te 800 zyla i ............ komornik jest wolny ........ Dodatkowo na koncie mozesz miec do okolo 8 tys zyla ( 3 krotna srednia krajowa oglaszana przez ministra itd.) i tej kwoty komornik nie ma prawa ruszyc jest to tzw. kwota wolna od zajecia sadowego.
        Komornicy czesto dzialaja bezprawnie zakladajac i slusznie ze wiekszosc ludzi nie zna przepisow prawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka