Gość: Ox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 16:50 Czyli na 38 mln ludzi pracuje 5 mln? Czy ja dobrze rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kij A rolnictwo przestało już istnieć? IP: 195.205.4.* 13.08.04, 16:53 Albo budżetówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Rosną płace i podatki IP: 5.5R2D* / *.pg.com 13.08.04, 16:54 2400 brutto to jakies 1500 na reke ale pracodawca placi jeszcze rozne ubezpieczenia dobrowolno-obowiazkowe w wysokosci okolo 500zl. czyli srednio zarabiamy 2900 a dostajemy do reki polowe. a w szkole uczyli ze w ciemnych sredniowiecznych czasach biedni poddani placili dziesiecine i to byl okrutny wyzysk chle chle. jak ja im zazdroszcze tego okrucienstwa, tej dziesieciny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ox Re: Rosną płace i podatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 17:10 Wlasna firma -> oddasz troche mniej ZUS-owi i zawsze masz szanse cos odliczyc "na firme" Na dziesięcine jednak nie ma szans :-) Jeszcze VAT i akcyza. Liczac podatki od "zwyczajnej" faktury na 5tys (4tys + VAT)- bo tyle ktos musi Tobie zaplacic, na koncie zostaje jakies 2-2.5tys. Wiec mamy jakies 60% podatki. Oczywiscie "wspaniale" rozłożone i glosno sie raczej o tym nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qdlaty Rosną płace IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 13.08.04, 16:54 O ile znam sie troche na matematyce, to dla mnie "przecietne" oznacza sume liczb, podzielona przez ich ilosc. i jak dla mnie 2,5 tys. to mocno zanizona kwota. Czy ktos uwzglednia zarobki, dyrektorow, prezesow?? Absurd i mydlenie oczu. Lepiej niz w komunizmie. Druga sprawa. Kto ma te 2,5 tys? Chyba jakis maly procencik. 3. Czy ktos probowal utrzymac na rozsadnym poziomie 3-osobowa rodzine, za te kwote. Podobaja mi sie takie statystki... i jeszcze ten optymizm w tresci artykulu... Czuje sie wysmienicie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelott Rosną płace IP: *.lublin.mm.pl 13.08.04, 16:55 kiedy te płace wzrosły bochyba ktoś żartuje ozarobkach 2000zgroszami tewyniki toczysta kpina taką srednią sam chciałbym mieć ciekaw jestem skond oni biąrą tedane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tc Re: Rosną płace IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.08.04, 17:40 z sufitu ,dawno nie widziałem 1500 na ręke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HK Re: Rosną płace IP: *.bbon199.so-net.com.hk 13.08.04, 17:47 To jest srednia - wystarczy ze 80% zarobi 1500 brutto (czyli jakies 900 na reke) a 20% zarobi 6000 brutto (np szefowie i zarzady, prawnicy, ksiegowi, IT, bankierzy, no i obcokrajowcy zatrudnieni w polsce na etacie - oni tez sie licza) i juz masz 2400 sredniej (ale i tak nikt takiej srednie nie zarabia). Odpowiedz Link Zgłoś