21.01.15, 11:29
Możecie mi powiedzieć jak wypełnia się ten PIT i ile wynosi podatek od tego? Nie jestem pracodawcą, po prostu podpisałam umowę o dzieło z PIT 4 R i muszę w ramach niej za siebie zapłacić podatek. Nie wiem jednak ile on wynosi i czy jeśli będę wypełniać PIT 11, to mam to połączyć, zrobić osobno? Ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata67584 Re: PIT 4R IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.15, 16:08
      Pierwszy raz słyszę, żeby to pracownik wypełniał PIT-4R a nie pracodawca, ale może ta instrukcja Ci pomoże :)
      rozliczeniepit.pl/formularze-pit/pit-4/prawidlowo-wypelnic-pit-4r/
    • piotr.bogusz Re: PIT 4R 22.01.15, 18:51
      Witam,

Pit4r t deklaracja pobranych i wplaconych zaliczek na podatek dochodowy. Wypelnia go platnik w przypadku umowy o dzielo to zamawiajacy. On jest zobowiazany do odprowadzenia podatku i wypelnienia pit4.
      Tak ze jako osba wykonujaca prace na umowe o dzielo nie trzeba wypelniac pit4.
      Dochod z umowy o dzielo trzeba tylko wpisac do zeznania rocznego

Pozdrawiam
    • zarmak Re: PIT 4R 23.01.15, 09:32
      Z tego co mi się wydaje, to ten pit wypełnia twój zleceniodawca, a nie Ty;)
    • aga3213 Re: PIT 4R 10.04.15, 19:12
      ja szukając jakiegoś poradnika do wypełnienia PIT-u znalazłem www.pit-poradnik.pl/ . Mam nadzieję że znadziesz tu to co szukasz
    • 4sultan Re: PIT 4R 22.02.16, 12:39
      Pit 4R wypełnia płatnik, ale jeśli w ramach umowy zobowiązałeś się to zrobić sam to możesz zerknąć tu, i przy okazji od razu wypełnić: www.platnik.e-pity.pl/pit8c/jak-wypelnic-rozliczyc-pit-8c/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka