Dodaj do ulubionych

MBANK dziwna sytuacja

03.02.15, 20:37
Witam mam taki problem założyłem IZZYkonto w Mbanku wszystko ok wysłali do mnie umowę kurierem i akurat byłem w szkole zadzwoniłem do kuriera ze nie moge teraz odebrać i on powiedział ze postara sie dowiezc pozniej ale nie dojechal i jest status przesylki Doręczona.Przed chwila dostałem telefon smsa o treści: Twoje konto jest juz w pelni aktywne zapraszamy na strone internetowa mbank gdzie znajdziesz wskazowki ulatwiajace logowanie.
Na email dostałem Informujemy ze twoje rachunki na podstawie wniosku o numerze xxx są aktywne pisze też tam ze jeśli zamówiłem kartę wyślą ja w ciagu 4 dni.Jest tez cos takiego Otrzymałeś od kuriera pakiet aktywacyjny a wraz z nim tymczasowy login i hasło. Zaloguj się na swoje konto i aktywuj dostępy do mBanku (przez internet i mLinię).
Tymczasowy login i hasło będziesz mógł zmienić już po pierwszym poprawnym zalogowaniu. Jeśli jesteś już klientem mBanku - Twój dotychczasowy login i hasło nie ulegną zmianie. Czy ktoś wie o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: MBANK dziwna sytuacja 03.02.15, 20:46
      Kurier coś zamotał.
      Podrobił twój podpis na umowie? A może jakiś domownik podpisał za ciebie umowę?
      Będziesz miał kłopot w przypadku konieczności podpisania czegoś tzw. wzorem podpisu.
      • haker2890 Re: MBANK dziwna sytuacja 03.02.15, 20:50
        Nie ma raczej takiej opcji ze podpisał któryś z domowników bo w domu nikogo nie było mieszkam w bloku, ale wątpie zeby cos takiego dano do podpisania sąsiadowi bez mojej zgody i pozatym czytałem, że umowa idzie do MBANKU a my otrzymujemy dodatkowo jej kopie.
      • haker2890 Re: MBANK dziwna sytuacja 03.02.15, 20:50
        Co robić ?
        • mielocyt Re: MBANK dziwna sytuacja 04.02.15, 08:40
          Oczywiście natychmiast zwrócić się do mBanku z prośbą o wyjaśnia.
          • newrambo Re: MBANK dziwna sytuacja 04.02.15, 12:43
            Łaski nie robią, niech wyjaśniają, nie bój się nie zapracują się na śmierć
    • bankowoscdomowa Re: MBANK dziwna sytuacja 04.02.15, 09:11
      W mojej opinii, kontakt z bankiem w celu wyjaśnienia bądź złożenia reklamacji na kuriera (też w banku). Pamiętaj, żeby podać numer Twojego wniosku o otwarcie konta (powinien być w mailu potwierdzajacym od mBanku). Wygląda to tak, jakby kurier zwrócił Twoją umowę - ale podpisaną? Wszystko opisz w reklamacji, tak jak tutaj. Nie warto czekać, bo mleko rozleje się bardziej. Szczególnie, że powinieneś mieć swój pakiet aktywacyjny, a go nie dostałeś. I tak jak wspomnieli przedmówcy - problem pojawi się jak będziesz proszony o podpis i będzie od różny od tego, którry ktoś mógł złożyć na Twojej umowie.

Pozdrawiam i zapraszam do czytania bloga Bankowoscdomowa.pl
      • haker2890 Re: MBANK dziwna sytuacja 04.02.15, 15:00
        Wydaje mi sie ze cos im sie pomyliło bo dzisiaj przyjechal kurier z umową moze wyslali bo zobaczyli ze status przesylki doreczona czy cos ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka