Dodaj do ulubionych

Wyplata a odboir pieniedzy z Kasy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 23:39
Czy ktos moze wie na jakiej podstawie (interpretacja MF?) nalezy wydatkowac
pieniadze z KM DO KONCA ROKU?
Nurtuje mnie problem czy US uznaje moment WYPLATY pieniedzy z KM
czy moment OTRZYMANIA pieniedzy z KM?
W moim przypadku, oszczedzania konczy sie w X''01. Kasa ma 90 dni
na wyplate srodkow. A jesli wyda mi te srodki 28 XII''01,
a ja je odbiore 2 I''02 to mam rok na wydatkowanie, czy sie spoznilem?

Bede wdzieczny za podpowiedz.
Wojtek
dwoj@interia.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: Wyplata a odboir pieniedzy z Kasy IP: 213.77.125.* 07.09.01, 09:00
      Też mam ten problem. Chyba przedłużę umowę do końca roku. I uważaj na Kasę, bo
      odbierasz pieniądze nie w gotówce lecz przelewem. Wskazujesz konto i czekasz 90
      dni. A co będzie jak przeleją Ci bez Twojej wiedzy 30 grudnia 2001 ????.Klęska,
      chociaż ja kupiłem kiedyś mieszkanie 31 grudnia. Pzdr.
    • Gość: Darek Re: Wyplata a odboir pieniedzy z Kasy IP: *.*.*.* 18.09.01, 13:10
      Witam w gronie "szczęśliwych" posiadaczy KM.
      Po odpowiedzi poprzednika w dalszym ciągu nie mam jasności co do tego która
      data jest wiążąca (data zakończenia umowy czy data wypłaty pieniędzy).
      Wydaje mi się że jeśli jest to data zakończenia umowy to przedłużenie
      oszczędzania do np. grudnia 2001 nic nam nie daje bo w dalszym ciągu umowa
      kończy się roku 2001 i pieniądze należy wydać do końca 2001r (mimo że ich nie
      mamy !!!!). Należałoby więc przedłużać umowę do stycznia 2002r - wtedy mamy
      czas do końca 2002 r.
      Chyba, że wiążącą jast data otrzymania pieniędzy ?
      Może ktoś wie jak jest naprawdę.
      Darek D.
    • Gość: Marcin Re: Wyplata a odboir pieniedzy z Kasy IP: 217.96.18.* 19.09.01, 16:37
      Ja miałem ten sam problem. Kończyłem oszczędzanie w październiku zeszłego roku.
      Do wypłaty bankowi potrzebny był kwit z moim podpisem i numerem konta. Aby nie
      wpaść w szpony MF do banku pofatygowałem się dopiero w styczniu. Nie miałem
      żadnych problemów na temat wydatkowania kasy, bo faktycznie ją dostałem w lutym
      • Gość: dana Re: Wyplata a odbior pieniedzy z Kasy IP: *.acn.waw.pl 05.11.01, 05:53
        witam , mam pytanie do ciebie, czy moze wykorzystywales te pieniadze w ramach
        ulgi remontowej a nie budowlanej? bo szukam kogos, kto wie, jak potem rozliczac
        wydatki remontowe, zwlaszcza, gdy nie uda mi sie wydac wszystkich pieniedzy w
        b.r.
        dana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka