Dodaj do ulubionych

kurs funta

27.04.05, 13:38
witam, mam dwa pytania do eksperta...
1.niedawno wróciłem z Anglii zarobiłem tam ok 2tys funtów a widze że złotówka się osłabia z dnia na dzień... jak Pan sądzi kiedy bedzie najlepszy moment by je wymienic na złotówke?
2.w pazdzierniku zeszłego roku założyłem się ze znajomym że za rok (tj. w pazdzierniku 2005) dolar nie bedzie droższy niż 3,50 , wrocilem z zagranicy i troche z przerażeniem patrze na to co sie dzieje z kursem złotówki... jak Pan na to spogląda? mam szanse na wygraną w tym zakładzie? bo z tego co widze dolar dzisiaj juz 3,28zł a napewno podwyzki stop w USA i zawirowania polityczne w Polsce jeszcze złotówkę osłabią ale o ile?
Za odpowiedz z góry dziekuje...
Obserwuj wątek
    • scrutator Re: kurs funta 28.04.05, 02:29
      Jesli chce Pan dostac duzo zlotowek za swoje funty, to niech pan jeszcze troszke
      poczeka.

Pliszki mowia w Warszawie, ze zagranica z Polski wychodzi a ci co zostali mecza
      sie mysla, ze plynnosc nie pozwala uciec.

Niech Pan poczeka. Szanse sa za panem.

Stopa procentowa leci, sprzedaz detaliczna spada, bezrobocie nie spada, to i
      zlotowka ma szanse na loty.

Dopoki bedzie sie gadac, ze RPP stope tnie, to kurs PLN ma spora szanse leciec w
      dol.

No i oczywiscie kwestia wynikow finansowych firm, ktore sa flagowymi okretami
      polskiej gospodarki. Poczekaj Pan na te wyniki.
    • ekspertwgi Re: kurs funta 28.04.05, 11:03
      witam,

ad.1. jeśli chodzi o bliski termin, to niezmiennie polecam początek maja:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=671&w=22829872&a=22902415, otrzymane
      złotówki może Pan/Pani zainwestować w lokaty bankowe bądź fundusze rynku
      pieniężnego,
      jeśli chce/może Pan/Pani czekać, to radzę przyglądać się notowaniom poparcia
      dla poszczególnych partii, im więcej proc. będą zyskiwać partie populistyczne,
      tym lepiej dla Pana/Pani (oczywiście jeśli chodzi o funty)

ad.2. sądzę, że wciąż ma Pan szanse na zwycięstwo, może Panu/Pani sprzyjać
      oczekiwana przez nas kolejna fala osłabienia dolara na rynku międzynarodowym w
      II pol. roku

pozdrawiam i życzę wygranego zakładu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka