Dodaj do ulubionych

Paypal a eKarta z mBanku

20.04.06, 18:52
Czy można przy Paypalu zapłacić eKartą z mBanku? Chodzi mi o płatność w
dolarach amerykańskich. Jak są przeliczane złotówki na dolary, czy wiążą się
z tym jakieś dodatkowe opłaty?
Obserwuj wątek
    • michal.macierzynski Re: Paypal a eKarta z mBanku 01.05.06, 18:11
      Witam. Kartę można podpiąć do konta w PayPalu. Rozliczenie następuje w USD po
      kursie dnia BRE Banku www.brebank.pl/ekonomia/index.jhtml?context=2877 W
      takim przypadku nie są doliczane żadne dodatkowe opłaty.
      Pozdrawiam
      MM
    • kann2 Re: Paypal a eKarta z mBanku 03.05.06, 18:46
      Czy ta samo można mając Visę Ecectron z mBanku?
      • sqeqes Re: Paypal a eKarta z mBanku 30.06.06, 23:37
        Raz, ze nie ma takiej karty. Dwa jesli sie pytasz o zwykla karte dodawana do rachunku to nie.
      • klyson Re: Paypal a eKarta z mBanku 29.07.06, 01:19
        Jesli chciałbyś płacić "zwykłą" kartą Visa Electron, która jest dodawana do rachunku, to możesz to zrobić choćby w Inteligo. W wielu przypadkach jest to rozwiązanie lepsze, niż używanie eKarty z mBanku (mozesz ja za darmo doładowac wpłacając pieniądze na swoje konto w placówce PKO BP, przdatne np. na wakcjach w małych miejscowościach). Możesz krzystać z konta w Inteligo praktycznie tylko do płatności internetoweych, dodatkowo jeśli średnie saldo miesięczne będzie wyższe niż 99 zl, bank nie pobiera opłaty za prowadzenie konta.

Aha, z kartą z Inteligo nie ma żadnych problemów z Paypal.com.
    • elllllka Re: Paypal a eKarta z mBanku 01.08.06, 09:22
      e jak krok po kroku wyglada korzystanie z paypala. mam konto w mbanku. i zeby
      zaplacic za pomoca paypala uzytkownikowi ebaya z usa to co powinnam zrobic. jak
      podpiac te ekarte do paypala? czy mam jakos przeniesc srodki z konto mbanku na
      konto paypala? czy na cos musze uwazac?
      • elllllka podciagam 08.08.06, 09:07
      • balbina_alexandra Re: Paypal a eKarta z mBanku 12.08.06, 10:57
        Sprawa jest dziecinnie prosta. Ale musisz mieć kartę kredytową! Nie wiem czy
        eKarta się nada, w zasadzie chyba powinna, ale nie jestem w posiadaniu to i nie
        wiem. Wchodzisz na stronę Paypal i się tam rejestrujesz, normalnie, po kolei -
        na adres mailowy. Wybierasz personal account, wypełniasz wszystkie rubryczki,
        musisz podać nr karty kredytowej (ja korzystałam z Visy Classic, też skądinąd z
        mBanku). Żeby Twoje konto było w pełni aktywne musisz wybrać taką specjalną
        opcję - ściągnie Ci za to parę złotych z karty, trwa to parę dni. Bez pełnej
        aktywacji zdaje się masz tylko sto euro na transakcje. Słabo pamiętam początki
        bo od wieków nic na ebay nie kupowałam - winą jest mBank i szmaciaki które od
        ponad pół roku nie mogą mi nowej kredytówki dać... Ale to już temat na inny
        wątek, prawdę mówiąc, choc może warto się dowiedzieć gdzie mogę się poskarżyć na
        zaniedbania doradcy, panie ekspercie? Wniosek o kredytówkę podpisywałam w dniu
        uruchomienia środków z kredytu (mPlan) i miły pan wniosku nigdy wysłał, ot
        zgubiłw odmętach przestworzy :) (łgając mi przeza telefon, że mam czekać na
        kartę i się nie martwić).

Rejestracja w Paypal jest tak łatwa że nawet takie techniczno-informatyczne zera
        jak ja dały sobie z tym radę bez problemu :) a płatności ebayowe to już w ogóle
        parę sekund... klikasz tylko parę razy i już kasa jest u sprzedawcy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka