Dodaj do ulubionych

Gwarancja w PKO BP SA

28.04.06, 21:13
Mam pytanie do osób pracujących w PKO BP SA odnośnie ubezpieczenia na życie
Gwarancja. Czy orientuje się ktoś jakie są ograniczenia chorobowe, tzn. czy
osoba chorująca na serce ( po 2 zawałach) też może takie ubezpieczenie
wykupić? Kiedyś wiem, że nie było żadnych ograniczeń a później kojarzę, że
jakieś wprowadzono. Czy jest ktoś może w temacie i wie jak ta sprawa
wygląda??? Dziękuję z góry za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: Gwarancja w PKO BP SA 28.04.06, 23:04
      Nie ma takich ograniczeń. Do wykupienia Gwarancji jest potrzebny tylko dowód.
    • czuk1 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 07:47
      To wredna dzidzia... wszędzie smrodzi.
      m
      • hanka2501 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 19:31
        Czuku mój miły, jaka dzidzia i co smrodzi??? Nie kumam.
        • gatta13 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 20:14
          Bo czuk Twój miły, hanko, zamiast kliknąć w kosz, (co gatta Twoja miła uczyniła) skomentował post maniaczki pewnej gry. ;)
          • czuk1 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 23:14
            Szanowne Panie Gatto i Hanko. Na różnych forach , i na tym także - jakś diablica
            (czy diabeł) daje adres do na piekielne forum. Aż strach tam wchodzić , bo (boję
            się czy aby nie) czyha diabeł.
            Już samo to, że ten adres zniknął (chyba został przez moderatora wycięty)
            świadczy o tym, że jest diabelski. Ze mnie zrobił niewiarygodnego forumowicza.
            Ja widziałem go wczoraj, a dziś tego adresu nie ma. A więc kto zmysla? Czuk!

Pozdrawiam Panie z banku przez duże B.
            mariusz
            PS> Zaraz znajdę zagioniony (podejrzany ) adres i podam go w następnym poście.
    • grail Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 20:23
      Gwoli ścisłości przypominam, że "wykupienie ubezpieczenia" nie jest równoznaczne
      z tym, że Zakład Ubezpieczeń pozytywnie rozpatrzy ewentualny wniosek o wypłatę
      świadczenia. Radzę poczytać paragraf o wykluczeniach...
      • gatta13 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 20:31
        Gwoli ścisłości chciałam zauważyć, że towarzystwa ubezpieczeniowe specjalizują się w tym, żeby dostać jak najwięcej pieniędzy, a wypłacić jak najmniej. ;))
        • grail Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 21:46
          > Gwoli ścisłości chciałam zauważyć, że towarzystwa ubezpieczeniowe specjalizują
          > się w tym, żeby dostać jak najwięcej pieniędzy, a wypłacić jak najmniej. ;))

Podobno.. Ale wolę uprzedzić, zanim kolejna osoba nie przeczyta regulaminu, czy
          OWU a potem będzie wypisywac na forum posty o tym, jakie to Banki są złe i
          współpracują z bandyckimi Zakładami Ubezpieczeń.......
          • gatta13 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 22:14
            Przecież i tak nie przeczytają. ;) A na forum potem oczywiście nakrzyczą. ;) Sporo już tych gwarancji podpisałam, a jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś przeczytał OWU. Tak w skrócie to nie można popełnić samobójstwa w ciągu dwóch lat od wykupienia ubezpieczenia, osoba uposażona nie może zabić ubezpieczonej, i nie można zginąć w wyniku uprawiania sportów ekstremalnych. ;)
    • gatta13 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 22:16
      Hanka, a przecież Ty też w PKO pracujesz? Wydrukuj sobie z Zorby OWU i już będziesz wszystko wiedziała. Można przecież wydrukowac pusty formularz.
      • hanka2501 Re: Gwarancja w PKO BP SA 01.05.06, 22:36
        No tak ale jest mały problem. Jestem na zwolnieniu lekarskim do lipca a później
        macierzyński i dostęp do zorby mam z wiadomych przyczyn zablokowany. Pytam tu
        na forum bo nie chcę głowy koleżankom zawracać żeby mi drukowały. Mają teraz
        istny kocioł a mam chętnego na to ubezpieczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka