Gość: tur Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:57 A ten pan premier winien najpierw trochę popytać uczonych w branży ludzi, nim ogłosi jakis jedyny słuszny zamysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyk Sołtysów A ja nocuję za 70-80zł/4os. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 13:39 A ja nocuję za 70-80 zł na 4 osoby. Noclegi załatwiam sobie przed wyjazdem. Wybieram okolicę, wchodzę na pkt.pl, dzwonię do lokalnego sołtysa i pytam, gdzie mógłbym zanocować tanio z rodziną w okresie od dnia ... do dnia i żeby było spełnione to i tamto. Na ogół sołtys prosi, żeby zadzonić jutro. Jutro dzwonię i dostaję jeden, dwa numery tel, albo od razu podaje mi adres i pyta się kiedy i czy na pewno przyjadę. Agroturystyka to jest coś wspaniałego. Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich problemów związanych z PTTK. Dla mnie najważniejsze jest, żeby rząd ani mi, ani właścicielom gospodarstw NIE POMAGAŁ !!! Ani nie przeszkadzał. Najlepiej, żeby w ogóle nie zajmował się sprawami agroturystyki. Ani rząd, ani żaden jego urząd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly2 Re: A ja nocuję za 70-80zł/4os. 21.05.06, 14:02 Najgorsze jest to, że oni są jak Witek syn Pawlaka, możesz nie chcieć, ale oni i tak Ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POchlast PO to typowa partia aparatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:35 ta partia to właściwie tylko Tusk i Rokita, resztę członków mają oni w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:24 s6.bitefight.pl/c.php?uid=77509 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: 80.54.108.* 21.05.06, 16:49 Przykre to czytać. Kilka razy wziąłem udział w tzw. pielgrzymkach organizowanych przez o. Pallotynów w Warszawie. Robią to świetnie pod względem organizacyjnym. zawodowe firmy turystyczne mogłyby sie wiele nauczyć od zakonników oraz brać przykład, jak należy dbać o turystę. religijny charakter tych pielgrzymek polega m.in. na tym, że odwiedza się miejsca sakralne i sanktuaria oraz w podróży (zwłaszcza autokarami) wiele się śpiewa pieśni kościelnych i modli. Msze odprawiane są wsędzie: w polu, nad brzegiem jeziora, rzeki, w przydrożnym miejscu dopoczynku. A poza tym pielgrzymki te można ze spokojem zakwalifikować do normalnej działalności turystyki profesjonalnej. O ile wiem działalność ta ma charakter uprzywilejowany, przynajmniej w Polsce, i firma Pallotynów jest zwolniona z podatków z tego względum, że ma to wydźwięk działalności sakralnej. Pallotyni moga dzięki temu z powodzeniem konkurowac z pozostałymi. Ciekawe czy GW jest w stanie zebrac odpowiednie materiały i je opublikować podobnie jak o PTTK, czy też jest to sfera objęta immunitetem oraz eksterytorialnością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczykij Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: 211.32.182.* 21.05.06, 18:34 Co to jest ? Długie na 2 km i sra po rowach ? Tania pielgrzymka z "Sacroagro" Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a czym się różni 22.05.06, 09:10 "komercyjna firma handlowa" od PTTK które "zgodnie ze statutem organizuje imprezy sportowo-rekreacyjne"? Dla mnie niczym, bo takie imprezy może też robić "komercyjna firma handlowa" czyli dlaczego PTTK ma być zwalniane z podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadupek Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 23:44 Myślę że toi toie sa zdecedowańe naileprze. a jeszeli ktosi lupi laki parbie to morze sopie kóbić nainowrzom kolekice rzmatexu ,,Pot Jasnym Łośem".aiak cosi ć nie paśi to kób sluwńk hinisko-daiwanisgi alpo bowiedc mi do brosdo w glate!!! Odpowiedz Link Zgłoś