Dodaj do ulubionych

Podatki dobijają schroniska PTTK

• Gość: tur Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:57
      A ten pan premier winien najpierw trochę popytać uczonych w branży ludzi, nim
      ogłosi jakis jedyny słuszny zamysł.
    • Gość: Sympatyk Sołtysów A ja nocuję za 70-80zł/4os. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 13:39
      A ja nocuję za 70-80 zł na 4 osoby. Noclegi załatwiam sobie przed wyjazdem.
      Wybieram okolicę, wchodzę na pkt.pl, dzwonię do lokalnego sołtysa i pytam,
      gdzie mógłbym zanocować tanio z rodziną w okresie od dnia ... do dnia i żeby
      było spełnione to i tamto. Na ogół sołtys prosi, żeby zadzonić jutro. Jutro
      dzwonię i dostaję jeden, dwa numery tel, albo od razu podaje mi adres i pyta
      się kiedy i czy na pewno przyjadę. Agroturystyka to jest coś wspaniałego.
      Zupełnie nie rozumiem tych wszystkich problemów związanych z PTTK. Dla mnie
      najważniejsze jest, żeby rząd ani mi, ani właścicielom gospodarstw

NIE POMAGAŁ !!!

Ani nie przeszkadzał. Najlepiej, żeby w ogóle nie zajmował się sprawami
      agroturystyki. Ani rząd, ani żaden jego urząd!!!
      • butterfly2 Re: A ja nocuję za 70-80zł/4os. 21.05.06, 14:02
        Najgorsze jest to, że oni są jak Witek syn Pawlaka, możesz nie chcieć, ale oni i tak Ci pomogą.
    • Gość: POchlast PO to typowa partia aparatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:35
      ta partia to właściwie tylko Tusk i Rokita, resztę członków mają oni w dupie
    • Gość: gonzo Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:24
      s6.bitefight.pl/c.php?uid=77509
    • Gość: czytelnik Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: 80.54.108.* 21.05.06, 16:49
      Przykre to czytać. Kilka razy wziąłem udział w tzw. pielgrzymkach
      organizowanych przez o. Pallotynów w Warszawie. Robią to świetnie pod względem
      organizacyjnym. zawodowe firmy turystyczne mogłyby sie wiele nauczyć od
      zakonników oraz brać przykład, jak należy dbać o turystę. religijny charakter
      tych pielgrzymek polega m.in. na tym, że odwiedza się miejsca sakralne i
      sanktuaria oraz w podróży (zwłaszcza autokarami) wiele się śpiewa pieśni
      kościelnych i modli. Msze odprawiane są wsędzie: w polu, nad brzegiem jeziora,
      rzeki, w przydrożnym miejscu dopoczynku. A poza tym pielgrzymki te można ze
      spokojem zakwalifikować do normalnej działalności turystyki profesjonalnej. O
      ile wiem działalność ta ma charakter uprzywilejowany, przynajmniej w Polsce, i
      firma Pallotynów jest zwolniona z podatków z tego względum, że ma to wydźwięk
      działalności sakralnej. Pallotyni moga dzięki temu z powodzeniem konkurowac z
      pozostałymi. Ciekawe czy GW jest w stanie zebrac odpowiednie materiały i je
      opublikować podobnie jak o PTTK, czy też jest to sfera objęta immunitetem oraz
      eksterytorialnością?
      • Gość: włóczykij Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: 211.32.182.* 21.05.06, 18:34
        Co to jest ? Długie na 2 km i sra po rowach ? Tania pielgrzymka z "Sacroagro"
    • toja3003 a czym się różni 22.05.06, 09:10
      "komercyjna firma handlowa" od PTTK które "zgodnie ze statutem organizuje
      imprezy sportowo-rekreacyjne"? Dla mnie niczym, bo takie
      imprezy może też robić "komercyjna firma handlowa" czyli
      dlaczego PTTK ma być zwalniane z podatków?
    • Gość: zadupek Re: Podatki dobijają schroniska PTTK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 23:44
      Myślę że toi toie sa zdecedowańe naileprze. a jeszeli ktosi lupi laki parbie to
      morze sopie kóbić nainowrzom kolekice rzmatexu ,,Pot Jasnym Łośem".aiak cosi ć
      nie paśi to kób sluwńk hinisko-daiwanisgi alpo bowiedc mi do brosdo w glate!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka